končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
ČALAMÁDAPOTREBNÉ PRÍSADY Kapusta, uhorky, cibuľa, paprika, čili papričky, Zelko, ocot, voda, cukor, soľ POSTUP PRÍPRAVY 1,5 kg uhoriek nakladačiek som nastrúhal na hrubom strúhadle a 0,5 kg na jemné kolieska, 0,5 kg mrkvy som nastrúhal na jemnom strúhadle, 0,5 kg mrkvy na hrubom strúhadle. 1 hlávku bielej kapusty, 1 kg mladej cibule, pol kila zelenej a pol kila červenej papriky som nakrájal na drobné slížiky. Všetko som dobre premiešal, natlačil do 6 litrového vedierka a cez sitko zalial vychladnutým, prevareným nálevom vyrobeným z 2 deci octu, 2 deci vody, 3-4 čili papričiek, 2 lyžíc soli alebo Vegety, 2 lyžíc cukru, 100 gramového balíčka Zelka. Nálevu stačí 4 deci, pretože zelenina pustí vlastnú šťavu. Vedierko som uzatvoril a odložil na tmavé miesto. Na druhý deň som čalamádu natlačil do pohárov aj s nálevom tak 1-2 cm pod horný okraj, uzatvoril viečkami a sterilizoval 20 minút pri teplote 85 stupňov. Poháre som nechal vychladnúť zabalené v deke. Z uvedenej dávky vyšlo šesť 7-decových pohárov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.7.2013, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhulový džemPOTREBNÉ PRÍSADY Marhule (ríbezle,čerešne,alebo iné ovocie), želírovací cukor (mne sa osvedčil cukor LABETA 4:1), kyselina citrónová, cukor na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Očistíme,umyjeme,odkôstkujeme si ovocie, ktoré následne rozmixujeme v mixéri. Zmes pridáme do hrnca so širokým dnom, pridáme želírovací cukor (na 1kg 250g) a za stáleho miešania varíme 2 až 5min. Ak chceme mať sladší džem, pridáme cukor. Pred plnením treba urobiť skúšku, ako džem zhustne - odobrať trochu a dať na tanierik a nechať vychladnúť (urýchlime vložením taniera do chladničky). Ak chceme hustejší džem, pridáme kyselinu citrónovú. Pri ríbezliach, ich najprv umyjem a dám variť aj so stonkami, keď sú mäkké, tak ich prepasírujem cez sitko a potom postupujem, ako je uvedené v postupe (žel.cukor, varenie....) Potom naplním do pohárom a na 5min ich otočím hore dnom. Mám už džem z čerešní,ríbezlí a marhúľ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Vladimír J. (dzonyy) ID 280250 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pomocník pri zaváraníPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zaváraninový hrniec značky SilverCrest SEAD 1 800 B1 . Dnes som si ho zakúpila v Lídli . Robila som marhuľový kompót . Super pomocník . Digitálny displej - čas + teplota . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.9.2014, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čerešňový džemPOTREBNÉ PRÍSADY čerešne,cukor,citronová štava ,čerešnový likér POSTUP PRÍPRAVY Čerešne odstopkujeme a namočíme do vody s trochou soli,necháme asi 2 hodinky aby z nich vyšli červíky.Umyjeme ich a vykôstkujeme.Nahádžeme do robota a nasekáme nahrubo.Dáme do hrnca a varíme na miernom ohni asi 20 minút.Potom si čerešne odmeriame aj so šťavou (do odmerky alebo šálkami) a vylejeme znovu do hrnca .Pridáme 3/4 cukru z celkového množstva čerešní.To znamená ,že ak máte 4 šálky čerešní,pridáte 3 šálky cukru.Varíme ďalej na miernom ohni do zhustnutia.Mne to trvalo ešte asi 30 minút.Pridáme citrónovú šťavu podla chuti -ja som dala z 1/2 citróna.Na koniec urobíme skúšku na tanieriku v mrazničke ,ak sa nám konzistencia džemu pozdáva pridáme likér -ja som dala 2 vrchnáčiky.Kto nechce ,môže vynechať.Naberieme do fľaštičiek a dobre uzavrieme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ZeleninaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zelenina v Súdku Doporučujem robiť 2 dávky v súdku 1 lt.Ocot 8-10 percentný 4 l vody 25 dkg cukor kryštalovy 12 dkg soly 1dkg Vinny sil (biely prach do vína-záhradkarske potreby) 1 dkg salicil Bobkovy list čierne korenie nové korenie trocha kôpor Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať POSTUP PRÍPRAVY Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína P. (eleonor500) ID 278064 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PIKANTPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY PAPRIKA,CIBULA,RAJCINY,OLEJ,OCOT,CUKOR,SOL,VEEGTA,KORENIE,FEFERONKY POSTUP PRÍPRAVY ZMIXUJEME DODAME VODU POVARIME OCHUTIME ZALEJEM DO POHAROU A STERILIZUJME ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kvasená zelenina – picklesPOTREBNÉ PRÍSADY zelenina soľ rasca POSTUP PRÍPRAVY Je to veľmi jednoduché. Vybranú zeleninu nakrájajte na kúsky alebo nastrúhajte. V mise dôkladne premiešajte so soľou a trochou rasce. Rasca ale nie je podmienkou. Na 1 kilogram zeleniny sa pridáva 15-20 gramov morskej soli a 1 kávová lyžička rasce. Keď zelenina začne púšťať šťavu, môžete ju naplniť do pohára a dobre utlačiť. Vrch je potrebné ešte zaťažiť. Ak máte súdok na kvasenie, ten má aj správny ťažký vrchnák. Ak plníte do pohára, položte na vrch fľašu s vodou alebo menší zaváraninový pohár. Dôležité je, aby sa do zeleniny dostalo čo najmenej vzduchu. Takto pripravený pohár so zeleninou umiestnite na nejakú mištičku alebo hlboký tanier. Občas sa totiž stane, že pri kvasení začne vytekať šťava. Tak aby ste si nenarobili neporiadok. Pohár nechajte pri stálej izbovej teplote 3 až 5 dní kvasiť. Keď v tekutine vznikne jemný biely zákal, je hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2012, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Domáci pečený čajPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg ovocia 1,25 kg cukru (ja som dala len 1 kg, trstinový, nerafinovaný) 2 citróny korenie podľa chuti (klinčeky, škorica, aníz) 2 dcl rumu POSTUP PRÍPRAVY Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Citróny ošúpeme a tiež nakrájame na kúsky. Vo veľkej nádobe zmiešame ovocie, citróny, škoricu, cukor a rum. Dôkladne premiešanú zmes rovnomerne rozprestrieme do hlbokého pekáča. Dáme do rúry a za občasného premiešania pečieme dovtedy, kým nepustí ovocie šťavu. Medzitým si pripravíme poháre. Keď ovocie šťavu pustí, horúcu zmes naplníme do pohárov. Zavíčkujeme a obrátime hore dnom na 5-10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Netradicne dzemy - mrkvovýPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mrkvy, 3 pomarance, 7 klincekov, Gelfix 3:1, cukor POSTUP PRÍPRAVY Ocistime si mrkvu. Mozme ju nastruhat, ale jednoduchsie je ju nakrajat na mensie kusky a dat varit s trochou vody. Medzitym si osupeme pomarance. Pomarance treba osupat uplne, teda ma ostat len duzina. Trochu piplacka, ale oplati sa. Aj tu bielu kozu odstranime, lebo by bol dzem horky. Ked je mrkva makka, odstavime a rozmixujeme tycovym mixerom. Dame naspat na ohen a pridame osupane pomarance, klinceky a varime chvilu spolu. Gelfix si pripravime podla navodu na obale. Ja som kupila ten 3:1 kde treba 350g cukru, ale davala som len tak okolo 200-250g a stacilo. Kazdy podla vlastnej chuti. Gelfix pridame k dzemu, pridame cukor /vid podla navodu/ a vyborny netradicny dzem je hotovy. Horuci plnime do poharov a obratime hore dnom. \\r\\nTen akoze "ceresnovy" (farbou ho pripomina) som robila rovnako, len som dala 700g mrkvy a 300g cvikle. Ostatne podla uvedeneho postupu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.11.2012, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zeleninová zmes na prípravu mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g mrkvy, 150g zeleru, 100g petržlenu POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu ošúpeme, umyjeme, nakrájame na 1cm kocky. Nepredvárame. Nálev: na 1l vody 1 ČL soli. Zmes sterilizujeme 40-50 minút pri teplote 100C. Sterilizáciu opakujeme o 24 hodín. Sterilizujeme 30-40 minút pri 100C. Je to časovo troška náročnejšie, ale výsledok stojí za to. Na tejto zmesi robievam často hovädzie na smotane :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >> |