. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 16.3.2024 0:36
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 84 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Pappardelle zapečené s mletým mäsom a žampiónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g cestovín pappardelle /široké rezance/ 20 g (1/4 hrnčeka) čerstvej strúhanky 1 lyžica bieleho vína 375 g mletého kuracieho mäsa 375 g mletého teľacieho mäsa 2 prelisované strúčiky cesnaku 100 g najemno nakrájaných mladých žampiónov 2 rozšlahané vajcia štipka muškátového oriešku štipka kajenského korenia 60 ml (1/4 hrnčeka) kyslej smotany 4 najemno nakrájané jarné cibulky 2 lyžice najemno nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate soľ a čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Formu na biskupský chklebíček o objeme asi 1,5 ml vytrieme tukom. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente a scedíme. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho za príjemnú cenu medzi mojimi aukciami v kategórii Darčekové predmety. Viac informácií o ňom v popise.

2. Trúbu predhrejeme na 200 C. strúhanku namočíme do vína. Potom ju zmiešame s kuracím a teľacím mletým mäsom, cesnakom, žampiónmi, vajcami, muškátovým orieškom, kajenským a čiernym korením a soľou. Pridáme kyslú smotanu, jarné cibulky a petržlenovú vňať a znovu premiešame.

3. Polovicu mäsovej zmesi upravíme rukami do formy. Po celej dĺžke vytvoríme priehlbinu, do ktorej vložíme cestoviny, a navrch dáme zostatok mäsovej zmesi. Pečieme 50 - 60 minút. Behom pečenia dvakrát odoberieme prebytočný tuk a šťavu. Pred nakrájaním na plátky necháme jedlo mierne vychladnúť.
Poznámka: Žampióny môžeme taktiež rozmixovať, nesmieme ich však pripravovať príliš dlho predom, aby nezčernali. Celý pokrm, by potom od nich bol nepekne tmavý. Jedlo chutí teplé i studené. Pred podávaním doplníme jednotlivé porcie rôznou listovou zeleninou - listy červeného alebo zeleného hlávkového šalátu, potočnice a pod.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zlatá polievka (Goldene jojch) s macesovými knedličkami - zo židovskej kuchyne



POTREBNÉ PRÍSADY

prísady na polievku: 1 sliepka (hmotnosť asi 2 kg) 4 l vody asi 2 lyžičky soli 7 zrniek ćierneho korenia 3 zrnká nového korenia 2 cibule 1 petržlen 2 mrkvy 1/4 malého zeleru 1 - 2 lyžice oleja 2 vetvičky petržlenovej vňate 2 vetvičky kôpru mleté čierne korenie prísady na macesové knedličky: 2 vajcia 3 lyžice hydinovej masti 1 hrnček macesovej múky (rozdrvený alebo pomletý maces) asi 1 lyžička soli 1 - 2 lyžičky mletého ďumbiera 1/2 hrnčeka vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Postup - Zlatá polievka:
1. Sliepku zalejeme studenou vodou, pridáme soľ a korenie, necháme zovrieť, znížime teplotu a pomaly varíme asi 40 minút.

2. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, dozlatista opraženú na oleji - tá dodá polievke zlatú farbu, a varíme, kým sliepka nie je mäkká.

3. Nakoniec polievku ochutíme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a kôprom a podľa chuti okoreníme alebo prisolíme. Goldene jojch môžeme podávať s vykostenou sliepkou pokrájanou na malé kúsky a so závarkou, najlepšie s domácimi rezancami alebo macesovými knedličkami. Podáva sa aj s kreplachom - pirôžkami plnenými mäsom.


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2011, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Syrový koláč s kúskami čokolády



POTREBNÉ PRÍSADY

Krast: 410 ml podrvených grahamových krekrov (1 2/3 šálky) 180 ml posekaných vlašských orechov (1/3 šálky) 125 ml roztopeného masla - najlepšie Rajo (1/2 šálky) Plnka: 675 ml mäkkého smotanového syra (1 3/4 šálky) 250 ml cukru (1 šálka) 30 ml polohrubej múky (2 lyžice) 45 ml kakaa (3 lyžice) 5 ml vanilkového extraktu (1 lyžička) 2 vajcia 1 žĺtok 60 ml tučnej smotany (1/4 šálky) 160 ml čokoládových kúskov (2/3 šálky) 250 ml jahodovej polevy (1 šálka) 12 čerešní čokoládové hobliny

POSTUP PRÍPRAVY

Krast:
1. Vytrite maslom dno rozoberateľnej formy. Odložte.
2. V mise zmiešajte grahamové krekry, orechy a maslo. Zmes vtlačte na dno a steny formy do výšky 5 cm od okraja. Odložte.

Plnka:
1. Vyhrejte rúru na 190 C.
2. Vo veľkej mise vyšľahajte na jemný krém syr, cukor, múku a kakao.
3. Zľahka prišľahajte vanilkový extrakt a vajcia. lopatkou primiešajte smotanu a kúsky čokolády. Vylejte do formy. Pečte v rúre 40 - 50 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2009, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Šolet s mäsovou knedľou - zo židovskej kuchyne



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hovädzieho mäsa 2 lyžice oleja 1 cibuľa asi 2 lyžičky soli 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia 6 malých zemiakov 1 hrnček fazule 1/2 hrnčeka jačmenných krúp, viď obrázok dole 4 strúčiky cesnaku vývar na mäsovú knedľu: 1 hrnček chlebovej striedky 1 hrnček mletého hovädzieho mäsa 1 vajce 1/4 - 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška 3 strúčiky cesnaku asi 1/2 lyžičky soli asi 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia 1 lyžica pokrájanej petržlneovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso pokrájame, opečieme na oleji, pridáme pokrájanú cibuľu, posolíme, okoreníme a odstavíme. Ošúpeme zemiaky, rozpolíme ich a spolu s mäsom vložíme do pekáča alebo hrubostenného hrnca. Pridáme vopred namočenú fazuľu a krúpy, ochutíme prelisovaným cesnakom a zalejeme vývarom /alebo vodou/ tak, aby hladina siahala tesne nad suroviny, a pomaly varíme 2 až 3 hodiny. Počas varenia podľa potreby podlievame.

2. Medzitým pripravíme mäsovú knedľu. Na mäsovú knedľu zmiešame v studenej vode namočený a vytlačený chlieb s mletým mäsom, vajcom, muškátovým orieškom, prelisovaným cesnakom, soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou a vytvarujeme knedľu. Knedľu vložíme do šoletu a vo veľmi mierne vyhriatej rúre /asi 120 C/ pečieme cez noc do druhého dňa.

Obmena: Šolet môžeme namiesto fazuľe pripraviť z hrachu, na ochutenie môžeme pridať sladkú, prípadne štipľavú mletú papriku. Pomer strukovín a krúp môžeme zmeniť na 3 : 1, teda 3 hrnčeky fazule alebo hrachu a 1 hrnček krúp.

P.S.Šolet je známy už od najstarších dôb. Už v Talmude sa s ním stretávame pod názvom chamin /z hebrejského slova cham - teplý/. Nie je vylúčené, že názov šolet pochádza z jidiš slovašul-end, označujúceho koniec rannej bohoslužby, a tým aj čas pochutnať na sviatočnom šolete. Len čo rodina po návrate zo synagógy usadila k stolu, domáca pani vytiahla objemný hrniec voňavého šoletu z rúry, kde ho udržiavala teplý od piatku. Pre šabat totiž platí zákaz rozkladať oheň, a preto bolo potrebné šolet pripraviť skôr. Na vidieku si gazdinky často uľahčovali prácu tým, že hrnce so šoletom ukladali do perín, kde vydržal
teplý do druhého dňa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zemiaková roláda - zo židovskej kuchyne



POTREBNÉ PRÍSADY

3/4 kg zemiakov 1 1/2 - 2 hrnčeky hrubej múky 1/2 hrnčeka krupice 2 lyžice zemiakového škrobu 1 vajce asi 1 lyžička soli plnka: 400 g hydinovej údeniny

POSTUP PRÍPRAVY

1. Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, necháme vychladnúť a potom nastrúhame.

2. Všetky suroviny na cesto zmiešame a dôkladne vypracujeme. Pevné cesto vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm polovicu posypeme mletou údeninou. Cesto pevne zrolujeme a na oboch koncoch stlačíme.

3. Roládu zabalíme do mokrej utierky a opatrne ju preložíme do hrnca s vriacou vodou (vody musí byť toľko, aby bola roláda do polovice ponorená). Hrniec prikryjeme a roládu pomaly varíme asi 25 minút. Potom ju obrátime a varíme ešte 20 minút.

4. Uvarenú roládu vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Potom ju vybalíme z utierky a pokrájame. Podávame s dusenou kvasenou kapustou. Obmena: Roláda je chutná aj na druhý deň opečená na oleji.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.9.2009, 14:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč St. Tropez



POTREBNÉ PRÍSADY

4 stredne veľké vajcia 180 g krupicového cukru postrúhaná kôra z 1/2 citróna 125 g masla 2 lyžice preosiatej kukuričnej múky /maizeny/ 100 g preosiatej polohrubej múky maslo a polohrubá múka na vytretie a posypanie formy 1/2 lyžičky mletej škorice 4 lyžice posekaných mandlí práškový cukor na posypanie na vanilkový krém: 420 ml mlieka 5 cm prekrojeného vanilkového struku 5 žĺtkov zo stredne veľkých vajec 7 lyžíc krupicového cukru 2 lyžice hladkej múky 1 lyžica kukuričnej múky /maizeny/ 1 lyžica masla 1 lyžica višňového likéru alebo griotky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najskôr si pripravíme vanilkový krém. Necháme zovrieť mlieko, do ktorého sme pridali vanilkový struk. Panvicu prikryjeme a mlieko necháme nasiaknuť arómou asi 10 minút.

2. Žĺtky vyšľaháme s krupicovým cukrom na svetlú a hustú zmes. Pomaly primiešame múku a kukuričnú múčku. Z mlieka vyberieme vanilkový struk a do žĺtkovej zmesi ho postupne, za stáleho miešania prilievame ešte horúce.

3. Zmes opäť preložíme do panvice. Za stáleho miešania zohrievame asi 3 minúty až po bod varu.

4. Panvicu odstavíme a do krému všľaháme maslo. Šľaháme ešte 1 až 2 minúty, aby krém trochu vychladol, ký pridáme višňový likér. Ak treba, zmes precedíme do misy. Povrch prikryjeme fóliou, necháme vychladnúť a potom uložíme do chladničky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2009, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Cigary z mozarelly



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g syra mozzarella 8 krajčekov bieleho chleba 4 až 5 lyžičiek francúzskej horčice čerstvo zomleté čierne korenie 7 lyžíc masla na ozdobenie 4 mesiačiky paradajky 2 prekrojené a vykôstkované čierne olivy petržlenová vňať alebo žerucha

POSTUP PRÍPRAVY

1. Z krajčekov bieleho chleba odkrojíme kôrky, aby vznikli rovnaké štvorce alebo obdĺžniky,a každý plátok vyvaľkáme na veľmi tenko.

2. Každý plátok chleba natrieme troškou francúzskej horčice.

3. Mozzarellu nakrájame na čo najtenšie plátky a každý krajček chleba prikryjeme plátkom syra. Hojne ho posypeme čerstvo zomletým čiernym korením.

4. Takto pripravený chlieb čo najtesnejšie zvinieme a spojíme drevenou koktajlovou špajlou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2010, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Ryžové placičky so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

60 ml oleja (1/4 šálky) 1 cibuľa jemne nakrájaná 500 ml krátkozrnnej ryže, uvarenej (2 šálky) 2 vajcia, vyšľahané 160 ml Gruyere syra, postrúhaného alebo iný tvrdý syr napr. eidam, ementál a pod. (2/3 šálky) 30 ml múky akéhokoľvek druhu (2 lyžice) 5 ml karí (1 lyžička) soľ a čierne korenie 45 ml strúhanky (3 lyžice)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. V panvici na vyprážanie zohrejte 1 lyžicu (15 ml) oleja. Pražte cibuľu. V mise zmiešajte cibuľu s ryžou, vajcami, syrom, múkou, soľou a korením. Navlhčenými rukami tvarujte 8 pevne stlačených placiek. Obaľujte v strúhanke.

2. Nad miernym plameňom v tej istej panvici na vyprážanie zohrejte zvyšný olej. Placky pešte 10 minút na oboch stranách. Podávajte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Čajová zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

5 veľkých vajec 100 g krupicového cukru 150 ml veľmi silného čaju /podľa chuti, napr. malinový od Liptonu, Lesný plod, a pod./ 150 ml nízkotučnej smotany olej na vymastenie oblátky ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Ak používame na mrazenie mrazničku, zapneme ju na najväčšie mrazenie asi jednu hodinu vopred.

2. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom na hustý, belavý krém, ktorý udrží za metličkou stopu.

3. V hrnci uvaríme čaj, mlieko a smotanu.

4. vriacu čajovú smotanu nalejeme, tenkým pramienkom do vaječnej zmesi, pričom ustavične miešame, aby sa vajcia nezrazili.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Malé čokoládové hrnčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g čokolády postrúhaná kôra z 1 pomaranča šťava z 3 pomarančov 4 lyžice masla 2 lyžice pomarančového likéru alebo koňaku 4 žĺtky z veľkých vajec 2 bielky z veľkých vajec na ozdobenie 1 pomaranč 4 lyžice pomarančového likéru alebo koňaku

POSTUP PRÍPRAVY

1. V nádobe vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Pridáme maslo, postrúhanú pomarančovú kôru a šťavu. Zmes za stáleho miešania zohrievame, kým sa prísady nespoja. Potom ju odstavíme z ohňa a pridáme 2 lyžice pomarančového likéru alebo koňaku.

2. Vo veľkej mise rozšľaháme žĺtky. Cez jemné sito do nich precedíme ochutenú čokoládu a dobre vyšľaháme. zmes necháme vychladnúť.

3. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne ho lyžicou alebo vidličkou vmiešame do čokoládového krému.

4. Krém rozdelíme do štyroch hrnčekov alebo pohárov, prikryjeme a uložíme do chladničky asi na 2 hodiny, kým krém nestuhne.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 84 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu