končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Cuketová horčicaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg už očistenej cukety, 1 hlávka cesnaku, 2 malé feferónky, 1 dl octu, 70 g soli, 160 g cukru, 2,5 dl oleja, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 4 dl plnotučnej horčice POSTUP PRÍPRAVY ***Je jemná a výborná k údeninám, pridávam ju aj na zahustenie k mäsu, či do dresingov*** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 31.7.2010, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Sladučká výživa bez cukru :-)POTREBNÉ PRÍSADY Jablká, štipka soli, troška vody POSTUP PRÍPRAVY Jablká si iba očistíme, nakrájame a dáme do hrnca. Začneme rozvárať, môžu sa podliať trochou vody. Ked začnú mäknúť prídame štipku soli ( podla množstva jabĺk, ak ich je veľa tak väčšiu štipku :o) ) a rozvaríme jablká úplne. Môžme pridať aj iné ovocie, alebo mrkvu ktorú sme pred tým varili tým istým spôsobom - so štipkou soli. Rozvarené ovocie prepasírujeme a ešte raz postavíme na oheň, kým nezhustne a nevyparí sa prebytočná voda... Potom už len naložíme do pohárov a sterilizujeme. Malá troška soli uvolňuje z ovocia a zeleniny cukor, takže ho vôbec netreba pridávať. Ak už ho tam musíte mať, tak aspoň nahradte klasický biely za trstinový :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Žaneta F. (Zanet87) ID 88531 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.10.2009, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PAPRIKOVA POMAZANKA*****POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg paprika-radšej červená,2 kg cibuľa,2 kg paradajky-mäsité,1 pretlak,0,2 l olej,2 pl horčica,6 pl ocot,10 ks feferoniek,0,2 kg cukor,2 pl Podravka,1 menšia cvikla ,6 ks kyslejšie jablká,30 gr soli POSTUP PRÍPRAVY Papriku zbavíme jadierok a pokrájame na pásiky,paradajkám vykrojíme hrubšiu časť od stopky a tiež pokrájame.Ošúpanú cibuľu pokrájame na kolieska,cviklu na plátky,jablká necháme so šupkou,vykrojíme iba jaderník,feferony dáme celé bez stopky.Pridáme olej,soľ,vegetu a miešame.Paradajky za chvíľu pustia šťavu,ale aj tak musíme občas zamiešať,aby nám to neprihorelo.Ked je to skoro rozvarené-trvá to okolo dvoch hodín-pridáme pretlak,horčicu,ocot,cukor.Chvíľu povaríme.Sťava sa musí poriadne odpariť.Zmes po častiach rozmixujeme,potom prepasírujeme a plníme do čistých výživových pohárikov.Utrieme mokrou utierkou vrch a zaviečkujeme.Sterilizujeme 20 minút od bodu varu na miernom plameni. Hotové vyberieme,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak vidíme,ktoré nám netesní.Necháme vychladnúť,poháre označíme a špajza sa zaplňa. SUPER NATIERKA na maslový chlebík,k párkom,k jemným nárezom Z dávky vyjde asi 15 pohárikov od výživy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 12.10.2017, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PikantPOTREBNÉ PRÍSADY Na túto dobrotu budeme potrebovať: 2 kg kápie, 1 kg paradajok, 1 kg cibule, 5-10 feferóniek, 2 dcl octu, 2 dcl oleja, 200 g cukru, 1 deko. POSTUP PRÍPRAVY Kápiu, paradajky, cibuľu a feferónky pokrájame na kúsky, rozvaríme a rozmixujeme, prípadne prepasírujeme. Do vzniknutej zmesi pridáme ocot, olej, cukor a deko a varíme 1 hodinu. Naplníme do poharov a sterilizujeme aby chytili viečka. Táto nátierka je výborná na chlieb, hrianky, pizzu... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Jana T. (Doli) ID 9581 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.9.2011, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PIKANTPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg červenej papriky* 1 kg rajčín* 1/2 kg cibule* 6 feferonov* 8 strúčikov cesnaku....všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku 2x. Ďalej potrebujeme : 1 dcl oleja * 7 dkg soli * 7dkg cukru POSTUP PRÍPRAVY Popozeraj... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Alena K. (EMALA) ID 11458 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2011, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
CALAMADA OD HEDYPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg uhoriek, 2 kg zelenej papriky,2 kg kapusty,1 kg cibule, 2 x DEKO, 0,5 l ocot, 1 kg cukru.Je to na cca15 flias od tatarky. POSTUP PRÍPRAVY Vsetky uvedene prisady pokrajame na tenke rezance,uhorky nastruhame,pridame cukor,DEKO a ocot,poriadne premiesame, a nechame postat bud cely den alebo celu noc,kedy zacneme s pripravou,nic sa nestane ak bude stat cely den a celu noc,krasne rozvoniava........potom ju natlacime do flias,este zalejeme stavou,uzavrieme a sterilizujeme 10 min.Ak vam ostane vela stavy,nevylievajte ju,mozete ju pouzit na inu zeleninu, napr. aj samotne uhorky,alebo cibulku,karfiol,tekvicu a pod.... Ja ju mam od mojej znamej EVY,no je taka vyborna,ze ju nezatajim a ponukam ju aj Vam :O)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.7.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PUPAVOVY MEDPOTREBNÉ PRÍSADY 240 kvetov pupavy, 1lvody, 1kg cukru, 1pomaranč, 2citrony POSTUP PRÍPRAVY Zo žltých kvetov sa pripravuje "púpavový med". Môže sa pripraviť aj vo forme sirupu: 240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť. Potom v zakrytej nádobe dáme do chladnejšej miestnosti odstáť na 24 hodín. Na druhý deň precedíme, pridáme 750 - 1000 g cukru a na miernom ohni povaríme asi 1 hodinu. Pred ukončením varenia pridáme šťavu z jedného pomaranča a dvoch citrónov. Nevaríme celkom nahusto, lebo pri chladnutí ešte zhustne. Uložíme do pohárov z detskej výživy, prípadne držíme v chladničke. V zime sa sirup môže dávať do čaju, alebo do vody. Používa sa hlavne pri prechladnutí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 2.5.2016, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Púpavový medPOTREBNÉ PRÍSADY 400 rozkvitnutých hlávok púpavy * 2 kg cukru * 2 citróny * 2 l vody POSTUP PRÍPRAVY Nazbierame púpavy. Umyté púpavy dáme do hrnca a zalejeme 2 l vriacej vody. Pridáme 2 umyté citróny nakrájané na kolieska a povaríme asi 15 minút. Necháme lúhovať 24 hodín. Na druhý deň precedíme a púpavy dobre vyžmýkame. Pridáme cukor a varíme 1-2 hodiny kým nezhustne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 14.5.2011, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jabkovo-bazový džem z báječnej ženyPOTREBNÉ PRÍSADY 600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu POSTUP PRÍPRAVY Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C. Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 9.7.2013, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Fantastický domáci kečupPOTREBNÉ PRÍSADY 8 kg rajčín, 2 kg červenej mäsitej papriky aj so zrniečkami, 2 kg červených jabĺk, aj so šupkou, 2kg červenej cibule, 80 dkg kryštálového cukru, 6 dcl octu, 8 feferóniek aj so zrniečkami(kto má rád menej pikantné môže dať aj menej),12 strúčikov cesnaku, 8 PL vegety, 8 kusov bobkového listu, 12 kusov klinčekov, 2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL nového korenia, 1 ČL mletej škorice, pol lyžičky muškátového orecha mletého( kto má rád menej výraznú chuť, stačí aj polovica z tohto množstva), 1 ČL kari korenia POSTUP PRÍPRAVY Rajčiny, papriku, cibuľu, jablká, feferónky a cesnak si zomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku, dáme do veľkého hrnca, a pridáme všetky ostatné suroviny, čiže cukor, ocot, vegetu, bobkový list, klinčeky, čierne a nové korenie, škoricu, muškátový oriešok a kari korenie. Varíme na miernom ohni asi 2 hodiny, občas premiešame, aby sa nám neprichytil spodok. Potom odstavíme, celú zmes prepasíruje cez pasírovátko, dáme naspať do čistého hrnca a varíme ešte asi 4 hodiny, alebo pokiaľ sa nám voda neodparí a nedosiahneme potrebnú hustotu kečupu, niekedy to trvá aj dlhšie, ale verte, že stojí to za to. Zmes samozrejme zase občasne premiešame, aby neprihorela.Nakoniec keď už je kečup uvarený, hneď s horúcim plníme pripravené šrobovacie poháriky do plna, zavrieme víčkom a otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme do druhého dňa tak. Potom pohárky naspať otočíme a hotovo, ukladáme na poličku a tešíme sa na degustáciu. Je naozaj výnimočný. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 20.8.2017, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,43 ďalšie >> |