končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,165 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Bryndzové PIROHYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:450-500 g hladkej múky(polohrubej),200 ml vody,1 vajce,soľ, PLNKA:125 g bryndze,2 zemiaky,vegeta(podĽa chuti),pažítka, slanina POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto ako na rezance.Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Plnka:2 zemiaky uvaríme v šupke,po vychladnutí nastrúhame na jemno.Zmiešame s bryzndzou a pažítkou a ochutíme vegetou.Vykrojené kolieska plníme plnkou a preložíme pomocou formičky na pirohy.Pirohy varíme v osolenej vode.Podávame s popraženou slaninkou a pažítkou. Z uvedeného množstva urobíme cca 80 kusov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Veronika H. (bonifac) ID 64036 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 3.5.2014, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vyprážaný syr trochu inakPOTREBNÉ PRÍSADY Dve balenia plátkového syru (výborný je SNACK CBA), plátky šunky (nemusí byť pravá šunka, ale ani šunková saláma), múka, vajíčka, strúhanka, olej. POSTUP PRÍPRAVY Vyprážaný syr je super, ale bolo nám vždy po ňom ťažšie. Jeden môj experiment a odvtedy klasiku máme asi len dvakrát do roka. Dá sa jesť aj studený - na rozdiel od klasického nevyschne, je mäkkučký - a ak ostane, zvykneme si ho dať medzi chlebík - horčica - cibuľa. Skúste a posúďte sami... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 8.2.2015, 16:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečená zelenina na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY mrkva*zeler*pór*cibuľa*cesnak*cherry paradajky*zemiaky neošúpané*biele tofu*olivový olej*rozmarín*tymián*provensálske bylinky*soľ POSTUP PRÍPRAVY Veľmi jednoduchý a rozne variabilný recept.Pre vegetariánov s tofu či iným syrom napr.balkánskym či nivou a pre masožravé polovičky-tým pred koncom pečenia......takých asi 10 minút možme pridať klobásu :)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (60) posledné: 25.7.2012, 11:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekaná brokolica a zemiačiky :o)))))POTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia brokolica 4-5 zemiačkov 1 šľahačková smotana 1 vajíčko asi 100-150gramov tvrdého syra a kto chce, môže aj cesnačik :o) POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu a zemiačiky si každé zvlášť uvaríme v osolenej vode do mäkka, pozor na brokolicu, aby ste ju nerozvarili :o) Následne do jenskej misy alebo pekacika dame na spodok brokolicu. Ja som na nu dala trochu struhaneho syra. Na to nasypeme zemiačky, ja som ich mala pokrájané na menšie kúsky, lepšie šmakovali :o) Navrch dáme zálievku, tú si robím takto: Do šľahačkovej smotany dáme vajíčko, poriadne vymiešame, posolíme, pokoreníme podľa chuti, kto chce, môže si pridať aj roztlačený 1-2 strúčik cesnaku. Nakoniec do toho dám všetok postrúhaný syr, poriadne to zamiešam a potom zalejem rovnomerne, aby bolo všetko pokryté :o) Dám zapiecť do rúry, netrvá to dlho, nakoľko len treba, aby sa nám zapiekla smotanka, a to už každá maminka uvidí, keď ju bude mať tuhú :o)))) My papáme len tak, môžete si k tomu dať aj kyslé uhorky - napr. my tehošky :O)))) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Martina C. (mg6683) ID 13550 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 19.9.2017, 9:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Slaný zemiakový koláč "ala" zemiaková pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : * 1 kg očistených zemiakov * 4 vajíčka * 200g kyslá smotana * 100g aidam * 4 strúčiky cesnak * 1 ML vegeta * 1 ML soľ * 2 ML bazalka * MČK *................. obloženie : * 100g šunka * 2 veĺké rajčiny * kukurica * 150g aidam * POSTUP PRÍPRAVY - túto zemiakovú pizzu, alebo zemiakový koláč som robila 1x, strašne dlho som to odkladala, lebo komplet celý recept som musela upraviť a prisposobiť ... ale vydarilo sa podľa predstáv :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (76) posledné: 28.5.2018, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Michalovské langoše-fakt vynikajúcePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrubej múky,1/2 l mlieka,250 ml kyslej smotany,5 dkg droždia,štipka cukru,1 lyžička sódy bicarbóny,soľ POSTUP PRÍPRAVY tento recept nie je origoš môj,dostala som ho ,ale langoše sú fakt vynikajúce.Oplatí sa vyskúšať,preto ho sem dávam.Viem,že je tu viac receptov,ale v každom je čosi iné.Takže teraz ten môj. Do múky si dáme všetky prísady:smotanu,štipku cukru,trocha osoliť,malú lyžičku sódy.Mlieko si trocha prihrievam ale len aby bolo vlažné a trocha z neho odlejem.V tej troche si rozdrobím droždie a vlejem do múky a samozrejme aj zvyšné mlieko.Z prísad si vymiesime cesto a dáme ho na 60 min.do chladničky.Po hodine môžeme robiť langoše.Z cesta si vyformujeme toľko bochníčkov,koľko práve potrebujeme a zvyšok odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky.Môžeme ho použiť aj o týždeň. Bochníčky necháme kysnúť asi 20 min.Potom prstami roztiahneme na placku a pečieme v dostatočnom množstve oleja(musia plávať)Potierame cesnakom rozotretým so soľou a troškou vody,tatárskou,syrom alebo kečupom.Vyskúšajte-neoľutujete.Sú fakt super. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Martina Z. (Maťa149) ID 90159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 13.3.2014, 16:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátová roláda:)POTREBNÉ PRÍSADY 400g mrazeného špenátu, 3 vajcia, 120g polohrubej múky, 1 strúčik cesnaku, 1/2 lyžičky soli, olej, na PLNKU potrebujeme: 1 vajce, 125g masla, 2-3 syry Lunex, 1 malá cibuľa, soľ POSTUP PRÍPRAVY viď. obrázkový postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Alexandra R. (sasenka) ID 4403 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 23.4.2011, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vynikajúce jednoduché langošePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g múka hladká, 15 g čerstvé droždie, 250 ml vlažná voda, 3 PL olej, 2 ČL soli, 1 ČL cukor kryštál POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Do vandlíka nasypem múku /nepreosievam/, premiešam so soľou, prostred vyhlbim jamku, namrvím do nej droždie, posypem kryštálovým cukrom, zalejem vlažnou vodou, prikryjem čistou utierkou a nechám na teple vykysnúť kvások. Ked kvások vykysol - cca 15 minút, prilejem olej. Cesto sa stane ľahším a nadýchanejším. Dôkladne spracujem a nechám na teplom mieste prikryté čistou utierkou vykysnúť na dvojnásobný objem. cca 45 minút. Potom cesto vo vandlíku ešte raz prepracujem, vyformujem z neho valec, ktorý prenesiem na jemne pomúčenú dosku. Valec pokrájam na rovnaké diely, z tohoto množstva vyjde cca 6 kusov langošov. Ak robím menšie langoše, tak je to viac kusov. Najprv valec rozkrojím na polovicu a každú polovicu na rovnaký počet dielov. Každý jednotlivý diel ešte prepracujem, vytvorím z nich bochníčky, dám na dosku a nechám ešte podkysnúť - cca 15 až 20 minút. Vykysnuté bochníčky stlačím na plocho dlaňou a vytiahnem oboma rukami od stredu ku krajom, kolom dookola, asi na veľkosť panvice, v ktorej ich vysmážam. Nevyťahujem ich veľmi do tenka, aby sa neprederavili a okraje nechávam silnejšie, aby pri zakusnutí pripomínali kusnutie do chleba. Ak by boli veľmi tenké, tak sa nenafúknu, budú tvrdé a budú sa lámať, ľahko sa spália. V panvici rozpálim olej, vložím langoš a smažím ho z jednej strany, potom z druhej strany. Langoše vysmážam len do ružova, nie do tmavej farby, lebo potom sú tvrdé. Takto vysmažené langoše sú veľmi ľahučké, pekne nafúknuté a zvnútra sú duté. Ak by olej nebol dosť rozpálený, langoš by ním nasiakol a bol by ťažký. Hotový langoš potieram roztlačeným cesnakom a plním podľa chuti. Najradšej mám potretý kyslou smotanou a posypaný syrom..DOBRÚ CHUŤ :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Jana P. (Jana164) ID 50613 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 21.2.2015, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu po čínskyPOTREBNÉ PRÍSADY balíček bieleho tofu*čínska,thaiska,vietnamská mrazená zeleniny*1 PL oleja*2 PL sójovej omáčky*1 PL solamylu*cibuľa*pór*soľ*vegeta*korenie zmes na čínu*bylinky-oregano,bazalka.....podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY v obr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 17.1.2017, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnené zapekané zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY -8-10 veľkých zemiakov -20dg šunkovej salámy -1 malé šampiňóny (v konzerve) -1 bryndza (alebo tavený syr) -1 tvrdý syr -2 cibule -maslo -soľ POSTUP PRÍPRAVY :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) Ivana B. (gaerys) ID 59456 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 14.4.2012, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,165 ďalšie >> |