. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Petra G. (Pat) ID 9688
.
mimibazar.sk/pat
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.12.2006
Naposledy: 23.4.2024 8:29 včera
Aktualizácia: 23.4.2024 8:29 včera
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 11
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 104 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Šalát z rukoly



POTREBNÉ PRÍSADY

Rukola, cottage cheese, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny len zmiešame a rýchly šalát máme hotový. Môže to byť príloha k jedlu, samostatná večera, ale ja ním plním aj bagety - najlepšie grilované alebo opečené na olivovom oleji.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (7) posledné: 8.6.2008, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Palacinky plnené mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

Palacinky, bravčové mäso, cibuľa, koreniny, kyslá smotana, smotana na šľahanie, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku opražíme na oleji, pridáme na kocky pokrájané bravčové mäso, osolíme, pridáme muškátový orech a štipľavú papriku, dusíme, kým mäso nie je mäkké. Mäso potom vyberieme, pomelieme. Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane, pridáme ešte 1dl sladkej smotany. Trošku šťavy pridáme do pomletého mäsa spolu s tabascom (samozrejme len ak máme radi štipľavé). Palacinky plníme mäsom, ukladáme do zapekacej misky, zalejeme omáčkou, posypeme syrom a zapečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy pre barónku



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g polohrubej múky, 300g práškového cukru, 4 vajcia, 1,5 kg strúhaných jabĺk, 1 Hera, 1/2 kypriaceho prášku, škorica, hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto spracujeme múku, 1/2 cukru, žĺtky, tuk, kypriaci prášok a cesto dáme do chladničky. Z bielkov a 1/4 cukru vymiešame tuhý sneh. Polovicu cesta roztlačíme na plech - nemusí byť vymazaný, naň dáme jablká, ktoré pocukrujeme zvyšným cukrom, pridáme hrozienka, škoricu, zalejeme snehom a naň postrúhame zvyšné cesto. Upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Jarná plnka pod kura alebo na plechu



POTREBNÉ PRÍSADY

Na jeden rožok (nakrájaný na kocky) jedno vajce a 1dl mlieka, kuracie vnútornosti alebo pečienka, kopec čerstvej žihľavy nakrájanej na maličké kúsky - môže byť aj sušená, petržlenová vňať, na kocky nakrájaná slanina, vegeta a koreniny podľa chuti. Dobrá je aj vegetariánska verzia bez mäsa a slaniny.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame. Z bielkov môžeme urobiť zvlášť sneh, plnka bude nadýchanejšia, ale nemusíme a dáme na vymastený plech (alebo natlačíme pod kožu kurčaťa). Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 45 minút - záleží to od množstva, tak, aby sme mali zlatistý povrch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Guľky z mletého mäsa v paradajkách



POTREBNÉ PRÍSADY

Guľky: mleté bravčové mäso, rasca, koriander, chilli, oregano, rozmarín, soľ, vajce, strúhanka
Omáčka: Čerstvé paradajky alebo 500g lúpaných paradajok v konzerve, vegeta, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na guľky dobre spracujeme a rukami namočenými v studenej vode tvarujeme guľky, ktoré poopekáme z každej strany na olivovom oleji a poukladáme ich do zapekacej misky.
Omáčka - na troche olivového oleja opražíme cibuľku a cesnak, pridáme paradajky, ochutíme vegetou a podusíme 15 minút. Ak použijeme čerstvé paradajky, nakrájame ich na štvrťky a postrúhame na strúhadle tak, aby nám šupka zostala (nemusíme ich potom zvlášť spariť a šúpať). Na záver pridáme pokrájanú čerstvú bazalku. Omáčkou zalejeme guľky, môžeme pridať plátky mozzarelly a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Podávame s cestovinou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.3.2010, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly a jednoduchý tvarohovo-ovocný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 kypriaci prášok
Plnka: 250g tvarohu, 2 PL práškového cukru a sezónne ovocie alebo kompót

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiešame a vylejeme na plech. Tvaroh zmiešame s cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor a kôru z citróna - je to potom voňavejšie a chutnejšie. Rozmrvíme ho na cesto a posypeme ovocím, ja som teraz dala kompótované jahody, ale vždy dávam to, čo práve rastie, výborný je napríklad aj s čerstvým ríbezlím, jahodami... Pečieme cca 30 minút pri teplote 180 stupňov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 3.10.2015, 6:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta z bielej čokolády



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g detských piškót, 90g roztopeného masla
Plnka: 350g bielej čokolády, 2 šľahačky, 1 väčšie balenie bieleho jogurtu, 1PL rumu, 8 plátkov želatíny, 200g banánov v čokoláde

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóty rozdrvíme a zmiešame v mise s roztopeným maslom. Odložíme na pol hodiny do mrazničky. Potom zmes natlačíme do otváracej tortovej formy. Želatínu dáme napučať do studenej vody. Banániky nakrájame na väčšie kúsky. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vzápätí v nej rozpustíme aj vyžmýkanú želatínu. Šľahačku vyšľaháme, pridáme jogurt, bielu čokoládu so želatínou, rum a nasekané banániky, ale iba tri štvrtiny, zvyšok necháme na ozdobu. Zamiešame a nalejeme zmes do tortovej fory. Ozdobíme zvyšnými banánikmi. Dáme do chladničky stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.11.2012, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ryža s červenou šošovicou a hríbami



POTREBNÉ PRÍSADY

Ryža, červená šošovica, sušené alebo čerstvé hríby, cibuľa, koreniny podľa chuti, biely jogurt, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si opražíme cibuľu (kto má rád,môže pridať aj kocky slaninky), na nej orestujeme hríby (ak sme použili sušené, tie vopred namočíme na 20 minút do vody), pridáme šošovicu, podlejeme vodou a podusíme asi 20 minút, kým zmäkne šošovica. Ochutíme vegetou, rascou a pridáme uvarenú ryžu. Na dresing si zamiešame do bieleho jogurtu petržlenovú vňať, soľ, korenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2008, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Púpavový med



POTREBNÉ PRÍSADY

220 hlávok púpavy, 8dl vody, 1a 1/2 kg kryštálového cukru, podľa chuti vanilkový cukor, citrón alebo pomaranč

POSTUP PRÍPRAVY

Púpavu zalejeme vodou, 7 minút varíme. Po precedení pridáme cukor a citrónovú alebo pomarančovú šťavu. Varíme 40 minút, po vychladnutí nalejeme do pohárikov. Užívame ako liek, výborne pomáha pri angíne, kašli....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 22.4.2009, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný koláč z českého MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajcia, 200g práškového cukru, 300g polohrubej múky, 80g oleja, 300g strúhaných jabĺk, 1 kypriaci prášok, 1 KL škorice, citrónová kora, prípadne orechy
Poleva: 1 čokoláda na varenie, 1 kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiešame a upečieme. Polevu pripravíme tak, že vo vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a potom do nej zamiešame kyslú smotanu. To je všetko, veľmi jednoduché, rýchle a výborné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 19.4.2012, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 104 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu