. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,187 ďalšie >>

CUKROVINKY

RED VELVET CRINKLES



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 20 - 30 kusov (podľa veľkosti) potrebujeme : 1 väčšie vajce 75 g povoleného masla 175 g hnedý cukor 100 g krémový neochutený syr (Mascarpone, Philadelphia, Lučina) 240 g hladká múka (preosiata) 10 g kakao (preosiate) 3 g prášok do pečiva (preosiaty) červené potravinárske farbivo (ja som použila práškové, cca 1/2 ČL) práškový cukor na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme, postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes a potravinársku farbu. Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie - medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175°C.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

MATCHA MAKRÓNKY plnené čokoládovo-pepermintovou ganache



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 32 kusov kompletných makróniek potrebujeme : na korpus - 190 g práškový cukor, 155 g mandľová múkarn1 kopcovitá PL Matcha prášok, 120 g bielky (ideálne nie z úplne čerstvých vajíčok, lepšie sa šľahajú a držia),rn95 g krupicový cukor, pár kvapiek citrónová šťava ... na náplň - 180 ml smotana na šľahanie, 90 g čokoláda a 70 g After Eight čokoláda (alebo 165 g čokoláda s vyšším percentom kakaa (aspoň 65 %), 45g maslo izbovej teploty

POSTUP PRÍPRAVY

Pekáče vyložíme papierom na pečenie, alebo použijeme podložku na makrónky Ja robím na podložke (jednotlivé kolieska jemne prstom potriem olejom), kto má pevnú ruku a dobré oko tak si vystačí aj bez podložky, ale moje kolieska bez podložky boli každé inej veľkosti . Mandľovú múku s tretinou práškového cukru premixujeme pár pulzami aby sa múka zjemnila, pridáme zvyšný práškový cukor, Matcha prášok, premiešame a 2-3x preosejeme cez jemné sito (ja asi nemám až také jemné, cesto nebolo úplne hladké).rnBielky šľaháme do hustej peny asi 1,5 minúty, pridáme krupicový cukor a vyšľaháme do hustej peny, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a šľaháme až pokiaľ nemá sneh tuhé a lesklé špičky.rnDo snehu ručne jemne postupne (asi na 3x) zapracujeme suchú zmes. Mala by nám vzniknúť hustá lesklá hmota, ktorá husto steká zo stierky či varešky. Na povrchu by sa mala vytvoriť stuha, ktorá s cestom splynie asi za 20 sekúnd.rnHmotu dáme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a na pekáč alebo na podložku robíme kolieska s priemerom asi 4 cm (ja ešte nemám v oku koľko cesta treba dať, preto som dopĺňala a povrch nemám preto äplne hladký). Plechy pár krát buchneme o stôl aby sme zničili prípadné vzduchové bublinky v ceste. Plechy necháme stáť cca 25 - 30 minút, aby povrch koláčikov zaschol (na dotyk nesmie lepiť).rnPečieme v rúre vyhriatej na 150°C na druhej úrovni od vrchu rúry cca 13-14 minút, v polovici pečenia otočíme pekáč. Po upečení necháme čiastočne vychladnúť na pekáči (podložke) a dáme dolu (správne dopečené pôjdu úplne ľahko).rnNa náplň zahrejeme smotanu, dáme dolu z ohňa, pridáme posekanú čokoládu, minútku necháme stáť, pridáme maslo a vyšľaháme na hladkú hmotu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu - ja som mala hmotu ešte dosť tekutú, tak som ju dala asi na pol hodinuku do chladničky.rnPomocou cukrárskeho vrecúška (ja som využila mikroténové vrecko z ktorého som odstrihla rožtek) naplníme a spojíme korpusy. Pred podávaním necháme 24 hodín odležať vo vzduchotesnej nádobe v chladničke - budú potom vo vnútri mäkké a zvonku chrumkavé.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Lentilkové cookies ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

2 šálky hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 CL soli, 200g zmäknutého masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/2 šálky arašidového masla, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 1 ČL vanilkovej esencie, 1 1/2 šálky ovsených vločiek, 3/4 šálky nasekanej čokolády, 3/4 šálky lentiliek, trocha lentiliek na ozdobu...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 300ml






V miske zmiešame múku, ovsené vločky, soľ a sódu bikarbónu. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s trstinovým cukrom a arašidovým maslom do hladka. Potom pridáme vajce, žĺtok a esenciu. Vyšľaháme a potom zamiešame múčnu zmes, nasekanú čokoládu a lentilky. Cesto je hutnejšie... odoberieme z neho vždy kúsok veľkosti vlašského orecha, vytvoríme gulôčku, položíme na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech a jemne sploštíme. Navrch zatlačíme pár lentiliek. Pečieme na 190°C, 9-11 minút a necháme vychladnúť na plechu. Skladujeme v uzavretej dózičke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.1.2018, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosové sušienky...



POTREBNÉ PRÍSADY

125g margarínu, 50g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 PL kyslej smotany, kôra z ½ citrona, 150g hladkej múky, 1 PL kakaa, ½ bal. kypriaceho prášku... NÁPLŇ: 60g kokosovej múčky, 50g práškového cukru, 1 bielok NA OZDOBU: mliečna čokoláda...

POSTUP PRÍPRAVY

Margarín nasekáme nadrobno, pridáme oba cukre a vyšľaháme do peny. Pridáme kyslú smotanu a citrónovú kôru, prešľaháme. Zapracujeme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 1 – 1 ½ hod. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, povykrajujeme kolieska /s priemerom cca 6 cm/, dáme na každé asi 1 ČL plnky, zabalíme a vytvoríme guličku, ktorú položíme na plech na pečenie. Pečieme na 180°C, 20 minút. Po vychladnuté pofŕkame rozpustenou čokoládou.





NAPLŇ: Bielko vyšľaháme do tuha, prišľaháme cukor a nakoniec vmiešame kokosovú múčku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.12.2019, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Mačacie oči...



POTREBNÉ PRÍSADY

375g Hery, 750g polohrubej múky, 3 vajcia, 6 PL práškového cukru, 1 kypriaci prášok, 1 citrón...lekvár na potretie, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Zoberieme zmäknutú Heru, múku, vajcia, práškový cukor, prášok do pečiva a šťavu z citróna a vymiesime hladké linecké cesto. Necháme ho chvíľu v chladničke, potom vyvaľkáme a vykrajujeme. Do polovice koliesok povykrajujeme tri dierky /neviem prečo, tak sa píše v starej kuchárskej knihe; )/. Kolieska potom ukladáme na papierom vystlaný plech. Ideálne by tých deravých a nederavých malo byť rovnako veľa ;). Pečieme na 180C dozlatista (asi 10 minút, treba ich strážiť). Necháme vychladnúť. Potom pozliepame lekvárom a obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.1.2018, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tekvicové Snikersdoodle cookies...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď mám možnosť zohnať tekvicu na pečenie v dobrej kvalite a príjemnej cene, beriem aj viac kúskov. Potom ju aj po dvoch kusoch pečiem a mixujem, /keď už sa babrem, tak nech to mám naraz za sebou :-)/. Pyré si navážim do nádobiek a skladujem v mrazáku... /zvyšnú nepečenú tekvicu mám na balkóne./ No a potom prídu na rad aj takéto "vychytávky" zo zahraničných blogov, ktoré urobia mojej rodinke radosť...krásne zamatové a mäkučké placky, ktoré sú prevoňané perníkovým korením...♠♠♠ 1 šálka masla, 1/2 šálky tekvicového pyré, 1 1/2 šálky kryštálového cukru, 2 ČL vanilkového extraktu, 1 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL soli, 1 vajce, 2 2/3 šálky hladkej múky, 1ČL perníkového korenia /malo by ísť nejaké tekvicové korenie, ale po prelúskaní niektorých receptov som usúdila, že je veľmi podobné nášmu perníkovému :-)/... na obaľovanie asi 3/4 šálky kryštálového cukru a 1 PL škorice - v malej miske zmiešať...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 300ml



Maslo a cukor vyšľaháme do peny, pridáme tekvicové pyré, vanilkový extrakt, perníkové korenie a soľ. Prešľaháme, vmiešame vajce. Nakoniec zašľaháme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto dáme na minimálne 2 hodiny do chladničky. Potom z cesta odoberáme kúsky, rýchlo vyformujem gulôčku /má stále konzistenciu plastelíny a lepí sa/, obalíme v cukre zmiešanom so škoricou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechávame aspoň 10 cm medzery, pretože sa koláčiky rozlejú. pečieme na 1/80 °C, 10-15 minút- záleží od veľkosti guličiek. necháme vyhladnúť a skladujem v dózičke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pomarančovo-brusnicové cookies s orechmi...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka masla alebo iného tuku, ½ šálky kryštálového cukru, 30ml pomarančového džúsu, 2 ČL pomarančovej kôry, ½ ČL pomarančového extraktu, ½ ČL morskej soli, 2 šálky hladkej múky, 2/3 šálky najemno nasekaných vlašských orechov, 2/3 šálky nasekaných sušených brusníc

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 250ml




Zmäknuté maslo a cukor vymiešame. Zvlášť vymiešame soľ s pomarančovou šťavou a extraktom, pridáme k cukru, potom primiešame múku, orechy a brusnice. Zamiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Z každého sformujeme valec a ten zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme v chlade aspoň dve hodiny /najlepšie do druhého dňa/. Predhrejeme rúru na 170°C a cesto nakrájame na 0,5 cm kúsky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie /nemusíme nechávať veľké medzery, neroztečú sa moc/. Pečieme asi 11-12 minút. Necháme vychladnúť. Zostávajú mäkké a sú jemne kyselkavé. Skladujeme v uzatvorenej dóze.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Brusnicové sušienky s cukrovou krustou...♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka = 250ml ♣♣♣ ½ šálky sušených brusníc, ¾ šálky kryštálového cukru, 2 ½ šálky hladkej múky, 1 šálka masla alebo iného tuku, 1 ČL mandľového extraktu, kôra z 1 pomaranča, 1-2 PL pomarančovej šťavy, cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Brusnice a ¼ šálky cukru rozsekáme. V miske zmiešame múku, pridáme nasekané maslo, brusnice, zvyšný cukor, pomarančovú kôru a šťavu, mandľový extrakt a vypracujeme cesto. Sformujeme valec, ktorý zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade aspoň dve hodiny /najlepšie do druhého dňa/.. Rúru predhrejeme na 160 °C. Z cesta nakrájame asi 0,5 cm plátky, ktoré obalíme v kryštálovom cukre, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 12-15 minút. Necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tekvicové cookies...



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäkučké a jemné sušienky s vôňou perníka... ½ šálky masla alebo iného tuku, ¼ šálky hnedého cukru, ½ šálky kryštálového cukru, 1 ČL vanilkového extraktu, 6 PL tekvicového pyré, 1 ½ šálky hladkej múky, ¼ ČL soli, ¼ ČL kypriaceho prášku, ¼ ČL sódy bicarbóny, 1 ½ ČL mletej škorice, ¾ ČL perníkového korenia, 100g čokoládových kvapiek

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml
V miske rozmixujeme oba cukre s maslom, pridáme tekvicové pyré /tekvicu upečieme a po vychladnutí rozmixujeme/ a vanilkový extrakt, spolu prešľaháme. V druhej miske zmiešame suché prísady /okrem čokoládových kvapiek/ a pomocou stierky zapracujeme do cesta. Nakoniec vmiešame čokoládové kvapky. Misku prekryjeme potravinárskou fóliu a necháme do druhého dňa /aspoň na 12 hodín/ v chlade. Rúru predhrejeme na 180°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Z misky odoberáme cesto asi 1 a 1/2 lyžice alebo jednu naberačku na zmrzlinu, rýchlo sformujeme guľku a položíme na plech. ďalej od seba, lebo sa trochu "rozlejú". Vezmeme si čistý pohár, dno "namočíme" do hladkej múky a každú guľku pomocou dna pohára sploštíme. pečieme asi 12 minút a necháme vychladnúť na plechu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové solené sušienky s karamelom a praclíkmi...



POTREBNÉ PRÍSADY

Bláznivo ten nadpis znie a podľa ingrediencií ešte horšie vyzerá... ale kto má rád kombináciu sladko-slanej chuti, príde si na svoje ♥♥♥ 2 1⁄2 šálky hladkej múky, 3⁄4 šálky holandského kakaa, 1 šálka kryštálového cukru, 1šálka trstinového cukru,1 šálka rozpusteného masla, 2 vajcia "L", 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1 čajová lyžička morskej soli, 10čajových lyžičiek vanilkového extraktu, 1 šálka podrvených slaných praclíkov, 1⁄2 šálka čokoládových kvapiek, trocha kryštálovej morskej soli na posypanie, 200 gramov karamelových cukríkov - krowiek

POSTUP PRÍPRAVY

V miske asi zmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu a soľ. Oba cukre vyšľaháme s maslom a po jednom zašľaháme vajcia. Potom po častiach zamiešame múčnu zmes, a nakoniec čokoládové kvapky a praclíky. Krowky nakrájame na menšie kúsky. Vezmeme si kúsok cesta, vyformujeme guľku, do ktorej vložíme kúsok krovky, poukladáme na plech na pečenie /trochu od seba, lebo sa rozlejú/ a trošku sploštíme. Posypeme kryštálikmi soli /ja sa neviem nabažiť tej sladko-slanej chuti, tak som si dopriala/ a pečieme 10 minút na 180 °C. Necháme na plechu vychladnúť a poukladáme do dózičky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.11.2017, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,187 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu