končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 88 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
TORTY |
Mala narodeninova torticka potiahnuta penovymi cukrikmi s ruzami z falosneho marcipanuPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus zo 4 vajec, Karamelova plnka: salko a 1 maslo, a orechova plnka:2dl mlieka, 20g zlaty klas, 1 zltko, cukor podľa chuti( ja dávam 3 vanilk. cukry a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 masla Poťah: 90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citron POSTUP PRÍPRAVY Plnka: v mlieku si rozmiešame zlaty klas, pridáme cukor, zltok a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame maslo. Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu. Karamelove nite> ja som sa velmi dopalila na tom, tak radsej neodporucam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 5.3.2013, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(jahodova s jahodami) a BARANCEKOMPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5193&user=798 POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5193&user=798 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 29.5.2008, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové kolieska plnené mätovou penou a sirupomPOTREBNÉ PRÍSADY 300g cokolady na varenie ******** Pena: 4 velke vajcia, 2PL krupic. cukru, 3KL zelati rozpustenej v 60 ml horucej vody, 3PL matoveho likeru najlepsie kremoveho, 2 vyslahane slahackove smotany.********* Sirup: 250ml vody, 100g kryst. cukru, 8 matovyc listkov, 1 kvapka zeleneho farbiva. POSTUP PRÍPRAVY Cokoladu roztopime v hrnci nad vriacou vodou, vylejeme na papier na pecenie a vrstvu rozotrieme na 1-2 mm. Nechame nie uplne vychladnut a vykrojime cca 18 koliesok s priemerom 5cm. Pena: Vajcia vyslahame s cukrom do peny a potom zaslahame liker a zelatinu a nakoniec primiesame vyslahanu slahacku a dame do chladnicky. Sirup: dame varit vodu s cukrom, nechame 5 prevriet, odstavime z ohna a primiesame farbivo a nadrobno nakrajane listky z maty. Vychladnutym sirupom zdobime okraj tanierika. Pena nie je velmi sladka a liker nie je velmi citit, takze mne to najlepsie chutilo preliate sirupom a ked som si polamala cokoladu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 29.5.2008, 23:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Auticko pre ockaPOTREBNÉ PRÍSADY Piskotovu korpus zo 6 vajec, orieskovy krem: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti( ja dávam 6 vanilkových cukrov a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 hery a 1/2 masla alebo 1 celé maslo( kto ako chce a má skadom v chladničke), fondan alebo falosny marcipan na potiahnutie FONDAN (od Mata 74):1 PL zelatiny, 1/4 pohara studenej vody, 1 CL lubovolnej esencie, 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu), cca 900 g preosiateho praskoveho cukru - zalezi ako sa zmes spracovava, 1/2 CL stuzeneho tuku. POSTUP PRÍPRAVY Korpus prekrojime podla obr. Plnka: Plnka: v 1/2 l mlieka si rozmiešame 2 zlaté klasy, pridáme cukor a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame heru s maslom. FONDAN :V 1/4 pohari studenej vody rozpustite 1 PL zelatiny a nechajte 2-3 minuty postat; potom dajte zmes do mikrovlnky zohriat pokial sa zelatina nerozpusti staci 15-20 sekund..... Prilejte 1/2 pohara medu (prip. kukuricneho sirupu) ak treba zmes opat chvilu ohrejte malo by to byt riedke (ak chcete hmotu snehobielu pouzite svetly kukuricny sirup)a pridajte 1 CL lubovolnej esencie. Celu zmes vylejte do cca 600 g preosiateho praskoveho cukru.Zmes bude najprv riedka a bude lepit... Cesto dajte na dosku posypanu preosiatym cukrom a mieste a podsypavajte cukrom dokial hmota berie cukor.. ked uz vidite, ze hmota uz nie je riedka a tolko nelepi potrite si ruky trochou tuku a vmieste do hmoty, mala by prestat uplne lepit a mala by ostat trosku leskla...Ked je hotova, je najlepsie ju nechat aspon den odstat na linke, v chladnicke by mala vydrzat 30 dni a v mraznicke 3 mesiace (ja som ju nikdy nemrazila); ak je hmota po vytiahnuti z chladnicky prilis tuha mozno ju nahriat v mikrovlnke - staci par sekund..... kakaovy fondan vyrobite tak ze 200 g cukru nahradite kakaovym praskom. A uz sa len hrame.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 9.1.2011, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je jahodova s jahodami)POTREBNÉ PRÍSADY Recept najdete v mojich receptoch, tato torta je jahodova, citronova je s ladovymi medvedmi http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4884&user=798 a pri egresovej najdete cely recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4581&user=798. POSTUP PRÍPRAVY Verte uplne jednoduchy KORPUS: 4 vajcia, 93g hladkej muky, 40g kakaa, 120g cukru, 1 vanilkovy cukor. Upeceny korpus na torticku, jahody, lekvar, 2 slahackove smotany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl) - jahodova, 8dcl vody. Na ozdobu: slahacka v prasku a figurka z marcipanu alebo inej cukrarenskej hmoty POSTUP PRÍPRAVY Korpus: bielky vyslahame s cukrom a stipkou soli, (mozme vyslahat aj zltka zvlast), ale komu sa nechce, tak ich primiesa k vyslahanym bielkom, pridame muku, kakao, dokladne premiesame a dame piect. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 30.6.2010, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Zakamuflovana citronova smotanovozelatinova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Upeceny korpus na torticku, ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl) - citronova, 8dcl vody. Na ozdobu: vanilkovy krem, kokos, fondan od Mata 74 POSTUP PRÍPRAVY Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky s 3 stuzovacmi a 2 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina(kusok si odlozime na povrch torty), vmiesame ju do slahacky a vylejeme na tortu.Do zelatiny som vlozila vanicku, ktoru som po 30 minutach vytiahla a lyzickou pridame na povrch torty a do jamy zvysnu zelatinu zafarbenu na modro alebo modrozeleno a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou alebo vanilkovym kremom, obsypeme kokosom dosadime vytvarovane figurky z fondanu a oslavujeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 25.8.2008, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mandlova torta IKEAPOTREBNÉ PRÍSADY 3 žltky, 3 bielka, 5 PL prosiateho zemiakoveho skrobu, 125 ml pomarancovej stavy, 300 g olupanych na jemno pomletých mandlí, 1/2 KL skorice, zemiakovy skrob na vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Predhriat ruru na 165°C. Vymastit 20 cm tortovu formu a vysypat ju škrobom. Naslahat žltky a cukor do svetla a lahka. Striedavo tam zaslahat pomarancovu stavu a zemiakovy skrob. Vložit mandle premiesane so skoricou. V inej čistej mise s čistym šlahačom alebo metlou naslahat bielky do pevných kopcekov. Sneh lahko vložit do cesticka. Naliat do pripravenej formy a piect asi 35 - 40 minut. Torta je upečena, ked zapichnuta spajdla do jeho stredu je po vybrati čistá. Nechat vychladnut na mriezke. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 9.11.2008, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládovo-mandlova torta IKEAPOTREBNÉ PRÍSADY 225 g stredne sladkej čokolády, na kusky nakrajanej 10 PL masla 150 g, 225 g marcipánu, 3 PL praskoveho cukru, 170 g jemného krystaloveho cukru, 4 vajce, 1 lžička vanilkového extraktu, 1/2 KL soli, 6 PL dobrého nesladeného kakaa, 16 olupaných mandlí, nemusí byt POSTUP PRÍPRAVY Vymazat 23 cm tortovu formu. Predehriat ruru na 190°C. Rozohriat maslo s čokoládou a vymiesat ju do hladka. Premiesit praskovy cukor a marcipánom a vyvalat na 23 cm kruh. Naslahat cukor do cokolady. Pridat vajce jedno po druhom a dobre ich zaslahat dovnutra. Slahat lahko asi 2 minuty. Zaslahat tam tiez vanilku a sol. Kakao preosiat na vymiesanu zmes a pomaly ho zaslahat dovnutra. Polovicu vzniknuteho cesticka naliat do formy, nan polozit vyvalany marcipán a nan naliat zbytok cesticka. Uhladit a ozdobit ho mandlami, ak chcete. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.1.2009, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Smotanovo-zelatinova osviezujuca torta(tato je egresova s broskynami)POTREBNÉ PRÍSADY Upeceny korpus na torticku, ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl), 8dcl vody. POSTUP PRÍPRAVY Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky s 3 stuzovacmi a 2 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina(kusok si odlozime na povrch torty), vmiesame ju do slahacky a vylejeme na tortu.Tortu dame do chladnicky a za takych cca 20- 30minut ju vyberieme a lyzickou pridame na povrch torty zvysnu zelatinu a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou a papame. ZELATINA GALARETKA JE DOSTAT V 3 PRICHUTIACH: EGRESOVA, JAHODOVA A CITRONOVA. TATO ZELATINA SA HODI AJ NA ZAKUSOK OD mata74. V mojich receptoh je aj recept na korpus. Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora xxxx Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora xxxxxxxxx Pri kakakovom korpuse davam na 1 vajce 10g kakaa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 16.6.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Nasla som zele (zelatinu), z ktoreho sa to podariPOTREBNÉ PRÍSADY Recept najdete u Mata74.... ja som si len pozicala foto, aby som vam mohla ukazat foto zele, s ktorym sa to podari..... POSTUP PRÍPRAVY treba ist na nakup do TESCA OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (21) posledné: 31.5.2008, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 88 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |