. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 393 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,40 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Fašírky z krabích tyčiniek



POTREBNÉ PRÍSADY

375 g krabích tyčiniek 150 g tvrdého syra 1 cibuľa 1 PL sójovej omáčky štipka soli a korenia 1 PL bieleho jogurtu 1 PL plnotučnej horčice 2 vajcia 2 PL hladkej múky štipka sladkej papriky strúhanka na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Krabie tyčinky nasekáme nadrobno, pridáme postrúhaný syr, nasekanú cibuľu a všetky ostatné prísady. Poriadne zamiešame a necháme hodinu odstáť v chladničke. Z hmoty potom tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji.

Tento receptík mám z nejaké časopisu s receptami a tak nám doma všetkým zachutili, že sme ich museli pridať do nášho menu :)

Chutia dobre čerstvo vypražené aj za studena.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Adriana Š. (adris) ID 106340 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.8.2014, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos na masle s holandskou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

tento recept som objavila na Facebboku....v Irenkiných dobrotách.I keď som všetko robila podľa nej,nedovolím si písat recept,preto prikladám link: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=321272494549751&set=a.321272431216424.87541.114447195232283&type=1&theater Fotka je moja vlastná.......moje dielo.

POSTUP PRÍPRAVY

holandskú omáčku som si vygooglila na nete...je tam viac druhov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.2.2012, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Lososové rizoto



POTREBNÉ PRÍSADY

300g lososa (bez koze a kosti) * 250g ryze arborio (alebo normalne gulatej) * 2 pory * 2 strucky cesnaku * 750ml zeleninoveho bujou (dala som 2 bujony) * 30g tvrdeho syra * 150g baby spenatu * 2PLcitronovej stavy * morska sol, cierne mlete korenie *

POSTUP PRÍPRAVY

vid foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 6.2.2015, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Krevety na bielom vine a cesnaku



POTREBNÉ PRÍSADY

Krevety, biele vino, cesnak, olivovy olej, sol, korenie & cerstve petrzlenove listky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji narychlo opecieme najemno nakrajany cesnak, len trosku kym nepusti vonu. Pridame krevety a opecieme z oboch stran kym nie su cele oranzovkaste. Potom pridame vino - len tak aby sme k nim mali nejaku stavu a nechame minutku povarit. Odstavime z varica, pridame najemno nakrajanu petrzlenovu vnat, sol a korenie, pomiesame a podavame. Dobru chut :-)

PS: Krevety mozme takto upravit ocistene ako som ich robila ja alebo cele aj s hlavou a cistia sa az pri jedeni. Vravi sa ze vtedy su stavnatejsie...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka L. (Rea666) ID 132298 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2013, 9:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Spagety s krevetami a sampinonmi



POTREBNÉ PRÍSADY

300g spagiet * 30g masla, 30g muky * 400 ml polotucneho mlieka* 150g jemneho syra – natierky Philadelphia Light ( kto chce bohatu hustu omacku dajte bambino ) * cerstva posekana petrzlenova vnat * 150g kreviet * 1PL oleja * 300g sampinonov * 3-4 strucky cesnaku* sol,suseny cesnak ,citronova stava*

POSTUP PRÍPRAVY

vid foto - recept je tak na 4 - 6 porcii

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 4.6.2013, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pečená morská šťuka (hake , hekk) v cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

na rybu: 1kg morskej štuky, 1/2 l mlieka, 4-7 strúčikov cesnaku (ja som dal 7 - boli zo záhrady a také menšie), 2 čaj.lyž. soli. Na cestíčko: 200g múky (hladká alebo polohrubá), 1-2 čaj.lyž. soli, 1 čaj.lyž. ml.červenej papriky, 1/2 čaj.lyž. ml.čier.k., 2 vajička, 2dcl mlieka alebo 2dcl piva ,-)

POSTUP PRÍPRAVY

podelím sa s vami o recept ktorý je veľmi populárny a obľúbený počas sezóny na Balatóne. tam to vtedy pečú na každom kroku :-)
morskú šťuku dostať v hypermarketoch mrazenú, vypitvanú, bez hlavy, chvosta a plutiev. k príprave len toľko že ak sú ryby väčšie tak ich priečne rozrežeme na také akurát porcie. recept sa samozrejme hodí aj na iné ryby (treska, pstruh, pangas...).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Tomas K. (mracesk) ID 211869 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 18.12.2015, 6:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Novoročná lososová pena s uhorkovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

PENA: 180 ml tekutiny (šťava z olív + doliata voda), 30 g prášk. želatíny, 280 g tatárskej omáčky, 1,5 PL citrónovej šťavy, 1 PL nadrobno nakrájanej cibule, 1 vrecko zelených olív v slanom náleve, 1 ČL pikantnej omáčky či krému (u mňa Červené zlato), 1 ČL sladkej ml. papriky (príp. aj necelá pol ČL červeného tekutého/ gélového farbiva), 1 ČL soli, 450 g lososa vo vlastnej šťave z konzervy, 360 g neochutenej smotany na šľahanie (al. 2 prášk. šľahačky bez cukru a 300 ml vychladeného mlieka), 2 PL posekanej petržlenovej vňate (nepovinné) ++++ OMÁČKA: asi tretina šalátovej uhorky, 125 g kyslej smotany, 60 g tatárskej omáčky, pol PL citrónovej šťavy, 1 veľký strúčik pretlačeného cesnaku, väčšia štipka soli, 1 PL posekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

PENA: 1. Scedenú šťavu z olív doplníme vodou po objem 180 ml, do nej vsypeme a rozmiešame želatínu, necháme nabobtnať po dobu 30 min. Potom ju pomaly a opatrne zohrievame za občasného premiešania, aby sa úplne rozpustila. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.
2. Po dobu nabobtnania želatíny si zatiaľ vo väčšej miske zmiešame tatársku omáčku s citrónovou šťavou, nakrájanou cibuľou, pikant omáčkou, sladkou ml. paprikou (príp. aj farbivom) a soľou a dobre všetko premiešame. Za stáleho miešania prilievame vychladnutú želatínu.
3. Z konzervy lososa zlejeme šťavu a lososa medzi prstami nadrobno rozmrvíme. Pridáme ku zmesi v bode 2 spolu s vňaťou (ale tá nemusí byť) a olivami, ktoré sme si pokrájali na tenké krúžky.
4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha (resp. do vychladeného mlieka vsypeme prášk. šľahačky a dotuha vyšľaháme) a po častiach naozaj dôkladne vmiešavame do želatínovej zmesi - nevadí, ak sa šľahačka úplne rozpustí v mase a stratí na objeme.
5. Formu s objemom 1,5 litra (alebo bábovkovú formu s priemerom 22 cm) vystelieme potravinovou fóliou či mikroténom, vlejeme lososovú penu a dáme do chladničky tuhnúť na min. 8 hodín, resp. cez celú noc. Servírujeme dozdobené nakrájaným citrónom, kolieskami uhorky, slanými krekrami, olivami s cibuľou či vetvičkami petržlenovej vňate.

OMÁČKA: Uhorku nakrájame na tenké plátky (prípadnú šťavu z dužiny odoberieme) a zmiešame so zvyškom prísad. Dáme do chladničky na min. 1 hodinu. Podávame spolu s krekrami k lososovej pene.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.1.2012, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

losos



POTREBNÉ PRÍSADY

4 plátky lososa, soľ,olej mleté ​​čierne korenie, 3 lyžice balzamikového octu , 1 lyžica medu, 2 lyžice vody, 2 lyžičky horčice Dijon, 1 lyžička pomarančový džús ,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

receptík,z netu on má rozné obmeny aj s bielym vínom ..tento si ukladám (Janeausten)
ruru na gril,rybu osoliť ,okoreniť,z prísad omáčku ,s nou potrieť rybu a piecť cca 20min

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2011, 10:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos s hráškovým pyré ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

losos * mrazený hrášok * strúčik cesnaku * soľ * trochu kyslej smotany * olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Keď sa vám nechce dlho variť a máte chuť na niečo špeciálne. Inšpirovala som sa NIGELLOU. Pyré má trochu inú chuť ako zemiakové. Treba vyskúšať. Mne to zachutilo tak som receptík nafotila. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 6.12.2011, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pangasius na zelenine s kuskusom.



POTREBNÉ PRÍSADY

pangasius, cibula, cesnak, paradajky, cuketa, olej, maslo, sol, chilli korenie, drvena rasca, biele korenie, petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Platok pangasiusa ochutime mletym chilli, drvenou rascou, solou a bielym korenim a orestujeme na teflonovej panvici (ktora ma pokrievku) na zmesi masla a oleja. Potom odlozime bokom.
Do vypeku nasypeme cibulku, chvilku restujeme, pridame nakrajanu cuketu a paradajky, mierne posolime a trosku podlejeme vodou. Pridame jeden vacsi strucik cesnaku nakrajany na platky. Podusime pat minut a pridame rybu. Zeleninovu zmes posypeme petrzlenovou vnatou. Nechame prehriat asi 5 minut.
Podavame s kuskusom a platkom citrona

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarína P. (katarinnka) ID 69116 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 393 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,40 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu