končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 88 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
TORTY |
Torta potiahnuta modelovacou hmotou z cokoladyPOTREBNÉ PRÍSADY uz spominane prisady na MMB, ale zopakujem> 2 cokolady na varenie, 4PL kukuricneho sirupu. POSTUP PRÍPRAVY Cokolady rozpustime vo vodnom kupeli a potom pridame kukuricny sirup. Vsetko zmiesame a nechame vychladnut pri izbovej teplote.... Lepsie sa tvaruje, ked este nie je uplne vychladnuta... Hmota z bielej cokolady: 200 g bielej cokolady, 1 a 1/2 - 2 polievkove lyzice kukur. sirupu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 18.11.2010, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Narodeninova torticka potiahnuta cukrikovou hmotouPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora***Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora***Krem: orieskovy****Krem karamelovy***Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov***Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov***Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery POSTUP PRÍPRAVY Detailny pracovny obrazkovy postup je totozny s mojim receptom http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2274&user=798 Karamelovy krem> najjednoduchsie je skaramelizovane salko vymiesat s jednym maslom. Orieskovy krem> 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti( ja dávam 6 vanilkových cukrov a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 hery a 1/2 masla alebo 1 celé maslo( kto ako chce a má skadom v chladničke)***postup***v 1/2 l mlieka si rozmiešame 2 zlaté klasy, pridáme cukor a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame heru s maslom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.5.2008, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torticka k 3. narodeninam mojej RebeckyPOTREBNÉ PRÍSADY ako v mojich receptoch pri Torticke potiahnutou cukrikovou hmotou. Akurat jedno poschodie mam ruzove a druhe je biele. A plnky som tiez trosku obmenila, ale to je na kazdom z nas kto aku ma rad. POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2274&user=798 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 31.1.2008, 9:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačková roláda - rýchlovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 10dkg k. cukru, 8 dkg poloh. muky, 2 dkg kakaa, 1/2 prasku do peciva. Plnka: ja to robim z praskovej slahacky (1 az 2 ks) podla toho kolko jej mam doma, podla mnozstva je potom hruba alebo tensia rolada. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Oddelime si bielka a zltka, z bielkov a cukru vyslahame tuhy sneh, vmiesame don zltka, muku, kakao a prasok do peciva a mame hotove cesto , ktore natrieme na velky plech vystlaty papierom na pecenie. Pecieme 8 az 10 minut podla stupna ohrevu (160-180°C)podla svojej rury... Vychladnute cesto stiahneme z papiera na pecenie, natrieme slahackou a zrolujeme, dame do chladnicky stuhnut. Zdobime podla fantazie. Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Čokoládový kokosový likér a vianočný stromček :o)POTREBNÉ PRÍSADY 6 zltkov, 250g bielej cokolady, 1 Salko, 1 Tatra mlieko, 1 plechovka kokosoveho mlieka ( ja som zaliala 200g kokosu 0,5l plnotucneho mlieka a nechala som odstat), 1,5dl bieleho rumu alebo konaku, 1dl kokosoveho likeru, 2 vanilinove cukre, 0,5dl mlieka. VIANOCNY STROMCEK: VID KOMENTARE POSTUP PRÍPRAVY Najprv spolu zmiesame Tatra mlieko, kokosove mlieko, mlieko, vanilinove cukre, roztopenu bielu cokoladu a 6 zltkov. Ked to mame rozmixovane v miske alebo hrnci, polozime misku do horuceho vodneho kupela a slahame dovtedy, kym hmota nezhustne(POZOR NEVARIME) Potom hmotu vyberieme z kupela a vmiesame don SALKO, nechame to vychladnut. Nakoniec vmiesame rum(konak) a kokosovy liker(alebo MALIBU, ak ho ma niekto doma) a dobre premiesame. Krem plnime so flias, ktore skladujeme v chlade. NA ZDRAVIE... KOKOSOVE MLIEKO ja som 200g kokosu zaliala cca 0,5l horuceho plnotucneho mlieka a nechala som odstat niekolko hodin, potom som ho precedila a vyzmykala cez gazu a pouzila som mnozstvo., ktore zodpoveda 1 plechovke TATRA mlieka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 15.10.2008, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Original Somlói galuska - Šomlo halusky pre Alexandru P. (witcha)POTREBNÉ PRÍSADY Prevzate z TV relacie: Maďarský Kuchár - Tomáš Gál" Cesto: 6 vajec 120 g cukru 120 g polohrubej múky Citrón ******** Vanilkový krém 2 vajcia 50 g cukru 1 lyžicu polohrubej múky ½ l mlieka 10 g masla Vanilkový lusk prípadne vanilkový cukor ******* Čokoládová poleva 100 g cukru 2 polievkové lyžice kakaa 5 lyžíc vody Maslo ******** Okrem toho: 1,5 dl rumu 60 g mletých vlašských orechov 60 g hrozienok v rume Broskyňový lekvár Šľahačku POSTUP PRÍPRAVY Bielka vyšľaháme. Pridáme cukor a nakoniec do tuhého snehu pridáme žĺtka, múku a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na plech a pečieme asi 15 min. Žĺtka vymiešame s cukrom pridáme mlieko, maslo a varíme kým krém nezhustne. Vanilkový lusk rozrežeme pozdĺžne vyberieme dužinu a pridáme do krému. Môžeme zahustiť troškou múky. Z cukru, masla, kakaa a trošky vody uvaríme čokoládu. Upečené cesto rozdelíme na 3 kusy. Prvý polejeme rumom, na to dáme čokoládu a vanilkový krém potom položíme druhý plát cesta. Opäť ho polejeme rumom, posypeme orechmi ,polejeme čokoládou, pridáme hrozienka v rume a vanilkový krém. Položíme posledné cesto a opäť ho polejeme rumom, posypeme orechmi potrieme džemom a polejeme čokoládou. Hotový koláč necháme asi 1 deň v chladničke. Potom z neho pomocou lyžice vykrajujeme halušky, ktoré podávam so šľahačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 30.1.2012, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Krupicova kasa podla Marcelky K.POTREBNÉ PRÍSADY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1928&user=633 POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1928&user=633 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.10.2008, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Krupicova kasa podla Marcelky K.POTREBNÉ PRÍSADY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1928&user=633 POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1928&user=633 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 5.6.2009, 23:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sipkovy lekvarPOTREBNÉ PRÍSADY Dobra dusa POSTUP PRÍPRAVY Maminky, milujem domaci sipkovy lekvar. Naposledy som ho jedla asi v prvej triede na ZS, ale zanechal vo mne velmi poziivne stopy :o))) Chcela by som od niektorej maminky kupit. Najde sa niekto? Vopred dakujem za odpoved. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 8.9.2014, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezance skryte v rezniPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie masko, mozu byt kludne prsia z jedneho kuriatka*****MARINADA: 2 vajcia, sol, 2PL solamylu, 2PL worcestrovej omacky, 1PL horcice, pretlaceny cesnak podla chuti, 1KL vegety, rasca mleta, cervena paprika mleta, cierne korenie mlete, stipka struhaneho muskatoveho orieska. POSTUP PRÍPRAVY MArinadu si pripravime tak, ze vsetko dokladne premiesame a pridame do nej nakrajane kuracie prsia na rezance a nechame v chladnicke marinovat 2-5 dni. Cim dlhsie, tym lepsie. Potom vytiahneme z chladnicky a na panvici na rozpalenom oleji tvarujeme zo zmesi rezne. Takto pripravene rezne mozme nakoniec este posypat postruhanym syrom(ale nemusi byt). Do tejto marinady mozete davat aj rezniky maska v kuse, nemusia byt nakrajane. Taktiez je vhodna marinada aj na bravcove masko. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 88 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |