končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 43 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Bagetkové plachetnicePOTREBNÉ PRÍSADY 500g chlebovej zmesi, rama, šunka, salám, syr, paradajky, paprika, ľadový šalát POSTUP PRÍPRAVY Z 500g chlebovej zmesi si pripravíme cesto podľa návodu, ja som ešte primiešala slnečnicu, ľan a sezam. Necháme vykysnúť 90 minúť. Z cesta urobíme 20 malých bagetiek, dáme na vymastený plech a pečieme pri 200 stupňoch (teplovzdušná rúra) 35-40 minút. Po vychladnutí bagetky prekrojíme, natrieme ramou, dáme šalát, šunku (salám), syr, paradajku, koliesko papriky a na špáratko napichneme šalát ako "plachtu". Vyzerá to veľmi efektne. Bagetky môžeme natrieť aj ľubovoľnou nátierkou, závisí od vašej chute a akú návštevu čakáte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.2.2010, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia pre labužníkovPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, maslo (nenahrádzať margarínmi !!!), kečup, horčica, vegeta, cesnak (čerstvý alebo sušený) POSTUP PRÍPRAVY Roztopíme maslo, pridáme kečup, horčicu, vegetu a čerstvý prelisovaný cesnak (koho bolí žalúdok od čerstvého cesnaku, tak odporúčam sušený, má výbornú chuť a žalúdok po ňom naozaj nebolí). Dobre premiešame. Kuracie prsia vložíme do nádoby z jénskeho skla, polejeme pripravenou maslovou hmotou, prikryjeme a dáme piecť do rúry. Na záver pečenia môžeme posypať strúhaným syrom. Po upečení necháme troška postáť, maslo sa vpije do kuracích pŕs, tak nie sú vôbec suché a chutia fantasticky. Podávame s ryžou, zemiakmi ... a so zeleninkou. Dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 23.6.2013, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie karí s ananásomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kurča - vykostíme a mäso nakrájame na kocky, múka, soľ, čierne mleté korenie, olej, cibuľka, cesnak, med, karí korenie, ananásový kompót, worcesterská omáčka, príloha ryža alebo zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Nakrájané mäso obalíme v múke zmiešanej so soľou a korením. Hrniec wok rozohrejeme, pridáme potrebné množstvo oleja, vložíme mäso a prudko opečieme, potom pridáme nakrájanú cibuľku na kolieska, pretlačený cesnak, 2 PL medu, 1 PL worcester.omáčky, 1 ČL karí korenia. Dobre premiešame a pridáme nakrájaný ananásový kompót (bez šťavy). Podlejeme troškou vody alebo vývaru a dusíme do mäkka. Na koniec podľa chuti ešte poslíme a okoreníme. Ako prílohu podávame varenú ryžu alebo opekané zemiaky alebo .... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 24.2.2010, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Krehké syrové tyčinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 150g masla, 180g strúhaného syra (syr s výraznejšou chuťou, alebo slanší syr), 1/2 šálky smotany na šľahanie (alebo plnotučné mlieko), 1/2 ČL soli (ak je syr slaný, nepridáme soľ), 1 ČL sladkej mletej červenej papriky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 250g hladkej múky, na potretie 1 rozšľahané vajce, na posypanie - mak, sezam, ľan, slnečnica POSTUP PRÍPRAVY Maslo a syr dobre premiešame, pridáme smotanu, soľ, papriku a preosiatu múku s práškom do pečiva. Vypracujeme na krehké cesto a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske cca na hrúbku 0,5cm a vrch potrieme vajcom a vykrajujeme tyčinky alebo iné tvary. Uložíme na pomastený plech, vrch posypeme makom, sezamom, ľanom a slnečnicou a pečieme pri 200 stupňoch cca 12 minút (alebo aj viac, aby boli tyčinky upečené do zlatista). Chutia fantasticky, milujú ich moje deti aj manžel a samozrejme aj návštevy ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 8.5.2011, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medové rezy "Marlenka"POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 100g masla, 2 PL medu, 250g cukru, 1PL sódy bikarbóny, 1ČL octu, 2 vajcia, 700g hladkej múky Na plnku: 500ml mlieka, 1 zlatý klas, cukor, maslo (hera, palmarin ...) POSTUP PRÍPRAVY Cesto na "Marlenku" je jemnejšie a nadýchanejšie ako klasické cesto na "Medové rezy". Zmiešame sódu bikarbónu s octom a necháme vyšumieť. Pridáme maslo, med, cukor, rozšľahané vajcia a dáme variť do hrnca. Varíme na miernom ohni, až kým sa nezačne tvoriť pena a hnednúť. Odstavíme, necháme troška vychladnúť a pridáme múku. Vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí a z každej upečieme plát cesta. Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu (alebo na papieri) pri 190 stupňoch cca 4-5 minút. Pláty zlepíme krémom (varíme klasicky: mlieko zmiešame s cukrom, pridáme rozmiešaný zlatý klas v troške mlieka a uvaríme kašu. Po vychladnutí vyšľaháme s maslom) potrieme krémom aj vrch a posypeme mletými orechmi a polejeme čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Zemiakovo-vajíčkový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 5 zemiakov uvarených v šupke, 5 vajec uvarených na tvrdo, 2 kyslé uhorky, mladá cibuľka aj s vňaťkou, 1 čajová lyžička horčice, majonéza, kyslá smotana, pažítka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky, uhorky a vajíčka nakrájame na kocky, cibuľku na kolieska, pridáme ostatné suroviny a dobre zamiešame. Kto nemá rád majonézu, stačí dať len kyslú smotanu alebo biely jogurt, aj tak chutí šalát fantasticky. Necháme dobre odstáť v chladničke, aby sa chute premiešali. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2014, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Perníkové trojuholníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladkej múky, 150g prášk.cukru, 120g Hery, 2 celé vajcia, 3 lyžice medu, 1 čajová lyžička sódy bikarbńy, 1 čajová lyžička korenia na perníčky POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady majú mať rovnakú teplotu, spolu zmiešame, cesto necháme cez noc postáť v chladničke (alebo aspoň 1 hodinu). Potom rozdelíme na 2 časti, upečieme 2 pláty a zlepíme džemom. Vykrajujeme trojuholníčky a jeden okraj namočíme do čokolády. PS: Cesto je stále mäkké, ja pečiem z neho aj medovníčky na Vianoce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.6.2009, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Punčové bonbóny pre detičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2x piškóty Opavia po 120g, 250g masla (alebo Hera), 100ml ovocného sirupu (jahoda, malina, alebo lesná zmes), 1 vanilkový cukor, 2 polievk.lyžica kakaa, 100g posekaných vlašských orechov, 100g posekanej horkej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Piškóty rozpučíme valčekom (nie je vhodné zomlieť úplne najemno, je dobré, keď zostanú malé kúsky), zalejeme sirupom, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame. Masu dáme schladiť na 30 minút do chladničky a potom tvarujeme guľky, ktoré namočíme v čokoláde (môžeme obaliť aj v strúhanej čokoláde, kokose, mletých orechoch, kakaovom prášku - každému chutí niečo iné). Hotové bonbóny udržiavame v chladničke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 2.3.2010, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Domáci cottage cheesePOTREBNÉ PRÍSADY 250 g tvarohu, 1 biely jogurt, soľ, 2 strúčiky cesnaku, pažítka POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh dobre rozotrieme s jogurtom, osolíme podľa chuti, pridáme roztlačený cesnak a nakrájanú pažítku. Natierame na chlebík, bagetu, rožteky ... Ak čakáte návštevu, môžete naplniť s touto nátierkou paradajky alebo polovičky paprík, ale si upečte malé žemličky, vnútro vyberte a naplňte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 24.5.2010, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Vajcová hrudkaPOTREBNÉ PRÍSADY 10 vajec, 1 liter mlieka, 1 polievková lyžica kryštál. cukru, 1 čajová lyžička soli POSTUP PRÍPRAVY Toto je tradičná východniarska Veľkonočná pochúťka. Do väčšieho hrnca dáme variť mlieko, cukor a soľ, pridáme rozhabarkované vajcia a varíme, kým sa hmota nezrazí. Potom zlejeme do utierky (gázy,plienky - každá gazdinka používa iné) a stiahneme špagátom. Necháme dobre odkvapkať a po vychladnutí krájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 3.3.2010, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 43 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |