. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 16.3.2024 0:36
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 84 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

ZVERINA

Pštrosie plátky na červenom víne s orechami



POTREBNÉ PRÍSADY

800-1000 g pštrosieho stehna vcelku alebo mäso na steaky, 30 g masla 30 g slaniny, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, soľ. Na marinádu: 750 ml červeného vína alebo 500 ml červeného vína a 250 ml vody, 1 stredne veľká cibuľa, 150 g zeleru, 150 g mrkvy, 150 g petržlenu, 6 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 2 zrnká borievky, 2 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso opláchneme, vložíme do misy a zalejeme pripravenou marinádou. Ak ju robíme iba z vína, nevaríme ju, ale ak do nej pridávame vodu, vodu najprv prevaríme so všetkými koreninami a cibuľou, necháme vychladnúť a až potom zmiešame s vínom. Do marinády pridáme aj očistenú, nakrájanú alebo nastrúhanú zeleninu, mäso prikryjeme a odložíme na noc do chladničky marinovať. Mäso v marináde občas obrátime.

2. Slaninu nakrájame nadrobno, vyškvaríme a pridáme do nej maslo. Mäso vyberieme z marinády, osolíme ho a dáme na cibuľu. Hneď ho podlejeme časťou marinády i so zeleninou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, takmer vydusenú šťavu zaprášime múkou, dobre ju opražíme, opäť podlejeme a povaríme. Napokon šťavu precedíme a podávame spolu s plátkami mäsa a prílohou. Pštrosie mäso môžeme iba krátko podusiť a potom bežným spôsobom dopiecť v rúre.

P.S. Hoci aj u nás existujú farmy, ktoré sa špecializujú na chov pštrosov, na trhu nájdeme pštrosie mäso iba výnimočne. Pštrosie mäso obsahuje veľa bielkovín a iba minimum tuku. Obsahuje menej cholesterolu než ostatná hydina či jatočné mäso, ale je v ňom oveľa viac minerálnych látok. Tvrdí sa, že pštrosie mäso je mäso budúcnosti. Z jedného pštrosa je približne 30-40 kg mäsa. Pštrosie mäso sa často prirovnáva k morčaciemu mäsu, ale chuťou je bližšie k hovädzej sviečkovici. V zahraničí sa na jedálnych lístkoch objavuje oveľa častejšie, u nás si na jedlá zo pštrosieho mäsa iba zvykáme. Pštrosie mäso je však najmä na slávnostné pohostenie. Mäso z pštrosov sa občas predáva v obchodoch, ktoré sa špecializujú na predaj hydiny a zveriny. Spravidla je už pripravené ako polotovar, takže pokrájať ho na plátky alebo rozporciovať nezaberie veľa času. Pštrosie mäso pripravujeme rovnako ako iné druhy mäsa, najmä ako hovädzie mäso, a rovnako ho môžeme aj koreniť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z hydinových žalúdkov so žampiónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

2 lyžice oleja, 1 väčšia cibuľa, 200 g žampiónov, soľ, rasca, 250 g hydinových žalúdkov, 1,5 l vody, ½ kocky slepačieho bujónu, 250-500 ml pochúťkovej kyslej smotany, 2 plné lyžice hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené a na menšie kúsky pokrájané žalúdky, krátko ich opražíme na cibuli, podlejeme, pridáme soľ, rascu, bujón a dusíme. Keď sú žalúdky polomäkké, pridáme očistené žampióny, pokrájané na plátky, a dodusíme, prípadne varíme takmer domäkka. V smotane dobre rozmiešame múku, vlejeme ju do polievky a najmenej 10 minút varíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.1.2010, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Americké palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 veľké vajcia, 120 g hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 150 ml plnotučného mlieka, 1 lyžičku cukru, 1 banán, 20 g masla, med

POSTUP PRÍPRAVY

Oddeľte žĺtky od bielkov. V miske vymiešajte žĺtky, mlieko, cukor, roztlačený banán, pridajte múku, ktorú ste predtým zmiešali s práškom do pečiva, a opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Na teflónovej panvici pečte bez tuku malé okrúhle palacinky, ktoré majú hrubšie okraje ako obyčajné palacinky. Po upečení ich potrite maslom a polejte medom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.9.2015, 9:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Krém Karamel



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie potrebujeme: 100 g krupicového cukru, 40 g múčkového cukru, 2 vajcia, 1 žĺtok, 200 ml mlieka, 160 ml 12% smotany, 1 vanilkový lusk

POSTUP PRÍPRAVY

Krupicový cukor nasypte do hrnca a prilejte 30 ml vody. Dajte variť na najvyššiu teplotu a za stáleho miešania nechajte hmotu stmavnúť do svetlo hnedej farby. Karamel ihneď rozlejte do na dno porcelánových misiek alebo nízkych malých hrnčekov. Do každej misky len slabú vrstvu. V mise rozšľahajte múčkový cukor s vajcami a žĺtkom. Mlieko so smotanou priveďte k varu a vmiešajte do neho dreň z rozrezanej vanilky. Premiešajte a odstavte. Smotanovú zmes postupne vmiešajte do vyšľahaných vajec s cukrom a prešľahajte.
Na dno pekáča rozprestrite vlhkú utierku a postavte na ňu misky s karamelom. Naplňte ich po okraj krémom. Potom do pekáčiku prilejte toľko horúcej vody, aby siahala do 2/3 formičiek, a vložte do trúby predhriatej na 150 stupňov C. Pečte asi 20 minút tak, aby bol krém pevný, ale nie tuhý. Hotový krém vo formičkách zložte s plechu a dajte do chladničky minimálne na 4 hodiny vychladiť. Pred podávaním krému uvoľnite po obvode misiek tenkým ostrým nožom a opatrne ho vyklopte na tanierik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.1.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Krém Brulé



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie potrebujeme: 100 ml mlieka, 300 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový struk, 65 g krupicového cukru, 3 žĺtky, 40 g hnedého trstinového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca nalejte mlieko so smotanou. Pridajte vyškrabanú vanilkovú dreň i rozpolený lusk a varte pomaly asi 10 minút. Cukor so žĺtkami ušľahajte v mise ručným šľahačom, až zosvetlia a naboptnajú. Za stáleho miešania prilievajte postupne k ušľahaným žĺtkom zvarenú smotanu. Zmes rozlejte do zapekacích misiek.
Naplnené formičky postavte do hlbšieho pekáča a opatrne do neho nalejte horúcu vodu tak, aby siahala asi do dvoch tretín misiek. Pečte 20 minút v trúbe vyhriatej na 160 stupňov C, pokým zmes trochu nestuhne /uprostred by mal krém zostať ľahko rôsolovitý/. Upečený krém nechajte krátko vychladnúť. Povrch posypte tenkou vrstvičkou hnedého cukru a nechajte prudko skaramelizovať pod rozpáleným grilom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.1.2010, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakovo-mandľové krokety



POTREBNÉ PRÍSADY

700 g zemiakov, soľ, 2 vajcia, 50 g polohrubej múky, 50 g mletých mandlí, 100 g strúhanky, olej na smaženie

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky v šupke uvarte v slanej vode do polomäkka. Nechte vychladnúť, ošúpte ich a nastrúhajte. Pridajte vajce, polohrubú múku, mandle, soľ a vypracujte cesto. Z cesta vytvorte dlhý valček, ktorý rozkrájajte na menšie kúsky. Z nich potom vytvarujte valčeky a obaľte ich v strúhanke. V hrnci rozpáľte olej a krokety zo všetkých strán osmažte dozlatova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.1.2010, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiaková kaša s rukolou



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g zemiakov, 100 ml mlieka, 100 g rukoly, 1 lyžica olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpte, nakrájajte na väčšie kúsky a uvarte do mäkka vo vriacej osolenej vode. V mikrovlnke ohrejte mlieko. Rukolu umyte a nasekajte dosť nadrobno. Uvarené zemiaky sceďte, rozšťuchajte ich, pridajte horúce mlieko, zakvapnite olivovým olejom a metlou vyšľahajte hladkú kašu. Nakoniec vmiešajte posekanú rukolu a kašu dochuťte soľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.1.2010, 15:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čerešňová bublanina s tyčinkou Margot



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g hrubej múky, 100 g jemnej preosiatej strúhanky, ½ balíčka prášku do pečiva, 50 g masla Rajo, 100 g práškového cukru, 6 vajec, 1 lyžička citrónovej šťavy, 300 ml mlieka, 500 g vykôstkovaných čerešní /môžu byť aj tie zavarené/, 1 postrúhaná tyčinka Margot

POSTUP PRÍPRAVY

Múku a preosiatu strúhanku premiešame s práškom do pečiva. Maslo, cukor, žĺtky a citrónovú šťavu vymiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou, posypeme postrúhanou tyčinkou Margot a poukladáme umyté vykôstkované čerešne. Pečieme v mierne vyhriatej rúre, po upečení poprášime práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakové pusinky



POTREBNÉ PRÍSADY

700 g zemiakov, soľ, 50 g masla Rajo, 2 žĺtky, štipka muškátového kvetu, 50 g parmezánu, 1 lyžica petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpte a uvarte v osolenej vode. Ešte horúce ich rozmixujte. Do pyré vmiešajte maslo a žĺtky. Ochuťte soľou, muškátovým orieškom a vmiešajte nastrúhaný syr. Po vychladnutí primiešajte jemne nasekanú petržlenovú vňať. Plech vyložte papierom na pečenie. Zmes naplňte do cukrárskeho sáčku a nastriekajte na papier pusinky. Vložte do predhriatej trúby a pri 210 stupňoch C pečte asi 12 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 30.12.2015, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vanilkové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

240 g hladkej múky 160 g masla /prípadne 1/2 masla a 1/2 tuku/ 100 g jemne mletých lieskových orieškov 50 g múčkového cukru 1 žĺtok múčkový cukor s vanilkou na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Z hladkej múky, masla, lieskových orieškov, cukru a žĺtku vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálne 60 minút odpočinúť v chladničke. Z vychladeného cesta vytvarujeme valčeky silné ako prst a odkrajujeme kúsky dlhé asi 4 cm. Z nich tvarujeme rohlíčky, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou a pečieme v predhriatej rúre. Ešte teplé rohlíčky obalujeme v múčkovom cukre premiešanom s vanilkou či vanilkovým cukrom.

P.S. Ak vám robí tvarovanie rohlíčkov menšie problémy, doporučujem orieškové cesto natlačiť do malých formičiek v tvare rohlíčkov a budete mať jeden kúsok ako druhý.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.11.2009, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 84 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu