končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 127 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BRIOCHE CHINOIS /iná varianta/POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:100 ml teplého mlieka, 100 mäkké maslo, 2 rozšľahané vajcia, 50g cukru, 1/2 ČL soli, 400g hladkej múky 15g čerstvých kvasníc. Plnka: vanilkový krém /nie celý/, lemond curd /nie celý/ , čokoládové kúsky Na potretie: žĺtko s troškou mlieka, po upečení cukor s vodou /prevarený/. Na vrch: mandľové lupienky POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na cesto tekuté+sypké v pekárničke vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Po vykysnutí oddelíme cca tretinu, ktorú vyvaľkáme a položíme do vymastenej formy. Polejeme tenkou vrstvou vanilkového krému, ktorý rozotrieme. Zvyšné cesto vyvaľkáme na obdĺžnik ako na závin, potrieme lemon curd, posypeme čokoládovými kúskami, a pokapeme vanilkovým krémom. Zavinieme a krájame na kolieska cca 3-4 cm, ktoré kladieme do formy rezom hore. Keď máme poukladaný celý vrch, potrieme vajíčkom rozšľahaným s troškou mlieka, posypeme mandľovými lupienkami. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov, kým je riadne prepečený. Po vytiahnutí potrieme zvareným cukrom s vodou. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (13) posledné: 16.3.2012, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
PEČENÁ CVIKLAPOTREBNÉ PRÍSADY 500g cvikla,cesnak, tymián, maslo, olivový olej, balsamico, morská soľ, korenie. Momentálne mi ostalo málo cvikle, a nemala som doma ani syr, tak je to trošku chudobnejšia varianta. Inak je vhodné pridať cca 200g fety, alebo mozarelly. Množstvo závisí od počtu ľudí aformy v ktorej robíte. Toto jedlo je vhodné ako príloha, ale ja si robím samostatne ako obedík, alebo len tak s pivkom :-) POSTUP PRÍPRAVY Cviklu si namočíme do misky s vodou a riadne šupku umyjeme. Potom podľa veľkosti nakrájame na polovice, alebo štvrťky. Do maslom vymastenej formy dáme cviklu, cesnak v šupke /ja som mala posledný, inak dávam viac.Pečený cesnak je fantastický/. Ak chceme pridáme kúsky syra. Cviklu zakapeme balsamicom, všetko pokapeme olivovým olejom. Osolíme,okoreníme, pridáme tymián. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200stupňov cca 45 minút. Dĺžka pečenia závisí aj do veľkosti cvikle, tak si treba sledovať. Ale tento čas zvyčajne stačí. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (50) posledné: 21.10.2021, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KALERÁBOVÁ POLIEVKAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kaleráb /nemal by byť drevnatý/ 4 jarné cibuľky, maslo, soľ, korenie podľa chuti-ja som dala doma robenú zmes chilli, 160ml kokosové mlieko, 1PL solamyl, 1L vývaru. Ak chcete mať polievočku krémovú a aj pre deti vynecháte korenie /alebo dáte jemnejšie a menej/. Po uvarení polievku rozmixujete. Pri podávaní vrch posypete opečenými krutónikmi. Ďalšou variantou je rozmixovanie a miesto solamylu môžete zahustiť krémovým syrom. Je to bašta !!! POSTUP PRÍPRAVY Kaleráb očistíme a nakrájame na tenké plátky. Cibuľku nakrájame na krúžky. K rozpenenému maslu pridáme cibuľku zamiešame a po chvíli pridáme nakrájaný kaleráb. Osolíme, okoreníme, premiešame a necháme prikryté pokrievkou podusiť. Keď kalerábik zmäkne zalejeme ho vývarom a necháme polievočku variť. Na záver pridáme kokosové mlieko zmiešané so solamylom a necháme trošku prevrieť. Odstavíme a buď polievku rozmixujeme, alebo necháme polievku s kúskami. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM S OVOCÍMPOTREBNÉ PRÍSADY KRĚM:150g čokolády, 200ml šľahačky, 4PL likéru /môže byť kávový likér, váječný, teraz som dala Cointreau/, 500g mascarpone. OVOCIE: môže byť rôzne jahody, černice, podľa toho, čo máte doma, ja som potrebovala spotrebovať ananás/. OZDOBA: čokoládové hoblinky, alebo to, čo sa Vám hodí :-) POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si ovocie na kúsky,drobné ovocie necháme vcelku. Nalámanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme vychladnúť. Mascarpone vymiešame do hladka. Vyšľaháme šľahačku do polotuha a pridáme likér, ktorý ešte zašľaháme. Šľahačku primiešame k mascarpone, aby vznikol krásny hadký krém. Pridáme vychladnutú čokoládu, ktorú ľahko primiešame, aby vzniklo mramorovanie. Do pohárov, alebo misiek vrstvíme krém, ovocie,krém.....vrstvy záležia od Vás a veľkosti misiek, či pohárov. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 25.6.2011, 12:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PEČENÉ MASOVÉ GULIČKY SO ZEMIAKMI A SYROVO-ORECHOVOU OMÁČKOUPOTREBNÉ PRÍSADY NA GULIČKY: 500g hovädzieho mletého mäsa /môže byť aj mix hovädzie a bravčové/, 1vajce, 3 jarné cibuľky, 85g strúhanky, soľ, korenie /ja dávam Ras el Hanout/, slaninka. PRÍLOHA: Nové zemiaky, soľ, maslo, bazalka. SYROVO-ORECHOVÁ OMÁČKA: maslo, 200ml šľahačkovej smotany, 100g strúhaný eidam, hrsť na jemno rozdrvených vlašských orechov, 1ČL škorice, štipka soli, 1citrón-šťava. Mlieko na prípadné zriedenie podľa gusta. POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso dáme do misky, pridáme vajce, soľ, korenie. Premiešame. Jarnú cibuľku nakrájame na drobno a premiesime. Dáme strúhanku a dobre rukami premiesime, aby sme vytvorili hmotu, z ktorej formujeme guličky. Guličky kladieme do vymastenej formy. Nakrájame si slaninku na pásiky a pokladieme na guličky. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, vložime guličky. Po chvíli stiahneme na 180 stupňov. Pečieme cca 40 minút. Zemiaky umyjeme rozkrojíme a dáme variť do osolneje vody do polomäkka. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.9.2011, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY Základ: 100g zmäknutého masla, 400g rozdrtených maslových sušienok /ja som dala mix, čo som mala doma/ Náplň: 120g masla, 100g horkej nalámanej čokolády, 180 prírodného cukru, 1ČL vanilkovej esencie, štipka soli, 4 vajcia veľké, 3PL hladkej múky. Na vrch: 1balíček Marshmallows POSTUP PRÍPRAVY Vyskúšala som tento receptík, lebo som chcela dnes k narodeninovej káve niečo trošku iné :-) Urobila som chybu nechala som dlhšie piecť náplň, už po vyskúšaní špajdličkou, a vrch mi popraskal. Čo v podstate ani tak nevadí, lebo na vrch sa dajú marshmallows a tie to zakryjú :-) inak všetko super. Takže postup: Rúru zohrejeme na 200 stupňov. Písaný bol pekáč veľkosti 25x25cm, ja som použila koláčovú formu. Možno je plech lepší, aby sa dal potom koláčik krájať na kocky. Maslo zmiešame s podrvenými sušienkami a roztlačíme do formy, potom dáme predpiecť na cca 10 minút. Rúru stiahneme na 180 stupňov. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (18) posledné: 25.6.2011, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
MOJA BRYNDZOVÁ NÁTIERKAPOTREBNÉ PRÍSADY 250g bryndze, 1/2ČL morskej soli, 1ČL Ras el Hanout /alebo čerstvo rozdrvený kmín/, 2ČL červenej papriky, 1 mladý cesnak, 3 jarné cibuľky, 180g pochúťková hustá smotana - môžete si dať podľa toho, čo chcete s nátierkou robiť, akú hustotu potrebujete. POSTUP PRÍPRAVY Nátierku robím nielen na chlebík, ale aj na slané krekry k vínku, alebo plním zeleninku, rajčiny, hríbiky, papriku, dokonca aj ovocie je super, napr. plnené broskyne...plnené vajíčka sú tiež fantastické, proste môžete urobiť chuťovky na posedenie s priateľmi :-) Do misky si dáme bryndzu, soľ a kmín a premiešame.Pridáme červenú papriku a zapracujeme. Cesnak si nasekáme na drobno a pridáme k zmesi, premiešame a pridáme nakrájanä jarnú cibuľku. Nakoniec zapracujeme smotanu. Dáme do nádobky a v chladničke necháme odležať, aby sa všetky chute prepojili. Dobrú chuť !!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
REBARBOROVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 70g práš.cukru,70g mäkkého masla, 210g polohrubej múky, 1 žĺtko, 1 prášok do pečiva, trošku mlieka /ak treba cesto zjemniť/ Krupicová kaša:3,5dcl mlieka, 3PL krupice, 1PL kryš.cukru. Rebarbora: 400g rebarbory, 100g kr.cukru, 1ČL škorice. Drobenka: 150g hrubej múky, 150g kryš.cukru, 100g mäkkého masla. Sneh: 1 bielko 1ČL prášk.cukru Tortová forma vymastená a vysypaná. POSTUP PRÍPRAVY V sobotu ráno, ako každý týždeň som bola na trhu. Fantázia !!! Plno ovocia a zeleniny, kvetov a príjemných ľudí. Narazila som aj na rebarboru a tešila sa ako spravím koláč. Nemohla som nájsť môj recept po maminke, tak som vygooglila a skúsila tento. Vyskúšajte aj Vy :-) Rebarboru si očístíme,nakrájame na kúsky, vložíme do misy a zasypeme cukrom a škoricou. Dobre premiešame. Uvaríme si krupicovú kašu. Do hrnca dáme mlieko, cukor a krupicu,miešame až kým kaša nezhustne.Necháme ju vychladnúť a pripravíme si cesto. Vymiešame maslo s cukrom, pridáme žĺtko, múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Ak je príliš tuhé, pridáme trošku mlieka. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 24.6.2013, 7:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BANÁNOVÝ TRIFLEPOTREBNÉ PRÍSADY 15g kryš.cukru, 85g hladkej múky,1/2ČL soli, 1L plnotučného mlieka, 8 žĺtkov,2PL práš.cukru, 1PL vanilkového extraktu, 2balíčky maslových sušienok, 50ml bourbonu,alebo amaretta, 2PL rumu, 6 zrelých banánov, 6 tyčiniek Mars, 500ml šľahačky 30-40%, 2PL práš.cukru, ozdoba. POSTUP PRÍPRAVY Tyčinky Mars si dáme deň pred prípravou do chladničky-budä sa nám ľahšie krájať na kúsky V deň prípravy ich vytiahneme a nasekáme. Do hrnca si dáme zohriať mlieko s pridaním kr.cukru, múky a soli. Občas premiešame, necháme zohriať a odstavíme. Žltka si ušľaháme s práškovým cukrom do peny. Mliečnu zmes dáme znovu na oheň a postupne za stáleho miešanie pridávame žĺtka. Necháme zovrieť a ešte minútku povaríme-odstavíme, pridáme vanilkový extrakt. Do misy na dno poukladáme keksíky, ktoré pokropíme zmesou alkoholu. Na ne poukladáme na kolieska nakrájanä tretinu banánov. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 31.5.2011, 6:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ĽAHKÝ OVOCNÝ KOLÁČIKPOTREBNÉ PRÍSADY 1 marhuľový kompót cca 1l, cca 1/2kg čerstvých jahod, /alebo iné ovocie/. Ak použijeme len čerstvé ovocie treba pridať miesto kompótovej šťavy džús. Používam taký, aké dám čerstvé ovocie. 300g polohrubej múky, 300g práškového cukru, 4 vajcia, 1dcl oleja, šťava z kompótu alebo džús, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva. Na posyp je možné použiť čokoľvek. Ja som použila mandľové lupienky a rozdrvené opražené lieskovce. Tuk na vymastenie a múka na vysyspanie formy. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som dostala od mojej dobrej priateľky Jarky.Koláčik je ľahký ako pierko, a môžeme vymýšľať a kombinovať. Ak použijeme kompót, tak ho zlejeme zo šťavy. Do misy dáme žĺtka, pridáme cukor a vanilkový cukor a vymiešame, Pri miešaní pridávame striedavo šťavu z kompótu a olej. Keď máme riadne vymiešané zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme. Zapracujeme. Z bielkov a štipky soli vymiešame tuhý sneh. Pridáme k mase a zľahka vareškou zapracujeme do cesta. Vznikne nám ľahká masa ako obláčik. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 10.5.2011, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 127 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |