končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Išelské tortičky, alebo tiež Išelky :)POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 21 dkg hladkej múky, 2 dkg kakaa, 7 dkg práškového cukru, vanilkový cukor, citrónová kôra, škorica, 4 dkg mletých orechov, 14 dkg tuku PLNKA: 10 dkg práškového cukru, 3 žĺtka, vanilkový cukor - toto spolu vymiešať a pridať 2 dkg lekváru - najlepší je malinový alebo ríbezľový, 15 dkg mletých orechov a rum- podľa chuti a hustoty plnky, lepšia je hustejšia plnka, aby sa dala dobre nahrubo natrieť na kolieska. Načo šetriť keď je taká výborná a tortičky sú potom šťavnatučké. Z tejto jednej dávky vyjde asi 48-50 koliesok, tzn. asi 24-25 hotových tortičiek s priemerom 3,5 cm. POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto vypracujem cesto - podobné ako na linecké. Ja ho zvyknem niekedy na chvíľu, niekedy aj na pár hodín odložiť do chladničky. Cesto vyberiem z chladničky, nech trochu zmäkne a lepšie sa vaľkalo. Neviem od čoho to závisí, či je to tukom, alebo niečím iným, no niekedy ide cesto ťažšie vaľkať, akoby sa na okrajoch praskalo. Preto vždy pre istotu dosku aj povrch cesta poprášim miesto múky práškovým cukrom. Potom vyvaľkám asi na 4-5 milimetrov a vykrajujem kolieska. Zvyšky z vykrajovania kľudne znova premiesim a opäť vykrajujem. Spracujem plnku a vychladnuté kolieska plnim plnkou a zlepujem. Škaredšie a menej vydarené kolieska dávam na spodok :) Väčšinou robím plnku a plním kolieska až pár dní pred vianocami, aby aspoň niečo ostalo na sviatky. Hotové kolieska namočím vrchnou stranou do čokoládovej polevy, položím na pečiaci papier - aby sa to lepšie odlepovalo keď stečie čokoláda po stranách a vrch ozdobím lieskovcom. Kalorická bomba, veď plnka je bombová, ale veď raz za rok si doprajme :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika P. (74monika) ID 108263 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Pernikovy netradicnyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pernikove cesto POSTUP PRÍPRAVY dalej potrebujeme bielkovu polevu,modry cukor a potahovku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Nepečené figové guľôčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g sušených fíg (nie príliš tvrdých), 80g práškového cukru, šťava z jedného pomaranča, 1/2 dl rumu, 250-300g mletých vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY ... tento výborný nepečený dezertík mám od moje bývalej kolegyne - zamilovala som sa hneď po prvom ochutnaní ... je to "zdravšia" alternatíva cukroviniek ... sú svieže a výborné .... neodmysliteľne patria u nás k Vianociam ... postup je veľmi jednoduchý : figy zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme cukor, mleté orechy a šťavu z pomaranča a dobre zmiešame ... z masy robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha ... obaľujeme v kokosovej múčke alebo v mletých orechoch ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Opité orechové šuhajdy ... pre dospelákovPOTREBNÉ PRÍSADY 100g mletých orechov, 50g práškového cukru, 200g čokolády na varenie, rum podľa chuti, 5 PL oleja, orechy na zdobenie POSTUP PRÍPRAVY ... tento recept mám už roky z nejakého časopisu ... je to alternatíva na šuhajdy len bez krému a s rumom - pre dospelákov ... na prípravu a suroviny nenáročný a chutný - robím ho každé Vianoce ... čokoládu s olejom rozpustíme nad parou ... ostatné suroviny okrem orechov na zdobenie zmiešame na polotuhú tvárnu hmotu, z ktorej robíme guľky, tieto vložíme do papierových košíčkov, jemne pritlačíme a vrch zalejeme roztopenou čoko polevou, ozdobíme polovicou vlašského orecha a necháme v chlade stuhnúť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2014, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medvedie labky...orechové.POTREBNÉ PRÍSADY 210g hladkej múky, 210g masla alebo iného tuku, 100g zomletých orechov, 150g práškového cukru, 1 PL kakaa, 1/2 ČL mletej škorice, 2 žĺtky POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame si suché prísady: múku, kakaao, škoricu, cukor a orechy, potom pridáme posekané zmäknuté maslo alebo tuk a žĺtky a vymiesime cesto. Do formičiek na medvedie labky vtláčame po kúskoch cesto /ja nevymazávam, ale po upečení nechám dobre vychladnúť, potom klepnem o dosku a vypadnú samé. Pokiaľ sa neustále lepia, treba už vymeniť staršie formičky za nové alebo ich dobre vydrhnúť a vymastiť./ Pečieme na 180 °C 10 minút. Necháme vychladnúť a obalíme v práškovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
♠ Medové praclíky v čokoláde...♠POTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky, 100g masla alebo tuku, 200g krupicového cukru, 3 PL medu, štipku soli, 1 ČL perníkového korenia, 1 Čl nastrúhanej citrónovej kôry, 1 ČL sódy bikarbóny, 3 vajcia... čokoláda na polevu, troška oleja POSTUP PRÍPRAVY Múku, soľ, sódu bikarbónu, cukor, perníkové korenie a citrónovú kôru si v miske nasucho premiešame. Pridáme vajcia, med a nasekané maslo alebo tuk. Dobre premiesime, kým sa nám cesto nespojí . Uložíme ho do chladničky do druhého dňa. ♥♥♥ NA druhý deň si oddelíme 1/4 cesta, dobre premiesime na pomúčenej doske, kým cesto je je hladké, vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme praclíky. Poukladáme na plech na pečenie a pečieme na 180 °C cca 10 minút. Necháme vychladnúť a namáčame do čokoládovej polevy. Potom ľubovoľne ozdobíme: cukríkmi, bielou polevou, mandľovými lupienkami... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 26.1.2017, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníkové svietniky 2014PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.7.2015, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
♥ Vanilkové rožteky...♥POTREBNÉ PRÍSADY 340g hladkej múky, 250g masla, 140g mletých orechov, 70g práškového cukru, dreň z 1 vanilkového struku, 1 vajce.....okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút v chlade. Potom si ho rozdelíme na polovicu, z každej vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na rovnako veľké kúsky. Z nich potom ručne vytvarujem rožteky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10-15 minút /záleží od veľkosti rožtekov/ na 180 °C. Ešte teplé ich obaľujem v zmesi práškového a vanilkového cukru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
♠ Orechové mušličky...♠POTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky, 100g mletých orechov, 125g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 200g tuku, 1 vajce, 1 bielok ♠♠♠♠♠ Náplň: 100g hrozienok, 100g pomletých orechov, 100g postrúhanej čokolády... POSTUP PRÍPRAVY V miske rozmiešame múku, mleté orechy, vanilkový a práškový cukor a soľ. Potom pridáme nasekaný tuk a 1 vajce. Vymiesime cesto, ktoré po častiach rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Z cesta vykrajujeme kolieska /s asi 6 cm priemerom/, potrieme bielkom, naplníme plnkou, preložíme napoly a okraje popritláčame, povrch tiež potrieme bielkom, aby nepopraskali. Pečieme na 180 °C, 10 minút. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre. ♠♠♠♠♠ Náplň: hrozienka si asi hodinku pred prípravou namočíme do horúcej vody alebo rumu, potom zmiešame s orechmi a čokoládou /horkou alebo mliečnou/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Výborné špaldové medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej špaldovej múky, 6 PL medu, 1-2 PL perníkového korenia, 1 ks vajce, 1 ČL prášku do pečiva, + vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame špaldovú múku s práškom do pečiva a perníkovým korením. Pridáme med, vajce a ručne vypracujeme medovníkové cesto. Hotové cesto vložíme do mikroténového sáčku a dáme odležať do chladničky minimálne na hodinu. Po hodine cesto vyberieme a vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na 4 mm. Vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C, na 5-6 minút. Hotové medovníčky skladujeme do Vianoc v uzavretej plechovke s kúskom jabĺčka, aby boli pekne mäkké ( len nezabudnite to jablko vymieňať). Pridala som do plechovky aj zopár klinčekov a paličku škorice, aby sa medovníčky ešte krajšie prevoňali. www.fitnessdesserts.blogspot.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.12.2014, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,113 ďalšie >> |