. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660
.
mimibazar.sk/etelinka
Oblasť: Zvolen
Telefon: 0910 / 947 414
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.12.2007
Naposledy: 13.4.2021 13:33
Aktualizácia: 13.4.2021 13:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 261
RODINNÉ FOTOGRAFIE 44
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 43
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 43 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Bagetkové plachetnice



POTREBNÉ PRÍSADY

500g chlebovej zmesi, rama, šunka, salám, syr, paradajky, paprika, ľadový šalát

POSTUP PRÍPRAVY

Z 500g chlebovej zmesi si pripravíme cesto podľa návodu, ja som ešte primiešala slnečnicu, ľan a sezam. Necháme vykysnúť 90 minúť. Z cesta urobíme 20 malých bagetiek, dáme na vymastený plech a pečieme pri 200 stupňoch (teplovzdušná rúra) 35-40 minút. Po vychladnutí bagetky prekrojíme, natrieme ramou, dáme šalát, šunku (salám), syr, paradajku, koliesko papriky a na špáratko napichneme šalát ako "plachtu". Vyzerá to veľmi efektne. Bagetky môžeme natrieť aj ľubovoľnou nátierkou, závisí od vašej chute a akú návštevu čakáte.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.2.2010, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia pre labužníkov



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, maslo (nenahrádzať margarínmi !!!), kečup, horčica, vegeta, cesnak (čerstvý alebo sušený)

POSTUP PRÍPRAVY

Roztopíme maslo, pridáme kečup, horčicu, vegetu a čerstvý prelisovaný cesnak (koho bolí žalúdok od čerstvého cesnaku, tak odporúčam sušený, má výbornú chuť a žalúdok po ňom naozaj nebolí). Dobre premiešame.
Kuracie prsia vložíme do nádoby z jénskeho skla, polejeme pripravenou maslovou hmotou, prikryjeme a dáme piecť do rúry. Na záver pečenia môžeme posypať strúhaným syrom. Po upečení necháme troška postáť, maslo sa vpije do kuracích pŕs, tak nie sú vôbec suché a chutia fantasticky. Podávame s ryžou, zemiakmi ... a so zeleninkou.
Dobrú chuť !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 23.6.2013, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie karí s ananásom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča - vykostíme a mäso nakrájame na kocky, múka, soľ, čierne mleté korenie, olej, cibuľka, cesnak, med, karí korenie, ananásový kompót, worcesterská omáčka, príloha ryža alebo zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájané mäso obalíme v múke zmiešanej so soľou a korením. Hrniec wok rozohrejeme, pridáme potrebné množstvo oleja, vložíme mäso a prudko opečieme, potom pridáme nakrájanú cibuľku na kolieska, pretlačený cesnak, 2 PL medu, 1 PL worcester.omáčky, 1 ČL karí korenia. Dobre premiešame a pridáme nakrájaný ananásový kompót (bez šťavy). Podlejeme troškou vody alebo vývaru a dusíme do mäkka. Na koniec podľa chuti ešte poslíme a okoreníme.
Ako prílohu podávame varenú ryžu alebo opekané zemiaky alebo ....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.2.2010, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Krehké syrové tyčinky



POTREBNÉ PRÍSADY

150g masla, 180g strúhaného syra (syr s výraznejšou chuťou, alebo slanší syr), 1/2 šálky smotany na šľahanie (alebo plnotučné mlieko), 1/2 ČL soli (ak je syr slaný, nepridáme soľ), 1 ČL sladkej mletej červenej papriky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 250g hladkej múky, na potretie 1 rozšľahané vajce, na posypanie - mak, sezam, ľan, slnečnica

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo a syr dobre premiešame, pridáme smotanu, soľ, papriku a preosiatu múku s práškom do pečiva. Vypracujeme na krehké cesto a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske cca na hrúbku 0,5cm a vrch potrieme vajcom a vykrajujeme tyčinky alebo iné tvary. Uložíme na pomastený plech, vrch posypeme makom, sezamom, ľanom a slnečnicou a pečieme pri 200 stupňoch cca 12 minút (alebo aj viac, aby boli tyčinky upečené do zlatista).
Chutia fantasticky, milujú ich moje deti aj manžel a samozrejme aj návštevy ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.5.2011, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medové rezy "Marlenka"



