. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

ČALAMÁDA



POTREBNÉ PRÍSADY

Kapusta, uhorky, cibuľa, paprika, čili papričky, Zelko, ocot, voda, cukor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1,5 kg uhoriek nakladačiek som nastrúhal na hrubom strúhadle a 0,5 kg na jemné kolieska, 0,5 kg mrkvy som nastrúhal na jemnom strúhadle, 0,5 kg mrkvy na hrubom strúhadle. 1 hlávku bielej kapusty, 1 kg mladej cibule, pol kila zelenej a pol kila červenej papriky som nakrájal na drobné slížiky. Všetko som dobre premiešal, natlačil do 6 litrového vedierka a cez sitko zalial vychladnutým, prevareným nálevom vyrobeným z 2 deci octu, 2 deci vody, 3-4 čili papričiek, 2 lyžíc soli alebo Vegety, 2 lyžíc cukru, 100 gramového balíčka Zelka. Nálevu stačí 4 deci, pretože zelenina pustí vlastnú šťavu. Vedierko som uzatvoril a odložil na tmavé miesto. Na druhý deň som čalamádu natlačil do pohárov aj s nálevom tak 1-2 cm pod horný okraj, uzatvoril viečkami a sterilizoval 20 minút pri teplote 85 stupňov. Poháre som nechal vychladnúť zabalené v deke. Z uvedenej dávky vyšlo šesť 7-decových pohárov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.7.2013, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhulový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

Marhule (ríbezle,čerešne,alebo iné ovocie), želírovací cukor (mne sa osvedčil cukor LABETA 4:1), kyselina citrónová, cukor na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme,umyjeme,odkôstkujeme si ovocie, ktoré následne rozmixujeme v mixéri. Zmes pridáme do hrnca so širokým dnom, pridáme želírovací cukor (na 1kg 250g) a za stáleho miešania varíme 2 až 5min. Ak chceme mať sladší džem, pridáme cukor. Pred plnením treba urobiť skúšku, ako džem zhustne - odobrať trochu a dať na tanierik a nechať vychladnúť (urýchlime vložením taniera do chladničky). Ak chceme hustejší džem, pridáme kyselinu citrónovú. Pri ríbezliach, ich najprv umyjem a dám variť aj so stonkami, keď sú mäkké, tak ich prepasírujem cez sitko a potom postupujem, ako je uvedené v postupe (žel.cukor, varenie....) Potom naplním do pohárom a na 5min ich otočím hore dnom. Mám už džem z čerešní,ríbezlí a marhúľ.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Vladimír J. (dzonyy) ID 280250 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pomocník pri zaváraní


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zaváraninový hrniec značky SilverCrest SEAD 1 800 B1 . Dnes som si ho zakúpila v Lídli . Robila som marhuľový kompót . Super pomocník . Digitálny displej - čas + teplota .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.9.2014, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čerešňový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

čerešne,cukor,citronová štava ,čerešnový likér

POSTUP PRÍPRAVY

Čerešne odstopkujeme a namočíme do vody s trochou soli,necháme asi 2 hodinky aby z nich vyšli červíky.Umyjeme ich a vykôstkujeme.Nahádžeme do robota a nasekáme nahrubo.Dáme do hrnca a varíme na miernom ohni asi 20 minút.Potom si čerešne odmeriame aj so šťavou (do odmerky alebo šálkami) a vylejeme znovu do hrnca .Pridáme 3/4 cukru z celkového množstva čerešní.To znamená ,že ak máte 4 šálky čerešní,pridáte 3 šálky cukru.Varíme ďalej na miernom ohni do zhustnutia.Mne to trvalo ešte asi 30 minút.Pridáme citrónovú šťavu podla chuti -ja som dala z 1/2 citróna.Na koniec urobíme skúšku na tanieriku v mrazničke ,ak sa nám konzistencia džemu pozdáva pridáme likér -ja som dala 2 vrchnáčiky.Kto nechce ,môže vynechať.Naberieme do fľaštičiek a dobre uzavrieme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zelenina


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zelenina v Súdku Doporučujem robiť 2 dávky v súdku 1 lt.Ocot 8-10 percentný 4 l vody 25 dkg cukor kryštalovy 12 dkg soly 1dkg Vinny sil (biely prach do vína-záhradkarske potreby) 1 dkg salicil Bobkovy list čierne korenie nové korenie trocha kôpor Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať

POSTUP PRÍPRAVY

Nálev sa robí za studená ,raz za 4 dni treba premiešať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína P. (eleonor500) ID 278064 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PIKANT


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

PAPRIKA,CIBULA,RAJCINY,OLEJ,OCOT,CUKOR,SOL,VEEGTA,KORENIE,FEFERONKY

POSTUP PRÍPRAVY

ZMIXUJEME DODAME VODU POVARIME OCHUTIME ZALEJEM DO POHAROU A STERILIZUJME

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kvasená zelenina – pickles



POTREBNÉ PRÍSADY

zelenina soľ rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veľmi jednoduché. Vybranú zeleninu nakrájajte na kúsky alebo nastrúhajte. V mise dôkladne premiešajte so soľou a trochou rasce. Rasca ale nie je podmienkou. Na 1 kilogram zeleniny sa pridáva 15-20 gramov morskej soli a 1 kávová lyžička rasce. Keď zelenina začne púšťať šťavu, môžete ju naplniť do pohára a dobre utlačiť. Vrch je potrebné ešte zaťažiť. Ak máte súdok na kvasenie, ten má aj správny ťažký vrchnák. Ak plníte do pohára, položte na vrch fľašu s vodou alebo menší zaváraninový pohár. Dôležité je, aby sa do zeleniny dostalo čo najmenej vzduchu.

Takto pripravený pohár so zeleninou umiestnite na nejakú mištičku alebo hlboký tanier. Občas sa totiž stane, že pri kvasení začne vytekať šťava. Tak aby ste si nenarobili neporiadok. Pohár nechajte pri stálej izbovej teplote 3 až 5 dní kvasiť. Keď v tekutine vznikne jemný biely zákal, je hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2012, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Domáci pečený čaj



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg ovocia 1,25 kg cukru (ja som dala len 1 kg, trstinový, nerafinovaný) 2 citróny korenie podľa chuti (klinčeky, škorica, aníz) 2 dcl rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Citróny ošúpeme a tiež nakrájame na kúsky. Vo veľkej nádobe zmiešame ovocie, citróny, škoricu, cukor a rum. Dôkladne premiešanú zmes rovnomerne rozprestrieme do hlbokého pekáča. Dáme do rúry a za občasného premiešania pečieme dovtedy, kým nepustí ovocie šťavu. Medzitým si pripravíme poháre. Keď ovocie šťavu pustí, horúcu zmes naplníme do pohárov. Zavíčkujeme a obrátime hore dnom na 5-10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Netradicne dzemy - mrkvový



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mrkvy, 3 pomarance, 7 klincekov, Gelfix 3:1, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistime si mrkvu. Mozme ju nastruhat, ale jednoduchsie je ju nakrajat na mensie kusky a dat varit s trochou vody. Medzitym si osupeme pomarance. Pomarance treba osupat uplne, teda ma ostat len duzina. Trochu piplacka, ale oplati sa. Aj tu bielu kozu odstranime, lebo by bol dzem horky. Ked je mrkva makka, odstavime a rozmixujeme tycovym mixerom. Dame naspat na ohen a pridame osupane pomarance, klinceky a varime chvilu spolu. Gelfix si pripravime podla navodu na obale. Ja som kupila ten 3:1 kde treba 350g cukru, ale davala som len tak okolo 200-250g a stacilo. Kazdy podla vlastnej chuti. Gelfix pridame k dzemu, pridame cukor /vid podla navodu/ a vyborny netradicny dzem je hotovy. Horuci plnime do poharov a obratime hore dnom. \\r\\nTen akoze "ceresnovy" (farbou ho pripomina) som robila rovnako, len som dala 700g mrkvy a 300g cvikle. Ostatne podla uvedeneho postupu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.11.2012, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zeleninová zmes na prípravu mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

200g mrkvy, 150g zeleru, 100g petržlenu

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu ošúpeme, umyjeme, nakrájame na 1cm kocky. Nepredvárame.
Nálev: na 1l vody 1 ČL soli.
Zmes sterilizujeme 40-50 minút pri teplote 100C. Sterilizáciu opakujeme o 24 hodín. Sterilizujeme 30-40 minút pri 100C.
Je to časovo troška náročnejšie, ale výsledok stojí za to. Na tejto zmesi robievam často hovädzie na smotane :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu