. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > GRILOVANIE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

GRILOVANIE

Výborný dip - vhodný ku grilovanému jedlu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kyslá smotana * 1 KL vegety * 1 KL práškový cukor * 1 KL čierne mleté korenie * 1 KL oregáno * 1 KL plnotučná horčica * 3 strúčiky cesnaku * chilli podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoducho všetko zmiešať :)) Perfektne sa to hodí ku grilovanému jedlu. Recept mám od kamošky :)) Tento dip nesmie chýbať na žiadnej grilovačke alebo "opekačke".

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 30.9.2012, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

grilované cukety s cesnakovým olivovým olejom



POTREBNÉ PRÍSADY

až sa hanbím toto nazvať receptom, také je to jednoduché :-DDD možno ten ochutený olej mnohé poznáte, a ktoré nie, určite ho vyskúšajte, je to úžasné :-)

POSTUP PRÍPRAVY

zmiešať v ľubovoľnom pomere panenský olivový olej, prelisovaný cesnak ( vééééľo, véééééľo ), nasekané bylinky - petržlenovú vňať alebo bazalku, kto chcete, aj trošku dosoliť a HOTOVO :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 15.5.2009, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované kuracie krídla s rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na marinádu budeme potrebovať: pivo , olej, grilovacie korenie, cesnak, med, sójovú máčku, šťavu z citróna, rozmarín. Nedávam soľ, pretože je obsiahnutá v grilovacom korení. A samozrejme kuracie krídelká.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hlbšej misy si nasypem celé grilovacie korenie. Pridám toľko oleja, aby vznikla redšia kaša. Potom pridávam postupne po troške pivo (asi tak pol fľaše), 6 prelisovaných strúčikov cesnaku, 2 PL medu, trošku sójovej omáčky (pozor neprežeňte to lebo je slaná !), pár kvapiek šťavy z citróna, a nadrobno nasekaný rozmarín. Asi tak 2ks - 10cm vetvičky. Ja to strihám nožničkami priamo do misy. Namočíme do marinády kuracie krídla a necháme v chlade odležať 24 hod. Sem - tam premiešame. Pred grilovaním treba maso vyložiť na tanier so servítkou a ďalšou servítkou ho treba trošku osušiť. Inak by marináda stekala do pahreby a dymilo by vám to.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilovaný encián......vynikajúci



POTREBNÉ PRÍSADY

pri obrázkoch

POSTUP PRÍPRAVY

postup s obrázkami

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov)

Tatiana P. (Beverli Hills) ID 21161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 26.10.2014, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Marinády na grilované rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

Grilované plátky mäsa budú jemnejšie, ak sa deň vopred alebo aspoň hodinu pred vlastnou prípravou naložia do marinády a niekoľkokrát sa v nej obrátia. Vhodné sú hovädzie, bravčové, jahňacie a hydinové stejky, karé a rezne, ako aj kuracie či morčacie prsíčka. Mäso krátko pred grilovaním dobre osušte, položte na naolejovaaný grilovací rošt, z obidvoch strán nechajte grilovať a pri každom obrátení potierajte pripravenou marinádou. Len čo sa na povrchu mäsa perlí číra mäsová šťava, posoľte ho a duchuťte zvyškom marinády a prílohami podľa vlastného výberu, napríklad šalátmi.

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpočet na jednolivé marinády postačí na 4 veľké kusy mäsa po 150 g.

Americká marináda na hydinu a bravčové mäso:

1 najemne nastrúhaná cibuľa, 4 lyžice oleja, 2 lyžice vínneho octu, 4 lyžice kečupu, 4 lyžice pomarančovej šťavy, 1 lyžička worcesterskej omáčky, niekoľko kvapiek omáčky Tabasco, 1/4 lyžičky drveného oregana


Papriková marináda na hydinu, bravčové a jahňacie mäso:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.9.2010, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované krídelká



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg čerstvých kuracích krídeliek, 2 PL oleja, 1 PL octu, 5 PL kečupu, 2 PL horčice, 5 pretlačených strúčikov cesnaku, 2 ČL soli, 1 ČL vegety, 2 ČL kari korenia, 1 ČL mletej rasce, 1 PL sušeného oregana, 1 PL sušenej bazalky

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame, pridáme krídelká a odložíme do chladničky v uzavretej nádobe min. na 12 hod.

Dobrú chuť ;o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.12.2011, 23:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Živánska v pahrebe ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové mäso * zemiaky * soľ * horčica * farebné papriky * paradajky * slaninka * cibuľa * olej * alobal *

POSTUP PRÍPRAVY

Toto výborné jedlo robievame tiež na chalupe. Každému pripravím jeden balíček, aby sme sa nepobili. Zemiačiky sa pripečú k alobalu a potom ich odlupujeme. K tomuto jedlu robievam tsatsiki, alebo paradajkový šalát. Recept pridám nabudúce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 11.2.2010, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilovaný baklažán s petržlenovou pastou ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Baklažán * soľ *.........PASTA : olivový olej * soľ * cesnak * petržlenová vňať *

POSTUP PRÍPRAVY

Baklažán podávame ku grilovanému mäsku, alebo aj samostatne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 24.7.2010, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované pavúčiky ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté bravčové mäso * cibuľa * soľ * čubrica (saturejka) * petržlenová a zelerová vňať * voda * olej * farebné papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Recepty na MMB sledujem už niekoľko mesiacov, veľmi sa mi páčia najmä obrázkové postupy, doslova som nimi nadšená!
Konečne pridávam svoj prvý recept, toto výborné jedlo sme robili na chalupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 13.1.2011, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované kuracie špízy s pikantnou salsou



POTREBNÉ PRÍSADY

½ kg kuracích pŕs alebo vykostené kuracie stehná bez kože
½ kg drobných zemiakov
bylinky (petržlenová vňať, bazalka, mäta, pažítka..)
6 PL olivového oleja
2 PL citrónovej šťavy
1 červená cibuľa
1 červená paprika
1 citrón
špajdle
mleté čierne korenie
soľ

Salsa:
8 zrelých pevných paradajok (1 konzervu lúpaných alebo krájaných paradajok)
2 zelené chilli papričky
2 strúčiky cesnaku
4 PL olivového oleja
2 PL bieleho vínneho octu
mleté čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ak použijete drevené špajdle, namočte ich asi na 30 min. do studenej vody. Nešúpané ale veľmi dobre omyté zemiaky varte asi 15 min., kým nezmäknú. Vyberte a nechajte vychladnúť. Nasekané bylinky zmiešajte s olejom, citrónovou šťavou a soľou. Bylinky použijte podľa sezóny čerstvé alebo sušené. Výbornou náhradou sú mrazené nasekané bylinky, ktoré sa dajú kúpiť, alebo pripraviť doma. Do takto pripraveného bylinkového oleja pridajte papriku nakrájanú na 3 cm kúsky a kúsky kuracieho mäsa rovnakej veľkosti. Dobre premiešajte. K zmesi primiešajte zemiaky, ktoré podľa potreby prekrojte na primeranú veľkosť k mäsu, a cibuľu nakrájanú na mesiačky, ktoré rozdeľte na jednotlivé vrstvy.
Takto pripravené suroviny môžete nechať niekoľko minút marinovať. Na špachtle striedavo napichujte kura, zemiaky, papriku, cibuľu a zakončite citrónom. Grilujte na strednom plameni asi 10 min.

Podávajte s pikantnou salsou: Paradajky ošúpte, zbavte semienok a dužinu nakrájajte najemno. Paradajky zmiešajte s najemno nakrájanými strúčikmi cesnaku a zelenými papričkami zbavené semienok. Pridajte ostatné prísady a nechajte odstáť.

Tip: Mimo sezónu postačí aj konzerva šúpaných paradajok, ktoré vám ušetria prácu. Špíz môžete obohatiť o kolieska cukety alebo kúsky prerastenej slaninky. Okrem salsy môžete špízy servírovať aj s šalátmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu