. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Zivanska



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujete: 4 plátky bravcovej krkovicky, 2 klobásky, 3 cibule, 8 stredne velkých zemiakov, 8 plátkov anglické slaniny, sol, sladka paprika, mlete cierne korenie, rasca a trochu oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky oškrábte a nakrájajte na plátky, klobásu a cibulu na kolieska. Z alobalu pripravte 4 stvorce o velkosti asi 30 x 30 centimetrov. Pripravený alobal potrete kvapkou oleja.
Všetky suroviny rozdelte na stvrtiny. Dostredu alobalu dajte zemiaky, ktoré osolte a orascujte, a na ne položte osolené a okorenene maso. Potom dame cibulu, klobásku a navrch 2 plátky slaniny. Nakoniec balíček zaprašte stipkou mletej papriky a zabalte tak, aby behom pečenia nemohla šťava vytiect. Podle potreby vrstvu alobalu zdvojnásobte.
Pripravené balíčky dajte na plech, vložte do truby vyhriatej na 200 stupňov a pečte asi 50 minut. Podávajte s čerstvou zeleninou nebo salátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

katarina k. (misskate) ID 170780 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2013, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na prírodno trocha inak



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé, cibuľa, kečup, horčica, múka, červené vínko, soľ, korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

1.)bravčové karé nakrájame na plátky, mierne vyklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na rozohriatom oleji
2.) keď sa už mäsko zatiahlo, posypeme červenou mletou paprikou,pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme sol, korenie, mletú rascu a dobre premiešame, podľa potreby podlievame vodou
3.) keď už je mäsko mäkké, pridáme trocha horčice, kečupu, asi 0,5dcl červeného vínka a vo vode rozmiešanú múku, necháme prevrieť, podľa potreby ešte dochutíme
4.) ako prílohu som urobila tarhoňu a sterilizovanú baby kukuričku
5.) DOBRÚ CHUŤ

ps: množstvo si samozrejme prispôsobte podľa množstva mäska a aj podľa toho, kto má rád v akom množstve šťavu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Romana Ď. (romana2) ID 130625 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.10.2013, 7:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na rasci-stará výborná klasika



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčové stehno,2 cibule, hladká múka, olej, soľ, ml.rasca,ml.čierne korenie, 1 čl. vegety,mletá červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

... viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 29.6.2015, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Roláda z mletého mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g mletého mäsa, 100 ml mlieka, 2 čajové lyžičky vegety, korenie čierne mleté, 1 cibula, 2 strúčiky cesnaku, 5 ks vajec, 2 PL oleja, 50 g hrášoku, 130 g šunky

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso dáme do misky, prilejeme mlieko a zmiešame. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vegetu a mleté čierne korenie. Dobre zmiešame. Pripravíme si alobal, ktorý troška natrieme olejom.
pripravenú mäsovú zmes naň rovnomerne rozotrieme. Poukladáme šunku. Medzitým si pripravíme praženicu z 5-tich vajec, ktorú troška osolíme. Navrstvíme na šunku, osypeme hráškom a zatočíme. Alobal uzavrieme, ešte dáme do jedného alobalu. Uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 50 minút. Potom alobal odstránime, roládu uložíme na plech, podlejeme troškou vody a už len dopekáme 10 minút. Dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

katarina k. (misskate) ID 170780 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčový steak s jablkovo-chrenovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 1 kg bravčovej krkovičky,grilovacie korenie,rozmarín,olej Omáčka: 1 cibula,3 jablká,asi 2 stručiky cesnaku,1/4 šálky bieleho vína ,1/4 šalky vývaru,tymian,1 čl horčice,1 čl chrenu,kusok masla

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na plátky,okoreníme gril.korením,rozmarínom a potrieme olejom.Necháme v chlade odležat pár hodín alebo cez noc.Cibulu nakrájame na drobno,jablká očistíme a nakrájame na malé kocky.Cibulu orestujeme,pridáme jablká,podlejeme vínom a uvaríme do mäkka.Pridáme vývar,cesnak,tymián,horčicu a chren,chvilku povaríme ,dochutíme a vymixujeme ponorným mixérom do hladka.Kto má rád jemnejšie,môže prepasírovat cez sitko.Nakoniec do omáčky vmiešame kusok masla.Mäso šupneme na gril a na tanieri prelejeme omáčkou.Ja som podávala ku tomu cesnakové zemiaky pečené v rure.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.2.2013, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Karé čo dom dal :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé, cesnak, oliv. olej, ČK, soľ, sójová omáčka, horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Naklepeme si plátky bravčového karé. Do misky si zmiešame cca 3 PL olivového oleja, 3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ, mleté ČK. Touto zmesou karé potrieme a necháme odstáť :o) Čím dlhšie, tým lepšie, ale stačí aj hodinka :o)
Na panvicu si dáme olej a mäso zprudka orestujeme. Vytiahneme, do výpeku dame cca. 3 lyžičky sójovej omáčky a 2 kopcové lyžičky horčice + cca 1dcl vody - záleží akú hustú omáčku chceme mať. Následne vložíme mäso späť a prikryté dusíme cca 20-30 minút.
Podávame s ryžou :o)
Je to mňamka a pomerne rýchla a jednoduchá :o) Nestihla som foto, spapalo sa hneď - nabudúce doložím :o)))))
DOBRÚ CHUŤ!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Martina C. (mg6683) ID 13550 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.10.2015, 12:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Závitky na záhorácky spôsob


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej 400g bravčového stehna alebo bravčové karé vykostené 550g kyslej kapusty 2 stredne veľké cibuľe 100g slaniny rasca soľ cesnak mletá paprika mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninu pokrájame na kocky, dáme na panvicu a osmažíme, pridáme kapustu (je lepšie ju nakrájať) a necháme dusiť do polomäkka. Mäso umyjeme, nakrájame na plátky a jemne naklepeme. Potrieme cesnakom, osolíme, okoreníme a naplníme vychladnutou plnkou. Plátky zrolujeme, zviažeme silikónovu šnúrkou a na oleji prudko opečieme. Závitky vyberieme a vo výpeku do sklovita opražíme pokrájanú cibuľu a podlejeme trochou vriacej vody alebo vývaru.
Závitky vložíme do silikonovej formy ryba, osolíme, opaprikujeme, okoreníme a zalejeme opraženou cibuľou. Dusíme v rúre prikryté vrchnákom asi 40 – 45 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Jana F. (muffin2) ID 260556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2013, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená panenka so smotanovými cibulkami a hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso: asi 1 kg bravčovej panenky,4 pl oliv.oleja,3 stručiky cesnaku,sol,korenie štyroch farieb,rozmarín Omáčka:asi 500 g rôznych hub (šampiony,dubáky,kuriatka,hliva atd),2 pl oliv.olej,12 malých červených cibuliek,3 stručiky cesnaku,1 pl celozrnnej horčice,1/4 šalky červeného vína,1/4 šalky hov.vývaru,1 pl masla,petržlenová vnat,korenie štyroch farieb,smotana na šlahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat. Medzitým si pripravíme huby (ja som použila mrazenu zmes ),hodíme na panvičku a vydusíme všetku vodu,prilejeme olej,očistené cibulky,cesnak,horčicu,víno,bujon ,zakryjeme a necháme asi 1/2 hodinku dusit.Na koniec prilejeme smotanu,ochutíme korením,pridáme maslo a petrž.vnat.Odležané mäsko opečieme na oleji zo všetkých strán,preložíme do pekáča,podlejeme troškou vody ,zakryjeme a šupneme do vyhriatej rury na 200 st asi na 20 minut.Necháme 10 minut v teple a nakrájame na tenké plátky.Ja som podávala s pečenými rozmarínovými zemiakmi v šupke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.4.2020, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Námornícke mäsko



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g brav. mäsa, olej, soľ, 1 väčšia cibuľa, mleté čierne korenie, 20 g hl. múky (alebo maslo na zahustenie), 2 lyžice kečupu, 1 dl vývaru, 1 dl červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

Z mäsa nakrájame malé kúsky, dáme na rozpálený olej, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, soľ, korenie a restujeme. Pridáme kečup, vývar a víno a varíme. Do hotového pridáme maslo na zahustenie (alebo hl. múku). Podávame so zemiakovým pyré, kyslou uhorkou a vareným vajkom. Ja som to strčila do tlakového hrnca. U nás sa toto jedlo varí už roky, mňamkové je to :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

Alena B. (Sue1) ID 28097 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.1.2016, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

SVIEčKOVá NA SMOTANE



POTREBNÉ PRÍSADY

1,2 kg svieckovice- 6 ks mrkva vačšia-3 ks petržlen- 1 ks zeler vačší-3 ks cibule- 4 PLolej- 250 ml smotana na varenie 10%- soľ- mleté čierne korenie-nbobkový list-kryštálový cukor podľa chuti-horcicu,vegetu

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu, petržlen, zeler, očistíme, umyjeme, nakrajame na kolieska. Cibulu osupeme, umyjeme, nakrajame na kocky.-Do hrnca dame olej, na nom oprazime cibulku. Zo vsetkych stran poopekame masko v celku. Ked je zatiahnute, vyberieme ho. Na cibulke oprazime par sekund mletu cervenu papriku, pridame nakrajanu zeleninku, tiez chvilku poopekame, pridamehorcicu,vegetu,, bobkovy list, osolime, okorenime, pridame masko, zalejeme vriacou vodou a nechame dusit. -Ked je masko makke, vyberieme ho z hrnca.-pomixujeme-Pridala som asi lyzicu krystaloveho cukru, smotanu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2013, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu