končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2380 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Kakaová roláda s mascarpone krémom a ovocím BEZ MÚKYPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 70 g práškového cukru, 1 pol. lyžica kakaa, štipka soli. Krém: 250 g mascarpone, 2 pol. lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ovocie podľa fantázie POSTUP PRÍPRAVY Rozdelíme žĺtka a bielka, do žĺtiek pridáme cukor a vymixujeme do penista, pridáme kakao a vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli. Na papier na pečenie vylejeme cesto a pečieme pri 200 stupňoch 10 min. Po upečení dáme cesto na mokrú utierku a pomaly stiahneme papier na pečenie. Hned zrolujeme a čakáme kým úplne vychladne. Krém: všetko vymiešame, natrieme na cestom poukladáme ľubovoľné ovocie, zvinieme a necháme v chlade aspon 3 hod. Na koniec posypeme práškovým cukrom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vynikajúci trojfarebný cheescake :)POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 400 g maslových sušienok, 100 g masla Krém: tvaroh mäkký - 750 g mascarpone - 250 g cukor - 2 poliev. lyžice 1 vanilkový cukor citrónová kôra, troška citrónovej šťavy tmavé ovocie ja som použila čučoriedky - 1 hrnček Čokovrstva: 200 g horkej čokolády, 200 ml smotany na šľahanie Čokoládová poleva : 100g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie - ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Celú prípravu začneme čokovrstvou a čokopolevou príprava oboch je rovnaká. Do malého hrnca vlejeme šľahačkovú smotanu a necháme zohriať, pozor nesmie vrieť! Vylejeme do misky. Do horúcej šľahačky pridáme nalámanú čokoládu a miešame aby sa rozpustila.Toto urobíme 2x - raz s 200 ml a raz so 100 ml šlahačky. Misku s väčším množstvom - na čokovrstvu - dáme do chladničky. Tú menšiu s čokopolevou necháme vonku pri izbovej teplote. Tortovú formu ( priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie, Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do formy. V miske zmiešame všetko na tvarohovú vrstvu - tvaroh, mascarpone, cukor (dejte podľa chuti, nám stačí 2 lyžice, ale ochutnáveajte) a citrónovú kôru so šťavou. Mixérom spojte a cca 1/2 nalejte na sušienky. Do zvyšnej polovice zamixujte šťavu z ovocia. Tu získate roztlačením prípadne vymixovaním tyčovým mixérom. Zafarbený tvaroh preneste na bielu tvarohovú vrstvu a opatrne uhlaďte. Tortu dajte na chvíľku do chladničky a vyberte misku so smesou na čokohmotu. Keď je studená, môžete začať šlahať mixérom , vyšľahajte do konzistencie podobnej šlehačke. Rozotrite na čučoriedkovú vrstvu a uhlaďte. Na tortu dajte čokoládovú polevu, dozdobte ovocím prípadne ako sa vám páči a dajte na 24 hodín do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský guľáš s karlovarskou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY Guľáš: hovädzie mäso 800g, cibuľa, bravčová masť, soľ, mleté čierne korenie, korenie na maďarský guľáš , štipľavá paprika, zelená paprika 3 ks, paradajky 3 - 4ks. POSTUP PRÍPRAVY Guľáš: Cibuľu osmažíme na masti, pridáme hovädzie mäso, necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme, pridáme korenie na madarský guľáš, zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť cca hodinu a pol, zároveň kontrolujeme a dolievame vodu podľa potreby. Po hodine a pol pridáme nakrájanú zelenú papriku a ošupané nakrájané paradajky a necháme dusiť dalšiu hodinu až hodinu a pol na miernom ohni. Ku koncu pridáme štipľavú papriku, prípadne dochutíme soľou. Karlovarský knedlík: použila som 5 starších rožkov, pridala 3 žltka, 2 dcl mlieka do ktorého som pridala cca štvrťku rozpusteného masla, osolila, okorenila, pridala pažítku, sušenú petržlenovú vňať, vyšľahala sneh z bielkov a všetko premiešala. Vytvarovala som na potravinovej fólii 2 knedle a vložila do vriacej vody. Varila som 10 min z jednej a 10 min z druhej strany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2021, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kysnutý pletenec/babka/ s medvedím cesnakom a sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 75 g masla, 230 ml mlieka, 21 g droždia, 375 g hladkej muky 00, 1 lyžička cukru, 1,5 ČL soli, 1 vajce, medvedí cesnak, olivový olej, hrsť sušených rajčiat, syr /parmezan, grana padano, gran moravia -čo chladnička dala/ POSTUP PRÍPRAVY Droždie posypať lyžičkou cukru a drevenou vareškou rozmiešať na kašičku, priliať polovicu mlieka izbovej teploty, zamiešať, prikryť utierkou a nechať vzísť kvások.Rozpustiť maslo, primiešať mlieko, vajce a vzniknutú zmes naliať do misy s múkou a soľou. Priliať aj kvások a vymiesiť hladké cesto. Nechať 20 minút odpočinúť.Zatiaľ si rozmixovať medvedi cesnak /asi 2 hrste/ s 2PL olivového oleja a sušenými paradajkami. Nakoniec pridať postrúhaný syr /množstvo podľa chute/.Cesto rozvaľkať na obdĺžnik, potrieť pripravenou zmesouv /može sa ešte posypať syrom/, stočiť do štrúdle a tú prekrojiť na polovicu, s tým ze koniec sa nedokrojí. Dve vzniknuté ćasti zapliesť a uložit do formy na chlebíček/vymazanej maslom a vysypanej strúhankou/rnCesta je celkom dosť, Ak máte formu 30cm dlhú tak to bude akurát a ak máte menšiu, môžete cesto rozdeliť ako ja.Nechať kusnúť asi 45-60minút.Piecť na 170C asi 40 minut. Tento chlieb je výborný podávať so syrom alebo len tak sám. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2020, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Skoricove osie hniezda od KiRiPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto:7 gramov sušeného droždia (alebo ½ kocky cerstveho), 3/4 hrnčeka vlažného mlieka, 3 PL cukru, 1 vanil. cukor, 1/4 hrnčeka oleja, 1/2 lyžičky soli, 1 vajíčko, 500 g hladkej múky (t.j. 2,5 hrnceka), ******Na náplň: 3/4 hrnčeka cukru, 3 lyžice mletej škorice, 125 g zmäknutého masla / margarinu na pečenie (cize 1/2 hery) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Droždie rozmiešame v teplom mlieku. Vo väčšej miske si zmiešame cukor, soľ, a múku. Všetko dobre premiešame a do celej zmesi pridáme droždie s mliekom, vajíčko a olej. Misku prekryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme ho odpočívať 1,5 hodiny. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 5 milimetrov. Na cesto natrieme náplň, ktorú sme si pripravili, kým cesto odpočívalo. Cesto zrolujeme a nakrájame na asi 3 centimetrové slimáky. Pečieme približne 20 minút na teplote 180°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie sotéPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia 500g, 2 cibule ,väčšia plechovka šampionov ,pohár zaváranej kápie ,kyslé uhorky ,soľ ,mleté čierne korenie ,smotana ,kečup ,vývar alebo bujon POSTUP PRÍPRAVY cibuľu nakrájame na kocky, kuracie prsia nakrájame na slížiky,uhorky na kocky,kapia je nakrájaná,šampióny sú tiež.Takže cibuľu orestujeme na oleji,potom pridáme kuracie prsia ,pridáme soľ a mčk, a dusíme cca 15 min.potom pridáme šampióny ,kapiu ,uhorky a kečup-zamiešame a podusíme chvíľu.Potom podlejeme vývarom alebo vodou a dam tam kocku bujónu.Necháme prevariť a pridáme smotanu.Znova prevaríme a hotovo.Podávame s ryžou.Ryžu robievam v trúbe a je výborná.Na jeden pohár ryže dávam pohár a pol vody. Ryžu orestujem na oleji a osolenú vodu dám variť zvlášť.Ked sa voda varí ,zalejem ryžu a dám do nej cibuľu napichanú klynčekami,aby pekne vonala a vložíme do trúby .Dávam na 250 st. - 18 minút .Ked je hotová ,vždy ju premiešam a ostane pekne nadýchaná.Cibuľu pred tým samozrejme vyberiem.Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lukas M. (luik) ID 332742 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Prudko žravé cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY pre 2 osoby : 1/2 balíka cestovín, 2 kuracie prsia, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, sušené oregano alebo bazalka, 1 smotana (na šľahanie alebo na varenie), 80 - 100 g Nivy, 3-4 ružičky brokolice POSTUP PRÍPRAVY Nasekáme cibuľu a necháme na oleji speniť. Pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia a necháme opekať asi 10 minút. Pridáme cesnak, bazalku alebo oregano, soľ a korenie podľa chuti. Zalejeme smotanou a necháme povariť. Do bublajúcej smotany pridáme nastrúhanú Nivu a necháme zhustnúť. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na malé ružičky a varíme cca 4 minúty. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na tanier dáme porciu cestovín, pár ružičiek brokolice a prelejeme omáčkou s mäsom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Božie milosti...POTREBNÉ PRÍSADY Fánky alebo Božie milosti - typické fašiangové pečivo aj u nás. Ako malá som ich zbožňovala pre tú cukrovú krustu, ktorá sa prilepila na mastný kus koláčika... ako dospelá som na ne zanevrela práve pre tú mastnotu /z vyprážania/ a kopu cukru /samozrejme skôr pre tie neblahé následky, ktoré tuk + cukor napáchajú na postave :D/. Lenže spomienky na detstvo a s tým spojené tradície sa drali na povrch a ja som hľadala recept, v ktorom bude zachovaná páperovitá ľahkosť fánok zvnútra, ale nebudú nasiaknuté tukom a oblepené kvantom cukru zvonka... a našla som, pre mňa a mojich blízkych ten najlepší. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: 200g hladkej múky. 125g kyslej smotany, 125g masla alebo margarínu, 1 žĺtok, štipka soli... okrem toho práškový, krupicový a vanilkový cukor na posypanie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubá múka, 360 g kryštálový,alebo práškový cukor, 2 veľké lyžice vanilkový cukor, 300 ml mlieko, 4 ks vajce, 200 ml olej, 1ks kypriaci prášok,1/2 KL sóda jedlá, kakao, čerstvé jahody, maliny / použila som z konzervy POSTUP PRÍPRAVY Do veľkej misy dáme olej, mlieko, vajcia a cukor. Metličkou spolu vymiešame. Pridáme múku, s kypriacim práškom a jedlou sódou. Poriadne vymiešame a potom si oddelíme polovicu cesta do druhej misky, do ktorej pridáme kakao. Cesto vylejeme na plech, najprv bielu vrstvu, na ktorú nasypeme čerstvé ovocie, ja som dala aj čerstvé jahody aj maliny z konzervy, potom kakakovú vrstvu, na ktorú tiež pokladieme ovocie, vylejeme na hlboký plech a dáme piecť na 180 stupňov asi 35 minút. Pre istotu drevenou špajdľou vyskúšame, či je bublanina upečená. Pečieme, kým nebude špajdľa čistá. PS: bublania sa dá urobiť aj čisto len z bieleho cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
bezlepková Sacherka alebo mini SacherkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150 g horkej čokolády, 5 vajec, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička škorice, vanilínový cukor, 120g hnedého cukru, 200g masla, 1 zlatý klas, 2 lyžičky sóda bikarbóna, 1 lyžica kokosového tuku, 3 lyžice marhulového lekváru.rnKrém:rn1 šlahačka, 100g horkej čokolády, 50g masla, vanilínový cukorrnna ozdobu ovocie POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame vanilínový cukor a hnedý cukor s celýmji vajciami do hustej peny, pre lepšiu chuť dajte 1/2 lyžičky soli. Roztopíme čokoládu s maslom a kokosovým tukom (stačí v mikrovlnke, alebo v kastroliku). Do vaječnej zmesy pridáme sódu, slatý klas a lekvár. Nakoniec primiešame roztopenú čokoládu s maslom. Buď vylejeme do tortovej formy 28cm alebo do 20 ks mufinových formičiek (lejeme do 1/2 formičiek).rnPečieme v predriatej rúre na 200 stupňov, po vložení stíšime na 160 stupňov s termovzduchom cca 25-35 min.rnrnKrém: zohrejeme šľahačkovú smotanu s cukrom, vložíme do nej čokoládu a rozmiešame pri nízkej teplote na hladko. odstavíme a vložíme maslo. premiešme a za horúca vlejeme do upečených tortičiek.rnZachladíme v chlade a dozdobíme ovocím alebo šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | ria s. (plaria) ID 21937 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2380 ďalšie >> |