končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 84 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
ZVERINA |
Pštrosie plátky na červenom víne s orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 800-1000 g pštrosieho stehna vcelku alebo mäso na steaky, 30 g masla 30 g slaniny, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, soľ. Na marinádu: 750 ml červeného vína alebo 500 ml červeného vína a 250 ml vody, 1 stredne veľká cibuľa, 150 g zeleru, 150 g mrkvy, 150 g petržlenu, 6 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 2 zrnká borievky, 2 klinčeky POSTUP PRÍPRAVY 1. Mäso opláchneme, vložíme do misy a zalejeme pripravenou marinádou. Ak ju robíme iba z vína, nevaríme ju, ale ak do nej pridávame vodu, vodu najprv prevaríme so všetkými koreninami a cibuľou, necháme vychladnúť a až potom zmiešame s vínom. Do marinády pridáme aj očistenú, nakrájanú alebo nastrúhanú zeleninu, mäso prikryjeme a odložíme na noc do chladničky marinovať. Mäso v marináde občas obrátime. 2. Slaninu nakrájame nadrobno, vyškvaríme a pridáme do nej maslo. Mäso vyberieme z marinády, osolíme ho a dáme na cibuľu. Hneď ho podlejeme časťou marinády i so zeleninou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, takmer vydusenú šťavu zaprášime múkou, dobre ju opražíme, opäť podlejeme a povaríme. Napokon šťavu precedíme a podávame spolu s plátkami mäsa a prílohou. Pštrosie mäso môžeme iba krátko podusiť a potom bežným spôsobom dopiecť v rúre. P.S. Hoci aj u nás existujú farmy, ktoré sa špecializujú na chov pštrosov, na trhu nájdeme pštrosie mäso iba výnimočne. Pštrosie mäso obsahuje veľa bielkovín a iba minimum tuku. Obsahuje menej cholesterolu než ostatná hydina či jatočné mäso, ale je v ňom oveľa viac minerálnych látok. Tvrdí sa, že pštrosie mäso je mäso budúcnosti. Z jedného pštrosa je približne 30-40 kg mäsa. Pštrosie mäso sa často prirovnáva k morčaciemu mäsu, ale chuťou je bližšie k hovädzej sviečkovici. V zahraničí sa na jedálnych lístkoch objavuje oveľa častejšie, u nás si na jedlá zo pštrosieho mäsa iba zvykáme. Pštrosie mäso je však najmä na slávnostné pohostenie. Mäso z pštrosov sa občas predáva v obchodoch, ktoré sa špecializujú na predaj hydiny a zveriny. Spravidla je už pripravené ako polotovar, takže pokrájať ho na plátky alebo rozporciovať nezaberie veľa času. Pštrosie mäso pripravujeme rovnako ako iné druhy mäsa, najmä ako hovädzie mäso, a rovnako ho môžeme aj koreniť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z hydinových žalúdkov so žampiónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 lyžice oleja, 1 väčšia cibuľa, 200 g žampiónov, soľ, rasca, 250 g hydinových žalúdkov, 1,5 l vody, ½ kocky slepačieho bujónu, 250-500 ml pochúťkovej kyslej smotany, 2 plné lyžice hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme očistené a na menšie kúsky pokrájané žalúdky, krátko ich opražíme na cibuli, podlejeme, pridáme soľ, rascu, bujón a dusíme. Keď sú žalúdky polomäkké, pridáme očistené žampióny, pokrájané na plátky, a dodusíme, prípadne varíme takmer domäkka. V smotane dobre rozmiešame múku, vlejeme ju do polievky a najmenej 10 minút varíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.1.2010, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Americké palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 veľké vajcia, 120 g hladkej múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, 150 ml plnotučného mlieka, 1 lyžičku cukru, 1 banán, 20 g masla, med POSTUP PRÍPRAVY Oddeľte žĺtky od bielkov. V miske vymiešajte žĺtky, mlieko, cukor, roztlačený banán, pridajte múku, ktorú ste predtým zmiešali s práškom do pečiva, a opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Na teflónovej panvici pečte bez tuku malé okrúhle palacinky, ktoré majú hrubšie okraje ako obyčajné palacinky. Po upečení ich potrite maslom a polejte medom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 26.9.2015, 9:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Krém KaramelPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie potrebujeme: 100 g krupicového cukru, 40 g múčkového cukru, 2 vajcia, 1 žĺtok, 200 ml mlieka, 160 ml 12% smotany, 1 vanilkový lusk POSTUP PRÍPRAVY Krupicový cukor nasypte do hrnca a prilejte 30 ml vody. Dajte variť na najvyššiu teplotu a za stáleho miešania nechajte hmotu stmavnúť do svetlo hnedej farby. Karamel ihneď rozlejte do na dno porcelánových misiek alebo nízkych malých hrnčekov. Do každej misky len slabú vrstvu. V mise rozšľahajte múčkový cukor s vajcami a žĺtkom. Mlieko so smotanou priveďte k varu a vmiešajte do neho dreň z rozrezanej vanilky. Premiešajte a odstavte. Smotanovú zmes postupne vmiešajte do vyšľahaných vajec s cukrom a prešľahajte. Na dno pekáča rozprestrite vlhkú utierku a postavte na ňu misky s karamelom. Naplňte ich po okraj krémom. Potom do pekáčiku prilejte toľko horúcej vody, aby siahala do 2/3 formičiek, a vložte do trúby predhriatej na 150 stupňov C. Pečte asi 20 minút tak, aby bol krém pevný, ale nie tuhý. Hotový krém vo formičkách zložte s plechu a dajte do chladničky minimálne na 4 hodiny vychladiť. Pred podávaním krému uvoľnite po obvode misiek tenkým ostrým nožom a opatrne ho vyklopte na tanierik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.1.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Krém BruléPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie potrebujeme: 100 ml mlieka, 300 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový struk, 65 g krupicového cukru, 3 žĺtky, 40 g hnedého trstinového cukru POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca nalejte mlieko so smotanou. Pridajte vyškrabanú vanilkovú dreň i rozpolený lusk a varte pomaly asi 10 minút. Cukor so žĺtkami ušľahajte v mise ručným šľahačom, až zosvetlia a naboptnajú. Za stáleho miešania prilievajte postupne k ušľahaným žĺtkom zvarenú smotanu. Zmes rozlejte do zapekacích misiek. Naplnené formičky postavte do hlbšieho pekáča a opatrne do neho nalejte horúcu vodu tak, aby siahala asi do dvoch tretín misiek. Pečte 20 minút v trúbe vyhriatej na 160 stupňov C, pokým zmes trochu nestuhne /uprostred by mal krém zostať ľahko rôsolovitý/. Upečený krém nechajte krátko vychladnúť. Povrch posypte tenkou vrstvičkou hnedého cukru a nechajte prudko skaramelizovať pod rozpáleným grilom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.1.2010, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakovo-mandľové kroketyPOTREBNÉ PRÍSADY 700 g zemiakov, soľ, 2 vajcia, 50 g polohrubej múky, 50 g mletých mandlí, 100 g strúhanky, olej na smaženie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky v šupke uvarte v slanej vode do polomäkka. Nechte vychladnúť, ošúpte ich a nastrúhajte. Pridajte vajce, polohrubú múku, mandle, soľ a vypracujte cesto. Z cesta vytvorte dlhý valček, ktorý rozkrájajte na menšie kúsky. Z nich potom vytvarujte valčeky a obaľte ich v strúhanke. V hrnci rozpáľte olej a krokety zo všetkých strán osmažte dozlatova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.1.2010, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiaková kaša s rukolouPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g zemiakov, 100 ml mlieka, 100 g rukoly, 1 lyžica olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ošúpte, nakrájajte na väčšie kúsky a uvarte do mäkka vo vriacej osolenej vode. V mikrovlnke ohrejte mlieko. Rukolu umyte a nasekajte dosť nadrobno. Uvarené zemiaky sceďte, rozšťuchajte ich, pridajte horúce mlieko, zakvapnite olivovým olejom a metlou vyšľahajte hladkú kašu. Nakoniec vmiešajte posekanú rukolu a kašu dochuťte soľou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 17.1.2010, 15:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čerešňová bublanina s tyčinkou MargotPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g hrubej múky, 100 g jemnej preosiatej strúhanky, ½ balíčka prášku do pečiva, 50 g masla Rajo, 100 g práškového cukru, 6 vajec, 1 lyžička citrónovej šťavy, 300 ml mlieka, 500 g vykôstkovaných čerešní /môžu byť aj tie zavarené/, 1 postrúhaná tyčinka Margot POSTUP PRÍPRAVY Múku a preosiatu strúhanku premiešame s práškom do pečiva. Maslo, cukor, žĺtky a citrónovú šťavu vymiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou, posypeme postrúhanou tyčinkou Margot a poukladáme umyté vykôstkované čerešne. Pečieme v mierne vyhriatej rúre, po upečení poprášime práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakové pusinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 700 g zemiakov, soľ, 50 g masla Rajo, 2 žĺtky, štipka muškátového kvetu, 50 g parmezánu, 1 lyžica petržlenovej vňate POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ošúpte a uvarte v osolenej vode. Ešte horúce ich rozmixujte. Do pyré vmiešajte maslo a žĺtky. Ochuťte soľou, muškátovým orieškom a vmiešajte nastrúhaný syr. Po vychladnutí primiešajte jemne nasekanú petržlenovú vňať. Plech vyložte papierom na pečenie. Zmes naplňte do cukrárskeho sáčku a nastriekajte na papier pusinky. Vložte do predhriatej trúby a pri 210 stupňoch C pečte asi 12 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 30.12.2015, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vanilkové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 240 g hladkej múky 160 g masla /prípadne 1/2 masla a 1/2 tuku/ 100 g jemne mletých lieskových orieškov 50 g múčkového cukru 1 žĺtok múčkový cukor s vanilkou na obalenie POSTUP PRÍPRAVY Z hladkej múky, masla, lieskových orieškov, cukru a žĺtku vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálne 60 minút odpočinúť v chladničke. Z vychladeného cesta vytvarujeme valčeky silné ako prst a odkrajujeme kúsky dlhé asi 4 cm. Z nich tvarujeme rohlíčky, ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou a pečieme v predhriatej rúre. Ešte teplé rohlíčky obalujeme v múčkovom cukre premiešanom s vanilkou či vanilkovým cukrom. P.S. Ak vám robí tvarovanie rohlíčkov menšie problémy, doporučujem orieškové cesto natlačiť do malých formičiek v tvare rohlíčkov a budete mať jeden kúsok ako druhý. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.11.2009, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |