. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DIA RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5

DIA RECEPTY

DIA kávová zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

100ml vody, 1 ČL Nescafé, 150ml 12% smotany, 1bal. šlahačka v prášku bez cukru Dr. Oetker, 250g tvaroh, 3ČL náhradného sladidla SWEET

POSTUP PRÍPRAVY

Foto momentálne nemám, ale pri najbližšej výrobe zmrzlinky pridám ;o)
Kávu zalejeme 50ml horúcej vody a dolejeme 50ml studenej vody. Nalejeme do mixéra. Pridáme smotanu, šľahačku v prášku - rozmixujeme. Pridáme tvroh, sladidlo a zas chvíľku mixujeme.
Dáme do misky s vrchnákom a vložíme do mrazničky. Po hodine mrazenia ešte premiešame. cca po 5 hodinách môžeme maškrtiť ;o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.5.2009, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Pečené buchty s náhradným sladidlom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na veľký plech :o) 1kg múky špeciál 3 žĺtka 1/2 litra mlieka 1 kocka kvasníc + 1 čajová lyžička kr. cukru 1/2 čerstvého masla štipka soli 6 polievkových lyžíc náhradného sladidla SWEET od firmy IMBER (príp. ak nechcete robiť DIA buchty 6 PL kryštálového cukru) plnka (tvaroh, DIA džem..)

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, náhradné sladidlo SWEET, žĺtka, štipku soli.
Z mlieka, kvasníc, 1 čl cukru urobíme kvások.
Maslo roztopíme.
Kvások + maslo pridáme k ostatným prísadám, vymiesime cesto. Necháme kysnúť cca 30min. Rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, naplníme plnkou, vytvarujeme buchtičky, uložíme na plech a ešte necháme podkysnúť cca 40 min. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť 170°C Upečené potrieme ešte masielkom.
Zvyšné bielka môžeme dať uvariť do osolenej vody. Pridáme maslo, tavený syr a máme pomazánku ;o)
Samozrejme pri konzumácii nezabúdame pripočítať k rozpisu SJ.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 19.3.2014, 0:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Marcipánové gule



POTREBNÉ PRÍSADY

mandle+voda (množstvo odhadom, aby keď vygúľate guľky, aby držala pokope) 10 dia horaliek rozdrviť+maslo, aby vznikla masa, ktora sa dá tvarovať. maslo sa v receptoch snazim nahradzat olivovym olejom, ale nie vzdy sa to da. . . horka dia čokoláda (ja som použila 74%-nú dia. . . )

POSTUP PRÍPRAVY

z mandlí vyguľkáte guľky, obalíte ich v horalkách a namáčate do čokolády. môžete ešte na konci posypať orechami. . .
1 sacharidová jednotka = 35 gramov

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.5.2009, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

čučoriedkové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g masla, alebo olivoveho oleja 100 g fruktózy (ovocný cukor) 200 g hladkej celozrnnej múky 50g pomletých orechov 3 žĺtka 1 kávová lyžička prášku do pečiva čučoriedkový lekvár bez cukru ( alebo akýkoľvek)

POSTUP PRÍPRAVY

zmišame, vyvaľkáme, vykrojíme, nalekvárujeme, zlepíme

1 sacharidová jednotka=20 gramov (aj s lekvárom) - dávala som 4 g lekváru do každého. . .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DIA jablkové a jablkovo-čokoládové mafinky



POTREBNÉ PRÍSADY

1. miska: 2 šálky hladkej múky /asi 2 x 250 ml/, 1/2 šálky Sorbitu so sacharínom /je to tak isto sladký ako cukor - čiže 1 lyžička tohoto sorbitu = 1 lyžičke cukru/, 1/2 lyžička prášku do pečiva, 1 citrónová kôra, 1 pomarančová kôra, 1 lyžička mletej škorice /ja som po sviatkoch už minula všetky zásoby a tak som improvizovala - použila som 1 lyžičku perníkového korenia/, 2. miska: 1 1/2 šálky mlieka /spolu asi 350 ml/, 3 vajcia, 2 lyžice oleja, soľ 3. miska: 250 až 500 g jabĺk pokrájaných na kocky

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme si trúbu na 180°C.

Do prvej misky preosejeme múku, pridáme Sorbit, prášok do pečiva, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru, škoricu a soľ a všetko premiešame.

Do druhej misky nalejeme mlieko, olej a rozmiešané žĺtka a všetko dobre premiešame.

Následne obsah oboch misiek zmiešame a do cesta ľahko vmiešame kocky jabĺčok. Nakoniec do hotového cesta opatrne primiešame sneh s bielkov, ktorý sme si vyšľahali do tuha. Naplníme do 2/3 objemu vymastené a vysypané mafinkové formičky. Kto sa nechce hrať alebo uprednostňuje kočíky, môže použiť aj papierové košíčky - ja radšej do nich dávam už hotové upečené mafinky :O) Pečieme pri 180 °C po dobu 15 až 20 minút. Horúce mafinky možno obaliť v škoricovom cukre /zmiešame Sorbit so škoricou/, prípadne ozdobiť lekvárom alebo jablkovým Dia pyré a podávame. Prajem dobrú chuť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Katarína K. (Karina) ID 40 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2009, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 45 (zobrazuje sa 41-45)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu