končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
DIA RECEPTY |
Brokolica na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 400g brokolice (0,0 Sj) 2 strúčky cesnaku (0,0 Sj) 250 ml kyslej smotany (1,0 Sj) olivový olej (0,0 Sj) soľ (0,0 Sj) Spolu (1,0 Sj) POSTUP PRÍPRAVY . Dáme variť vodu s troškou soli. 2. Očistenú, umytú brokolicu nakrájame. Keď voda začne vrieť ponoríme brokolicu do vody a necháme 5 minút variť. Vyberieme na sitko a necháme odtiecť. 3. Na panvicu si dáme rozohriať olivový olej. Očistený cesnak podrvíme a dáme pražiť na olej. Pár minút miešame a pridáme brokolicu a kyslú smotanu. Ochutíme soľou. 4. Podávame s mäsom na prírodno a zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Nepečená čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík piškót (10,0 Sj) 1 šľahačková smotana (1,0 Sj) 13 dielikov horkej čokolády 74% (1,0 Sj) 500 g odtučneného tvarohu (0,0 Sj) Spolu (12,0 Sj) POSTUP PRÍPRAVY 1. Do tortovej formy rozložíme ½ piškót. 2. Do tvarohu nastrúhame 7 dielikov horkej čokolády a dobre rozmiešame. 3. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do tvarohu. 4. Polovicu tvarohu rozotrieme na piškóty, rozložíme druhú časť piškót a rozotrieme zvyšný tvaroh. 5. Na vrch torty nastrúhame zvyšnú horkú čokoládu. 6. Tortu dáme stuhnúť do chladu na niekoľko hodín. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.10.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA čokoládová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY PIŠKÓTOVÉ CESTO: 6vajec, 150g náhradného sladidla SWEET, 150g polohrubej múky, kypriaci prášok. KRÉM: 4dl mlieka, 1 balíček vanilk. pudingu, 20g kakaa, 100g masla, 60g náhradného sladidla SWEET, 150g DIA lekváru POLEVA: 100g horkej DIA čokolády, 50g stuženého pokrmového tuku POSTUP PRÍPRAVY CESTO: ušľaháme si sneh, žĺtka vymiešame s náhradným sladidlom. Do múky vmiešame kypriaci prášok a striedavo pridávame do žĺtok sneh s múkou. Vylejeme na papier na pečenie, pečieme na 220°C cca 15 minút. KRÉM: Mlieko, puding, kakao a sladidlo zmiešame a uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť a primiešame maslo. Vychladnutý korpus potrieme DIA džemom, krémom (z krému si trošku odložíme na potretie rolády z vrchu) zrolujeme na roládu, potrieme krémom, polejeme čokoládou alebo stačí posypať kokosom. Jeden rez obsahuje 2 SJ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.11.2009, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA zmrzlina ČOKOLÁDOVÁ A STRACCIATELAPOTREBNÉ PRÍSADY 3 práškové šľahačky bez cukru od Dr. Oetkera, 300ml tekutej šľahačky, 200ml mlieka, 1 pochúťková smotana, 3 van. cukor DIA (ak nezoženiete stačí pridať 3PL SWEET náhradného sladidla) POSTUP PRÍPRAVY Práškové šľahačky ušľaháme s tekutou šľahačkou a mliekom. Vmiešame pochúťkovú smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom DIA. Prešľaháme chvíľku a rozdelíme na dve polovice. ČOKOLÁDOVÁ - pridáme 5PL granka + 5PL roztopenej mierne vychladenej čokolády, zamiešame. STRACCIATELLA - pridáme 100g nastrúhanej čokolády. OVOCNÁ - ak by ste chceli aj ovocnú zmrzlinu môžete si rozdeliť na 3 časti a do tretej pridáte 300g prepasírovaného ovocia. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2009, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA kávová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 100ml vody, 1 ČL Nescafé, 150ml 12% smotany, 1bal. šlahačka v prášku bez cukru Dr. Oetker, 250g tvaroh, 3ČL náhradného sladidla SWEET POSTUP PRÍPRAVY Foto momentálne nemám, ale pri najbližšej výrobe zmrzlinky pridám ;o) Kávu zalejeme 50ml horúcej vody a dolejeme 50ml studenej vody. Nalejeme do mixéra. Pridáme smotanu, šľahačku v prášku - rozmixujeme. Pridáme tvroh, sladidlo a zas chvíľku mixujeme. Dáme do misky s vrchnákom a vložíme do mrazničky. Po hodine mrazenia ešte premiešame. cca po 5 hodinách môžeme maškrtiť ;o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.5.2009, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Pečené buchty s náhradným sladidlomPOTREBNÉ PRÍSADY Na veľký plech :o) 1kg múky špeciál 3 žĺtka 1/2 litra mlieka 1 kocka kvasníc + 1 čajová lyžička kr. cukru 1/2 čerstvého masla štipka soli 6 polievkových lyžíc náhradného sladidla SWEET od firmy IMBER (príp. ak nechcete robiť DIA buchty 6 PL kryštálového cukru) plnka (tvaroh, DIA džem..) POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku, náhradné sladidlo SWEET, žĺtka, štipku soli. Z mlieka, kvasníc, 1 čl cukru urobíme kvások. Maslo roztopíme. Kvások + maslo pridáme k ostatným prísadám, vymiesime cesto. Necháme kysnúť cca 30min. Rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, naplníme plnkou, vytvarujeme buchtičky, uložíme na plech a ešte necháme podkysnúť cca 40 min. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť 170°C Upečené potrieme ešte masielkom. Zvyšné bielka môžeme dať uvariť do osolenej vody. Pridáme maslo, tavený syr a máme pomazánku ;o) Samozrejme pri konzumácii nezabúdame pripočítať k rozpisu SJ. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 19.3.2014, 0:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Marcipánové gulePOTREBNÉ PRÍSADY mandle+voda (množstvo odhadom, aby keď vygúľate guľky, aby držala pokope) 10 dia horaliek rozdrviť+maslo, aby vznikla masa, ktora sa dá tvarovať. maslo sa v receptoch snazim nahradzat olivovym olejom, ale nie vzdy sa to da. . . horka dia čokoláda (ja som použila 74%-nú dia. . . ) POSTUP PRÍPRAVY z mandlí vyguľkáte guľky, obalíte ich v horalkách a namáčate do čokolády. môžete ešte na konci posypať orechami. . . 1 sacharidová jednotka = 35 gramov ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 4.5.2009, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
čučoriedkové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g masla, alebo olivoveho oleja 100 g fruktózy (ovocný cukor) 200 g hladkej celozrnnej múky 50g pomletých orechov 3 žĺtka 1 kávová lyžička prášku do pečiva čučoriedkový lekvár bez cukru ( alebo akýkoľvek) POSTUP PRÍPRAVY zmišame, vyvaľkáme, vykrojíme, nalekvárujeme, zlepíme 1 sacharidová jednotka=20 gramov (aj s lekvárom) - dávala som 4 g lekváru do každého. . . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA jablkové a jablkovo-čokoládové mafinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1. miska: 2 šálky hladkej múky /asi 2 x 250 ml/, 1/2 šálky Sorbitu so sacharínom /je to tak isto sladký ako cukor - čiže 1 lyžička tohoto sorbitu = 1 lyžičke cukru/, 1/2 lyžička prášku do pečiva, 1 citrónová kôra, 1 pomarančová kôra, 1 lyžička mletej škorice /ja som po sviatkoch už minula všetky zásoby a tak som improvizovala - použila som 1 lyžičku perníkového korenia/, 2. miska: 1 1/2 šálky mlieka /spolu asi 350 ml/, 3 vajcia, 2 lyžice oleja, soľ 3. miska: 250 až 500 g jabĺk pokrájaných na kocky POSTUP PRÍPRAVY Predhrejeme si trúbu na 180°C. Do prvej misky preosejeme múku, pridáme Sorbit, prášok do pečiva, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru, škoricu a soľ a všetko premiešame. Do druhej misky nalejeme mlieko, olej a rozmiešané žĺtka a všetko dobre premiešame. Následne obsah oboch misiek zmiešame a do cesta ľahko vmiešame kocky jabĺčok. Nakoniec do hotového cesta opatrne primiešame sneh s bielkov, ktorý sme si vyšľahali do tuha. Naplníme do 2/3 objemu vymastené a vysypané mafinkové formičky. Kto sa nechce hrať alebo uprednostňuje kočíky, môže použiť aj papierové košíčky - ja radšej do nich dávam už hotové upečené mafinky :O) Pečieme pri 180 °C po dobu 15 až 20 minút. Horúce mafinky možno obaliť v škoricovom cukre /zmiešame Sorbit so škoricou/, prípadne ozdobiť lekvárom alebo jablkovým Dia pyré a podávame. Prajem dobrú chuť. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Katarína K. (Karina) ID 40 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2009, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 31-39) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |