končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
HUBY |
Hlivová plnkaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 kg hlivy ustricovej cibuľku, môže byť aj 2 podľa chuti cesnak 2 žemle, alebo iné pečivo, čo nájdete + mlieko na namočenie údené tofu 2x 2-3 vajíčka korenie, soľ podľa chuti syr na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Hlivu opražíme na cibuľke a potom necháme chvíľku dusiť. Pečivo namočíme do mlieka. Tofu postrúhame na strúhadle na hrubšie pásiky. Všetko spolu zmiešame. Pridáme rozšľahnaé vajíčka. Okoreníme podľa chuti (lyžica podravky :) ) paprika, kurkuma, samozrejme štipka soli a mletého korenia (ja mám v mlynčeku zmesku farebné + čierne). Dáme do mysy vymazanej a vysypanej strúhankou, posypene syrom a zapečieme. Chutí to ako plnka do kuraťa, ale je to "vegetariánske". Osobne hlivu neznášam, ale snažím sa oklamať ústa, lebo je vraj výborná na posilnenie imunity. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarína K. (katarinkak) ID 58548 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.5.2009, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: cca 1/2 kg hlív, 3 menšie zemiaky, mletú červ.papriku, cibuľu, olej, čierne korenie, solčanku s morskou soľou (al.vegetu), na vylepšenie môže byť aj 1 čerstvá zelená paprika a 1 kápia Na halušky: 1 vajce polohrubú múku POSTUP PRÍPRAVY Ako na to: Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme ml.červenú papriku a nakrájané hlivy, podlejeme vodou. Dusíme. Keď máme čerstvú papriku a kápiu, pridáme nakrajané na rezance. Cca po 15 minútach pridáme očistené nakrájané zemiaky. Medzitým do misky rozbijeme vajíčko a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Keď zemiaky zmäknú (nie úplne-asi po 5 min.varenia) cez dierkové sitko nahádžeme priamo do gulášu halušky a premiešame. Po cca 3 minútach je guláš hotový. Ochutíme čiernym korením, solčankou, kto má rád pikantné môže pridať chilli papričku, alebo feferónku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2013, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Vyprážané šampiňóny plnené bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY Šampiňóny v našej kuchyni rada používam, pretože ich rada pridávam do mäsa, na pizuu, alebo ich len tak používam na rôzne samostatné jedlá. Jednym z nich sú aj vyprážané šampiňóny. Dôležité je, aby ste si na tento účel kúpili čo najväčšie hlavičky, aby ste ich mohli dobre plniť. POSTUP PRÍPRAVY Čo budete potrebovať: 400g veľkých šampiňónových hlavičiek, 250g bryndze, 3 vajcia, trošku mlieka, hladká múka, strúhanka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.10.2011, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Drzkova polievka z hlivyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hlivy 2 cibule voda olej vegeta bez glutamanu mleta cervena paprika majoranka 2 struciky cesnaku 1 pl hl muky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame na uzke pasiky nakrajanu hlivu a dusime. Potom zamiesame papriku a hned zalejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Pridame vegetu bez glutamanu, roztlaceny al postruhany cesnak a majoranku.Polievku nechame kratko prevriet a za staleho miesania ju zahustime mukou - hladkou. Jednoduche a zdrave, dostupne aj v zime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2011, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
šampiňony plnené syrom s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 400g šampiňonov, 100g postrúhaného tvrdého syra, 50g masla, mleté biele korenie, soľ, hladká múka, 2-3 vajcia, strúhanka, olej na vyprážanie, 4 lyžice jemného kečupu, 100ml červeného vína POSTUP PRÍPRAVY šampiňony dôkladne očistite, hlavičky oddeľte od nožičiek, všetko opláchnite a opatrne osušte. Postrúhaný tvrdý syr premiešajte so zmäknutým maslom a ochuťte korením a soľou. Takto pripravenou hmotou naplňte hlavičky húb a obaľte ich v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. V hlbšej panvici rozpáľte dostatok oleja a šampiňony vypražte. Vyberte ich na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk. Nožičky šampiňonov posekajte nadrobno a oprežte ich na dvoch lyžiciach oleja. Na panvicu primiešajte kečup, víno a podľa chuti osoľte. Omáčku ešte krátko povarte. Vyprážané šampiňony rozdeľte na taniere, ku každej porcii pridajte omáčku a zemiaky pripravené ľubovoľným spôsobom. Recept mám z časopisu, včera sme mali na večeru a veľmi nám chutilo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 24.1.2009, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hliva naložená v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hlivy, rasca, 250 g cibule nakrájanej na kolieska, 3 nastrihané bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 15 guličiek korenia, soľ, slnečnicový olej a kto má rád pikantné, tak aj čili papričky a ja som tentokrát navyše pridala aj kocky hermelínu POSTUP PRÍPRAVY Hlivu nakrájanú na väčšie kusy 20-30 minút varíme v neosolenej vode s rascou. Precedíme, zamiešame so všetkými ostatnými surovinami, naplníme do pohárov a necháme stáť v chlade 1 týždeň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 14.2.2009, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňónové prekvapenie na ihlePOTREBNÉ PRÍSADY Rozhodla som sa podeliť s vami o ďalší môj obľúbený recept. Je strašne jednoduchý a veľmi chutný. Môžete si ho spraviť v ktoromkoľvek ročnom období. Čo potrebujete: malé čerstvé šampiňóny, 20dg hydinovej šunky vkuse, 20dg tvrdého syra vkuse, 2 vajíčka, hladká múka, soľ, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Hydinovú šunku pokrájajte na kocky o veľkosti približne 2×2x1cm. Rovnako pripravte aj tvrdý syr. Šampiňóny umyte. Spolu so šunkou a syrom striedavo napichujte na ihly na ražničí alebo na dlhé špajdle. Z vajíčok, hladkej múky, soli a trošky vody si pripravte stredne husté cestíčko. Ihly do cestíčka namáčajte a hneď vyprážajte v horúcom oleji. Podávajte so zemiakmi a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Plnene sampionyPOTREBNÉ PRÍSADY 12 kusov cerstvych, vacsich sampiononov, 10 dkg Nivy, 1 syr v crievku, 2 ks jarnej cibulky, 1/ 2 cervenej a 1/2 oranzovej alebo zltej, zelenej papriky (kvoli farebnosti), 2 PL olivoveho oleja, 2 struciky cesnaku, trochu petrzlenovej vnate(mozete pouzit aj susenu), bylinkova sol, cierne ml. korenie na obalenie: hl. muka, 2 vajicka, struhanka, olej na vyprazanie POSTUP PRÍPRAVY Sampiony ocistime, hlubiky hlbsie vyrezeme. Klobuciky si odlozime na chvilu bokom. Hlubiky porezeme na drobne kocky, rovnako aj cibulku a papriky. Na panvici si rozohrejeme olivovy olej a dame na cca 10 min. podusit vsetky na drobne kocky pokrajane suroviny . Este do tepleho pridame na jablkovom struhadle nastruhanu Nivu, crievkovy syr, prelisovany cesnak, petrzlenovu vnat. Ochutime bylinkovou solou a c.ml. korenim.Dobre rozmiesame. Ak by sa nam nechcela Niva rozpustit, mozeme na chvilocku vratit spat na sporak. Este teplou masou plnime klobuciky sampionov. Kym si vsetky klobuciky naplnime masa nam vychladne a mozme obalit v muke, vajicku struhanke a vyprazime v oleji. Podavame s cerstvou oblohou a opekanymi zemiackami. Pre "masozravych" do plnky mozete pridat na drobne kocky nakrajanu sunku, prip. makky salam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 19.3.2011, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivové melencePOTREBNÉ PRÍSADY Hliva, cibula, 2 mrkve, 1 petrzlen, 1 celer menší aj s vňaťou, 2 zemiaky (nemusia byť)koreniny, cestovinové melence-mrvenička, hubový bujon alebo vegera POSTUP PRÍPRAVY Osmažíme vačšiu cibulu, hlivu nakrájame na kúsky a tiež osmažíme, pridáme soľ, čierne korenie, sladkú papriku, zalejeme vodou tak aby sme to zakryli, pridáme bujon prípadne vegetu,ak chceme so zemiakmi tak teraz šup tam s nimi, podusíme cca 10 min., zeleninu nakrájame na menšie kolieska, pridáme do vývaru, varíme dokedy zelenina nezmäkne, pred dovarením pridáme cca dve hrste melenčekov-mrveničky (ja kupujem nerobím), navrch pridáme celerovú vňať, dochutíme soľ korenie. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena N. (alena18) ID 61080 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubník ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Veľmi rada chodím na hríby. Potom ich suším a dávam do mrazáku. Keď už neviem čo s nimi, tak hľadám nové recepty. Tento som našla v časopise. POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme tieto suroviny: 400g čerstvých húb * 5 rožkov * 200 ml.mlieka* 1 cibuľu * 5 vajec * 3 strúčiky cesnaku * ml.rascu * ml.korenie * tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie plechu * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 17.8.2012, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |