. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,2380 ďalšie >>

POLIEVKY

Kelovo-šošovicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

12 ks ružičkového kelu, 2 hrste červenej šošovice, 1 malá cibuľa, najemno, šťava z 1/2 citróna, 3 PL oleja, soľ a korenie, chorizo klobáska, alebo slaninka a krutóny z tekvicového chleba

POSTUP PRÍPRAVY

Ružičkový kel očisť, niekoľko vrchných lístkov z neho odlož na dekoráciu a zvyšok nakrájaj na štvrtinky. V hrnci opraž najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridaj kel a šošovicu, jemne ochuť soľou a korením a citrónovou šťavou a ešte chvíľočku podus. Teraz všetko zalej vodou (asi 1 liter), priveď do varu a nechaj 20 minút jemne vrieť.

Medzitým si v panvici opraž chorizo klobásku, alebo slaninku.

Teraz polievku ponorným mixérom rozmixuj najemno a prípadne dochuť soľou a korením. Hotovo.

Polievku nalej do misiek, ozdob opečeným chorizo na postieľkach z kelových lístkov a krutónmi z tekvicového chleba (pozri môj blog) a posyp nasekanou pažítkou, alebo petržlenovou vňaťou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 6.11.2019, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bezlepkové POVVI Medovníčky ®



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca.100 kusov: 200 g pohánková (bezlepková) múka, 100 g práš.cukru, 70 g ryžovej múky, 65 g medu, 1 vajce, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, 1 čl strúhanej chem.neošetrenej, citrónovej kôry, 50 g rastlinný tuk, Poleva: 1 čl Orgran bezlepková náhražka vajec, 30g + 4 čl vody, 150 g práš.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Je to môj vlastný recept a medovníčky sú úžasné! Najprv spolu zmiešaj všetky suché suroviny, ale dbaj, nech sú múky aj cukor preosiate. Následne rukami pomrv - doslova "rozpráš" tuk v suchých surovinách (viď foto u mňa na blogu). Až teraz pridaj med a vajce a všetko spolu zhnieť v kuch.robote hákom ako chlebové cesto. Pracuj rýchlo, aby sa cesto nezmenilo na neovládateľnú, lepkavú masu. Potom všetko prelož na pomúčenú dosku a zmies lopatkami na misy do homogénneho cesta. Keď je cesto hotové, vlož ho do chladničky na noc odpočinúť (alebo na min.4 hodiny).

Rúru predhrej 180°C.
Odober z cesta asi 1/3 a na pomúčenej doske ju rozváľaj na 5 mm hrúbku (nie tenšie, inak budú medovníky tvrdé). Formičkami z cesta povykrajuj medovníčky a ulož ich na papierom, alebo fóliou na pečenie vyložený plech. Potri ich rozšľahnutým vajcom a peč ich vo vyhriatej rúre počas 8-9 minút (závisí od rúry, preto ich počas pečenia stráž). Mne sa niekedy upiekli už za 8 minút, inokedy to bolo naozaj dlhšie.

Po upečení ich z rúry vyber a ihneď ich prelož vychladnúť na mriežku. Nezdob ich v ten istý deň, aby sa ti glazúra z medovníčkov neskĺzla. Najlepšie je nechať ich postáť do druhého dňa a až potom ich zdobiť.

Na glazúru vyšľahaj 1 čl Orgranu, 30 g a 4 čl vody a preosiaty, práš.cukor, naplň glazúrou cukrárske vrecko so želanou špičkou a môžeš zdobiť. Osobne ich po zdobení aspoň 1,5 dňa nechávam na vzduchu a až potom odkladám.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.11.2018, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bezvaječné a Bezlaktózové Medovníčky ®



POTREBNÉ PRÍSADY

160 g múky, 55 g práškového cukru, 85 g
 medu, 50 g rastlinného tuku, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl
 mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, kôra zo 1/4 citróna, bezlepková a 100% antialergická poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor rozmiešaj s tukom. K múke pridaj zvyšné, iba suché suroviny a dôkladne všetko spolu premiešaj. Potom spoj cukrovú a múčnu zmes a dôkladne premiešaj. Až teraz pridaj med a vareškou, alebo kuchynským hnietačom zhnieť do cesta. Pracuj rýchlo, aby sa z cesta nestala lepkavá masa. Cesto prelož na dosku a zmies do homogénnej masy. Vlož ho do kuchynskej fólie a vlož do chladničky minimálne na hodinku stuhnúť; najlepšie cez noc.

Ak cesto nezahrievaš rukami príliš dlho, pracuje sa s ním veľmi ľahko.Po stuhnutí z cesta odkroj kúsok a len tento rozváľaj na hrúbku 5 mm. Zvyšok cesta vlož do späť do chladu, inak sa bude cesto pri práci nepríjemne lepiť. Formičkami z neho vykroj koláčiky a ulož ich na papierom na pečenie vyložený plech na pečenie. Koláčiky na plech ukladaj s odstupom, lebo pri pečení podrastú.

Zvyšky zmies a proces opakuj až do spotrebovania všetkého cesta.Ak chceš mať medovníčky pekne lesklé, zmiešaj v miske 2 PL mandľového (lieskového, sojového, ryžového mlieka - nie kravského) mlieka a 1 PL javorového sirupu (alebo sirupu Agave, či bazového) a medovníčky touto zmesou potri. Zmes je určená pre potieranie pečiva u ľudí, citlivých na laktózu a vajcia.

Rúru predhrej na 180°C. Medovníčky peč 10-12 minút, alebo až kým kraje pekne zhnednú. Po upečení ich prelož na mriežku a nechaj vychladnúť. Po vychladnutí ich ozdob bezvaječnou glazúrou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nadýchané žĺtkové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 30 kusov (priemer cca 4,5 cm) potrebujeme : 2 žĺtky, 200 g práškový cukor, 2g Salajka (iný názov je jelenia soľ, amonium, hydrogenuhličitan amónny), 28 g hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Pri týchto koláčikoch je príprava dvojfázová. Prvý deň vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do peny a zapracujeme Salajku. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke stáť do druhého dňa.

Na druhý deň pridáme k zmesi druhú polovicu cukru a múku, premiešame a na vhodnej podložke rukami zmiesime na kompaktné cesto. Ak cesto lepí, podsýpame múkou alebo práškovým cukrom. Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Zvyšné cesto opakovane zmiesime, vyvaľkáme a znovu vykrajujeme. Odporúčam vykrojiť skôr menšie tvary, pretože koláčiky v rúre do výšky výrazne narastú. Pečieme v rúre zohriatej na 160°C 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Apple pie...



POTREBNÉ PRÍSADY

... americká klasika :). Cesto: 1 3/4 šálky hladkej múky, 1 ČL kryštálového cukru, 12 PL masla /stuhnutého/, 1/4 šálky + 2 PL studenej vody..... Náplň: 7-8 jabĺk, kúsok masla /asi tak 3 PL/? 3 PL hladkej múky, 1/4 šálky vody, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/2 šálky trstinového cukru, 1 kopcovitá ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 1 ČL vanilkovej esencie.....

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml


Múku a cukor dáme do mixéra a premiešame, pridáme polovicu masla a krátko premiešame, potom pridáme aj druhú polovicu /dôležité je, aby sme nemiesili rukami a maslo sa nezačalo rozpúšťať, potrebujeme v ňom zachovať kúsky/, zmiešame, kým nám nezostanú drobné omrvinky. Pomaly prilievame vodu /najskôr 1/4 šálky ak bude treba, tak aj zvyšné 2 PL/, kým sa cesto nezhrnie do klbka. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chlade.



Medzitým si olúpeme jablká, vykrojíme jadierka a nakrájame na plátky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2018, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Karamelovo tekvicové cookies.



POTREBNÉ PRÍSADY

Zamilovala som si sušienky, v ktorých sa dopĺňa tekvica s perníkovým korením a v týchto sa navyše skrýva aj sladký karamel...1/2 šálky masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/3 šálky tekvicového pyré /tekvicu nasucho upečieme v rúre do mäkka a po vychladnutí ju najemno rozmixujeme/, 1/2 ČL vanilkovej esencie, 1 1/2 šálky hladkej múky, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 1/4 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL soli, karamelky,... na posypanie: 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 Čl mletej škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml




Maslo a cukor vyšľaháme do peny asi 12 minútky, pridáme tekvicové pyré a vanilkovú esenciu a zas 2 minúty šľaháme. V miske zmiešame múku, škoricu, korenie, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a soľ. Pridáme k maslovej zmesi a premiešame. Dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť. Karamelky nakrájame na 1 cm veľké kocky. Z cesta si odoberáme malé kúsky, do ktorých zabalme karamelku a vymodelujeme loptičku. Kryštálový cukor zmiešame so škoricou a loptičku v nej obalíme a sploštíme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme minimálne na 2 hod. do chladu, pokojne aj na noc. Pečieme na 175 °C, 14 minút dozlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Šunkovo syrové pletienky...



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky, 2 vajcia, 150ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 250ml teplého mlieka, 40hg čerstvého droždia, šunka a strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Trošku z mlieka odoberieme, pridáme cukor a rozmrvíme v ňom droždie, necháme podkysnúť. Múku nasypeme do misky, vmiešame soľ, mlieko, podkysnuté droždie a začneme miesiť. Postupne prilievame olej a miesime, kým nie je cesto hladké a nelepivé. Prikryjeme a necháme na telom mieste kysnúť približne hodinu. potom ho na pomúčenej doske krátko premiesime a rozdelme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do šulca, ktorý narežeme na tri pramene /asi 2 cm od okraja cesto necháme vcelku/, na každý prameň položíme 1/2 plátku šunky a pramene zapletieme. Pletienky posypeme syrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Pečieme na 200°C, dozlatova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Karamelovo jablkové cookies.



POTREBNÉ PRÍSADY

Jeseň v plnom prúde a mne k nej neodmysliteľne patria jablkové chute v koláčikoch. A keď sú v kombinácii s karamelom, tak bonus navyše :) 225g masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/2 ČL soli, 1 jablkový džús v prášku - 40g /nezriedi cesto, ale chuť dodá/, 2 vajcia, 1 ČL vanilkovej esencie, 1/2 ČL mletej škorice, 3 šálky hladkej múky, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, mäkké karamelové cukríky napr. krowky...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml


Vyšľaháme cukor, maslo, džús a soľ. Pridáme vajcia, škoricu a vanilkovú esenciu. V druhej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, vmiešame k maslovej zmesi. Cesto dáme asi na 1 hod. do chladničky trochu stuhnúť. Cukríky si nakrájame približne na 1 cm kocky. Odoberieme si 2 PL cesta, vytvoríme placku, do ktorej zabalíme karamelový cukrík, vytvoríme loptičku, ktorú mierne sploštíme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie asi 2-3 cm od seba. Pečieme na 175 °C, cca 12-14 minút do zlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové karé s citrónovo tymianovou omáčkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduchý receptík, ktorý neodporúčam robiť do zásoby... 4-5 plátkov karé asi 1,5-2 cm hrubých /tenšie by sa rýchlo spálili a vysušili/, 3 PL hladkej múky, 1 ČL grilovacieho korenia, 1/2 Čl sušeného cesnaku v prášku, soľ, ml. čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku /čerstvých/, 1 ČL tymianu, 1/1/2 Čl strúhanej citrónovej kôry, 50ml bieleho vína, šťava z 1 citróna, 100ml smotany na šľahanie, 2 PL bravčovej masti. 2 PL masla, 1 mladá cibuľka na dochutenie /nemusí byť/...

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku, grilovacie korenie, cesnakový prášok, soľ a mleté čierne korenie /podľa chuti/. V tejto zmesi si postupne obalíme rezne /netreba naklepávať/. Vo väčšej panvici alebo kastróliku si rozpálime bravčovú masť a na miernom ohni opečieme rezne /ak sa nezmestia všetky naraz, tak ich opekáme postupne, ale nesmú sa prekrývať/, 3-4 minútky z každej strany. Vyberieme na tanier a odložíme do tepla /napr. do rúry vyhriatej na 60-70 °C/. Do panvice s vypečeným tukom a múkou nalejeme víno, pridáme citrónovú kôru, šťavu, prelisovaný cesnak a tymian, podľa chuti dosolíme a okoreníme ml. čier. korením a krátko povaríme za občasného miešania . Potom vložíme mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a podusíme prikryté cca 15-20 minút. Mäsko znovu vyberieme /omáčku môžeme teraz precediť, aby bola hladšia/, vlejeme smotanu a vložíme maslo a na miernom ohni prevaríme. Odstavíme, vložíme znovu mäso, posypeme nasekanú cibuľku a necháme chvíľu odležať v omáčke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Lahodná nátierka z Hokkaido tekvice



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4-6 porcií : 1 menšia Hokkaido tekvica, 1 kopcovitá polievková lyžica neochutenej Lučiny, soľ, korenie, kari korenie, čerstvé bylinky (tymián, oregano)

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu umyjeme, osušíme, pokrájame na štvrťky, dáme na pekáč s papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 1801C upečieme domäkka (asi 30 minút). Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a oddelíme dužinu od šupky (môžete použiť aj šupku, ale nátierka nebude taká jemná). Vložíme do mixéra, prídáme zvyšné suroviny a vymixujeme na hladkú hmotu. Ja som nechala vychladiť a podávala som na nasucho opečenom toustovom chlebíku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.10.2019, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu