. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Cuketová horčica



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg už očistenej cukety, 1 hlávka cesnaku, 2 malé feferónky, 1 dl octu, 70 g soli, 160 g cukru, 2,5 dl oleja, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 4 dl plnotučnej horčice

POSTUP PRÍPRAVY

***Je jemná a výborná k údeninám, pridávam ju aj na zahustenie k mäsu, či do dresingov***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.7.2010, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sladučká výživa bez cukru :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Jablká, štipka soli, troška vody

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká si iba očistíme, nakrájame a dáme do hrnca. Začneme rozvárať, môžu sa podliať trochou vody. Ked začnú mäknúť prídame štipku soli ( podla množstva jabĺk, ak ich je veľa tak väčšiu štipku :o) ) a rozvaríme jablká úplne. Môžme pridať aj iné ovocie, alebo mrkvu ktorú sme pred tým varili tým istým spôsobom - so štipkou soli. Rozvarené ovocie prepasírujeme a ešte raz postavíme na oheň, kým nezhustne a nevyparí sa prebytočná voda... Potom už len naložíme do pohárov a sterilizujeme.

Malá troška soli uvolňuje z ovocia a zeleniny cukor, takže ho vôbec netreba pridávať. Ak už ho tam musíte mať, tak aspoň nahradte klasický biely za trstinový :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Žaneta F. (Zanet87) ID 88531 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.10.2009, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PAPRIKOVA POMAZANKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg paprika-radšej červená,2 kg cibuľa,2 kg paradajky-mäsité,1 pretlak,0,2 l olej,2 pl horčica,6 pl ocot,10 ks feferoniek,0,2 kg cukor,2 pl Podravka,1 menšia cvikla ,6 ks kyslejšie jablká,30 gr soli

POSTUP PRÍPRAVY

Papriku zbavíme jadierok a pokrájame na pásiky,paradajkám vykrojíme hrubšiu časť od stopky a tiež pokrájame.Ošúpanú cibuľu pokrájame na kolieska,cviklu na plátky,jablká necháme so šupkou,vykrojíme iba jaderník,feferony dáme celé bez stopky.Pridáme olej,soľ,vegetu a miešame.Paradajky za chvíľu pustia šťavu,ale aj tak musíme občas zamiešať,aby nám to neprihorelo.Ked je to skoro rozvarené-trvá to okolo dvoch hodín-pridáme pretlak,horčicu,ocot,cukor.Chvíľu povaríme.Sťava sa musí poriadne odpariť.Zmes po častiach rozmixujeme,potom prepasírujeme a plníme do čistých výživových pohárikov.Utrieme mokrou utierkou vrch a zaviečkujeme.Sterilizujeme 20 minút od bodu varu na miernom plameni.
Hotové vyberieme,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak vidíme,ktoré nám netesní.Necháme vychladnúť,poháre označíme a špajza sa zaplňa.

SUPER NATIERKA na maslový chlebík,k párkom,k jemným nárezom
Z dávky vyjde asi 15 pohárikov od výživy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.10.2017, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikant



POTREBNÉ PRÍSADY

Na túto dobrotu budeme potrebovať: 2 kg kápie, 1 kg paradajok, 1 kg cibule, 5-10 feferóniek, 2 dcl octu, 2 dcl oleja, 200 g cukru, 1 deko.

POSTUP PRÍPRAVY

Kápiu, paradajky, cibuľu a feferónky pokrájame na kúsky, rozvaríme a rozmixujeme, prípadne prepasírujeme. Do vzniknutej zmesi pridáme ocot, olej, cukor a deko a varíme 1 hodinu. Naplníme do poharov a sterilizujeme aby chytili viečka. Táto nátierka je výborná na chlieb, hrianky, pizzu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Jana T. (Doli) ID 9581 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.9.2011, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PIKANT



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg červenej papriky*
1 kg rajčín*
1/2 kg cibule*
6 feferonov*
8 strúčikov cesnaku....všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku 2x.
Ďalej potrebujeme : 1 dcl oleja * 7 dkg soli * 7dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Popozeraj...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Alena K. (EMALA) ID 11458 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2011, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

CALAMADA OD HEDY



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg uhoriek, 2 kg zelenej papriky,2 kg kapusty,1 kg cibule, 2 x DEKO, 0,5 l ocot, 1 kg cukru.Je to na
cca15 flias od tatarky.

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky uvedene prisady pokrajame na tenke rezance,uhorky nastruhame,pridame cukor,DEKO a ocot,poriadne premiesame, a nechame postat bud cely den alebo celu noc,kedy zacneme s pripravou,nic sa nestane ak bude stat cely den a celu noc,krasne rozvoniava........potom ju natlacime do flias,este zalejeme stavou,uzavrieme a sterilizujeme 10 min.Ak vam ostane vela stavy,nevylievajte ju,mozete ju pouzit na inu zeleninu, napr. aj samotne uhorky,alebo cibulku,karfiol,tekvicu a pod....
Ja ju mam od mojej znamej EVY,no je taka vyborna,ze ju nezatajim a ponukam ju aj Vam :O)).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.7.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PUPAVOVY MED



POTREBNÉ PRÍSADY

240 kvetov pupavy, 1lvody, 1kg cukru, 1pomaranč, 2citrony

POSTUP PRÍPRAVY

Zo žltých kvetov sa pripravuje "púpavový med". Môže sa pripraviť aj vo forme sirupu:

240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť. Potom v zakrytej nádobe dáme do chladnejšej miestnosti odstáť na 24 hodín. Na druhý deň precedíme, pridáme 750 - 1000 g cukru a na miernom ohni povaríme asi 1 hodinu. Pred ukončením varenia pridáme šťavu z jedného pomaranča a dvoch citrónov. Nevaríme celkom nahusto, lebo pri chladnutí ešte zhustne.

Uložíme do pohárov z detskej výživy, prípadne držíme v chladničke. V zime sa sirup môže dávať do čaju, alebo do vody. Používa sa hlavne pri prechladnutí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 2.5.2016, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Púpavový med



POTREBNÉ PRÍSADY

400 rozkvitnutých hlávok púpavy * 2 kg cukru * 2 citróny * 2 l vody

POSTUP PRÍPRAVY

Nazbierame púpavy. Umyté púpavy dáme do hrnca a zalejeme 2 l vriacej vody. Pridáme 2 umyté citróny nakrájané na kolieska a povaríme asi 15 minút. Necháme lúhovať 24 hodín. Na druhý deň precedíme a púpavy dobre vyžmýkame. Pridáme cukor a varíme 1-2 hodiny kým nezhustne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 14.5.2011, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jabkovo-bazový džem z báječnej ženy



POTREBNÉ PRÍSADY

600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu

POSTUP PRÍPRAVY

Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C.
Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy



Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.7.2013, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Fantastický domáci kečup



POTREBNÉ PRÍSADY

8 kg rajčín, 2 kg červenej mäsitej papriky aj so zrniečkami, 2 kg červených jabĺk, aj so šupkou, 2kg červenej cibule, 80 dkg kryštálového cukru, 6 dcl octu, 8 feferóniek aj so zrniečkami(kto má rád menej pikantné môže dať aj menej),12 strúčikov cesnaku, 8 PL vegety, 8 kusov bobkového listu, 12 kusov klinčekov, 2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL nového korenia, 1 ČL mletej škorice, pol lyžičky muškátového orecha mletého( kto má rád menej výraznú chuť, stačí aj polovica z tohto množstva), 1 ČL kari korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Rajčiny, papriku, cibuľu, jablká, feferónky a cesnak si zomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku, dáme do veľkého hrnca, a pridáme všetky ostatné suroviny, čiže cukor, ocot, vegetu, bobkový list, klinčeky, čierne a nové korenie, škoricu, muškátový oriešok a kari korenie. Varíme na miernom ohni asi 2 hodiny, občas premiešame, aby sa nám neprichytil spodok. Potom odstavíme, celú zmes prepasíruje cez pasírovátko, dáme naspať do čistého hrnca a varíme ešte asi 4 hodiny, alebo pokiaľ sa nám voda neodparí a nedosiahneme potrebnú hustotu kečupu, niekedy to trvá aj dlhšie, ale verte, že stojí to za to. Zmes samozrejme zase občasne premiešame, aby neprihorela.Nakoniec keď už je kečup uvarený, hneď s horúcim plníme pripravené šrobovacie poháriky do plna, zavrieme víčkom a otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme do druhého dňa tak. Potom pohárky naspať otočíme a hotovo, ukladáme na poličku a tešíme sa na degustáciu. Je naozaj výnimočný. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 20.8.2017, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu