. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 176 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

pudingova zemlovka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

vianocka 2ks, cukor krystal 6PL, vajcia 3ks, vanilk. c. 1ks, skoric.c 1ks, tvaroh natierkovy 100gr, kompot ribezlovy bez stavy, puding malinovy jeden,

POSTUP PRÍPRAVY

nakrajane a namocene kusky vianocky dame na vymasteny plech, nato dame uvareny puding, ovocie, tvaroh, dalsie platy vianocky a navrch posypeme skoric. cukrom, peciema 170st-20 min, potom dame navrch sneh z bielkov vyslahany s vanilk. cukrom 10 min pecieme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana Š. (sue691) ID 212617 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.9.2017, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

francúzsky koláč tarte tatin


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

sedím v práci a robím ponuky na rauty a hľadám typický francúzsky koláč...a pri hľadaní som natrafila na jeden úúúúžasný recept, nie len recept, ale aj samotný popis, písal ho chlap :o) a stojí za to aspoň si ho prečítať :o))). samotný koláč myslím nebude až tak problematický, podľa názvu si nájdete aj iné receptíky aj s návodom na tuhé cesto. čítajte a bavte sa ako ja :o), už sa teším, kedy ho vyskúšam!

POSTUP PRÍPRAVY

1. Správna panvica alebo hrniec. Voľba je dôležitá. Malo by to byť niečo približne 24cm v priemere a s "trochu vyšším okrajom". Dá sa použiť hocičo - ja používam nerezovú panvicu s vyšším okrajom (a nerezovou rúčkou - bez plastov, aby sa to dalo dať do trúby).2. 125g masla, 125g cukru, šťava z 1 citrónu, "kilečko" jabĺk = cca 6-7-8ks, kyselejšie mám radšej.3. nejaké cesto, v princípe je jedno aké. Francúzi dávajú dnes už štandardne plátok lístkového cesta. Dá sa použiť akékoľvek krehké cesto, no ale kto bude pripravovať 100-150g akéhosi cesta. Obvykle použijem tretinu lístkového. Cesto je principiálne nepodstatné a slúži viacmenej ako jedlá podložka. (Originálna receptúra obsahuje aj návod na cesto, ale o tom to skutočne nie je.)Postup:1. Jablká olúpeme, nakrájame na štvrtiny. Jadrá tiež vykrojíme. Zbytočne sa s tým nepipleme. Do malej misky vytlačíme šťavu z 1 citrónu.2. Rozpustíme na panvici (v hrnci a pod.) maslo, chrstneme cukor, rozhrabneme niečím, aby to nebola jedna kopa. Trochu stiahneme plameň, aby to hneď nezhorelo.Od tohoto momentu už nepotrebujeme varešky a vidličky. Ruky stačia.3. Kus jablka vždy "vyčvachtáme" v citróne a začneme ukladať na panvicu. Systém ukladania je dôležitý. Na spodok idú jablká "vypuklým dole", potom medzi ne rozmiestnime vrstvu ukladanú opačne - vypuklým hore. Princíp je, aby boli jablká husto uložené a neboli medzi nimi zbytočne veľké medzery.4. Pridáme plyn - "stredný plameň". Jabĺk sa už nedotýkame, nešťucháme do nich. Čakáme. 10 minút sa nebude diať nič, potom to začne dobre voňať a okolo 15. minúty nám začne bublajúce maslo hustnúť a začne "ľahko meniť farbu a chuť". Prvé známky karamelizácie. Priebežne ochutnávam malou lyžičkou.5. V tejto fáze to celé šupneme do trúby vyhriatej na 200stC, ale nie horkovzduch. Doporučujem klasiku zhora-zdola. Približne na 15 minút.6. Teraz rozvaľkáme placku z cesta. Trochu väčšiu ako forma/panvica. Lístkové sa dobre vaľká (je to spisovne?) vínovou flašou.7. Jablká vyberieme, plácneme na ne zhora cesto. Prečnievajúci okraj cesta "tam tak zašmodrcháme" naspäť pod okraj jabĺk. Zbytočne sa s tým nepárame, pretože to je pekelne horúce. Urobíme 2-3 diery do cesta. Nie mikro! Aspoň také, ako malíček.8. Šupneme to naspať do truby, ešte asi tak na 15-20 minút.9. Vyberieme a necháme (presne) 10 minút chladnúť. A teraz to treba preklopiť na nejakú tácku, podnos alebo niečo podobné. Klasický postup - priložíme tácku zhora a otočíme o 180 stupňov. Chce to "švung a eleganciu". Inak bude karamel a maslo všade. Toto sa samozrejme na 99% nepodarí, koláč nebude vypadať tak ako na obrazkoch z časopisov. To nevadí. Odpadlé jablká upravíme do správnej polohy vidličkou a tvárime sa, že všetko je OK a nič sa nedeje. Skutočne sa nič nedeje. Pri Tarte Tatin nejde o formu, ale o chuť. Podávame ešte teplé. Mne to chutí aj studené.Variácie sú - bez masla pripraviť karamel - toto je ale náchylné na pripálenie. A práve maslo dodáva jedinečnú chuť. Kombinácia masla, karamelu, jabĺk a citrónu je na tom najskvelejšia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ludmila Z. (lili73) ID 46537 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.2.2012, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Delikátna nápň do palaciniek :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na asi 10 palaciniek potrebujeme: * 1 kyslú smotanu * 1 banán * 1 jahodový kompót ( poprípade čerstvé jahody ) * 1 poprípade 2 vanilkove cukre

POSTUP PRÍPRAVY

Banany nakrajame na menšie kocky, z jahodového kompótu zlejeme šťavu, a použijeme len jahody. Ja ich nekrájam, dávam ich celé. Všetko spolu zmiešame, a naplníme palacinky. Potom stočíme.
môj tajný tip : na vrch palaciniek postrúham mliečnu orieškovú čokoládu. Geniálna mňamka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Tinka J. (Lovumba) ID 231433 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 21.2.2012, 15:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pudingoš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Recept podľa Martina P. (Mata406) ID 48300 a zapletená podľa Beata A. (bijaa) ID 71519

POSTUP PRÍPRAVY

Do pudingu som dala normálne maslo rajo. Veľmi dobre to chutí. Veľmi dobrý recept Martinka :DD Ďakujem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana L. (zuzika21) ID 20369 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.2.2012, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

vianocka aj ked trochu potrhana :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 1 kg hladkej muky, 6 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 1 drozdie, 2 lyzicky kavove soli, 2 polievkove lyzice cukru. na potretie rozslahane vajicko

POSTUP PRÍPRAVY

postup: deci mlieka si zohrejeme (to deci je vratane tych siestich co je v ceste, takze potom uz dame len 5 dcl) aby bolo teple (nie horuce). do tohto mlieka dame stipku cukru len na konci nozika, rozdrvime do neho drozdie a pockame kym zacne pracovat. potom spracujeme vsetky ostatne suroviny nechame kysnut. vykysne nam krasne cesto a potom si spravime 9 sulancov a pletieme. dole dame 4, stredna vrstva 3 a horna 2. Sparatkami pozapichujeme aby sa nam nerozisla (aj ked mne to nevyslo hihi), natrieme rozslahanym vajickom a pecieme 20 minut na 185 stupnoch. Hned ako vyberieme z rury, potrieme studenou vodou aby nam korka z vianocky zmakla a nebola tvrda. DOBRU CHUT :) inak ja som tu robila jednu velku vianocku, ale je fajn spravit aj dve mensie. tiez sa vam zmestia na plech a aj sparatka alebo spajdle vam ich lepsie udrzia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.3.2012, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jemne palacinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2oo g muky, 2 vajcia, 3 dl mlieka, 3 dl vody (mineralky), stipka soli, lyzicka cukru, pol deci oleja (cca 12 ks)

POSTUP PRÍPRAVY

Panvicu naolejovat, len pred pecenim prveho kusu, potom uz netreba...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Henrieta C. (henina) ID 87360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2012, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

České koláče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto robím od oka - sú to koláče , ktoré mi pripomínajú domov a všetko s ním spoločné . 1 kg hladkej výberovej múky , asi 10 PL kryšt. cukru , kvasnice - väčšie balenie , 3 žĺtka, vanilínový cukor , 0,5 l mlieka - možno aj viac , olej - 1,5 - 2 dl oleja , majolka - zhruba 3- 4 PL - cesto je jemné , soľ . Plnka : 2 tvarohy , žĺtko , hrozienka , citronová kôra , práškový cukor , vanilínový cukor . Posýpka : polohrubá múka + práškový cukor + van. cukor + maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások : vlažné mlieko + cukor + kvasnice .
Všetky prísady zmiešame , pridáme kvások - necháme asi 1 hodinu vykysnúť .
Z cesta si robím malé gulôčky , do vnútra dám tvaroh , do stredu nahor slivkový lekvár , potriem vajíčkom a posypem posýpkou . Nechám na plechu asi 15 minút a pečiem . Sú výborné . Pečiem ich podľa maminky , ktorá tiež cesto robila vždy len tak od oka . Cesto nesmie byť tuhé ani riedke . Podľa toho aj množstvo mlieka .
Želám príjemné pečenie . Je to naozaj pravý česko - moravský recept .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

linecke kocky orechové


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Linecke pecivo: 150 g polojruba muka, 150 g hl. múka, tochu soli, 200 g masla, 100 g práškový cukor, citronova kora, 1 vace Orechove cesto: 250 g masla, 250 g praskový cukor, citronova kora, 150 mlete orechy, 150 g polohruba muka, 2 lyžice rumu, a 7 bielkov Poleva: 7 žítkov, 300g praskový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Linecke cesto - suroviny zmiesame a necham na 2 hodiny v chladnicke, potom vyvalkame na tenký plát a prenesieme na plech vyloženy papierom.
Orechove cesto - maslo a praskový cukor - vyslahame do peny postupne pridavame ostatne suroviny a nakoniec tuhy sneh z bielkov .
Na linecke cesto dame plnku apecieme pri 150 stupnoch cca 40 minut.

Polevu - dame na teply kolac a ncham zaschnut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.12.2011, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

torta pre vnucku, piekla dcera


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.11.2011, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

vianočný kolač


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

450 g male tmave hrozienka, 350 g svele hrozienka (ja som dala hrozienka namocene v rume :)) ), 50 g kadizovane čerešne, 50 g kandizenovana citronova kora, 3 lyzice brendy - konak, 225 g hl. muky, 1/2 lyžičky soli, 1/2 lyžičky nastruhany muškatový oriešok, 225 g masla, 225 g prirodny sukor ( aj som dala hnedy) 4 velké vajcia (5 stredne velkých som dala) 50 g mandli nasekaných na hrubo 1 lyžca melasy resp. tmavý med kora z 1 citronu a pomaranču + alkohol na dolievanie - jedno doliatie cca 4 lyžice

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Andrea D. (R&A&S) ID 12366 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.11.2011, 10:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 176 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu