. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 441-450)<< predošlé 1,.,40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

mäsovo syrové fašírky so sladko-kyslým zemiakovým šalátom ..... mňaaaaaaaaaaaamka



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Fašírky: pomleté mäso (1kg) zmiešame s postrúhaným syrom (ja som dala údený, aby vynikol - 15 dkg), pridáme cibuľu (1 menšiu), pretlačený cesnak (asi 6-8 strúčikov), soľ, korenie, rascu a strúhanku (ja do fašírok nedávam namočené rohlíky, nemám to rada, takže vždy používam strúhanku - v podstate je to to isté - asi 2 trojdecové poháre, 1 vajíčko, dobre vymiešame, vyformujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vysmažíme.
Šalát: uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme, pretlačíme, ako na šalát, pridáme, na kocky pokrájanú cibuľu, zavárané uhorky, môžeme z nich aj mrkvu, zaváraný hrášok (ja som tentokrát nemala doma, takže je bez hrášku, ale hrášok je tam výborný). Kto má a lúbi, tak si môže pridaj aj zaváranú kapustu (my ju máme veľmi radi, a dávame ju aj do majonézového šalátu), šalát osolíme, okoreníme. Pripravíme si nálev tým, že prevaríme vodu s cukrom, soľou a octom, keď zovrie, pridáme trochu oleja. Ešte teplým zalejeme zemiakovú zmes, premiešame a dáme vychladnúť. Nebojte sa ho nazačiatok urobiť trošku redší, ale zas nie moc, nálev trochu vsiakne do zemiakov. A dochutiť už podľa vlastnej chuti, v každom prípade má byť šalát sladkokyslý.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 24.5.2016, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

karé na pražský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčového karé, 200 g údeného mäsa, 100 ml kyslej smotany, 50 g hladkej múky, 2 vajcia, mlieko, strúhanka, korenie, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Karé naklepeme, osolíme a okoreníme ( mletým čiernym korením). Údené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku, k zomletému pridáme smotanu, premiešame až vznikne krémová plnka. Každý plát natrieme plnkou, zvinieme, spojíme špáradlom. Závitky obalíme v 3-obale a vypražíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Veronika T. (eseta) ID 106408 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

PIKANTNÉ DRŽKY



POTREBNÉ PRÍSADY

600g predvarených držiek(polotovar),1PL masti,2PL oleja,2PL par.pretlaku,2cibule,1červená paprika,rasca,MČK,MČpaprika sladká aj pálivá,3strúčiky cesnaku,soľ,majorán,kocka masoxu

POSTUP PRÍPRAVY

- Do rozohriatej masti pridáme olej,očistenú nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania dozlatista opražíme.
- Papriku zbavíme jadier,pokrájame nadrobno,vložíme do cibule,posypeme rascou,paprikou,premiešame a podlejeme vodou.
- Pridáme držky,mysox,pretlak a dusíme 15 min.pridáme nadrobno nasekaný cesnak,pálivú pariku kto ako rád pálivé.
- Podlejeme vodou,osolíme,okoreníme a udusíme do mäkka.
- Posypeme majoránom,premiešame a podávame s chlebom no hodí sa aj knedľa.
Je to naozaj výborné!!!!!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alena K. (AJKA77) ID 12317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 8.6.2013, 7:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové s hlivou na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

500-600g brav.maso, caa 250g hliva /príp.čerstvé šampióny/ , 1 cibuľa, olej, 2 ML červ.paprika, 2 ML hríbové korenie, 2 strúčiky cesnaku, 3 trojuholníky syra so hríbovou príchuťou / kľudne može byť aj klasický smotanový/, soľ, vegeta, 1 šľahačka 33%, 1 l mlieka, 2 1/2 PL polohr.múka, šťava z citrónu

POSTUP PRÍPRAVY

... kuk postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.8.2009, 17:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Šuej-ču-žou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bravčového mäsa zo stehna, 1 vajce, pol lyžice Solamylu, lyžica vody, olej na opekanie, 100 g hlávkovej alebo čínskej kapusty, pol šálky vývaru, lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína,1 lyžica rastlinného oleja, Glutasol /ale v rámci zdravej výživy doporučujem vynechať a radšej použiť obyčajnú soľ/, na hrot noža ml. č. korenie, pol lyžičky drvených chilli papričiek. Rozpis je pre dve osoby, suroviny treba upraviť podľa počtu strávnikov.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na tenké plátky naprieč vlákna /3x4cm, hr. 2mm/ a namočíme do zmesi pripravenej zo soli, vajca, Solamylu rozmiešaného s vodou. Po 20 min. mäso vložíme do panvice s rozohriatym olejom a za stáleho miešania o opečieme. Opečené vyberiem, necháme odkvapkať. Na zvyšnom oleji opečieme kapustu pokrájanú na tenké rezančeky , zalejeme vývarom a krátko podusíme /musí zostať chrumkavá/. Potom pridáme pripravené mäso, pokvapkáme sójovou omáčkou, vínom, osolíme, /alebo posypeme Glutasolom, ak chcete/, dobre premiešame, 2 minúty spolu podusíme. Kto má rád pikantné, môže pridať chilli papričky , mleté č. korenie sprudka opražené na kvapke oleja. Takto pripraveným pálivým olejom ochutíme jedlo a podávame s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana M. (artemisia) ID 84576 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVČOVE´ AZU


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

750 g bravčového stehna, 2 ČL horčice, štipka práškového cukru, 2 PL kečupu, 2 CL mletej červenej papriky, 1 ČL worcesterskej omáčky, 2 PL oleja, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Kečup,horčicu a 2 PL oleja dobre zmiešame, pridáme čierne a karí korenie,papriku a worcester. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame a zamiešame do zmesi. Mäso pokrájame na tenké pásiky, trošku posolíme a premiešame s pripravenou zmesou. Necháme aspoň 1 hodinu odležať. Potom na panvici rozohrejeme olej a mäsko najprv prudko, potom mierne oprážíme, kým nezmäkne. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi. Môj tip: Namiesto bravčového mäsa som použila kuracie aj morčacie mäso.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Jana K. (januscha23) ID 104163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.10.2011, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové medailónky na hríboch a slaninke



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg brav.masa /ja som mala pliecko/, horčica, olej, worchester omáčka, soľ, bylinkové korenie, sušené hríby / mozu byť aj čerstvé šampióny/, asi 100g oravská slanina, 1 cibuľa, 3 trojuholníky taveného syra

POSTUP PRÍPRAVY

- také masko my veľmi mozeme .. :) Nie je to žiadna kuriozna špecialita, ale veľmi chutné masko :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 25.4.2013, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčový rezeň na paprike a rajčiakoch ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

0.5 kg bravč. mäsa * olej * cibuľa * hl.múka * 150 g.rajčiakov * 200 g papriky * soľ * korenie * mletá červená paprika *

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík mám ešte z detstva. Robievala ho naša mamina. Je jednoduchý a veľmi dobrý.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.10.2009, 9:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Skvelá pochútka



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové mäso, syr, šunka, horčica, múka na obalovanie. soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso si naklepeme a zasolíme si ho, na vyklepané mäsko si dáme horčicu, šunku a syr. Zvynieme si mäsko a okraje mäska uchytíme špáratkami aby sa nám nerozvinul.Hotové zvynuté mäsko obalíme múke a na oleji opečeme z obidvoch strán, opečené podleje vodou a dusíme dokial nam mesko nezmäkne. Podávame s ryžou a s zeleninovým šalátom, ja som si k tomu pripravila opečené zemiaky. A tiež to bola chuťovka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lucia H. (Lea332) ID 99302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.10.2009, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sviečková na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

600g bravčového masa, 1 stredná cibuľa, 2 vačšie mrkvy, 1 malý petržlen, tretina kalerábu, 250 ml šlahačkovej smotany, 1 masový bujón, 3 bobkové listy, 5 ks nového korenia, 6 ks čierneho korenia, 1 ČL horčice, 1 PL masla, vegeta, soľ, solamyl

POSTUP PRÍPRAVY

Nasolené rezne si opečieme na malom množstve oleja. Potom ich vyberieme. Vo výpeku opražíme cibuľu, pridáme zeleninu nakrájanú na kúsky alebo nastrúhanú, opražíme. Potom pridáme maso, horčicu a všetky druhy celého korenia. Zalejeme bujónom tak, aby bolo všetko zakryté. Dusíme pokiaľ maso nezmakne. Potom ho vyberieme aj s celým korením a omáčku vyšľaháme. Prilejeme smotanu zahustenú solamylom. Ak je omáčky málo, alebo je hustá dolejeme vodu. Nakoniec dochutíme vegetou, soľou a maslom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 11.12.2013, 0:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 441-450)<< predošlé 1,.,40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu