. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 728 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,73 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne s kuracím mäsom a zeleninou...



POTREBNÉ PRÍSADY

8 plátkov lasagní, 250 gramov kuracích pŕs,4 mladé cibuľky, 3 očistené mrkvy, 1⁄2 hlavičky zeleru, 200 gram tvrdého syra, 40 gramov masla... 2 PL masla na bešamel, 2 PL hladkej múky, 500ml mlieka, 3 strúčiky cesnaku, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

/...ak nemáme poruke hotové lasagne, urobíme si náhradu doma: malá šálka hrubej múky, malá šálka polohrubej múky, 1 ČL soli, 1 vajíčko spolu zmiešať a pomaly postupne pridávať toľko vody, aby sa nám podarilo vymiesiť kompaktné a elastické cestíčko, ktoré buď ručne vyvaľkáme na tenké plátky alebo si pomôžeme strojčekom na cestoviny. Uvaríme po dvoch plátkoch v osolenej vode, počas varenia pomocou lyžice lasagne oddeľujeme, aby sa nezlepili. Hotové vyložíme na tácku.../




Maslo si roztopíme, mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame, cibuľku nakrájame na koliesko. Na rozpustenom masle si 5 minút osmažíme pripravenú zeleninku, osolíme, pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky a ešte 10 minút podusíme. Pripravíme si bešamel. Na 2 PL masla osmažíme múku, pomaly zalejeme mliekom a metličkou dôkladne rozmiešame. Povaríme, odstavíme, pridáme roztlačený cesnak, korenie a 100g nahrubo nastrúhaného syra. Lasagne uvaríme podľa návodu...
Zapekaciu misu /ja mám 19 x 28 cm/ si vymastíme /maslom alebo olejom/, na spodok dáme 2 plátky lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu, znovu zakryjeme 2 plátkami lasagní, dáme časť mäsovo-zeleninovej zmesi, časť bešamelu a postup zopakujeme ešte raz. Vrch zakryjeme zvyšnými plátkami lasagní a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom /100g/. Vložíme do rúry a pečieme na 200°C , 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.10.2014, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Úžasné voňavé talianske "risotto"



POTREBNÉ PRÍSADY

... za tento recept vďačím bývalému spolužiakovi z VŠ (ahoj Robo) ... voňavé, chutné, úplne niečo iné ako naše rizoto, resp. rizoto, ktoré ponúkajú bežné reštaurácie ... mňaaaaaaaaaaaaaaaam... potrebujeme : 1 šálku ryže určenej na rizoto (napr. Arborio, Carnaroli) - RYŽU NEUMÝVAME, zeleninový vývar - cca 1,5 l, 1-1,5 dl bieleho vína, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, olivový olej, petržlenovú vňať, šťavu z 1 limetky (príp. citróna), min. 50 g strúhaný parmezán alebo Grana padano (prípadne syr podobného typu), maslo, soľ, korenie, sterilizovaná tmavá fazuľa (1 konzerva), sterilizované hríby - nemusí byť - ja robím len čisté so syrom, ale môže byť aj s mäskom, zeleninou a podobne

POSTUP PRÍPRAVY

... v hrnci rozohrejeme olivový olej (ja používam extra virgin, pretože iný doma nemám väčšinou)
... vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu a trošku neskôr cesnak (nemusí byť), opražíme do sklovita
... vsypeme NEUMYTÚ ryžu a premiešame, aby sa všetka obalila olejom
... pridáme víno, chvíľočku (cca 5-7 minút) miešame, pokiaľ sa neodparí alkohol
... potom už len postupne po naberačkách prilievame horúci vývar a miešame, a miešame, a miešame až
pokiaľ sa ryža neuvarí (ale nerozvarí) ... trvá to veru aj dobrú pol hodinku
... keď je ryža akurát, dochutíme šťavou z limetky (citróna), pridáme hrsť nasekanej petržlenovej vňate a všetok
strúhaný syr, premiešame, vypneme, na vrch hodíme pár kúskov masla - nemiešame, len necháme pod pokrievkou 10 minút odpočívať

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.8.2013, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

MOJE IRSKE CESTOVINY:-)SUPER RYCHLE A CHUTNE...



POTREBNÉ PRÍSADY

200g cestovin(ja v tom mam najradsej muslicky),1 cibula(biela alebo cervena-kto ma aku radsej),300g cerstvych sampionov(6-7 takych vacsich),10dkg sunky(ja som davala prazsku),1 konzervu kukurice,1 smotanu na varenie(alebo slahackovu),mck,olej Je to mnozstvo surovin na take 2 dospele porcie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto cestovinky su moje spomienkove na Irsko,ked som tam este zila...boli to nase najoblubenejsie.Pripravuju sa velmi rychlo a su uuuuplne,ze najchutnejsie-take SMACNEEE:-))))Tak podme na postup:Cibulku si nakrajame na tenke polkolieska a oprazime-spenime do sklovita na oleji(asi deci).Pridame na hrubsie nakrajane sampiony a okorenime MCK(najlepsie cerstvo pomletym).Medzitym si dame varit vodu na cestoviny a uvarime ich "al dente".Samiony restujeme polomakka,nesolime-stavu to pusti tak ci tak.Pridame na pasiky nakrajanu sunku,konzervu kukurice,trochu to spolu restujeme a na zaver pridame smotanu na varenie.Nechame prejst varom,pridame uvarene cestoviny,dobre premiesame a hned papame:-)Su skvele,dufam,ze aj Vy si pochutnate.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

blazena p. (leika) ID 4594 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2014, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Pad Thai -ryžové rezance s krevetami ,kuracím mäsom a zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL tamarindovej pasty (náhrada 1/3 šálky limetkovej štavy+1/3 š vody),3 PL rybacej omáčky alebo ustricovej,3 PL ostro-sladkej omáčky,2 PL tmavej sójovej omáčky,1PL ryžového octu,3 PL hnedého cukru,3/4 čl kajenského korenia,4 PL sezamového oleja,200 g širokých alebo vlasových ryžových rezancov,2 vajcia,sol,1/2 údeného tofu,asi 300g kreviet,100 g kuracieho mäsa,3 strúčiky cesnaku,2 mrkvy,2 jarné cibulky,1/3 š pražených arašidov,fazulové výhonky,1 limetka

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som tamarindovu pastu doma nemala tak som použila limetkovú šťavu+vodu,zmiešame v miske s ustricovou omáčkou,ostro-sladkou,ryžovým octom,cukrom,korením a 3 pl sezamového oleja.Na panvičke si pripravíme tenkú omeletu z dvoch vajec.Nakrájame ju na tenké prúžky.Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a necháme asi päť minut alebo pokial nebudú mäkké.Zlejeme a odložíme na stranu.Na 1 PL sez.oleja si opražíme bielu čast jarnej cibulky spolu s nakrájaným cesnakom,pridáme kuracie mäso a opekáme do biela.Pridáme mrkvu nakrájanú na tenké prúžky (použila som škrabku na zeleninu),a postupne pridávame aj ostatné suroviny ,premiešame (neopekáme dlho ,chceme aby bola zelenina chrumkavá),pridáme rezance,polejeme omáčkou a dobre premiešame.Na koniec ozdobíme limetkou a vňaťou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.2.2014, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Penne s prosciuttom, cherry paradajkami a rukolou :-) ***Úžasne chutné a rýchle***



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny Penne 300g, 20 dkg prosiutta, cherry rajčiaky 10ks, rukola - kľudne aj viac, cesnak 5 strúčikov, olivový olej - množnostvo ako uznáte za vhodné, ale nebojme sa ho :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si cestoviny al dente :-)
Medzi tým si na olivovom oleji opražíme pretlačený cesnak. Cherry rajčiny pokrájané na polovičky pridáme k cesnaku a popražíme, ale len na veľmi krátku dobu cca 1 minútka bude stačiť. Hneď na to ku tomu pridáme na pásiky pokrájané prosciutto a tiež popražíme len krátku dobu, ja som nechala 3 minútky. Odstavíme z ohňa.
Do tejto zmesi pridáme uvarené cestoviny, rukolu a poriadne premiešame. HOTOVO :-)
Ja som už ani nesolila, prosciutto je slané dosť.
Celé to netrvalo ani 15 minút a papaníčko je fakt vynikajúce! Zalizoval sa aj manžel a detičky tiež :-)))

DOBRÚ CHUŤ prajem :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Ivana H. (iwuskaaa) ID 32507 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Jednoduché cestoviny s mrkvou



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny, mrkva, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, syr na postrúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

Úplne jednoduché a ľahunké cestoviny, pre inšpiráciu..
Mrkvu nakrájame na tenučké prúžky (alebo škrabkou naškrábeme). Cibuľu orestujeme na troche tuku spolu s cesnakom, pridáme mrkvu, osolíme a okoreníme a podusíme. Ak máte radi pikantnejšie, pridáme trošku nastrúhaného zázvoru alebo čili papričku. zmiešame s uvareným cestovinami a na tanieri ozdobíme lyžicou kyslej smotany či jogurtu a zasypeme syrom, napr parmezánom.. môžeme pridať ešte oriešky. Cestoviny môžeme samozrejme prisposobiť tomu, čo máme k dispozícií, prípadne pridať niečo, napr tofu, atď..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.7.2013, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tagliatelle s pečenými rajčinami a ovčím syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre dve osoby: Cestoviny Tagliatelle 200-250 g v surovom stave, 3 veľké rajčiny, 150 g ovčieho syra, 2 PL olivový olej, provensálske korenie resp. oregano, rozmarín, bazalka, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

1 .Cestoviny si dáme variť do vriacej vody s trochou oleja. Po cca 10 - 15 scedíme. My máme radi cestoviny tvrdšie, ako mazľavejšie, preto ich vyberám už po 10 min. Pokvapkám olejom, aby sa mi cestoviny nepolepili kým si pripravím upečené rajčiny.

2. Rajčiny si nakrájame na hrubšie plátky cca 1 cm hrubé. Poukladáme do pekáča, ktorý predtým pokvapkáme olivovým olejom a posypeme bylinkami. POZOR! rajčiny nesolíme, lebo pustia väčšinu šťavy zo seba von. Raz za čas rajčiny opatrne premiešame. Pečieme na 250°C cca 15 - 20 min kým rajčiny úplne nezmäknú. Upečené rajčiny nakrájame na kocky, alebo tvary aké sa nám podarí.

3. Ovčí syr si nadrobíme prstami - mne sa to dnes nepodarilo, lebo bol priveľmi čerstvý, tak som ho krájala.

4. Cestoviny naložíme na tanier, na vrch naukladáme upečené rajčiny spolu s ovčím syrom a posypeme oreganom. Podľa potreby osolíme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarina P. (Lanah) ID 250627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Citronovo - rukolové cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg cestovín (Najlepšie fusilli alebo farfalle), citrónová šťava z polky citrónu, kôrka z jedného nastrúhaného citrónu, 5 ks jarnej cibuľky, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl olivového oleja, 4 dkg čerstvých bazalkových listov, 2 dkg čerstvých mätových listov, 7 dkg rukoly, soľ, čerstvo mleté korenie, čerstvo nastrúhaný parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Toto rýchle, pikantné a zároveň svieže jedlo je ideálny do horúcich letných dní, alebo ako letná ľahká. Vďaka cesnaku a mnohým čerstvým bylinkám je to ku všetkému aj veľmi zdravé jedlo. Recept som opäť našla na stránke www.stahl.hu

1. Dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny. Kým voda vrie, resp, cestoviny sa varia, pripravíme si omáčku.
2. Do mixéru si pripravíme všetky zvyšné suroviny: cesnak, cibuľku, bazalkové listy, mätové listy, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z polky citróna, olivový olej, rukolu, dosolíme, okoreníme a všetko spolu zmixujeme. Následne pridáme naberačku z cestovinovej vody.
3. Keď sa cestoviny uvaria, scedíme, nalejeme na ne omáčku, dobre premiešame a pred podávaním posypeme syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Jarné penne



POTREBNÉ PRÍSADY

40 dkg penne (ja som použila celozrnné), soľ, 1 menšia hrsť čerstvých bazalkových listov. K dusenej, restovanej zelenine potrebujeme: 25 dkg špargle, 1 malá hlávka brokolice, 20 dkg mrazeného hrášku, 3 PL slnečnicového oleja, soľ, čerstvo mleté korenie K syrovej omáčke potrebujeme: 2 strúčiky strúhaného cesnaku, 1/2 dl olivového oleja, 3 dl šľahačkovej smotany, 10 dkg tvrdého ovčieho syra alebo parmezán, soľ, čerstvo mleté korenie, 1 KL sušeného drveného rozmarínu, mletý muškátový orech - tak na špičku noža

POSTUP PRÍPRAVY

Receptom som sa znova inšpirovala zo stránky www.stahl.hu od skvelej kuchárky Stahl Judit.
1. Pripravíme si zeleninu: načistíme si špargľu a nakrájame cca na 2 cm kúsky, brokolicu si umyjeme a rozoberieme na malé, približne 1 cm kúsky, pripravíme si zelený hrášok, aby sme ho mali po ruke.
2. dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny
3. K omáčke si pripravíme cesnak, očistíme ho a nastrúhame na jemno a následne ho opečieme na oleji, následne ho odstavíme a prilejeme k nemu šľahačkovú smotanu a chvíľočku spolu povaríme na stiahnutom plameni. Následne omáčku stiahneme z ohňa a pridáme polovicu syra. Vrátime na oheň a miešame, kým sa nám nerozpustí syr. Omáčku osolíme, okoreníme a pridáme rozmarín a muškátový orech. Všetko to spolu dobre premiešame a odstavíme bokom.
4. Kým sa nám varia cestoviny, pripravíme si zeleninu. Na veľkej panvici približne o priemere 30 cm a výške 6 cm si rozohrejeme olej, pridáme špargľu, brokolicu, zelený hrášok, okoreníme a osolíme. Následne stiahneme oheň úplne na najnižší a zeleninu dusíme 10 - 12 minút. Následne odokryjeme a na veľkom ohni opražíme za 2-3 minútky celú zmes.
5. A tu nám už zostáva len zmiešať cestoviny, zeleninu a syrovú omáčku, ešte asi tak minútu povariť spolu a ak sa nám hmota zdá hustá, pridáme 1 naberačku z cestovinovej vody. Následne už len pridáme čerstvú, posekanú bazalku a posypeme zvyšným nastrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Neapolské jedlo



POTREBNÉ PRÍSADY

4 lyžice cestovín, 2 lyžice oleja, 2 papriky (zelená, červená) , 100 g syra na strúhanie, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica citrónovej šťavy, čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny vsypeme do vriacej vody, osolíme a uvaríme domakka. Potom ich prelejeme na cedidle vodou a necháme odkvapkať. Cesnak rozotrieme s troškou soli, vmiešame ho do oleja, pridáme štipku mletého čierneho korenia a citrónovú šťavu. Zmes vmiešame do cestovín. Pridáme na rezančeky nakrájané papriky a posypeme postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 728 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,73 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu