končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 99 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zdravý špaldový mazanec bez kysnutia :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500g špaldovej múky, 450ml - 500ml kyslého mlieka (cmaru), 50g klasického masla alebo zdravšia verzia - 1PL kokosového oleja alebo 1PL orechového oleja, 3 - 4 PL medu (Muscovado - prírodný trstinový cukor), hrsť vlašškých orechov, 1 KL sódy bikarbóny, soľ, podľa chuti mandle,hrozienka,citrónova kôra,škorica.... POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si sama vymyslela,keďže môj manžel má rád veľkonočný mazanec!Ale poslednú dobu vynechávame kysnuté,sladké a bielu múku,tak som si podľa môjho receptu - špaldový chlieb ,ktorý tu mám na MMB uložený upravila recept na mazanec. Je to v podstate sladký chlieb,taká rýchlovka a nezašpiní sa ani priveľa riadu,čo isto každú gazdinku poteší :-) Takže ako prvé si zapneme rúru na 200 *C.Potom si dáme rozpustiť maslo a dáme ho schladiť.Do misky dáme múku, soľ, orechy a med podľa chuti.( nám stačili len 2 PL medu,pretože vôbec nesladíme) ,vychladnuté maslo a kyslé mlieko podľa potreby.Všetko dôkladne a rýchlo zamiešame varečkou, aby nám vznikla mokrá hmota,dáme na pomúčenú dosku a vyformujeme do gule.Prenesieme na plech,urobíme hlboký kríž,potrieme kys.mliekom a posypeme mandlami.Pečieme 40-45 min.podľa potreby. Prajem dobrú chuť a veselú Veľkú noc :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 1.6.2013, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Univerzálne mrkvovo-špaldové cesto na závin,koláče,taštičky...POTREBNÉ PRÍSADY 250g špaldovej múky, 250g postrúhanej mrkvy, 100g klasického masla POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si sama upravila a vyskúšala už x krát na viacero spôsobov.Takže: očistenú,postrúhanú mrkvu zmiešame so zmäknutým maslom a špaldovou múkou.Všetko spolu vypracujeme a dáme asi na 1 hod. do chladničky.Potom cesto rozvaľkáme a buď naplníme závin,naplníme taštičky, alebo v koláčovej forme upečieme jablkovo makový koláčik.A keď sa nám nechce nič vymýšľať,tak len povykrajujeme koliečka.Pečieme podľa potreby, závin a koláč na 180 *C asi 35 - 40 min a koláčiky menej. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.4.2015, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdravý domáci puding,čokoláda - výborný antioxidant :-)POTREBNÉ PRÍSADY 3 dcl zeleného čaju, 3 PL kvalitného kakaa, 1-2 PL medu, Agave alebo javorového sirupu (podľa chuti i viac), 1 PL kokosového oleja, 1 PL lecitínu bez GMO, 2-3 hrste orechov alebo namočených mandlí, 1 KL Chia semiačok, 1 KL mletej škorice, 1 zrelé avokádo (banán), 2 PL ľanových semiačok, 1 PL Goji ( Kustovnica čínska) + prípadne mletý kokos,mak,ďatle, kajanské korenie.... POSTUP PRÍPRAVY Na nete som našla tento recept na domáci puding - čokoládu.Suroviny sú trošku drahšie,ako u klasického pudingu,ale kto sa zaoberá zdravou stravou,tak tento puding určite uprednostní,pretože je nielen zdravý,ale aj chutný a dobre zasýti.A hlavne suroviny sú veľmi kvalitné a dôležité :-) Najskôr si uvaríme zelený čaj a necháme ho vyluhovať.Do mixéra postupne nahážeme všetko ostatné: namočené mandle,kokosový olej, kakao, med podľa chuti, lecitín,Chia, ľanové semiačka,nakrájané olúpané avokádo,škoricu a podľa chuti aj kokos,mak a pod. Zalejeme vychladnutým čajom a poriadne rozmixujeme.Ak chcete mať puding poriadne hustý,tak pridáte menej čaju,ak chcete len čokoládový nápoj, tak pridáte viac čaju.Nalejeme do misiek a dáme do chladu stuhnúť. Prečo sú antiooxidanty pre nás dôležité sa dočitame napr.tu: http://www.schudnut-ako.meu.zoznam.sk/antioxidanty-ako-schudnut/ - Zelený čaj a kakao sú same o sebe antioxidanty. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (18) posledné: 14.5.2013, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly nepečený Cheesecake s čokoládou a írskym krémom :-)POTREBNÉ PRÍSADY Na korpus - 250g maslových sušienok, 125g klasického masla + 2 x 250g (500g) krému Philadelpia alebo Mascarpone, 250ml šľahačkovej smotany, 50g práškového cukru, 50ml írskeho likéru, cca 50g varovej čokolády + niečo na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Ponúkam receptík na rýchly Cheesecake. Ja som ho robila k Valentínu,ale veru dovtedy už nebude :-D je totiž výborný! Maslové sušienky rozmixujeme,alebo sušienky dáme do sáčku a valčekom rozmrvíme.Hmota by nemala byť ani veľmi sypká,ani hrudková.Taká akurát :-) Maslo si rozpustíme a zalejeme sušienky.Rukami rozmiešame a nasypeme do tortovej formy.Opakom lyžice poriadne uhľadíme a dáme asi na dve hodiny stuhnúť do chladničky. Mascarpone alebo Philadelpiu rozmiešame s práš.cukrom a írskym likérom.Podľa chuti môžte pridať viac cukru a aj viac likéru.Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku a postrúhanú čokoládu.Natrieme na korpus,dozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky! Ten krém je proste iný,ale i takto sa dá využiť a zúžitkovať írsky krém :-) Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2013, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zdravé žemle - dalamánky zo špaldovej múky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500g špaldovej múky, 250 g celozrnnej múky alebo môžte použiť aj ovsené vločky, 650 - 700 ml kyslého mlieka, 2 KL rovné sódy bikarbóny, 1 - 2 KL podľa chuti morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Recept je ten istý ako na môj špaldový chlieb: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=51821&user=177553 Len je upravená gramáž múky na 8 žemlí,aby sa zmestili na jeden plech. Takže suché prísady dobre premiešame a pridáme kyslé mlieko,napr.cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Všetko spolu zamiešame,aby sa cesto pekne spojilo,podľa potreby dolievame cmar (vodu).Potom cesto rozdelíme na polovicu.Jednu polovicu prenesiem na posypanú prac.dosku a druhú polovicu nechám v miske.Pracovnú dosku poriadne posypem celozrnnou múkou a cesto rozdelím na 4 časti - približne rovnaké a zľahka vygúľam a vytvarujem žemľu.Cesto si môžete aj hneď rozdeliť na 8 častí,ale mne sa to takto robí lepšie.Prenesiem na plech s peč.papierom,alebo tefl.podložkou a jemne zatlačíme.Cez stred prerežeme a žemle potrieme cmarom.Dáme piecť na 220 *C 10 min. a potom dopekáme na 170 *C cca 25-30 min.Po upečení jemne potrieme vodou a dáme chladnúť na mriežku. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2014, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly mini zákusok s írskym krémom Bailey´s :-)POTREBNÉ PRÍSADY 150g kr.cukru, 3 vajíčka, 200g hl.múky, 1 - 2 PL kakaa, 1 dcl letnej vody, 1 dcl oleja, 1/2 PDP + marmeláda + 250 ml šľahačkovej smotany, 125 ml kyslej pochúťkovej smotany, 3 - 4 PL írskeho krému, 1 vanilkový cukor + niečo na ozdobu napr.varová čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je veľmi rýchly a celý som si ho vymyslela sama,len tak! Snáď niekoho inšpiruje :-) Keďže sme iba dvaja a ja sladké nejem, urobila som len pre manžela tento mini koláčik a ten hneď na posedenie polovičku zjedol.Takže odporúča! Koláčovú formu namastíme a vysypeme múkou. Žĺtka dobre vyšľaháme s cukrom.Ak sa Vám bude zdať veľa cukru,tak uberte. Postupne prilejeme letnú vodu a potom olej a šľaháme už pri nízkych otáčkach. V tejto fáze ja zapínam rúru na 180 *C. Potom pridám preosiatu múku s práškom do pečiva a prešľahám naposledy.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na pevný sneh a pridáme do ostatného cesta,už len vareškou premiešame.Ak chceme, 1/3 odoberieme a zafarbíme kakaom.Ak sa nám bude zdať cesto tuhé,tak pridáme kvapku vody.Do formy som postupne od stredu nalievala 2 PL svetlého cesta a do neho 1 PL kakaového cesta - tak ako keď sa robí mramorový korpus na tortu.A postupujeme stále dokola,až všetko cesto minieme.Keď sa nám nechce,tak cesto len vylejeme.Dáme piecť na spomínaných 180 *C cca 20 - 25 min.Záleží od rúry,preto sledujeme a vyskúšame špajlou.Po upečení korpus necháme vychladnúť.Potom ho vyklopíme a otočíme.Potrieme marmeládou! Ja som použila jahodovú + 1PL rumu,keďže to bude pre chlapa.Pokiaľ nám korpus chladne,tak si ručne vidličkou premiešame kyslú smotanu + 1 vanilkový cukor a od oka írsky krém.Šľahačkovú smotanu klasicky mixérom vyšľaháme a pridáme ku kyslej smotane.Zamiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.A už len podľa chuti ozdobíme, napr.kúskom postrúhanej čokolády. Na moje milé prekvapenie šľahačková hmota pekne drží a nerozteká sa! Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.9.2013, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zdravé špaldové palacinky (bez kravského mlieka,vajec a cukru) :-)POTREBNÉ PRÍSADY 200g špaldovej múky, 50g pohánkových vločiek, cca 600 ml sójového mlieka, 1 PL sójového alebo klasického masla, 1 PL agávového sirupu, štipka morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Do letného mliečka pridáme maslo, múku, vločky, Agave a štipku soli.Všetko spolu zamiešame, kľudne aj ponorným mixérom na polohusté cesto.Necháme asi 20 min. postáť.Prvý krát palacinkáreň potrieme maslom a zvoľna prepečieme dôkladne z obidvoch strán.Ostatné palacinky sa mastiť nemusia, vôbec sa neprilepujú. My ľúbime citrónové palacinky: palacinku pokvapkáme citrónovou šťavou,posypeme čistou škoricou a polejeme javorovým sirupom.Alebo len natreté Melasou.Samozrejme záleží od Vašej chute,takže palacinky si naplňte podľa seba.Ja preferujem zdravú a diétnu verziu a chutia aj tak. Z tejto dávky vyšlo cca 14 menších ks,ale záleží aj od hrúbky cesta a veľkosti panvice. Keďže sú bez cukru,palacinky sa môžu použiť aj na slano naplnené podusenou zeleninou. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 23.5.2013, 18:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdravé mrkvové muffiny :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250g špadovej múky, 250ml kyslého mlieka (cmar), 100 ml sójového alebo klasického masla, 2 mrkvy (cca 100g), 1 KL škorice, 1 KL sódy bikarbóny, 1 KL extraktu zo Stévie, 1KL agávového sirupu,kôra z jedného citróna + na polevu:2 PL citrónovej šťavy a 2 PL agávového sirupu. POSTUP PRÍPRAVY Ponukám Vám recept na zdravé muffinky,ktorý som vymyslela,vykombinovala,viac krát odskúšala a keďže mne chutia,tak sa s ním podelím.Upozorňujem vopred,že muffiny nie sú sladké,takže sú vhodné k zdravému stravovaniu. Ako prvé si rozpustíme sójové maslo.Ak nemáte,použite klasické maslo.Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.Špaldovú múku zmiešame so sódou bikarbónou.Mrkvu umyjeme,postrúhame.Citrón dôkladne opláchneme a postrúme kôru do mrkvy,pridáme škoricu,Stéviu a agávový sirup.Zamiešame a dáme k múke.Prilejeme vychladnuté maslo, a nakoniec cmar.Všetko spolu premiešame a polievkovou lyžicou robíme kôpky do formičiek.Ja mám silikónové,sú pefekné.Pečieme na 180 *C cca 20 - 25 min.Radšej sledujte.Po upečení muffinky v pohode a bez námahy z formičiek vyklopíme.Necháme trošku vychladnúť a polejeme polevou.Poleva:rozmiešame citrónovú šťavu s agávovým sirupom.Muffinky sú kyselkavé,ale ak nemáte radi,polevu vynechajte. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zdravá zelená polievka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 pór, 1 celer, 1 cuketa, 1 kel,cesnak podľa chuti, rasca, morská soľ,bylinky POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji lisovanom za studena opečieme pór.Pridáme pokrájaný celer,cuketu,kel,prelisovaný cesnak a zalejem vodou.Chvíľku povaríme,max 15 min.Nakoniec ochutíme soľou,rascou,bylinkami.Podľa chuti časť odoberieme, pomixujeme a tak zahustíme polievku. Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 13.1.2013, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Šošovicová polievočka :-)POTREBNÉ PRÍSADY asi 100g šošovice,1 cibuľa,3 strúčiky cesnaku, 1 pór, 2 mrkvy, rajčinový pretlak - domáci(rajčiny pokrájať,podusiť,pomixovať,prepasírovať a povariť - žiadna konzerva)! bobkový list,morská soľ, bylinky,tymián POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu si dopredu namočime, pred varením vodu vylejeme.Na olivovom oleji podusíme cibuľu a pór.Pridáme mrkvu,prelisovaný cesnak,šošovicu,zalejeme vodou a krátko povaríme.Pridáme domáci pretlak podľa chuti,soľ a bylinky. Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 99 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ďalšie >> |