končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 871-880) | << predošlé 1,.,83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93,.,115 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ríbezľovo jahodové svieže rezy.POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL hladkej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL oleja, 5 PL vody KRÉM: 300ml jahodového jogurtu, 200g neochutenej Lučiny alebo tvarohu, 150ml kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 180g práškového cukru, 2 PL práškovej želatíny, 1 dl horúcej vody 150g ríbezlí /umytých a osušených/, 100g jahodového alebo ríbezľového džemu POLEVA: 800ml horúcej vody, 100ml jahodového sirupu, 2 PL práškovej želatíny. POSTUP PRÍPRAVY Vajcia a cukor spolu vyšľaháme do peny /kým nezdvojnásobí svoj objem/, prilejeme olej a vodu a ešte prešľaháme. Obe múky zmiešame aj s kypriacim práškom a vsypeme do masy, premiešame. Zmes vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný hlbší plech a pečieme na 180 °C asi 15 - 20 minút. Necháme vychladnúť a potrieme džemom /jahodovým alebo ríbezľovým/. Krém: 2 PL práškovej želatíny a 1 dl horúcej vody zmiešame a želatínu necháme rozpustiť. Lučinu, kyslú smotanu a jogurty vymiešame, prisypeme práškový cukor a premiešame. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a zľahka primiešame k pripravenému krému. Do rozpustenej želatíny vmiešame asi 2 PL krému /aby sa želatíny nesekla/ a potom takto pripravenú želatínu zľahka vmiešame do krému. Nakoniec ešte vidličkou opatrne vmiešame polovicu umytých a osušených ríbezlí. Rozotrieme na korpus, posypeme zvyškom ríbezlí a necháme schladiť. Poleva: Do horúcej vody vmiešame jahodový sirup a 2 Pl práškovej želatíny, necháme rozpustiť a schladiť na izbovú teplotu. Potom pomaly polejeme povrch koláčika a necháme dobre stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 30.7.2013, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
S krtkom...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 4,7 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, kakaová piškóta, džem z lesných plodov, lesné ovocie, tvarohový a čokoládový krém... ozdoby Smartflex Flower, MMF ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 22.7.2013, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľový koláčik s "polevou"...POTREBNÉ PRÍSADY Sezóna marhúľ je v plnom prúde, kompóty zavarené, lekvár uvarený a čo zo zvyškom? Sladkú bodku za všetkou robotou urobí aj takýto marhuľový koláčik... ♥♥♥♥♥ Budeme potrebovať: 500g hladkej múky, 1 kocka droždia /40g/, 75 g kryštálového cukru, 75 g rozpustenej Hery, 250 ml vlažného mlieka, štipka soli ♥♥♥♥♥ 300 - 500g vykôstkovaných marhúľ, 1 smotanový puding, 400 ml mlieka, 100g práškového cukru ♥♥♥♥♥ 400 ml kyslej smotany, 2 vajíčka, 100g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Múku nasypeme do misky, pridáme roztopenú Heru, štipku soli, kryštálový cukor, rozdrobené droždie, zalejeme vlažným mliekom a vypracujeme vláčne polotuhé cesto /podľa potreby prilejeme ešte mlieko/, ktoré prikryjeme čistou utierkou a na teplom mieste necháme asi 45 kysnúť. ♥♥♥♥♥ Medzitým si z 400ml mlieka 2 PL práškového cukru /odoberieme z odváženého/ a smotanového pudingu uvaríme hustý puding, ktorý zasypeme 80g práškového cukru a za občasného miešania necháme vychladnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Diabolské kuracie rezne...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mäsa /morčacie alebo kuracie prsia/, 5 vajec, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1 lyžica worčestrovej omáčky, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 1 lyžička mletej tuhej papriky, 1 lyžička diabolského korenia, 1 lyžička kari korenia, 1 lyžička mletej rasce, 1 lyžička soli, 1 lyžička vegety - všetko môžete upraviť podľa potreby - ako znesiete pálivé. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu dobre zmiešame v hlbšej miske, mäsko nakrájame na rezne, jemne naklepeme a naložíme do pripravenej marinády aspoň na 12 hod. Naložené mäso odložíme do chladu...Po 12 hodinách mäsko opekáme na rozpálenom oleji z každej strany 2 - 3 minútky. Podávame s ryžou alebo zemiakmi na rôzne spôsoby. Podávame s chladeným nápojom...najlepšie s pivom. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.8.2013, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Narodeninová k 18-tke...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 3,8 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, jahodový džem, trasený jahodový krém, jahody, poťah MMF, karty - Smartflex Flower + jedlá oblátka... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 14.7.2013, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládové srdce...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY manželovi k narodeninám.... POSTUP PRÍPRAVY váha 3,5 kg... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2013, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Hroznová...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Podľa želania na Podhájske slávnosti ľudových remesiel...piškóta, marhuľový džem, tvarohový krém, hrozno, orechy... POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30397&user=105501 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2013, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehký rebarborovo jablkový koláčik...POTREBNÉ PRÍSADY ..ideálny na toto krásne letné počasie. 250g nadrobno pokrájanej rebarbory, 250g nadrobno nakrájaných jabĺk, kryštálový cukor podľa chuti, za hrsť hrozienok, za hrsť podrvených piškót... Cesto: 300g hladkej múky, 200g masla alebo Hery, 150g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1/2 balíčka vanilínového cukru, štipka soli, 1 vajce, 1 žĺtok, asi 30g mletých orechov na posypanie korpusu... POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme náplň: očistenú rebarboru nakrájanú nadrobno dáme do hrnca, zasypeme cukrom /1 - 2 hrste/, prikryjeme a dusíme do mäkka. Potom pridáme očistené a nadrobno nakrájané jablká a znova dusíme, kým sa nerozpadávajú. Potom vsypeme hrozienka a necháme vychladnúť. Netreba podlievať vodou, pretože rebarbora si šťavu pusti, ale ak by sa nám zdalo, že sa prichytáva o dno, tak po troške podlievame. Po vychladnutí si zmes zahustíme podrvenými piškótami... Na dosku si vysypeme múku, pridáme cukor, kypriaci prášok, posekané maslo alebo Heru, trochu soli,, vanilínový cukor, vajce aj žĺtok a spolu zamiesime. Dáme na 1 hodinku do chladničky. Potom si cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3. Väčšiu časť rozvaľkáme a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme mletými orechmi, rozotrieme plnku, a zo zvyšnej tretiny si na povrch urobíme buď mriežku alebo si vykrojíme tvary podľa fantázie. Pečieme na 180°C asi 20-25 minút. Po vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom. Ideálne je podávať s vanilkovou zmrzlinou... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
S ovečkou Shaun...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 4,1 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta,broskyňový džem, mandarínky, mandarínkový trasený krém, poťah MMF, ozdoby MMF a Smarflex Flower OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2013, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Penová s tigrom...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Váha 3 kg... POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 7.7.2013, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 871-880) | << predošlé 1,.,83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93,.,115 ďalšie >> |