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 100g masla, 2 PL medu, 250g cukru, 1PL sódy bikarbóny, 1ČL octu, 2 vajcia, 700g hladkej múky Na plnku: 500ml mlieka, 1 zlatý klas, cukor, maslo (hera, palmarin ...)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto na "Marlenku" je jemnejšie a nadýchanejšie ako klasické cesto na "Medové rezy".
Zmiešame sódu bikarbónu s octom a necháme vyšumieť. Pridáme maslo, med, cukor, rozšľahané vajcia a dáme variť do hrnca. Varíme na miernom ohni, až kým sa nezačne tvoriť pena a hnednúť. Odstavíme, necháme troška vychladnúť a pridáme múku. Vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí a z každej upečieme plát cesta. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu (alebo na papieri) pri 190 stupňoch cca 4-5 minút. Pláty zlepíme krémom (varíme klasicky: mlieko zmiešame s cukrom, pridáme rozmiešaný zlatý klas v troške mlieka a uvaríme kašu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom) potrieme krémom aj vrch a posypeme mletými orechmi a polejeme čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Zemiakovo-vajíčkový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

5 zemiakov uvarených v šupke, 5 vajec uvarených na tvrdo, 2 kyslé uhorky, mladá cibuľka aj s vňaťkou, 1 čajová lyžička horčice, majonéza, kyslá smotana, pažítka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky, uhorky a vajíčka nakrájame na kocky, cibuľku na kolieska, pridáme ostatné suroviny a dobre zamiešame. Kto nemá rád majonézu, stačí dať len kyslú smotanu alebo biely jogurt, aj tak chutí šalát fantasticky. Necháme dobre odstáť v chladničke, aby sa chute premiešali.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2014, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perníkové trojuholníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 150g prášk.cukru, 120g Hery, 2 celé vajcia, 3 lyžice medu, 1 čajová lyžička sódy bikarbńy, 1 čajová lyžička korenia na perníčky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady majú mať rovnakú teplotu, spolu zmiešame, cesto necháme cez noc postáť v chladničke (alebo aspoň 1 hodinu). Potom rozdelíme na 2 časti, upečieme 2 pláty a zlepíme džemom. Vykrajujeme trojuholníčky a jeden okraj namočíme do čokolády.

PS: Cesto je stále mäkké, ja pečiem z neho aj medovníčky na Vianoce.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.6.2009, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Punčové bonbóny pre detičky



POTREBNÉ PRÍSADY

2x piškóty Opavia po 120g, 250g masla (alebo Hera), 100ml ovocného sirupu (jahoda, malina, alebo lesná zmes), 1 vanilkový cukor, 2 polievk.lyžica kakaa, 100g posekaných vlašských orechov, 100g posekanej horkej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóty rozpučíme valčekom (nie je vhodné zomlieť úplne najemno, je dobré, keď zostanú malé kúsky), zalejeme sirupom, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame. Masu dáme schladiť na 30 minút do chladničky a potom tvarujeme guľky, ktoré namočíme v čokoláde (môžeme obaliť aj v strúhanej čokoláde, kokose, mletých orechoch, kakaovom prášku - každému chutí niečo iné). Hotové bonbóny udržiavame v chladničke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 2.3.2010, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Domáci cottage cheese



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g tvarohu, 1 biely jogurt, soľ, 2 strúčiky cesnaku, pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh dobre rozotrieme s jogurtom, osolíme podľa chuti, pridáme roztlačený cesnak a nakrájanú pažítku. Natierame na chlebík, bagetu, rožteky ...
Ak čakáte návštevu, môžete naplniť s touto nátierkou paradajky alebo polovičky paprík, ale si upečte malé žemličky, vnútro vyberte a naplňte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.5.2010, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vajcová hrudka



POTREBNÉ PRÍSADY

10 vajec, 1 liter mlieka, 1 polievková lyžica kryštál. cukru, 1 čajová lyžička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je tradičná východniarska Veľkonočná pochúťka.
Do väčšieho hrnca dáme variť mlieko, cukor a soľ, pridáme rozhabarkované vajcia a varíme, kým sa hmota nezrazí. Potom zlejeme do utierky (gázy,plienky - každá gazdinka používa iné) a stiahneme špagátom. Necháme dobre odkvapkať a po vychladnutí krájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 3.3.2010, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 43 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu