končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Lečo bez vareniaPOTREBNÉ PRÍSADY paprika, rajčiny, soľ POSTUP PRÍPRAVY Možno zavárate lečo tiež týmto spôsobom, ale pre mňa to bolo niečo nové a super. Ja keď sterilizujem lečo, dávam dávku napr. 6kg paprík, 4kg rajčín (ale väčšinou 10kg a 7,5kg). Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať. Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja (kto nechce, nemusí), zatvoríme a dáme sterilizovať. Po vybratí otočiť hore dnom. Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2020, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PAPRIKOVÁ POMAZÁNKAPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg červenej papriky, 3 malé feferónky, ½ l octu, 40dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 paradajkové pretlaky /250 ml/ - 5 z LIDL-U, 6dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY ... v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2009, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Feferónky v medePOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg feferóniek 1,5 kg hrozienok 1,2 l med 1,2 l ocot 1,2 l voda POSTUP PRÍPRAVY Babenky tieto feferónky sú uplne užastné a nenašiel sa nik, kto by si na nich nepochutil.Je to síce pracné ale oplatí sa.Z uvedených surovín nám vyšlo 18 ks cca 2 dcl pohárov. Feferónky umyjeme, odstopkujeme a zbavíme jadierok.Naplníme hrozienkami a ukladáme do pohárov,tak aby hrozienka nevypadali.Z medu, octu a vody si urobíme nálev, prevaríme a necháme vychladnúť.Zalejeme pripravené feferónky v pohároch,uzavrieme a sterilizujeme cca 20 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Alžbeta K. (betyna8) ID 43155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 30.7.2012, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváranie v myčkePOTREBNÉ PRÍSADY Rôzne ovocie, lekvár... dobre utesnené zaváraninové fľašky... a trošku odvahy pre experimentovanie v kuchyni Myčka na riad :-))) - ja mám Whirlpool ADG 9840 POSTUP PRÍPRAVY Mamičky tak som skúsila zavariť čerešňový kompót v mojej myčke. Čítala som o tom mnoho na internete a skutočne to ide. Jediné, čo sa nedá (v mojej), sú uhorky, pretože potrebujú vyššiu teplotu. Moja myčka to dokáže maximálne na 70 stupňov Celsia. Ja som skúsila zavárať len samotné fľašky a to nasledovne: - naukladala som ich do horného roštu vedľa seba tak, aby boli medzi jednotlivými flaškami medzery, proste aby neboli na sebe nalepené. Program mi ide spustiť tak, že fungovala myčka len na 1/2 - t.j. buď horný alebo dolný kôš. Dočítala som sa dokonca aj o tom, že niektoré mamičky zavárajú spolu aj s umývaním - takže si naukladajú špinavý riad, a prihodia 2-3 flašky zaváraniny. A po ukončení programu je zavarené. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Ingrid R. (inaa) ID 33405 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (54) posledné: 29.7.2013, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 3kg bielej kapusty, 3kg uhoriek, 1kg mrkvy, 1/2kg cibule, 1/2L octu, 200g kryštál.cukru, 1 Deko alebo Nakladač POSTUP PRÍPRAVY Neolúpané uhorky a cibuľu / cibuľu očistíme / postrúhame na kolieska, mrkvu postrúhame na strúhadle s hrubými očkami, kapustu pokrájame/postrúhame na rezančeky. Posypeme dekom, cukrom, nalejeme ocot a poriadne premiešame. Necháme postáť 24 hodín a potom naložíme do fliaš a sterilizujeme 20 minút pri 85 stupňoch. Čalamádu do fliaš nevtláčajte príliš silno, aby tam bolo dostatok šťavy, lebo potom bude suchá. V pôvodnom recepte nebola mrkva, ale zelená paprika, ale mne paprika nerobí dobre na žalúdok, tak som si to upravila. Takže rôznym kombináciám sa medze nekladú. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Martina F. (mata3636) ID 133276 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 19.7.2012, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KARFIÓL nakladaný na kyslo ako uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY Pekný karfiól, cibuľu, farebnú papriku, mrkvu ak máte radi pikantné tak aj feferónky, nakladač na uhorky ktorý robím podľa návodu. POSTUP PRÍPRAVY Karfiól očistíme oddelíme ružičky na malé kúsky a dáme do studenej vody spolu so soľou a necháme asi tak 1/2h postáť to kôli tomu aby ak sú neaké červíky v karfióle tak pekne výjdu von. Medzi tým si pripravíme všetky ostatné veci očistíme cibuľu narežeme ju na štvrťky, papriku narežeme na pasiky a tiež aj mrkvu na kolieska. Po pol hodinke karfiól premyjeme s čistou vodou a začneme dávať do umytých fliaš na spodok som dala mrkvu naňu do pol fľaše karfiól na to cibuľu a papriku a zase dať karfiól zalejeme nálevom zavíčkujeme a sterilizujeme od bodu varu 5 min. Ak má niekto chuť tak nech skusí mi tento nakladaný karfiól máme ešte radšej ako nakladané uhorky je veľmi dobrý ku všetkému. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 5.12.2019, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
UNCLE BENS - po domáckyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg papriky 1kg paradajky 1 kg cibule 1-1,5 dcl oleja 0,5 dcl octu 2-3 pretlaky (ja dávam takú strednú konzervu) konzerva kukurice konzerva šampiónov pol fľaše kyslých uhoriek soľ podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý, robí sa podobne ako lečo. Zeleninu si umyjeme a všetku si ju pekne nakrájame. Najprv udusíme papriku, pridáme paradajky, cibuľu aj všetky prísady a dusíme. Celkom na záver pridáme šampióny, kukuricu a kyslé uhorky, premiešame a necháme už iba prejsť varom. Odstavíme a naplníme do fliaš, uzavrieme a 15 minút sterilizujeme. Tento Uncle Bens po tepelnej úprave je výborný k dusenému kuraciemu masu, alebo len tak s ryžou. Kto má rád pikantné, pridá si čili papričky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 28.9.2016, 18:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Paradajkovo-cesnaková pastaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g očisteného cesnaku*1 kg paradajok*50 g soli POSTUP PRÍPRAVY Paradajky možme spariť a olúpať /nemusíme,ja som nelúpala a šupky tam volajako nie sú/.Paradajky pomelieme na masovom mlynčeku.Cesnak pretlačíme,zmiešame so soľou.Paradajky a cesnak zmiešame spolu.Zmesou naplníme suché poháriky a uzavrieme viečkom.Viečko može byť aj z plastu.Tato zmes sa nemusí sterelizovať a vydrží hodne dlho.Ja som teraz objavila v komore túto dobrotu z roku 1995 a je super,ako čerstvá.Pridávame ju do hotových jedál,na hrianky,na maso,alebo na pizzu.Ja som to použila na Taliansku pizzu od Romany N. ID 3383.Výýýborné a šťavnaté. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (57) posledné: 13.9.2011, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jahodový džemPOTREBNÉ PRÍSADY jahody, kryštálový cukor, želírovací prípravok POSTUP PRÍPRAVY nuž, toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamičky alebo babičky......tento recept pridávam hlavne kvôli mojej sesterničke, pretože má dve malé deti a nestíha stáť hodiny pri šporáku a hlavne ho ešte nikdy nerobila a bojí sa želírovača, ale pektín(ktorý spôsobuje želírovanie) je prírodný produkt, nachádza sa napr.v jablkách..........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....jahody sa dosť kazia, takže ja si iný ani netrúfam zatiaľ robiť...možno časom..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 6.6.2015, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
VÝBORNÁ CUKETOVÁ NÁTIERKAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cukety, 4 cibule, 10 dkg oleja, 1 pretlak 250g, 5 polievkových lyžíc sójovej omáčky, 2 kocky Masoxu, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku korenia, 1 lyžičku pálivej papriky (ja som dávala obyčajnú a 1 malú feferónku - nemusí byť), 2 lyžičky nakladača, ½ lyžičky kari korenia, 8 strúčikov cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu speníme na oleji, pridáme nastrúhané cukety, nadrobno nakrájaný cesnak a Masox. Dusíme ½ hod. Potom pridáme ostatné prísady a dusíme ešte ½ hod. Necháme trošku vychladiť a mixujeme. Plníme do fľaštičiek. Dáme sterilizovať na 15 min. Podávame na hrianky, je to dobré aj ako prísada do omáčok, alebo len tak na maslový chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Gabriela K. (GabKoKe) ID 16987 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >> |