. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Išelské tortičky, alebo tiež Išelky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 21 dkg hladkej múky, 2 dkg kakaa, 7 dkg práškového cukru, vanilkový cukor, citrónová kôra, škorica, 4 dkg mletých orechov, 14 dkg tuku PLNKA: 10 dkg práškového cukru, 3 žĺtka, vanilkový cukor - toto spolu vymiešať a pridať 2 dkg lekváru - najlepší je malinový alebo ríbezľový, 15 dkg mletých orechov a rum- podľa chuti a hustoty plnky, lepšia je hustejšia plnka, aby sa dala dobre nahrubo natrieť na kolieska. Načo šetriť keď je taká výborná a tortičky sú potom šťavnatučké. Z tejto jednej dávky vyjde asi 48-50 koliesok, tzn. asi 24-25 hotových tortičiek s priemerom 3,5 cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vypracujem cesto - podobné ako na linecké. Ja ho zvyknem niekedy na chvíľu, niekedy aj na pár hodín odložiť do chladničky. Cesto vyberiem z chladničky, nech trochu zmäkne a lepšie sa vaľkalo. Neviem od čoho to závisí, či je to tukom, alebo niečím iným, no niekedy ide cesto ťažšie vaľkať, akoby sa na okrajoch praskalo. Preto vždy pre istotu dosku aj povrch cesta poprášim miesto múky práškovým cukrom. Potom vyvaľkám asi na 4-5 milimetrov a vykrajujem kolieska. Zvyšky z vykrajovania kľudne znova premiesim a opäť vykrajujem. Spracujem plnku a vychladnuté kolieska plnim plnkou a zlepujem. Škaredšie a menej vydarené kolieska dávam na spodok :) Väčšinou robím plnku a plním kolieska až pár dní pred vianocami, aby aspoň niečo ostalo na sviatky. Hotové kolieska namočím vrchnou stranou do čokoládovej polevy, položím na pečiaci papier - aby sa to lepšie odlepovalo keď stečie čokoláda po stranách a vrch ozdobím lieskovcom. Kalorická bomba, veď plnka je bombová, ale veď raz za rok si doprajme :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika P. (74monika) ID 108263 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pernikovy netradicny


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pernikove cesto

POSTUP PRÍPRAVY

dalej potrebujeme bielkovu polevu,modry cukor a potahovku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nepečené figové guľôčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g sušených fíg (nie príliš tvrdých), 80g práškového cukru, šťava z jedného pomaranča, 1/2 dl rumu, 250-300g mletých vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

... tento výborný nepečený dezertík mám od moje bývalej kolegyne - zamilovala som sa hneď po prvom ochutnaní ... je to "zdravšia" alternatíva cukroviniek ... sú svieže a výborné .... neodmysliteľne patria u nás k Vianociam ... postup je veľmi jednoduchý : figy zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme cukor, mleté orechy a šťavu z pomaranča a dobre zmiešame ... z masy robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha ... obaľujeme v kokosovej múčke alebo v mletých orechoch

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Opité orechové šuhajdy ... pre dospelákov



POTREBNÉ PRÍSADY

100g mletých orechov, 50g práškového cukru, 200g čokolády na varenie, rum podľa chuti, 5 PL oleja, orechy na zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

... tento recept mám už roky z nejakého časopisu ... je to alternatíva na šuhajdy len bez krému a s rumom - pre dospelákov ... na prípravu a suroviny nenáročný a chutný - robím ho každé Vianoce ... čokoládu s olejom rozpustíme nad parou ... ostatné suroviny okrem orechov na zdobenie zmiešame na polotuhú tvárnu hmotu, z ktorej robíme guľky, tieto vložíme do papierových košíčkov, jemne pritlačíme a vrch zalejeme roztopenou čoko polevou, ozdobíme polovicou vlašského orecha a necháme v chlade stuhnúť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.12.2014, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medvedie labky...orechové.



POTREBNÉ PRÍSADY

210g hladkej múky, 210g masla alebo iného tuku, 100g zomletých orechov, 150g práškového cukru, 1 PL kakaa, 1/2 ČL mletej škorice, 2 žĺtky

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame si suché prísady: múku, kakaao, škoricu, cukor a orechy, potom pridáme posekané zmäknuté maslo alebo tuk a žĺtky a vymiesime cesto. Do formičiek na medvedie labky vtláčame po kúskoch cesto /ja nevymazávam, ale po upečení nechám dobre vychladnúť, potom klepnem o dosku a vypadnú samé. Pokiaľ sa neustále lepia, treba už vymeniť staršie formičky za nové alebo ich dobre vydrhnúť a vymastiť./ Pečieme na 180 °C 10 minút. Necháme vychladnúť a obalíme v práškovom cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

♠ Medové praclíky v čokoláde...♠



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 100g masla alebo tuku, 200g krupicového cukru, 3 PL medu, štipku soli, 1 ČL perníkového korenia, 1 Čl nastrúhanej citrónovej kôry, 1 ČL sódy bikarbóny, 3 vajcia... čokoláda na polevu, troška oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, soľ, sódu bikarbónu, cukor, perníkové korenie a citrónovú kôru si v miske nasucho premiešame. Pridáme vajcia, med a nasekané maslo alebo tuk. Dobre premiesime, kým sa nám cesto nespojí . Uložíme ho do chladničky do druhého dňa.


♥♥♥


NA druhý deň si oddelíme 1/4 cesta, dobre premiesime na pomúčenej doske, kým cesto je je hladké, vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme praclíky. Poukladáme na plech na pečenie a pečieme na 180 °C cca 10 minút. Necháme vychladnúť a namáčame do čokoládovej polevy. Potom ľubovoľne ozdobíme: cukríkmi, bielou polevou, mandľovými lupienkami...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.1.2017, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníkové svietniky 2014


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.7.2015, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

♥ Vanilkové rožteky...♥



POTREBNÉ PRÍSADY

340g hladkej múky, 250g masla, 140g mletých orechov, 70g práškového cukru, dreň z 1 vanilkového struku, 1 vajce.....okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút v chlade. Potom si ho rozdelíme na polovicu, z každej vytvoríme valček, ktorý rozkrájame na rovnako veľké kúsky. Z nich potom ručne vytvarujem rožteky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10-15 minút /záleží od veľkosti rožtekov/ na 180 °C. Ešte teplé ich obaľujem v zmesi práškového a vanilkového cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

♠ Orechové mušličky...♠



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 100g mletých orechov, 125g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 200g tuku, 1 vajce, 1 bielok ♠♠♠♠♠ Náplň: 100g hrozienok, 100g pomletých orechov, 100g postrúhanej čokolády...

POSTUP PRÍPRAVY

V miske rozmiešame múku, mleté orechy, vanilkový a práškový cukor a soľ. Potom pridáme nasekaný tuk a 1 vajce. Vymiesime cesto, ktoré po častiach rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Z cesta vykrajujeme kolieska /s asi 6 cm priemerom/, potrieme bielkom, naplníme plnkou, preložíme napoly a okraje popritláčame, povrch tiež potrieme bielkom, aby nepopraskali. Pečieme na 180 °C, 10 minút. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.



♠♠♠♠♠


Náplň: hrozienka si asi hodinku pred prípravou namočíme do horúcej vody alebo rumu, potom zmiešame s orechmi a čokoládou /horkou alebo mliečnou/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Výborné špaldové medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej špaldovej múky, 6 PL medu, 1-2 PL perníkového korenia, 1 ks vajce, 1 ČL prášku do pečiva, + vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame špaldovú múku s práškom do pečiva a perníkovým korením. Pridáme med, vajce a ručne vypracujeme medovníkové cesto. Hotové cesto vložíme do mikroténového sáčku a dáme odležať do chladničky minimálne na hodinu. Po hodine cesto vyberieme a vyvaľkáme na pomúčenej doske asi na 4 mm. Vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C, na 5-6 minút. Hotové medovníčky skladujeme do Vianoc v uzavretej plechovke s kúskom jabĺčka, aby boli pekne mäkké ( len nezabudnite to jablko vymieňať). Pridala som do plechovky aj zopár klinčekov a paličku škorice, aby sa medovníčky ešte krajšie prevoňali. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.12.2014, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu