končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 104 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát z rukolyPOTREBNÉ PRÍSADY Rukola, cottage cheese, soľ POSTUP PRÍPRAVY Suroviny len zmiešame a rýchly šalát máme hotový. Môže to byť príloha k jedlu, samostatná večera, ale ja ním plním aj bagety - najlepšie grilované alebo opečené na olivovom oleji. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 8.6.2008, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Palacinky plnené mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY Palacinky, bravčové mäso, cibuľa, koreniny, kyslá smotana, smotana na šľahanie, tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku opražíme na oleji, pridáme na kocky pokrájané bravčové mäso, osolíme, pridáme muškátový orech a štipľavú papriku, dusíme, kým mäso nie je mäkké. Mäso potom vyberieme, pomelieme. Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v kyslej smotane, pridáme ešte 1dl sladkej smotany. Trošku šťavy pridáme do pomletého mäsa spolu s tabascom (samozrejme len ak máme radi štipľavé). Palacinky plníme mäsom, ukladáme do zapekacej misky, zalejeme omáčkou, posypeme syrom a zapečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rezy pre barónkuPOTREBNÉ PRÍSADY 450 g polohrubej múky, 300g práškového cukru, 4 vajcia, 1,5 kg strúhaných jabĺk, 1 Hera, 1/2 kypriaceho prášku, škorica, hrozienka POSTUP PRÍPRAVY Na cesto spracujeme múku, 1/2 cukru, žĺtky, tuk, kypriaci prášok a cesto dáme do chladničky. Z bielkov a 1/4 cukru vymiešame tuhý sneh. Polovicu cesta roztlačíme na plech - nemusí byť vymazaný, naň dáme jablká, ktoré pocukrujeme zvyšným cukrom, pridáme hrozienka, škoricu, zalejeme snehom a naň postrúhame zvyšné cesto. Upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Jarná plnka pod kura alebo na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY Na jeden rožok (nakrájaný na kocky) jedno vajce a 1dl mlieka, kuracie vnútornosti alebo pečienka, kopec čerstvej žihľavy nakrájanej na maličké kúsky - môže byť aj sušená, petržlenová vňať, na kocky nakrájaná slanina, vegeta a koreniny podľa chuti. Dobrá je aj vegetariánska verzia bez mäsa a slaniny. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame. Z bielkov môžeme urobiť zvlášť sneh, plnka bude nadýchanejšia, ale nemusíme a dáme na vymastený plech (alebo natlačíme pod kožu kurčaťa). Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 45 minút - záleží to od množstva, tak, aby sme mali zlatistý povrch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Guľky z mletého mäsa v paradajkáchPOTREBNÉ PRÍSADY Guľky: mleté bravčové mäso, rasca, koriander, chilli, oregano, rozmarín, soľ, vajce, strúhanka Omáčka: Čerstvé paradajky alebo 500g lúpaných paradajok v konzerve, vegeta, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na guľky dobre spracujeme a rukami namočenými v studenej vode tvarujeme guľky, ktoré poopekáme z každej strany na olivovom oleji a poukladáme ich do zapekacej misky. Omáčka - na troche olivového oleja opražíme cibuľku a cesnak, pridáme paradajky, ochutíme vegetou a podusíme 15 minút. Ak použijeme čerstvé paradajky, nakrájame ich na štvrťky a postrúhame na strúhadle tak, aby nám šupka zostala (nemusíme ich potom zvlášť spariť a šúpať). Na záver pridáme pokrájanú čerstvú bazalku. Omáčkou zalejeme guľky, môžeme pridať plátky mozzarelly a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Podávame s cestovinou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.3.2010, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly a jednoduchý tvarohovo-ovocný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 kypriaci prášok Plnka: 250g tvarohu, 2 PL práškového cukru a sezónne ovocie alebo kompót POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto vymiešame a vylejeme na plech. Tvaroh zmiešame s cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor a kôru z citróna - je to potom voňavejšie a chutnejšie. Rozmrvíme ho na cesto a posypeme ovocím, ja som teraz dala kompótované jahody, ale vždy dávam to, čo práve rastie, výborný je napríklad aj s čerstvým ríbezlím, jahodami... Pečieme cca 30 minút pri teplote 180 stupňov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 3.10.2015, 6:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta z bielej čokoládyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200g detských piškót, 90g roztopeného masla Plnka: 350g bielej čokolády, 2 šľahačky, 1 väčšie balenie bieleho jogurtu, 1PL rumu, 8 plátkov želatíny, 200g banánov v čokoláde POSTUP PRÍPRAVY Piškóty rozdrvíme a zmiešame v mise s roztopeným maslom. Odložíme na pol hodiny do mrazničky. Potom zmes natlačíme do otváracej tortovej formy. Želatínu dáme napučať do studenej vody. Banániky nakrájame na väčšie kúsky. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vzápätí v nej rozpustíme aj vyžmýkanú želatínu. Šľahačku vyšľaháme, pridáme jogurt, bielu čokoládu so želatínou, rum a nasekané banániky, ale iba tri štvrtiny, zvyšok necháme na ozdobu. Zamiešame a nalejeme zmes do tortovej fory. Ozdobíme zvyšnými banánikmi. Dáme do chladničky stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 23.11.2012, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Ryža s červenou šošovicou a hríbamiPOTREBNÉ PRÍSADY Ryža, červená šošovica, sušené alebo čerstvé hríby, cibuľa, koreniny podľa chuti, biely jogurt, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si opražíme cibuľu (kto má rád,môže pridať aj kocky slaninky), na nej orestujeme hríby (ak sme použili sušené, tie vopred namočíme na 20 minút do vody), pridáme šošovicu, podlejeme vodou a podusíme asi 20 minút, kým zmäkne šošovica. Ochutíme vegetou, rascou a pridáme uvarenú ryžu. Na dresing si zamiešame do bieleho jogurtu petržlenovú vňať, soľ, korenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2008, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Púpavový medPOTREBNÉ PRÍSADY 220 hlávok púpavy, 8dl vody, 1a 1/2 kg kryštálového cukru, podľa chuti vanilkový cukor, citrón alebo pomaranč POSTUP PRÍPRAVY Púpavu zalejeme vodou, 7 minút varíme. Po precedení pridáme cukor a citrónovú alebo pomarančovú šťavu. Varíme 40 minút, po vychladnutí nalejeme do pohárikov. Užívame ako liek, výborne pomáha pri angíne, kašli.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 22.4.2009, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborný koláč z českého MMBPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 200g práškového cukru, 300g polohrubej múky, 80g oleja, 300g strúhaných jabĺk, 1 kypriaci prášok, 1 KL škorice, citrónová kora, prípadne orechy Poleva: 1 čokoláda na varenie, 1 kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto vymiešame a upečieme. Polevu pripravíme tak, že vo vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a potom do nej zamiešame kyslú smotanu. To je všetko, veľmi jednoduché, rýchle a výborné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 19.4.2012, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 104 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |