končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,584 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Syrové brownies.POTREBNÉ PRÍSADY 110g masla alebo iného tuku, 150g horkej čokolády /aspoň 70%/, 3 vajcia, 125g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 180g hladkej múky, štipka soli*****Krém: 40g masla, 15g práškového cukru, 250g Ricotty, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 PL škrobovej múčky, 75g olúpaných nesolených tekvicových semienok /ja kupujem v Lidli/ POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si rozpustíme maslo a čokoládu a necháme vychladnúť. Vajcia s cukrom, soľou a zmäknutým maslom vyšľaháme a postupne prilievame rozpustenú čokoládu. Nakoniec zamiešame múku. Pripravíme si krém: Ricottu , vajce, žĺtok a cukor vymiešame a nakoniec zamiešame škrobovú múčku a nasekané semienka: Formu s rozmermi približne 24*24 cm vystelieme papierom na pečenie, vylejeme polovicu cesta, zarovnáme, navrstvíme plnku, zarovnáme a nakoniec lyžicou kladieme kôpky zvyšku čokoládového cesta. Pečieme na 180°C cca 35 minút, necháme vychladnúť a krájame na kocky... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Štvorce s ricottou a slivkami...POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta /450-500g/, hladká múka na posypanie dosky, 250g ricotty, 50g práškového cukru, 2 vajcia, 40g masla, 6-7 sliviek, práškový cukor na posypanie... POSTUP PRÍPRAVY Veľmi jednoduchý koláčik, ale skvelý... Slivky umyjeme, prekrojíme na polovicu, vyberieme kôstku a každú nakrojíme do vejárika. Pripravíme si plnku: zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vajíčkami, pridáme ricottu a premiešame. Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu, každú natenko rozvaľkáme a rozdelíme na 6-7 štvorcov. Štvorce prenesieme na plech vystlaný papierom a na každý štvorec dáme cca 2 PL plnky a polovicu slivky. Pečieme na 220 °C, 15 minút. Posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2017, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo-ovocné kocky...POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta, 500g jemného tvarohu, 250 ml bieleho hustého jogurtu, cukor podľa chuti, ovocie podľa vlastného výberu, med... POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto natenko rozvaľkať, nakrájať na štvorce, tie poukladať do formičiek na mufiny, upiecť na 200°C 10-15 minút a nechať vychladnúť. Jogurt a tvaroh s cukrom vymiešať, nastriekať na cesto, ozdobiť ovocím, pokvapkať medom... Môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónový minicheescake...♥POTREBNÉ PRÍSADY Na 12 kúskov potrebujeme: 100g keksov /ja som použila rozmixovaný suchý korpus, ktorý mi vystal/ 50g masla 400g krémového syra /mascarpone, ricotta, lučina/ 110g kryštálového cukru 2 vajcia 2 žĺtka 1 PL citrónovej šťavy ¼ ČL citrónového extraktu kôra z ½ citróna NA POLEVU: 100g kyslej smotany a ½ PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Ja som použila silikónové formičky na mufiny, na dno ktorých som natlačila korpus. Uložíme zatiaľ do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky. Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry. Cheesecake dáme do stredu rúry a teplotu zmížime na 160°C, pečieme približne 50 minút. Zatiaľ si vyšľaháme v miske kyslú smotanu s cukrom. Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút. Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň opatrne vyklopíme a jemne pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoducha gastanova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1kocka gastan.pyre, 4 vajcia (ak su male tak 5ks),stipka soli, 2PL cukru. Plnka: 1bal.mrazena lesna zmes, 2PL cukru, 300ml mlieka,1bal. Zlaty klas POSTUP PRÍPRAVY Bielka so stipkou soli a cukrom vymiesame na tuhy sneh, zltka s gast.pyre poriadne vyslahame na hladky krem,vmiesame bielka a dame do tortovej formy piect na 30min na 160st. Ovocie dame do hrnca,pridame cukor,trochu vody aby to neprihorelo a nechame roztopit a trochu povarit,potom vlejeme mlieko zmiesane so zlat.klasom a uavrime puding, odstavime a nalejeme na cesto a nechame tortu vychladnut. Mozme dat na vrch este slahacku. Dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Skvelé cuketové browniesPOTREBNÉ PRÍSADY 200g očistenej a na jemno nastrúhanej cukety, 1 očistené a na jemno postrúhané jablko (cuketu aj jablko necháme odtiecť na sitku), 1 vajce, 80g práškový cukor, 150g horkej čokolády, 140g hladkej muky (ja som použila špaldovú), 1 ČL jedlej sódy, 1/2 ČL prášku do pečiva, 140g biely jogurt, 25g kakao, 80g maslo POSTUP PRÍPRAVY 100g čokolády s maslom rozpustíme nad parou a necháme trocha schladnúť, zvyšnú čokoládu nasekáme, vajce vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridame čokoládovú zmes, jogurt a muku zmiešanú so sódou, praskom do pečiva a kakaom, nakoniec vareškou zamiešame cuketu a jablko a posekanú čokoládu .. ja som pridala aj hrsť mrazených malín .. pecieme vo forme vyloženej papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180•C 30 minút .. koláčik je krehký a nadýchaný .. ja som podávala s malinovo-jahodovou omáčkou (rozmixované a prepasírovane ovocie), ktorá skvelo dopĺňa čokoládovú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Skvelý sypaný ovocný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 a štvrť hrnčeka (cca 2 dl) celozrnnej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček hnedého cukru, 1 čajovú lyžičku jedlej sódy, 170g studeného masla, kôru z jedného citróna, 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu, 1 vajce, 1 kyslú smotanu, 1/2 čajovej lyžičky soli, 2 a 1/2 hrnčeka čučoriedok, 1 čajovú lyžičku škorice alebo škoricový cukor alebo korenie "Jablkový závin", tortovú formu s priemerom 24 cm, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY ... dostala som čučoriedky, a tak som hľadala nejaký zaujímavý tip na koláč ... nakoniec som našla inšpiráciu na internete, pôvodný recept ma zaujal najmä preto, že nebolo potrebné použiť žiadne prístroje ani váhu ... prísady som však upravila podľa seba - použila som zdravšiu alternatívu pôvodných surovín a niektoré som vymenila či doplnila ... výsledok predčil všetky moje očakávania, koláč bol nadýchaný, chutný a vláčny, a to aj po dvoch dňoch - odteraz budem používať tento korpus na všetky ovocné koláče, najmä z bobuľového ovocia ... takže ideme na to (rozpis je na tortovú formu priemeru 24 cm) ... z 2 hrnčekov múky, hrnčeka cukru a masla pokrájaného na kocky si rukou urobíme posýpku, z ktorej časť (cca 1 hrnček odoberieme nabok - neskôr sem pridáme škoricu, alebo škoricový cukor alebo korenie "Jablkový závin" a použijeme na posypanie koláča) ... v osobitnej mise si zmiešame tekuté suroviny (smotanu, vajce, vanilkový extrakt) a asi 1/3 čučoriedok ...do zvyšnej posýpky pridáme zvyšného 1/4 hrnčeka múky, jedlú sódu, citrónovú kôru, soľ a tekutú zmes - vareškou zmiešame, vznikne také tuhšie cesto, ktoré navrstvíme do tortovej formy, ktorej dno sme si vyložili papierom na pečenie ... na vrch rozsypeme zvyšné čučoriedky a nakoniec odložený hrnček posýpky, do ktorej sme pridali voňavé korenie ... pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 35 - 45 minút, v závislosti od toho ako pečie rúra, ja som piekla 45 minút, skúšala som špajdľou - necháme vychladnúť a podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
♣ Ríbezľové tartaletky ♣POTREBNÉ PRÍSADY Na mrveničku: 150g masla, 200g hrubej múky, 50g mletých orechov, 125g kryštálového cukru, štipka škorice, 1 žĺtok... všetko spolu zmiešať a dať na 1/2 hodinku do chladničky. - Cesto: 175g hladkej múky, 1 vajce, 50g práškového cukru, 100g tvarohu, štipka soli, na hrot noža kypriaceho prášku, 40 ml oleja, 150g ríbezľovej marmelády /alebo kyslejšej marmelády/, 120g čerstvých ríbezlí... POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh, vajce, cukor a soľ vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame olej. Formičky na tartaletky jemne vymastíme, cesto rozdelíme na 6 častí, každú natenko rozvaľkáme a vyložíme formičky. Na dno natrieme marmeládu, posypeme ríbezľami, nahusto posypeme mrveničkou a pečieme na 180°C, 25 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Štrúdla bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY v postupe. Našla som na fcb - zápisník receptov, autor p. Timea Szocsová. Štrúdla na jej fotke vyzerala neskutočne krásna a keďže pridala recept, musím si ho niekam uložiť a niekedy vyskúšať. POSTUP PRÍPRAVY kopírujem od pani Timei: 2 ks banánu 2 ks vajíčok 1 lyžica medu Postup Banán rozmixuj v mixéri spolu zo žĺtkami a medom dohladka. Následne do cesta vmiešaj vyšľahaný sneh z bielok. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 2 čokoládové pudingy, 1 l mlieka, 5 vajec, 250 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 100 ml oleja, 100 ml vody, 1 vanilkový cukor, na krém: 2 šľahačky v prášku, 300 ml mlieka, 1 PL práškového cukru, 500 ml pochúťkovej smotany, 2 vanilkové cukry, strúhaná čokoláda POSTUP PRÍPRAVY V hrnci zohrejeme liter mlieka a uvaríme čokoládový puding. Z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a pridáme k nim olej s vodou. Postupne vmiešame múku, prášok do pečiva a jemne zapracujeme sneh z bielkov. Plech vytrieme maslom, vysypeme múkou a vlejeme doň pripravené cesto. Lyžicou naň urobíme kopčeky z pudingu, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 20 až 25 minút. Medzitým v miske rozmiešame pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na vychladnutý koláč a posypeme postrúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivana S. (Ivvulienka) ID 116789 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,584 ďalšie >> |