. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

bazový sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

40 veľkých kvetov bázy 4l vody 4 citróny 4PL kys. citrónovej 4 kg krišt. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do prevarenej a vychladnutej vody dáme kvety a na kolieska pokrájané citróny. Necháme stáť 24 hodín. Potom vyžmýkame citróny a kvety, šťavu precedíme cez sito a potom gázu. Pridáme cukor a necháme zvariť do 90 stupňov. Naostatok pridáme kyselinu citrónovú. Horúce lejeme do fliaš. Prikryjeme dekami a necháme vychladnúť do druhého dňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Katarína B. (dandie) ID 203434 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2011, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave



POTREBNÉ PRÍSADY

Paradajky, trosku soli, chuť do zavárania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento rok je dobrá úroda paradajok. Nevedela som čo s nimi. Tak som sa rozhodla skúsiť sterilizovať celé lúpané paradajky, kt. používam na varenie - do lazaní, na cestoviny, do masa, ale aj na polievku . Predsa produkt z vlastnej záhrady, produkt vlastnoručne zaváraný ma svoje čaro. Neobsahuje kondzervanty, ani rôzne cukry ako paradajkové šťavy z papierového obalu. Hľadala som inšpiráciu na nete. Veľa tam toho nebolo, tak pridávam svoj postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.9.2012, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná tekvica na spôsob ananásu



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg očistenej tekvice, 1/2 krabičky citrodeka, 1kg kryštálového cukru, ananásová aróma, cca 3 ananásové kompóty-kto chce, môže dať aj viac

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tu je recept na zaváranú dyňu na spôsob ananásu. Je to recept od mojej babky a mne veľmi chutí. SNáď bude aj Vám.

*** 3 kg očistenej na kocky pokrájanej tekvice dáme do hrnca a zalejeme vodou, v ktorej je rozdrobeného 1/2 krabičky citrodeka. Vody musí byť toľko, aby bola tekvica zaliata. Necháme ju takto odstáť 24 hodín. Po 24 hodinách tekvicu v náleve prevaríme do sklovita. Potom ju scedíme a necháme poriadne odkvapkať. V ďalšom hrnci si prevaríme 1 kg cukru a 1 liter vody, tento sirup necháme vychladnúť. Do vyčistených pohárov kladieme odkvapkanú tekvicu, pridáme aj niečo z ananásového kompótu, takisto do pohára povlievame ananásovú šťavu z kompóta-od oka si to rozdelíme, aby sme kvapli do každého pohára niečo:o) , zvyšok zalejeme uvareným, vychladnutým sirupom a dochutíme pár kvapkami ananásovej arómy. Poháre zavrieme a dáme sterilizovať.
Dobrú chuť:o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.7.2012, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

sipkovy dzem



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg sipok, 3-4 dcl vody,250g zelirovacieho cukru alebo dietneho zelirovacieho cukru

POSTUP PRÍPRAVY

postup je pri obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Zuzana P. (anaxamon) ID 18400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 12.1.2012, 23:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Alma papriky v znojemskom náleve



POTREBNÉ PRÍSADY

NÁLEV: 3,75 l vody * 1,25 l octu * 40 dag cukru * 10 dag soli * všetko spolu dajte zovrieť
DO POHÁROV: kôpor * cibuľa * mrkva * nové korenie * celé čierne korenie * bobkový list
STERILIZOVANIE: 35 minút pri 85 stupňoch

POSTUP PRÍPRAVY

Tento nálev používam na všetko sladko-kyslé zaváranie - uhorky, alma papriky, červená paprika, cukety, aj tekvice a baklažán. Chuťovo je vynikajúci a zaváraniny sa nekazia. Nálev si uvarím deň dopredu, ak nezabudnem, a lepšie sa mi pracuje so studeným. Do pohárov dávam okrem kôpru, cibule, mrkvy, CČK a nového korenia aj list z viniča, tým je nálev aromatickejší a voňavejší. Ak mi nejaký nálev zvýši, skladujem ho v chladničke aj 2-3 mesiace. Teraz som robila zopár pohárov alma paprík, ktoré zbožňujeme, len som nezohnala viac kusov fňuk fňuk fňuk.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.10.2014, 9:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kapustovo-mrkvovy šalat



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlavka kapusty, 1kg mrkvy, deko, ocot,, voda, flašky

POSTUP PRÍPRAVY

kapustu si narežeme, ako na nakladanie, mrkvu si nastruhame na hrubo, uvarime si nalev po chuti. Zmes naplnime do fliaš a pozalievame nalevom a sterlizujeme.Nechame nech vychladne po utierkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 25.11.2009, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Výborný domáci džem od ex-svokry



POTREBNÉ PRÍSADY

Ovocie podĺa chuti - ja robievam marhuľový, ríbezľový, broskyňový, malinový....cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Ex-svokra ma naučila variť výborný domáci džem, za čo som jej veľmi vďačná :o) a varím ho tým "pôvodným" klasickým štýlom.

Ovocie umyjeme, nakrajame (prepasírujeme alebo zomelieme....podľa typu ovocia), dáme do hrnca a zasypeme cukrom. Na 1kg ovocia dávam cca 0,5kg cukru (máme radi kyselkavé džemíky). Premiešame a necháme cez noc odstáť. Na druhý deň postupne odoberáme z hrca do menších kastrólikov zhruba 2-3 naberačky presladeného ovocia a na strednom ohni miešame cca 10 minút (kým sa odparí voda a džem zhustne) a postupne plníme do poriadne umytých zaváraninových pohárov. Plníme doplna, poháre pevne zavireme, otočíme viečkom nadol a zabalíme do deky, kde ich necháme odpočívať do vychladnutia. Musíme si da veľký pozor aby sme omylom nezamenili naberačky a nenabrali hotový džem tou, ktorou naberáme presladené ovocie. Je to síce pracnejší spôsob varenia džemu, ale zase na druhej strane je absolútne bez chemikálii :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Natalia L. (Natinka22) ID 86833 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 21.8.2009, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sterilizované uhorky



POTREBNÉ PRÍSADY

nálev : * 1 l ocot * 3 l voda * 350g kr.cukor * 100g soľ * ............................. mrkva, cibuľa, celé nové korenie, celé čierne korenie, kopor

POSTUP PRÍPRAVY

- receptík mojej maminy na uhorky ... len si ho tu vložím, hádam neva :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 5.8.2014, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zázvorovo kardamónovo hruškový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 flasticku: cca 4 salky nakrajanych osupanych hrusiek(cca 1 kg hrusiek) * 1 salka cukru * 1 CL kardamonu * 1CL cerstveho zazvoru * 2 CL citronovej stavy * 1/4 CL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný aromatický džemík....robila som len tak na skúšku,ale tak sa ujal,že budem musieť robiť "repete":)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2010, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Univerzálny nálev na uhorky, cviklu, karfiol, cibulky s cukrom aj umelým sladidlom - NAJLEPŠÍ NA SVETE



POTREBNÉ PRÍSADY

4l vody, 1l octu, 30dkg kryštálový cukor, 16dkg soli, 40 tabliet umelého sladidla

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept na nálev mám už niekoľko rokov od mojej bývalej šéfky, s ktorou sme vždy cez prestávky v práci "varili a piekli" . Tento nálev je naozaj fantastický a obrovskou výhodou je, že si ho po uvarení a vychladnutí môžte spokojne naliať do plastových fliaš a vydrží aj niekoľko mesiacov!!!!!!! Používam ho najčastejšie na uhorky, ale fantastický je aj na krfiol, cviklu, alebo cibulky. Mala som obavy ked som o nom prvý raz počula, lebo umelé sladidlá naozaj nemusím, ale vôbec ho nie je cítiť. Do každého pohára pridám zopár koliesok mrkvy a cca po 2-3 bobulky cierneho a nového korenia. Kto má rád, môže dať cesnak, cibulu, kôpor..... fantázii sa medze nekladú :) No a teraz konečne ten POSTUP:Do hrnca dáme vodu, cukor, soľ a privedieme k varu. Potom prilejeme ocot a nasypene 40 tabliet umelého sladidla. Po vychladnutí použijeme na zaliatie zeleninky v pohároch a sterilizujeme, alebo dáme do fliaš a máme predpripravené ked bude treba. Je fajn, ze je nálev trvanlivý, lebo ak si ho pripravíte dopredu, nemusíte sa zdržiavať pri zaváraní a čakať kým vychladne..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Jana B. (janka116) ID 61282 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2014, 7:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu