končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |
ZVERINA |
Srnčie ragúPOTREBNÉ PRÍSADY srnčie pliecko,olej,cibuľa, koreňová zelenina,soľ, 3 zrnká čierne korenie, 3 zrnká nové korenie, 1 bobkový list, 1 L cukru,2 dl červené víno,2 L šípkový lekvár (slivkový) POSTUP PRÍPRAVY Deň pred varením pliecko pokrájam na kocky (slížiky, medailónky). Nakorením (na divinu alebo stačí soľ, drvená rasca, trošku tymiánu, nové korenie a polejem trošku olejom - premiešam, odložím do chladničky). V deň varenia cibuľu spením na oleji, pridám mäsko, pokrájanú zeleninu, cukor, korenie a ešte chvíĺu opečiem, stále miešam, zalejem vývarom (môže byť aj voda) a dusíme. Zalejem červeným vínom, pridám lekvár a povarím, pred koncom zahustím solamylom (nepoužívam zápražku z múky...:-(() Mäso môžem nakrájať aj na medailónky, potom ho vyberiem a omáčku zmixujem a zalejem ňou mäsko !!! Vyzerá to super. Podávame s ryžou. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Medailónky v omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY srnčie (jelenie) mäso v celku,korenie - soľ, čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list,pretlak,mrazená zelenina (ja používam Trio-mrkva, hrášok, kukurica ),sladká smotana na varenie,solamyl POSTUP PRÍPRAVY Mäso deň pred úpravou natriem korením (na divinu) a odložím do chladničky. Na druhý deň dám mäsko v celku variť do vody s korením (viď prísady). Keď je mäso uvarené, vyberiem z hrnca, vývar precedím a ďalej varím, pridám zeleninu, pred dovarením zeleniny pridám mäsko pokrájané na asi 0,5 cm medailónky, pretlak (+1L cukru) a nechám trošku povariť, aby sa prísady "zoznámili". Nakoniec pridám trocha sladkej smotany na zjemnenie chuti a zahustím solamylom rozmiešaným vo vode. Nechám prevrieť a odstavím. Podávam so zemiakovou kašou. PS: je to super jedlo bez tuku...., aj pre deti mňam....:-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2011, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelení gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 1-1,3 kg orezov z jeleňa vhodných na guláš, olej alebo masť , veľká cibuľa, 1 ks veľký paradajkový pretlak alebo 2 ks malých,1 kávová lyžička mletej červenej papriky, 4-5 strúčikov cesnaku, Worčestrová omáčka, soľ , korenie, sušený alebo čerstvý tymián, rozmarín po 1/2 kávovej lyžičky alebo 1 vetvička čerstvého, borievky (cca 25 ks bobuliek) , cca 1 kg zemiakov, kto má a chce môže dať aj za hrsť sušených hríbov POSTUP PRÍPRAVY Keď som skoro dovarila napadlo ma, že pozriem či už tu taký recept je a nie je, tak pridávam, ale len s minimom obrázkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 7.1.2017, 9:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Môj pokus o Marcelkinu opitú bábovku.POTREBNÉ PRÍSADY Nuž dámy, dnes večer sa mi manžel vracia zo služobnej cesty a ja som ho chcela prekvapiť, neviem kde sa stala chyba ale uznajte túto bábovku už opíjať zrejme nemusím. POSTUP PRÍPRAVY Inak vôňa je z toho fantastickáááá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 4.3.2009, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 44 (zobrazuje sa 41-44) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |