. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 99 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>

POLIEVKY

Krémová šampiňónová polievka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 10 ks čerstvých šampiňónov,250 ml sladkej smotany,1 stredná cibuľa šalotka,1-2 str. cesnaku, 50 g obyčajného masla, 100 ml bieleho vína,500 ml slepačieho alebo zeleninového vývaru, soľ, rasca, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept na lahodnú creamy mushroom soup - krémovú šampiňónovú polievku mám od môjho známeho - írskeho šéfkuchára.Neobsahuje múku - zásmažku,takže Vám veľmi nezaťaží žalúdok.

Je to veľmi jednoduchá ale hlavne chutná polievočka: Na masle si orestujeme na jemno pokrájanú šalotku.Pridáme čerstvé pokrájané šampiňóny a pomaly prikryté dusíme zhruba 10 min.Posolíme,pridáme rascu,cesnak - všetko podľa chuti,biele víno (ak nemáme nič sa nedeje) a vývar.Varíme asi 10 min.Potom polievku ponorným mixérom dohladka rozmixujeme - tu v Írsku všetky polievky mixujú,ale ak nechcete,nemusíte.Nakoniec vlejeme sladkú šľahačkovú smotanu a polievku necháme prejsť varom.Ozdobíme petržlenovou vňaťkou a podávame s teplou bagetkou.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.4.2013, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chlebový závin s mozzarellou,slaninkou,olivami..... :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky T 650, 300 ml vody, 20 g droždia, 1 ČL soli, 3 PL olivového oleja. Náplň:2 ks mazzarelly, 3 strúčiky cesnaku,čierne alebo zelené olivy,slaninky,bazalka,rozmarín...

POSTUP PRÍPRAVY

Do 200 ml teplej vody dáme 1 ČL cukru a droždie,necháme vzísť kvások.Do misky si preosejeme múky,pridáme soľ,olej,kvások a zvyšnú vodu.Najskôr v miske všetko spolu zmiešame a potom na doske miesime asi 10 min. - ako chleba.Ak je treba podsypávame si po troške cez sitko múku.Vypracujeme hladké,nelepivé cesto,vrátime ho späť do misky,prikryjeme a dáme na teplé miesto kysnúť 1 hod a podľa potreby aj viac - pokiaľ nám cesto nezdvojnásobí svoj objem.Po vykysnutí cesto preložíme na dobre pomúčenú dosku,valčekom z cesta vytvarujeme obdĺžnik.Poukladáme na kocky pokrájanú mozzarelu,slaninku,pretlačený cesnak,olivy.......posypeme bazalkou,rozmarínom a ja som to zakápla ešte aj olivovým olejom.Môžte si pridať hocičo - podľa vašej chuti.Cesto zrolujeme,ale nie príliš napevno.Spoj by mal byť na spodu.Závin prenesieme na plech,ja mám teflónovú podložku,kto nemá,tak dá na plech potretý olejom.Necháme ešte chvíľu podkysnúť,zhruba 20 min.Potom ho potrieme slanou vodou a urobíme špajlou dier,možme ešte posypať bylinkami.Zapneme rúru a vo vyhrietej pečieme asi 30 min. na 200 *C a potom 25-30 min na 170 *C. Po upečený závin potrieme olivovým olejom,alebo slanou vodou,preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Receptom som sa inšpirovala z knihy Chlieb,ale iba základné cesto,ostatné som si prispôsobila.Plnku si tiež urobte podľa svojej fantázii a chuti.Závin je ideálny k vínečku.

Prajem dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 1.3.2012, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hladkej múky T 650, 550 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej alebo jedlej soli, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať približne 37 *C si dáme 1 ČL cukru a droždie.Necháme vzísť kvások.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,racsu,ocot a olej.Keď máme kvások hotový,pridáme ho do múky a tiež zvyšných 350 ml teplej - nie vriacej vody.Všetko spolu varechou zmiešame a keď sa nám hmota spojí,cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 10 min. miesime.Podsypávame si cesto jemne múkou,ale opatrne,po troche.Vypracujeme hladké cesto,miesime podobne ako cesto na rezance.Keď je cesto jemné a hladké,vložíme ho späť do misky a necháme kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 až 2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,zrazíme ho hánkami,vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút ho necháme odpočívať.Potom ho vyformujeme,prenesieme ho na plech a necháme ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 220*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,už len urobíme niekoľko zárezov,potriem ho slanou vodou a vložím do do rozohriatej rúry.Na spodok rúry dám hrnček s ľadovými kockami,aby sa vytvorila para.Pečiem 20 min.na 220 *C a potom dopekám 25 min. na 180 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjeme chlebík utierkou z plátna.

Piekla som aj z kila múky,ale je to veľmi obrovský chlieb a zase 500g je malý.Tento je pre nás tak akurát.Samozrejme záleží na Vás,môžte pridať uvarené zemiaky,alebo celozrnnú múku...

Nedávno som si kúpila veľmi peknú a zaujímavú knihu CHLIEB od autorov Eric Treuille a Ursula Ferringo a rada by som sa s Vami podelila s nejakými radami ako piecť chlieb.

ÚVOD
Vo Francúzsku a v Taliansku,odkiaľ pochádzame,jedlo bez chleba nie je jedlom.U nás berieme chlieb veľmi vážne.Každodenná návšteva pekárne je rituál,který zdôrazňuje rytmus života.Ľudia si vyberajú chlieb starostlivo a svojmu pekárovi sú verní s takmer dokonalou oddanosťou.Hovorí sa,že stôl nie je prestretý,kým na ňom nie je chlieb…..

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 3.6.2020, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PARNÝ HRNIEC

Buchty s lekvárom alebo s ovocím z parného hrnca :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 300ml mlieka, 20g droždia,2 PL olivového oleja, 2 KL kr.cukru, 1 KL soli, slivkový lekvár,marhule,slivky a pod.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je podobné ako mám v albume : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35898

Do teplého mlieka dáme 2 KL kr. cukru,droždie a necháme postáť pokiaľ sa nám urobí kvások.Hotový kvások vlejeme do misky s múkou,olejom,soľou a vypracujeme cesto,ja najradšej rukou.S cestom sa perfektne pracuje,netreba nič pridávať a dáme na 1 hod. do tepla kysnúť.Po hodine cesto na pomúčenej doske jemne vyvaľkáme a vykrajujeme o alebo ako sa Vám podarí :-) Naplníme lekvárom alebo ovocím.Môj manžel rád ovocné knedlíky-typický Čech,preto robím aj s ovocím.Zabalíme a necháme ešte asi 20 min podkysnúť.Medzitým si naolejujeme nádoby z parného hrnca.Keď nám buchtičky podkysnú,tak ich poukladáme do nádob,poriadne ich naolejujeme aj steny nádoby a zapneme na 15 min.Po naparení ich hneď páratkom poprepichujeme,polejeme rozpusteným maslom a posypeme makom,orechami a pod. Upozorňujem,že z tejto dávky vyšlo 17 ks,pre nás to stačí.Samozrejme všetky sa parili naraz.

Odkedy mám parný hrniec,tak je radosť robiť knedľu,buchty a ostatné mňamky v tejto zázračnej mašinke.Knedlu parím 20 min.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 12.11.2014, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Rumové guľky z tatraniek :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

5 tatraniek, 100g bielej čokolády, 50g masla, 3 PL rumu + kokos na obalovanie a košíčky

POSTUP PRÍPRAVY

Tatranky najemno postrúhame,pridáme rozpustenú čokoládu a maslo.Nakoniec rum asi 3 PL alebo podľa chuti.Nevadí ak je hmota veľmi riedka - čokoláda a maslom v chlade stuhne.Urobíme malé guľky,obalíme v kokose,uložíme do košíkov a dáme stuhnúť.Ja si najskôr urobím všetky guľky a až potom obalujem v kokose.Z tejto dávky je asi 25-30 ks,záleží od veľkosti guliek.

Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2011, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Moje vianočné 2011


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Vínové koláčiky,salková prudko jedlá roláda,koláčiky zo Zlatého klasu,rumové guľky z vlniek,rumové guľky z tatraniek,vanilkové rohlíčky,grilážové rezy,medovníčky,linecké koláčiky a klbká

Väčšina receptov je v mojom albume

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (9) posledné: 9.12.2012, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Úžasné vanilkové rohlíčky bez vajíčka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

260-280g hladkej múky, 200g obyč.maslo, 100g mletých orechov, 100g práš.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som tu mala vyše roka, a záhadne sa mi zmazal,tak ho vkladám znovu!Viem,že tu je veľa receptov na vanilkové rohlíčky,ale ja používam už niekoľko rokov tento,tak si sem vkladám recept,aby som ho mala po ruke a možno sa aj Vám bude páčiť.

Všetky suroviny spolu zmiešame a necháme odležať v chlade - s cestom sa lepšie pracuje.!Potom cez stroj alebo ručne tvarujeme malé rohlíčky a ukladáme ich na plech s peč.papierom.Pozor zvačšia svoj objem,preto ich neukladáme na tesno.Pečieme asi pri teplote 170-180*C približne 10-12 min.- ale radšej sledovať!Ešte teplé ich obaľujeme v prášk. + vanilk.cukre!

Sú veľmi jemnučké a lahodné, moj manžel ich veľmi zbožňuje,tak dúfam,že budú chutiť aj Vám.

Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kakaová bábovka s orieškami a čokoládou :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

30dkg práš.cukru, 15dkg hl.múky, 15dkg pol.múky, 4 vajíčka, 1,5 dcl teplej vody, 1,5 dcl oleja, 1 prášok do pečiva, 2 plné PL kakaa, 3 - 4 tabličky varovej čokolády a hrsť mletých alebo vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodne to bol recept do foriem srnčieho chrbta od mojej maminy,ale ja takú formu nemám,tak robím v bábovkovej.Mám v receptoch aj klasickú bábovku,ale táto nám chutí oveľa viac......

Cukor kvalitne vyšlaháme so žĺtkami do peny.Potom znížime stupeň mixovania a striedavo pridávame vodu a olej.Pridáme múku,prášok do pečiva,orechy,kakao a nakoniec čokoládu nakrájanú na väčšie kúsky - už nemixujeme.Čokoládu a orechy dávame podľa chuti.S bielkov vyšlaháme tuhý sneh,ja pridávam aj trošku soli.Pomaličky vmiešame do cesta. POZOR už nemixujeme ale jemne vareškou premiešame cesto a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.Pečieme na 180-190* C cca 50min. až hodinu - záleži od trúby.Po upečení necháme vychľadnúť a vyklopíme z formy.Pocukrujeme!

Bábovka je jednoduchá a nadýchaná.......prajem dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.10.2011, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Taká iná nátierka z nivy :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g nivy, 200 g obyčajného masla, 3 - 4 PL koňaku, mleté orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Nivu postrúhame, pridáme maslo a koňak podľa chuti.Ja som nemala koňak, pretože žijem v krajine, kde sa pije najviac Whiskey, takže kľudne dajte alkohol, aký sa u Vás nájde.Ešte som to pekne prebehla ponorným mixérom, dala do zdobičky,aby to pekne vyzeralo a nakoniec posypala orieškami.

Je to taká netradičná pomazánka, ale nám chutí......

Prajem dobrú chuť !

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.9.2011, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cibuľačka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

na 3 l vody: 6 veľkých cibúľ, 1 PL masla,1-2 Pl oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1 kocka hov.bujónu, 2-3 PL hladkej múky, soľ ,korenie, ml.rasca, libeček-alebo sušené polievkové korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je výborná a hlavne rýchla polievočka,teda ak nepočítam krájanie cibule a prestávky na utieranie sĺz :-D Do hrnca ( ja používam teflónový ) dáme maslo a olej,necháme maslo rozpustiť a pridáme cibulu,ktorú sme si pokrájali na prúžky.Restujeme asi 5 - 6 min. pokiaľ nezačne cibuľa hnednúť.Potom poprášime hladkou múkou,premiešame a zalejeme bujónom.Pokoreníme poriadne osolíme a varíme asi 20 min.Pred koncom varenia pridáme prelisovaný cesnak,necháme prejsť varom a nakoniec dáme bylinky.Podávame s chlebíkom.

Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.12.2011, 16:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 99 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu