. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 99 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravý špaldový mazanec bez kysnutia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 450ml - 500ml kyslého mlieka (cmaru), 50g klasického masla alebo zdravšia verzia - 1PL kokosového oleja alebo 1PL orechového oleja, 3 - 4 PL medu (Muscovado - prírodný trstinový cukor), hrsť vlašškých orechov, 1 KL sódy bikarbóny, soľ, podľa chuti mandle,hrozienka,citrónova kôra,škorica....

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si sama vymyslela,keďže môj manžel má rád veľkonočný mazanec!Ale poslednú dobu vynechávame kysnuté,sladké a bielu múku,tak som si podľa môjho receptu - špaldový chlieb ,ktorý tu mám na MMB uložený upravila recept na mazanec. Je to v podstate sladký chlieb,taká rýchlovka a nezašpiní sa ani priveľa riadu,čo isto každú gazdinku poteší :-)

Takže ako prvé si zapneme rúru na 200 *C.Potom si dáme rozpustiť maslo a dáme ho schladiť.Do misky dáme múku, soľ, orechy a med podľa chuti.( nám stačili len 2 PL medu,pretože vôbec nesladíme) ,vychladnuté maslo a kyslé mlieko podľa potreby.Všetko dôkladne a rýchlo zamiešame varečkou, aby nám vznikla mokrá hmota,dáme na pomúčenú dosku a vyformujeme do gule.Prenesieme na plech,urobíme hlboký kríž,potrieme kys.mliekom a posypeme mandlami.Pečieme 40-45 min.podľa potreby.

Prajem dobrú chuť a veselú Veľkú noc :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.6.2013, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Univerzálne mrkvovo-špaldové cesto na závin,koláče,taštičky...



POTREBNÉ PRÍSADY

250g špaldovej múky, 250g postrúhanej mrkvy, 100g klasického masla

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si sama upravila a vyskúšala už x krát na viacero spôsobov.Takže:
očistenú,postrúhanú mrkvu zmiešame so zmäknutým maslom a špaldovou múkou.Všetko spolu vypracujeme a dáme asi na 1 hod. do chladničky.Potom cesto rozvaľkáme a buď naplníme závin,naplníme taštičky, alebo v koláčovej forme upečieme jablkovo makový koláčik.A keď sa nám nechce nič vymýšľať,tak len povykrajujeme koliečka.Pečieme podľa potreby, závin a koláč na 180 *C asi 35 - 40 min a koláčiky menej.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.4.2015, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zdravý domáci puding,čokoláda - výborný antioxidant :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 dcl zeleného čaju, 3 PL kvalitného kakaa, 1-2 PL medu, Agave alebo javorového sirupu (podľa chuti i viac), 1 PL kokosového oleja, 1 PL lecitínu bez GMO, 2-3 hrste orechov alebo namočených mandlí, 1 KL Chia semiačok, 1 KL mletej škorice, 1 zrelé avokádo (banán), 2 PL ľanových semiačok, 1 PL Goji ( Kustovnica čínska) + prípadne mletý kokos,mak,ďatle, kajanské korenie....

POSTUP PRÍPRAVY

Na nete som našla tento recept na domáci puding - čokoládu.Suroviny sú trošku drahšie,ako u klasického pudingu,ale kto sa zaoberá zdravou stravou,tak tento puding určite uprednostní,pretože je nielen zdravý,ale aj chutný a dobre zasýti.A hlavne suroviny sú veľmi kvalitné a dôležité :-)

Najskôr si uvaríme zelený čaj a necháme ho vyluhovať.Do mixéra postupne nahážeme všetko ostatné: namočené mandle,kokosový olej, kakao, med podľa chuti, lecitín,Chia, ľanové semiačka,nakrájané olúpané avokádo,škoricu a podľa chuti aj kokos,mak a pod. Zalejeme vychladnutým čajom a poriadne rozmixujeme.Ak chcete mať puding poriadne hustý,tak pridáte menej čaju,ak chcete len čokoládový nápoj, tak pridáte viac čaju.Nalejeme do misiek a dáme do chladu stuhnúť.

Prečo sú antiooxidanty pre nás dôležité sa dočitame napr.tu:
http://www.schudnut-ako.meu.zoznam.sk/antioxidanty-ako-schudnut/

- Zelený čaj a kakao sú same o sebe antioxidanty.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (18) posledné: 14.5.2013, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly nepečený Cheesecake s čokoládou a írskym krémom :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na korpus - 250g maslových sušienok, 125g klasického masla + 2 x 250g (500g) krému Philadelpia alebo Mascarpone, 250ml šľahačkovej smotany, 50g práškového cukru, 50ml írskeho likéru, cca 50g varovej čokolády + niečo na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam receptík na rýchly Cheesecake. Ja som ho robila k Valentínu,ale veru dovtedy už nebude :-D je totiž výborný!
Maslové sušienky rozmixujeme,alebo sušienky dáme do sáčku a valčekom rozmrvíme.Hmota by nemala byť ani veľmi sypká,ani hrudková.Taká akurát :-) Maslo si rozpustíme a zalejeme sušienky.Rukami rozmiešame a nasypeme do tortovej formy.Opakom lyžice poriadne uhľadíme a dáme asi na dve hodiny stuhnúť do chladničky. Mascarpone alebo Philadelpiu rozmiešame s práš.cukrom a írskym likérom.Podľa chuti môžte pridať viac cukru a aj viac likéru.Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku a postrúhanú čokoládu.Natrieme na korpus,dozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky!

Ten krém je proste iný,ale i takto sa dá využiť a zúžitkovať írsky krém :-)

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2013, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553

Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech.
Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2014, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly mini zákusok s írskym krémom Bailey´s :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

150g kr.cukru, 3 vajíčka, 200g hl.múky, 1 - 2 PL kakaa, 1 dcl letnej vody, 1 dcl oleja, 1/2 PDP + marmeláda + 250 ml šľahačkovej smotany, 125 ml kyslej pochúťkovej smotany, 3 - 4 PL írskeho krému, 1 vanilkový cukor + niečo na ozdobu napr.varová čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je veľmi rýchly a celý som si ho vymyslela sama,len tak! Snáď niekoho inšpiruje :-) Keďže sme iba dvaja a ja sladké nejem, urobila som len pre manžela tento mini koláčik a ten hneď na posedenie polovičku zjedol.Takže odporúča!

Koláčovú formu namastíme a vysypeme múkou. Žĺtka dobre vyšľaháme s cukrom.Ak sa Vám bude zdať veľa cukru,tak uberte. Postupne prilejeme letnú vodu a potom olej a šľaháme už pri nízkych otáčkach. V tejto fáze ja zapínam rúru na 180 *C. Potom pridám preosiatu múku s práškom do pečiva a prešľahám naposledy.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na pevný sneh a pridáme do ostatného cesta,už len vareškou premiešame.Ak chceme, 1/3 odoberieme a zafarbíme kakaom.Ak sa nám bude zdať cesto tuhé,tak pridáme kvapku vody.Do formy som postupne od stredu nalievala 2 PL svetlého cesta a do neho 1 PL kakaového cesta - tak ako keď sa robí mramorový korpus na tortu.A postupujeme stále dokola,až všetko cesto minieme.Keď sa nám nechce,tak cesto len vylejeme.Dáme piecť na spomínaných 180 *C cca 20 - 25 min.Záleží od rúry,preto sledujeme a vyskúšame špajlou.Po upečení korpus necháme vychladnúť.Potom ho vyklopíme a otočíme.Potrieme marmeládou! Ja som použila jahodovú + 1PL rumu,keďže to bude pre chlapa.Pokiaľ nám korpus chladne,tak si ručne vidličkou premiešame kyslú smotanu + 1 vanilkový cukor a od oka írsky krém.Šľahačkovú smotanu klasicky mixérom vyšľaháme a pridáme ku kyslej smotane.Zamiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.A už len podľa chuti ozdobíme, napr.kúskom postrúhanej čokolády.

Na moje milé prekvapenie šľahačková hmota pekne drží a nerozteká sa!

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.9.2013, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Zdravé špaldové palacinky (bez kravského mlieka,vajec a cukru) :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

200g špaldovej múky, 50g pohánkových vločiek, cca 600 ml sójového mlieka, 1 PL sójového alebo klasického masla, 1 PL agávového sirupu, štipka morskej soli

POSTUP PRÍPRAVY

Do letného mliečka pridáme maslo, múku, vločky, Agave a štipku soli.Všetko spolu zamiešame, kľudne aj ponorným mixérom na polohusté cesto.Necháme asi 20 min. postáť.Prvý krát palacinkáreň potrieme maslom a zvoľna prepečieme dôkladne z obidvoch strán.Ostatné palacinky sa mastiť nemusia, vôbec sa neprilepujú.
My ľúbime citrónové palacinky: palacinku pokvapkáme citrónovou šťavou,posypeme čistou škoricou a polejeme javorovým sirupom.Alebo len natreté Melasou.Samozrejme záleží od Vašej chute,takže palacinky si naplňte podľa seba.Ja preferujem zdravú a diétnu verziu a chutia aj tak. Z tejto dávky vyšlo cca 14 menších ks,ale záleží aj od hrúbky cesta a veľkosti panvice.
Keďže sú bez cukru,palacinky sa môžu použiť aj na slano naplnené podusenou zeleninou.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 23.5.2013, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zdravé mrkvové muffiny :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

250g špadovej múky, 250ml kyslého mlieka (cmar), 100 ml sójového alebo klasického masla, 2 mrkvy (cca 100g), 1 KL škorice, 1 KL sódy bikarbóny, 1 KL extraktu zo Stévie, 1KL agávového sirupu,kôra z jedného citróna + na polevu:2 PL citrónovej šťavy a 2 PL agávového sirupu.

POSTUP PRÍPRAVY

Ponukám Vám recept na zdravé muffinky,ktorý som vymyslela,vykombinovala,viac krát odskúšala a keďže mne chutia,tak sa s ním podelím.Upozorňujem vopred,že muffiny nie sú sladké,takže sú vhodné k zdravému stravovaniu.

Ako prvé si rozpustíme sójové maslo.Ak nemáte,použite klasické maslo.Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.Špaldovú múku zmiešame so sódou bikarbónou.Mrkvu umyjeme,postrúhame.Citrón dôkladne opláchneme a postrúme kôru do mrkvy,pridáme škoricu,Stéviu a agávový sirup.Zamiešame a dáme k múke.Prilejeme vychladnuté maslo, a nakoniec cmar.Všetko spolu premiešame a polievkovou lyžicou robíme kôpky do formičiek.Ja mám silikónové,sú pefekné.Pečieme na 180 *C cca 20 - 25 min.Radšej sledujte.Po upečení muffinky v pohode a bez námahy z formičiek vyklopíme.Necháme trošku vychladnúť a polejeme polevou.Poleva:rozmiešame citrónovú šťavu s agávovým sirupom.Muffinky sú kyselkavé,ale ak nemáte radi,polevu vynechajte.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zdravá zelená polievka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 pór, 1 celer, 1 cuketa, 1 kel,cesnak podľa chuti, rasca, morská soľ,bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji lisovanom za studena opečieme pór.Pridáme pokrájaný celer,cuketu,kel,prelisovaný cesnak a zalejem vodou.Chvíľku povaríme,max 15 min.Nakoniec ochutíme soľou,rascou,bylinkami.Podľa chuti časť odoberieme, pomixujeme a tak zahustíme polievku.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.1.2013, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Šošovicová polievočka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 100g šošovice,1 cibuľa,3 strúčiky cesnaku, 1 pór, 2 mrkvy, rajčinový pretlak - domáci(rajčiny pokrájať,podusiť,pomixovať,prepasírovať a povariť - žiadna konzerva)! bobkový list,morská soľ, bylinky,tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu si dopredu namočime, pred varením vodu vylejeme.Na olivovom oleji podusíme cibuľu a pór.Pridáme mrkvu,prelisovaný cesnak,šošovicu,zalejeme vodou a krátko povaríme.Pridáme domáci pretlak podľa chuti,soľ a bylinky.

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 99 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu