končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 393 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,40 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Losos s medovo-horcicovou omackouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY losos * zeleninova priloha * cibula,digonska horcica,med,sol,smotana na omacku, petrzlen* hranolky POSTUP PRÍPRAVY * ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.11.2011, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pangasius s paradajkami ,bazalkou a s cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY pangasius,paradajky,platkovy syr,bazalka,cesnak,olivovy olej,sol,cierne korenie,provensalske korenie POSTUP PRÍPRAVY pangasius osolime, okorenime z oboch stran,dame zapiect tak na 7 minut,vyberieme z rury oblozime platkami syra.Medzitym sme si nakrajame paradajky,zamiesame s platkami cesnaku a s bazalkou,osolime,pridame dalsie koreniny.Porozkladame na plech,pokvapkame olivovym olejom a dame znova zapiect na ca.20-25 minut. Inspiracia: z relacie "Bez servitky" ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 29.11.2011, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Ryba v čili košeliPOTREBNÉ PRÍSADY ryba, soľ, čili, hladká múka, vajce, mlieko, červená paprika, bylinky POSTUP PRÍPRAVY Pstruhy ( pokojne akákoľvek iná ryba ) ponoríme na 7 až 10 min. do vriacej osolenej vody s 2 až 3 čili papričkami. Rybu vyberieme vykostíme a zbavíme kože, osušíme. Dostaneme menšie kúsky, ktoré obalíme v cestíčku a vypražíme na oleji - rýclo, ryba je už hotová ide len o opraženie cestíčka. Necháme odkvapkať, vychladnúť a je to. Je kopu receptov typu: "ryba v cestíčku" väčšinou ako hlavné jedlá, toto je bleskovka a skôr chuťovka k vínu. Cestíčko si pripravíme podobne ako palacinkové – hladká múka, vajce, mlieko soľ, pridáme červenú papriku, nadrobno posekané čili, petržlenovú vňať prípadne iné bylinky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jozef U. (rybarkuchar) ID 215178 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 2.2.2013, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybie filé s citrónovou omáčkou...POTREBNÉ PRÍSADY Rybie filé /s pangasiusa alebo tresky/, korenie na ryby, soľ. Na omáčku: 250 ml smotany na šľahanie /33%/, soľ, šťava z jedného citróna Príloha: napr. varené zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Rýchly a hlavne chutný receptík, v našej rodine veľmi obľúbený. Rybie filé umyjeme, osušíme, osolíme a podľa chuti okoreníme /môžeme použiť hotové korenie na ryby alebo kto čo má rád/, potom tepelne upravíme :-) /môžeme osmahnúť na panvici na troške oleja, upiecť v trúbe alebo ugrilovať/ a hotové podávame preliate omáčkou a s vhodnou prílohou... OMÁČKA: smotanu vlejeme do hrnčeka, mierne osolíme a privedieme do varu. Potom plameň znížime a pomaly vlejeme citrónovú šťavu, prehrejeme a hotovo. Netreba sa báť, omáčka sa mi ešte ani raz nezrazila a chutila "sviežo"... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 20.2.2012, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Indický pangasiusPOTREBNÉ PRÍSADY Pangasius, korenie na ryby, hladká múka, chilli, karí korenie, mrazený hrášok, zelerová vňať, kokosové mlieko, olej, soľ, čierne korenie, ryža (Basmati) POSTUP PRÍPRAVY 1. Filety z pangasia (najlepšie čerstvého) osolíme a pokrájame na kocky cca 2x2 cm. Kocky balíme v hladkej múke, ktorú sme miešali s korením na ryby. 2. V panvici rozpálime olej a kúsky ryby v ňom rýchlo opečieme. Oheň stíšime a pridáme chilli (čerstvé alebo mleté), karí korenie a podlejeme vodou. Pridáme mrazený hrášok a dusíme cca 5 minút. 3. Nakoniec pridáme zelerovú vňať (nie je potrebná, ale dodá jedlu ešte výraznejšiu chuť) a zalejeme kokosovým mliekom. Varíme ešte asi 3 minúty a odstavíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzka M. (Lucrezia) ID 171442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Špagety s krevetamiPOTREBNÉ PRÍSADY špagety, 150 g predvarených kreviet, 8 lyžíc panenského olivového oleja, 1 malá sušená chilli paprička, 2 strúčiky cesnaku, hrsť petržlenovej vňate, soľ, parmezán POSTUP PRÍPRAVY Rýchla a ľahká večera pre 2 ľudí. 1. Dáme sa variť cestoviny klasickým spôsobom. 2. Krevety zalejeme vriacou vodou. Po chvíli vodu zlejeme a krevety necháme odkvapkať. 3. Na panvici speníme olej a osmažíme na ňom na plátky pokrájaný cesnaka a na pásiky chili papričku. Trvá to cca minutu. Pridáme petržlen (ja som dnes nemala) a cca ďalšiu minutu necháme na presmažiť. 4. Potom do panvice pridáme krevety a osmahneme ich do ružova. 5. Nakoniec do panvice pridáme scedené špagety a potrasieme panvicou. Pridáme celé balenie strúhanému parmezánu a ihneď podávame. Mňam. Receptík je z časopisu Dobré jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 13.6.2014, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Rybie karbonátky so špenátom a smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY Pre dve osoby:\r\n200g filé z morského lososa alebo inej ryby\r\n2 lyžice citrónovej šťavy, 1 malá cibuľa, 1 vajce, soľ, čierne korenie, 1 zväzok pažítky, 2 lyžice oleja.\r\nPríloha: 300g špenátu, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica masla, 1 lyžica žervé, muškátový oriešok POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Slávka B. (bačka) ID 136375 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Moje prve sushiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nori riasy, sushi ryza, ocot (obycajny), hnedy cukor, sol, surimi tycinky, avokado, udeny losos, Kikkoman sojova omacka, wasabi POSTUP PRÍPRAVY Sushi ryzu som najprv pod tecucou vodou premyvala dovtedy, kym bola voda cira. Pouzila som jednu salku ryze.\\r\\nDo hrnca som dala varit ryzu, zaliala som to 1 a 1/2 salkou studenej vody, nechala zovriet, potom cca 8 -10 minut varit a nasledne som vypla sporak a nechala ryzu dojst.\\r\\nMedzitym som si uvarila 2 a 1/2 polievkovej lyzice octu, 1 polievkovu lyzicu vody, 2 polievkove lyzice hnedeho cukru a 2 cajove lyzicky soli. Varit len kym sa cukor nerozpusti. \\r\\nEste teplu ryzu som dala do misky, zamiesala do nej octovu zmes a nechala vychladnut.\\r\\nMedzitym som si pripravila avokadu (osupat a nakrajat na platky), surimi tycinky a udeny losos - tiez pokrajat na platky.\\r\\nKed ryza vychladla, dala som na bambusovu podlozku nori riasu, navhlcenymi prstami som ju pretrela a taktiez navhlcenymi rukami na nu poukladala rovnomerne ryzu tak, aby na jednom konci chybala na cca 1-2 cm ryza.\\r\\nNa opacnu stranu som poukladala na ryzu predtym potretu Wasabi pastou, avokadu, surimi (kombinujeme podla chuti) a pomocou bambusovej podlozky som to zrolovala a trochu pritlacila. \\r\\nTakto som spravila 5 valcekov ( 1 balenie rias - a na to vystaci presne 1 salka ryze).\\r\\nDala som ich este cca na pol hodinu do chladnicky a potom si ich krajala keramickym nozom (najostrejsi, aky mam).\\r\\n\\r\\nZjedlo sa to behom piatich minut :) Na to, ze som to robila prvykrat a s velkymi obavami, to nebolo ani narocne a uz viem, ze na buduce to spravim hocikedy, ked bude zaujem :)\\r\\n\\r\\nDobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Xenia H. (xenka78) ID 211304 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 8.11.2011, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Šalát zo štukyPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g pečené šťuky, 150 g póru, 150 g čínskej kapusty, 300 g fazule v paradajkovej omáčke, pol lyžičky čierneho korenia, soľ POSTUP PRÍPRAVY Pečené mäso vykostíme, nakrájame, pridáme na kolieska nakrájaný pór a na rezance nakrájanú čínsku kapustu, fazuľky s omáčkou, korenie, soľ a všetko dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Heroe M. (skmakiki) ID 159661 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pikantný grilovaný pstruhPOTREBNÉ PRÍSADY 2 pstruhy, cibuľa, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, olej, citrón, soľ POSTUP PRÍPRAVY Pstruhy na povrchu aj zvnútra osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu s petržlenovou vňaťou posekáme skoro na kašičku, pstruhy potrieme olejom a cibuľovou zmesou. Grilujeme približne 5 minút s každej strany. Výborne sa k tomu hodia varené zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Heroe M. (skmakiki) ID 159661 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 393 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,40 ďalšie >> |