. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Božské Vanilkové rožky užasne krehunke!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladká múka 70g práškový cukor 100g pomletých orechov 200g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie spolu zmiešame v miske,vznikne také tuhšie cesto a tvarujeme rožteky.Pečieme asi 20min podla rury na 170st.C a podla farby rožtekov do zlatova.Ešte teplé obaľujeme vo vanilkovom cukre zmiešanom s práškovým.Sú naozaj božské,rozplývajú sa na jazyku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)

Ľubica V. (berkley) ID 250109 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 17.12.2018, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Stále mäkké medovníky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g palmarin\r\n150g med\r\n1 dcl voda\r\n200 g prask cukor\r\n600g hladka muka\r\n2 vajcia cele\r\n2 lyzicky nale sody bikarbony\r\n2 lyzicky male mletej skorice\r\n2 lyzicky male rozdrvenych klincekov\r\n3/4 balicka prasku do pernika (kotanyi)

POSTUP PRÍPRAVY

palmarin+ med+ voda+prask cukor -nechat rozpustit v hrnci dokopy a nechat vychladnut, vlazne naliat do muky a ostatnych rísad. Vymiesat v mise cesto, je dost riedke az sa leje, nechame ho cez noc v chladnicke a cesto stuhne. rozvalkat vykrajovat a piect 5 -7 min na 180 stupnov. pred pecenim potriet zltkom s mliekom. nepiect dlhsie!! uchovavat v mikrotenovom sacku a v doze.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Eva K. (evik29) ID 31725 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.12.2013, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky - mäkké a chuťovo výborné



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 300 g práškového cukru, 200 g medu, 150 g rastlinného tuku, 2 ČL (zarovnané) sódy bikarbóny, 4 ČL korenia do medovníkov, 600 -700 g hladkej múky, papier na pečenie, vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a medom do peny a postupne pridávame rozpustený studený tuk. Potom pridáme 600 g múky + sódu bikarbonu + korenie a vypracujeme cesto. Ak by bolo cesto riedke pridávame postupne múku (nesmie byť husté).

Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a dáme do chladu, najlepšie cez noc. Kým začneme piecť, cesto necháme ešte 2-3 hod. odpočívať pri izbovej teplote.

Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a formičkami vykrojíme ľubovoľné tvary, uložíme ich na plech s papierom na pečenie ďalej od seba a pečieme cca 4-5 min. pri teplote 200 stupňov. Nepečieme viac ako tých 5 minút – potom by boli tvrdé.

Medovníky po upečení potrieme rozšľahaným žĺtkom – ak sa do vajíčka dá trošku instantnej kávy – budú ešte lesklejšie.
Na jednom plechu pečieme medovníčky približne rovnakej hrúbky a veľkosti. Medovníky po upečení uložíme do plechových dóz, medzi jednotlivé vrstvy dáme mikroténovú fóliu. Dobre uložené medovníky budú mäkké počas celých Vianoc.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Andrea F. (Drea) ID 8124 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

OPITÉ KOKOSOVÉ GUĽKY



POTREBNÉ PRÍSADY

keksy Esíška, piškóty, vaječný likér, višňový kompót, horká a nugátová čokoláda, strúhaný kokos

POSTUP PRÍPRAVY

2 balíčky keksov Esíčka a veľký balíček detských okrúhlych piškót pomelieme, pridáme 3 deci vaječného likéru, 1 pohár odkôstkovaných a nadrobno posekaných višní, jednu roztopenú horkú čokoládu, dve roztopené nugátové čokolády a všetko poriadne premiešame. Keď hmota trochu stuhne, formujeme guľočky, ktoré obalíme v kokose. Z polovičky hmoty môžeme spraviť aj nealko verziu tak, že namiesto likéru použijeme Salko alebo karamelový sirup.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.1.2014, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

krehké vianočné linecké



POTREBNÉ PRÍSADY

základné cesto na linecké je v pomere 3:2:1 (múka:tuk:cukor), takže 1 dávka je napríklad: 360g hl. múky, 240g tuku (HERA, PALMARIN alebo maslo), 120g cukru (100g prášk. cukor + 20g vanilkový cukor), 2 žĺtka, citrónová kôra

POSTUP PRÍPRAVY

trik na linecké: ak chcete jemnučké a krehké linecké koláčiky, stačí dodržať jednoduché pravidlo: kým nepôjdu do pece tuk v ceste musí byť stále studený!

Najprv zmiešam všetky suché prísady, potom si STUDENÝ tuk nadrobím - napríklad ho nastrúham na hrubom strúhadle, alebo nakrájam nadrobno, poprehŕňam aby bol tuk rovnomerne v múke, pridám dve žĺtka a citrónovú kôru (z umytého bio-citróna) a po chvíľke pokračujem rukami - stláčam a "prehrabávam", snažím sa veľmi cesto nezohriať, celú dobu ma musí chladiť pod rukami (najprv zmes vyzerará úplne sypko, ale vydržte, po chvíľke to "zafunguje " )
Hneď ako sa cesto spojí, je najvyšší čas dať cesto opäť do chladničky.. tak ako je - aj s miskou...aby bolo stále studené... o chvíľu pokračujem a premiesim cesto - ale nie dlho, keď prestáva na ruke chladiť, potom šup s ním do chladničky - ak by sa tuk zohrial, mohol by sa vsiaknuť do múky, cesto by sa "sparilo" a koláčiky z neho by boli tvrdé... väčšinou stačí jedna takáto krátka "prestávka" kým úplne spracujem hladké cesto - a aspoň si počas nej stihnem priebežne upratať v kuchyni ,-)
Keď je cesto hotové, nechám ho v chladničke odležať (prikryté fóliou) dve alebo kľudne aj niekoľko hodín.

Z cesta si beriem iba po častiach, zvyšok je stále v chlade, vyvaľkám (na cca 4mm), vykrojím a upiečiem pri 180´C - treba striehnuť, koláčiky majú zostať svetlé. Pozor, za horúca sú veľmi krehké, nechajte ich krátko ochladnúť kým ich budete prekladať z plechu. Vydržte s ochutnávaním do druhého dňa, koláčiky sa potrebujú "vyvetrať".

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)

Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 7.12.2016, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníky - mäkké a nadýchané hneď po upečení



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 2 lyžice masla, 125 g práškového cukru, 2 vajcia + 1 vajce na potieranie, 6 lyžíc medu, 2 lyžice marhuľovej marmelády, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 2 lyžičky mletého zázvoru, 1 lyžička mletej škorice, 2 lyžičky perníkového korenia, 1 lyžica kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

Medovníky pečiem každý rok, recepty zvyknem obmieňať, pretože hľadám ten pravý a tento rok som ho našla. S cestom sa úžasne pracovalo, medovníčky majú nádhernú farbu, sú voňavé a mäkké. Naozaj sa oplatí skúsiť.1. Do misy si pripravíme múku. 2. Na miernom ohni v malom hrnci roztopíme maslo a pridáme k nemu cukor. Zmes miešame a vytvoríme tak hladkú hustú pastu. 3. Hrniec odstavíme z ohňa a pridáme do zmesi 2 vajcia, med, marmeládu a sódu bikarbónu. Poctivo miešame do hladka, až kým zmes nechytí jemne penovú konzistenciu a objem. 4. Postupne pridávame kakao a všetky koreninové prísady. 5. Takto pripravenú zmes pridáme k múke a vypracujeme cesto. Netreba sa báť, že cesto je príliš tmavé, medovníčky budú pekné zlatisté ako na obrázku. 6. Cesto potrebuje odpočívať v chlade. Ideálne je, ak ho necháme odpočívať cez noc, prípadne aj 24 hod. 7. Cesto vyložíme z chladničky a počkáme, kým bude mať izbovú teplotu, inak sa s ním bude zle pracovať. 8. Pred vykrajovaním obľúbených tvarov vyvaľkáme cesto na 3 mm tenký plát (cesto pri pečení zväčší svoj objem). 9. Pečieme do hneda, je ťažko určiť čas pečenia, nakoľko každá rúra je iná. Pri prvej dávke si treba dať pozor. Ja som piekla na 180 °C asi 5 minút. Ihneď po upečení potrieme rozšľahaným celým vajcom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)

Barbora K. (Borisita) ID 13448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 22.12.2014, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

nepečené kokosové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 sáčky strúhaného kokosu, 3 lyžice mletých mandlí (nemusia byť), maslo 250g, 3 PL medu.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo som rozpustila v kastróli, po vychladnutí na prijateľnú teplotu som primiešala med, zmiešala s kokosom a mandlami a vytvarovala guľky.
V prípade, že sa masa pri tvarovaní guliek rozpadáva, treba pridať trochu masla.
Nechala som guľky stuhnúť v chladničke.
Pred jedením nechať chvíľu pri izbovej teplote zmäknúť, lepšie sa jedia :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.1.2014, 7:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Madlenky



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 šálky masla (dali sme 100g) 2/3 šálky hnedého cukru 1 lyžička vanilkového extraktu 1 lyžička citrónovej šťavy 3 vajcia 1 šálka hladkej múky 1/2 prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

blog.laskonka.sk

1. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Postupne vmiešame vajcia a nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Cesto miešame dlhšiu dobu aby bolo vláčne.
2. Silikónovú formu na madlenky si môžeme vytrieť troškou oleja a malou lyžičkou vkladáme do foriem cesto. Do menšej madlenkovej formy ako máme my stačí 1/2 lyžičky cesta.
Vychladnuté madlenky môžete dozdobiť namočením do roztopenej čokolády a na záver posypať kokosom alebo hnedým cukrom.
3. Pečieme asi 12-15 min. Z cesta spravíme približne 90 menších madleniek, preto odporúčame používať 2 formy vedľa seba do trúby aby sme šetrili čas a energiu :)

Naše poznámky k receptu

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana F. (muffin2) ID 260556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2013, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočné vanilkové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

100g masla 150g práškový cukor 2 vajcia 1 bal vanilkový puding 100g polohrubá múka 1 bal prášok do pečiva 1 bal vanilkový cukor 4 PL oleja 100 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

blog.laskonka.sk

Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme pudingový prášok, a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Následne pridáme vanilkový cukor, olej a mlieko. Môžeme pridať a nasekanú čokoládu.
Zmesou do 2/3 naplníme muffinovú silikónovú formu. Môžeme použiť aj košíky na pečenie, ale pri pečení muffinov v silikónových formách to nie je potrebné, neprilepia sa vám na formu.
Pečieme asi 20 minút pri 180°C.

Na ozdobenie sme použili fondán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana F. (muffin2) ID 260556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.12.2017, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

svietniky



POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.12.2013, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu