končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 125 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
PECENE BRAVCOVE KOLIENKAPOTREBNÉ PRÍSADY Idealne na sviatocne dni,ale aj na nedelu ako bola dnesna!!!!!Podavala som to s pecenymi zemiacikmi a greckym salatom! Potrebujeme 2-3 bravcove kolena ,cibulu na hrubsie platky, horcicu,cervenu papriku na kolieska,alebo pasiky opat hrubsie,cesnak,rozmarin,oregano,cierne korenie-mlete,sol POSTUP PRÍPRAVY Nastrihame si papier na pecenie -vacsie kusy ,aby sme mohli kazde koleno riadne zabalit a tiez alobal. Do kazdeho kolena urobime nozom diery a vsuneme prekrojeny cesnak,podla chuti,ak niekto nema rad cesnak,samozrejme nemusi dat.Poriadne posolime ,natrieme horcicou,posypeme korenim,pridame cibulu a kapiu,no a na vrch polozime kusok rozmarinu a oregana,dobre zabalime do papiera na pecenie a znova zabalime do alobalu.Dame do pekaca,zavrieme vrchnakom pekaca a pecieme 3 hodiny na 200 stupnov. Poslednu hodinu som to pootvorila-alobal a papier,znova zakryla vrchnakom a este hodinu dopiekla. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Adventny veniecPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pernikove cesto,bielkova poleva POSTUP PRÍPRAVY blizi sa prva adventna nedela a tak pridavam jeden jednoduchy ,ale mily adventny veniec ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 1.12.2012, 11:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Pernikovo...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pernikove cesto ,bielkova poleva POSTUP PRÍPRAVY rozvalkame cesto,vykrojime si podla papierovej sablony domceky,pecieme 12 min, este horuce potrieme rozslahanym vajickom,ozdbime nechame uschnut,ja som zapla ruru na 50 stupnov na vzduch a za 5 min to bolo suche,no a mozeme zapalit sviecocky a urobit si predvianocnu atmosferu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 1.12.2012, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovnikovy veniec pre detickyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY medovnikove cesto,potahova hmota z cukrikov marshmallows,potravinarske farby,bilkova glazura na lepenie POSTUP PRÍPRAVY sklamana z vysledku mojho experimentu ,ale deti sa z toho tesili.............. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 1.12.2012, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Adventny pernikovy veniecPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pernikove cesto,bielkova poleva... POSTUP PRÍPRAVY Vykrojime si veniec,podstavce na sviecky,upecieme. Po vychladeni ozdobime, a prvu adventnu nedelu mozeme zapalit prvu sviecku............. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Pernikova minulorocna chalupkaPOTREBNÉ PRÍSADY 100gr med,100gr hera,120gr pomlety krystalovy cukor,1lyzica pomleta skorica,1lyzica pomlety klincek,1 lyzicka kopcovita soda prasok,3 lyzice kakao,2 vajicka a 500gr hladka muka,ak bude este troska treba prisypeme POSTUP PRÍPRAVY Med spolu s herou roztopime,nechame trosku vychladnut,vlejeme do lavorika a pridame korenie,sodu,kakao,cukor,potom vajcia a na koniec muku. Mozeme nechat do druheho dna v chladnicke zabalene do folie,ale mozeme hned vykrajovat chalupku pecieme cca 20 min na 170-180 stupnov.Este teple potrieme rozslahanym vajickom. Nechame vychladnut,trosku odstat a mozeme zdobit ci uz bielkovou polevou,alebo potahovkou,z ktorej vykrajujeme vzory.Bielkovu polevu si pripravime z 2 bielkov a 200gr praskoveho cukru +1 lyzice citronovej stavy,vyslahame do zhustnutia,mozeme slahat aj nad parou. Naplnime do mikrotenoveho saciku,odstrihneme spicku a zdobime!Nechame dobre vysusit a potom lepime na pernikovy podstavec.Ja som experimentovala aj s cokoladou........ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 18.11.2012, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Spenatove SufflePOTREBNÉ PRÍSADY 1/2kg spenat cerstvy ak mame k dispozicii,1 stredna cibula,olivovy olej,sol,feta,4 vajicka a 2 lyzice hl.muka. Je to velmi rychle a velmi dobre. POSTUP PRÍPRAVY Spenat umyjeme a nakrajame na vacsie pruzky,stopku odrezeme,pouzijeme ,len listy. Nakrajame si cibulu na drobne kococky a osmahneme na olivovom oleji,pridame spenat osolime,ak chceme mozeme pridat troska vegety,ale nemusime.Pripravime si gulatu,keramicku nadobu na pecenie cca priemer 25cm,/pekne sa to potom kraja na trojuholniky/trosku vymastime olivovym olejom a vysypeme mukou,prebytocnu muku odstranime. Pelozime spenat,bez prebytocnej stavy,najlepsie ked vyberame dierkovou podberackou,vyslahame vajicka prislahame muku a jednoducho vylejeme na spenat,na vrch rozdrolime fetu,ale aj bez nej je to vynikajuce! Pecieme v rure na 180stupnov cca 20-25 min do zlatovo. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.12.2012, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cokoladove SufflePOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 80g krystal.cukor ,100g varova cokolada ,100g maslo, 60g muka hladka ,ak chceme na posypanie mandlove lupienky POSTUP PRÍPRAVY Ja som robila z trojitej davky lebo nas bolo vela,urobila som do formiciek na cupcakes a este mi ostalo do mojej oblubenej keramickej stvorcovej formy! Zapneme si ruru na 170 stupnov - kto ma na horuci vzduch,alebo klasicky. Do mixeru dame miesat zltka s cukrom, zvlast vyslahame bielka na tuhy sneh. Do vodneho kupela si dame roztopit cokoladu s maslom a nechame trochu vychladit aby nebola horuca ked ju budeme prilievat k vymiesanym zltkom. Potom pridame muku a nakoniec zlahka primiesame bielkovy sneh,vylejeme do formy, foriem ak robime z vacsej davky. Posypeme mandlovymi lupienkami Pecieme 18-20 min Ja som to dnes prehnala a tak to nebolo vo vnutri az tak tekute ako by malo byt,ale aj tak to bolo bozske podavala som to z pretlacenym gastanovym pyre,slahackou a kopcekom vanilkovej zmrzky! Vyskusajte,neolutujete! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
JUVARLAKIA-masove gulicky v citronovo-vajickovom sosePOTREBNÉ PRÍSADY Rozmyslala som co dnes varit a tak ma napadla tato polievocka,idealna na chladne dni,aj ked tu zatial take nemame,ale nevadi.Tu v Grecku sa to jedava ako hlavne jedlo,je to hustejsia polievka,zasyti az az. Potrebujeme 500g miesaneho mleteho masa,1 vajicko,za hrst ryze do masovych guliek a 1/2 salky este do vody uvarit,1 stredne velka cibula nakrajana a rozmixovana, petrzlenova vnat-nadrobno nasekana,voda,olivovy olej,sol.moze byt aj vegeta,cerstvo namlete cierne korenie na sos potrebujeme 1 vajicko,1 citron,kopor/nemusi byt/ POSTUP PRÍPRAVY Z masa,rozmixovanej cibule(z polovicky az 3/4),ryze,petrzlenu a troska olivoveho oleja,soli,cierneho korenia si urobime mensie gulky.Do velkeho hrnca 3litroveho si dame do 3/4 vodu,pockame kym zovrie,pridame zvysok rozmixovanej cibule pre chut ,trosku olivoveho oleja,1/2 salky ryze,sol a pridame masove gulky,varime cca 20 min-25 vytlacime si 1 citron ,kto ma rad kyslejsie moze si potom pridat cerstvo vytlaceny priamo do taniera. Najlepsie rucnym mixerikom rozslahame vajicko,do ktoreho pridavame citronovu stavu, ked je nasa polievka uvarena ,naberackou odobereme trosku stavy a za staleho mixovania pomaly prilievame k rozmixovanemu vajicku s citronom,aby sa nam to neseklo,hned potom to prilejeme do hrnca po troskach za staleho miesania.Odstavime,na zaver mozeme pridat extra petrzlenovu vnat a zakryjeme pokrievkou.Hotovo! Ak mate radi kopor mozete nadrobno nakrajat a na koniec vmiesat do polievky ,doda vynimocnu aromu! Dobru chut! foto som zabudla urobit,dodatocne pridam svoje,toto je z scrumpdillyicious.blog ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 15.10.2012, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KAZAN NTIPIPOTREBNÉ PRÍSADY Tato dobrotka pochadza z Malej Azie.V preklade to znamena doslova skrabanie,vyskrabavanie kotla.Je to uzasny dezert,neuveritelne jednoduchy,neni co pokazit! 1.5 litra mlieka, 350gr krystalovy cukor, 1 vanilkovy cukor ,100gr maslo ,150g Solamylu,ja som tento krat pouzila Zlaty Klas ale doporucujem pre jemnost chuti Solamyl 2.5-3 platky zelatiny POSTUP PRÍPRAVY Zapneme si ruru na 220 stupnov Do hrnca dame zohriat,ale nie zovriet mlieko,cukor,vanilkac,maslo pridame zelatinu,a zamiesame Solamyl Riadne miesame ,aby sa nam spodok nepripalil, akonahle to zhustne odstavime nabok. Potrebujeme hlbsi plech mensi 30 krat 40 natrieme spodok plechu trochou kremu a posypeme krystalovym cukrom a dame zkaramelizovat do rury na tmavohnedo teda skoro az spaleno! zalejeme to kremom,ktory nechame vychladnut a potom dame do chladnicky na taku hodinku dve Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 31.10.2013, 21:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 125 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |