končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 43 (zobrazuje sa 41-43) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |
TORTY |
Smotanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóty Opavia 2 balíky po 240g, 4 kyslé smotany (alebo jogurty), práškový cukor 8 polievkových lyžíc, malinový sirup, čerstvé maliny (alebo iné ovocie), strúhaná čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, polejeme troška malinový sirupom, je to skôr pre farebný efekt pri krájaní, na to dáme 1 kyslú smotanu zmiešanú s 2 lyžicami pr.cukru, na to poukladáme maliny, potom zase piškóty, sirup, smotana, maliny, zopakujeme ešte 2x. Vrch ozdobíme malinami, strúhanou čokoládou, podľa toho, na akú príležitosť trotička bude. Cez noc necháme postáť v chladničke. Je to proste mňam, mňam!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (10) posledné: 2.3.2010, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Múčnik s kyslým mliekomPOTREBNÉ PRÍSADY 3 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1hrnček oleja, 1 vanilkový cukor, 3-4 polievkové lyžice kakaa, 1 čajová lyžička sódy bikarbóny, 1/2 litra kyslého mlieka, hrozienka, sekané orechy POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu zmiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v predhriatej rúre, v teplovzdušnej na 190 stupňov cca 1 hodinu. Po upečení necháme múčnik vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom. Pre mimoriadne maškrtné jazýčky potrieme múčnik džemom a polejeme čokoládou. ZDRAVÁ OBMENA: ja dávam 2 hrnčeky polohrubej múky a 1 hrnček celozrnnej múky, 2 hrnčeky hnedého cukru, ak nemáte doma kyslé mlieko, môžete kľudne použiť Acidko, alebo pridať 2 kyslé smotany / biele jogurty/ a potom priliať kompótovú šťavu, namiesto orechov môžete pridať lúpané tekvicové a slnečnicové semienka a ešte nakrájaný broskyňový kompót, alebo aj čučoriedkový. Namiesto sódy bikarbóny dávam "Kypriaci prášok do perníka". Na vysypanie plechu nepoužívam múku, ale strúhaný kokos alebo mleté orechy, oveľa lepšie sa múčnik oddeľuje od plechu a má zospodu výbornú chuť. PRÍJEMNÉ MAŠKRTENIE ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.9.2013, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla zeleninová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mrkva, zemiaky, maslo, olej, vegeta, červená mletá paprika sladká, petržlenová vňať, bobkový list, na mrveničku /strúhané cesto/ : 1 vajce, hrubá múka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky a mrkvu ošúpeme, umyjeme, mrkvu nakrájame na tenké kolieska, zemiaky na malé kocky. Vložíme do hrnca, pridáme vegetu, červenú papriku, bobkový list, troška oleja a maslo podľa chuti, zalejeme potrebným množstvom vody a dáme variť. Polievka sa uvarí za cca 30 minút, nakoniec do nej nastrúhame cestíčko pripravené z vajca a múky. Chvíľočku povaríme, odstavíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 43 (zobrazuje sa 41-43) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |