. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ovsené sušienky s brusnicami a bielou čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

100g ovsenej múky, 80g ovsených vločiek, 60g hnedého cukru, 8 PL mandľového masla, 1 vajce, 1/2 ČL sódy bikarbóny, štipka soli, sušené brusnice, biela čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si jednoducho vyrobíme ovsenú múku. Ovsené vločky nasypeme do mixéra a zmixujeme na jemno. 80g ovsených vločiek v celosti si nasucho opražíme na panvici. Ovsenú múku aj vločky dáme do väčšej misky a pridáme zvyšné suché suroviny: hnedý cukor, sódu a štipku soli. Dobre premiešame. Teraz si vyrobíme mandľové maslo ( ak nemáme kúpené) - najradšej ho vyrábam z mletých pražených mandlí z tesca - má potom príjemnú sladkú chuť. Mandle treba mixovať kým sa začnú uvoľňovať oleje a vznikne maslová hmota. Maslo a vajce pridáme k suchým surovinám a ručne stručne vymiesime cesto. Odložíme na hodinku do chladu.
Po hodinke cesto vyberieme a necháme chvíľu zmäknúť. Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru vyhrejeme na 180°C. Z cesta tvarujeme malé guľky, ktoré na plechu roztlačíme na placky s asi 5 cm priemerom. Ozdobíme brusnicami a dáme piecť na cca 10 minút. Na ešte teplé sušienky nastrúhame bielu čokoládu a necháme vychladnúť. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.12.2014, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Sviatočný orechový koláč bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 bielkov, 250 g prášk.cukru, 250 g mletých orechov. Žĺtkový krém: 5 žĺtkov, 140 g prášk.cukru, 2 lyžice kakaa, 4 lyžičky vody, 70 g čokolády na varenie. Maslový krém: 150 g masla, 120 g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si cesto: bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu a zľahka k nemu pridáme orechy. Túto zmes potom rozotrieme pravidelne na plech vystlaný papierom. Upečieme pri teplote 160 st.Celzia. Pripravíme si žĺtkový krém: v parnom kúpeli vymiešamie žĺtka, cukor, kakao, vodu a polámanú čokoládu, až kým sa čokoláda nerozpustí. Krém necháme vychladnúť. Pripravíme si maslový krém: vymiešame maslo, cukor a vanilkový cukor. Oba krémy spolu vymiešame šľahačom a krém odložíme na chvíľu do chladničky. Cesto po vychladnutí prekrojíme na 2 časti. Na jednu z nich natrieme krém (časť krému si odložíme na natretie okrajov koláča). Druhou častou prikryjeme časť natretú krémom. Boky koláča potrieme takisto krémom a ozdobíme vidličkou. Hotový koláč ešte posypeme posekanými orechami a necháme dôkladne odležať v chladničke. Krájame na malé kúsky, pretože koláč je sýty a výdatný. Dobrú chuť ,)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Barbora K. (Borisita) ID 13448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Šľahačkové venčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubá múka, 250g Hera, 180ml smotana na šľahanie, preosiaty práškový cukor - recept odporúčam, komplet príprava, cesto a pečenie trvá cca 40min a oplatí sa to robiť :)

POSTUP PRÍPRAVY

K rozpustenej Here dosypeme múku, premiešame a dolievame postupne smotanu - vypracujeme hladké cesto. Cesto dávame do strojčeka a tvarujeme venčeky. Ukladáme na suchý plech - može natesno, len aby sa nedotýkali. Pečieme na 170°C asi 20 minút. Po upečení si skúste jeden venček rozpoliť aby ste videli či vnútro nie je syrové - ak áno, trošku nechať dopiecť. Ešte teplé venčeky obaliť/popráškovať v preosiatom práš. cukre. Jedna dávka asi 60 venčekov o priemere 3,5cm. Odporúčam viac cesta lebo sú vyborné - ak chcete aby vydržali dlhšie čerstvé treba vložiť k nim do dózy mesiačik jabĺčka alebo chleba.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Nika P. (Nicky277) ID 272138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.12.2014, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Plnené kokosky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na pusinky : / na jedno bielko 50 g kokosu /\r\n\r\n3 bielka\r\n150 g cukor práškový\r\n120 g kokos – ak je masa redšia / väčšie bielky / - aj troška viac\r\n\r\nNa linecké cesto :\r\n\r\n210 g hladká múka\r\n125 g masla\r\n60 g cukor práškový\r\n1 celé vajce\r\n½ balíčka vanilkového cukru\r\n¼ prášku do pečiva ( naozaj len ždibec, inak sa nafúknu ) – cca 1,3 gramu\r\n\r\n ( odporúčam linecké si upiecť kľudne aj pár dní dopredu )\r\n\r\nNáplň :\r\n\r\nJahodový džem kvalitný – napr. D´ARBO z Billy alebo domáci\r\n\r\nČokoládový krém :\r\n\r\n75 g masla\r\n15 g hladká múka\r\n125 ml mlieka\r\n50 g cukor múčka\r\n100 g čokoláda na varenie\r\n\r\nPoleva na namáčanie spodných koliesok :\r\n\r\n100 g čokoláda na varenie\r\n80-90 g maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Pusinky :\r\n\r\nMetličkou zmiešame bielky a cukor a nad parou šľaháme , kým nám sneh nerobí špičky ( namočiť prst a keď urobia bielka špičku, je to ok – trvá to cca do 5 minút ).\r\nPotom vmiešame metličkou opatrne kokos – masa nesmie byť ani hustá, ani riedka, najlepšie dať do zdobičky a vytláčať kôpky na plech. Keď je masa hustá, nevadí, ušúľať ručne guličku, troška ju stlačiť a ukladať na plech – na papier na pečenie. Pečie sa cca na 140 st do 10 minút – ale treba sledovať, aby sa nespálili.\r\n\r\nLinecké cesto : Linecké koliesko vykrajovať troška menšie, ako sú pusinky\r\n\r\nSuroviny zmiešať na lesklý bochník, dať na 2 hodiny do chladničky, potom poriadne pomúčiť dosku aj cesto z oboch strán, vyvaľkať nie moc natenko, tak 3-4 mm , ukladať na plech s papierom na pečenie a piecť na 170 – do 10 mim – sledovať, keď okraje začnú tmavnúť – vybrať.\r\n\r\nČokoládový krém :\r\n\r\nRozpustíme si v hrnčeku 15 g masla a dáme na to múku – zápražka, priliať mlieko a metličkou miešať, aby sa nám rozpustili hrčky. Uvaríme hustú kašu, ktorú pri chladnutí treba sem tam premiešať. Nechať vychladnúť. Potom si vo vyššej nádobe vyšľaháme 60 g mäkkého masla a 50 g cukru a po lyžiciach všľahávame vychladnutú kašu. Potom si nad parou roztopíme čokoládu 100 g a keď trocha vychladne, po častiach ju zašľaháme do ostatnej masy. Vyšľaháme pekný čokoládový krém \r\n\r\nPlnenie :\r\nNa plech s papierom na pečenie porozkladáme linecké kolieska. Dáme si do zdobičky džem a na každé koliesko do stredu dáme kopček džemu.\r\nPotom si do zdobičky dáme čokoládový krém a okolo džemu nastriekame koliesko z krému.\r\nNa pripravenú plnku pricapneme kokosovú pusinku. Dáme do chladu aspoň na hodinku, nech krém prituhne a dobre drží koliesko a pusinku pokope.\r\n\r\nNamáčanie :\r\n\r\nV hrnci si nad parou rozpustíme čokoládu s maslom, každú kokosku chytíme opatrne za pusinku a nenamáčame v hrnci, ale linecké koliesko oblievame polevou pomocou polievkovej lyžice. Ukladáme na plech s papierom na pečenie – a dáme do chladu . Po hodinke sa kolieska dajú z papiera už pekne odlepiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana H. (bobenko) ID 2706 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Arašidové sušienky ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 4 PL arašidového masla - ja som mala z Tesca, ktoré obsahovalo aj kúsky arašidov, čo bol v tomto prípade bonus navyše, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL vanilkovej esencie, 2 PL posekanej horkej čokolády s obsahom kakaa min 70%

POSTUP PRÍPRAVY

... receptík na zdravšie maškrtenie z netu (http://fitnessdesserts.blogspot.sk/2014/03/fitness-arasidove-susienky-s-cokoladou.html), ktoré určite stoja za ochutnanie ... krásne voňajú arašidmi .... neobsahujú žiadne stužené tuky, rafinovaný cukor, bielu múku ani kukuričný sirup ... všetky suroviny okrem čokolády dajte do misky a dôkladne rozmixujte vidličkou alebo ponorným mixérom, aby sa hmota dobre spojila. Ochutnajte a podľa chuti môžete ešte dosladiť hnedým cukrom, stéviou alebo náhradným sladidlom (ja so prisládzala, pretože sa mi hmota zdala málo sladká - ale každý podľa chuti) ... nakoniec pridajte kúsky horkej čokolády a jemne zamiešajte do zmesi. Rúru predhrejte na 170°C, teplovzdušne. Plech vyložte papierom na pečenie a lyžicou ponakladajte kôpky zmesi, ktorú vytvarujte do tvaru sušienok. Pečte 10-12 minút. Z tejto dávky získate cca 12 sušienok ... mňaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Úžasné sicílske mandľové sušienky ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g mletých mandlí (ja som zohnala len mleté so šupkou, inak by sa mali použiť olúpané), 130g práškového cukru, 3 bielky (nevyšľahané), mandľová esencia 5 kvapiek (ja som dala mandľový likér - Amareto), na ozdobenie kandizované ovocie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

... tento výborný receptík som našla na nete (http://dorasart.blogspot.sk/) ... podľa receptu sú tieto sušienky charakteristické pre Sicíliu - sú výborné, majú úžasná chuť ... sú bez múky, takže ich môžu papať aj celiatici ... príprava je veľmi jednoduchá a výsledok poteší každý maškrtný jazýček .... Mleté mandle zmiešame s cukrom a bielkami, pridáme mandľovú esenciu alebo Amareto ... tu som oproti receptu urobila zmenu - masa sami zdala príliš riedka, takže som pridala cca 50g mletých orechov (hmota v chladničke čiastočne stuhne a dajú sa potom pekne robiť kôpky). Vznikne nám mazľavé cesto, ktoré sa podľa pôvodného receptu má cez vrecko s trubičkou alebo lis vytláčať na plech vystlaný papierom na pečenie, ale podľa mňa je vymiešaná masa bez chladenia nepoužiteľná - nedržala by tvar takže som ju dala na hodinu do chladničky a až potom som robila pomocou dvoch lyžičiek na pekáč malé kôpky, ktoré som zdobila kúskom kandizovanej čerešne a piekla som 15 min. pri 170°C. Po upečení necháme vychladnúť, nakoľko sú krehké a tvrdnú chladnutím ... neodolala som a jednu som ochutnala ... sú výýýýbornééééé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2015, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové guľky s ovsenými vločkami



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g masla, 100 g ovsených vločiek, 35 g kokosovej múčky, 75 g práškového cukru. 1 čajovú lyžičku vanilkového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 lyžicu studenej vody Na ozdobu: kokosová múčka

POSTUP PRÍPRAVY

1 . Všetky prísady v miske zmiešať na rovnomernu masu....

2 . Z toho cesta vyformovať malé guľky a obaliť ich v kokosovej múčke...

3. Guľky nechať odstať do druheho dňa chutia lepšie :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Dáša M. (MinyMay) ID 241391 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.12.2014, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Božské ďatlové pusinky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajíčka, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 rozpusteného masla, 200g jemných ovsených vločiek, 50g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 200g sušených datlí nadrobno pokrájaných alebo pomletých na mäsovom mlynčeku (ja som mala datle z Billy označené ako čerstvé - tuším aj v Tescu som také videla - sú mäkšie a myslím si, že lepšie je nakrájať aby sme mali v pusinkách kúsočky nie len kašu), 2 tortové oblátky alebo hotové mini oblátky

POSTUP PRÍPRAVY

... tento úžasný recept som objavila v decembrovom čísle čísle časopisu Dobré jedlo - a keďže ja datle môžem nedalo mi nevyskúšať - a výsledok predčil všetky moje očakávania ... už surová masa mala výbornú chuť a mala som čo robiť aby som nadmieru nekoštovala :-) .... recept nie je ťažký na prípravu a výsledok je fantastická chuť .... najskôr si pripravíme oblátky na štvorčeky cca 3 x 3 cm alebo použijeme hotové mini oblátky ... rozpustíme si maslo a necháme trocha vychladnúť ... celé vajíčka vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme rozpustené maslo a vločky zmiešané s múkou a práškom do pečiva, nakoniec vareškou vmiešame pokrájané datle a premiešame ... rúru vyhrejeme na 180°C ... na oblátky robíme lyžičkou kôpky a kladenie na plech vyložený papierom na pečenie ... vo vyhriatej rúre pečieme cca 10 - 12 minút - pokiaľ pusinky nechytia zlatú farbu ... sú výbornéééééé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.12.2015, 23:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Išelské tortičky, alebo tiež Išelky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 21 dkg hladkej múky, 2 dkg kakaa, 7 dkg práškového cukru, vanilkový cukor, citrónová kôra, škorica, 4 dkg mletých orechov, 14 dkg tuku PLNKA: 10 dkg práškového cukru, 3 žĺtka, vanilkový cukor - toto spolu vymiešať a pridať 2 dkg lekváru - najlepší je malinový alebo ríbezľový, 15 dkg mletých orechov a rum- podľa chuti a hustoty plnky, lepšia je hustejšia plnka, aby sa dala dobre nahrubo natrieť na kolieska. Načo šetriť keď je taká výborná a tortičky sú potom šťavnatučké. Z tejto jednej dávky vyjde asi 48-50 koliesok, tzn. asi 24-25 hotových tortičiek s priemerom 3,5 cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vypracujem cesto - podobné ako na linecké. Ja ho zvyknem niekedy na chvíľu, niekedy aj na pár hodín odložiť do chladničky. Cesto vyberiem z chladničky, nech trochu zmäkne a lepšie sa vaľkalo. Neviem od čoho to závisí, či je to tukom, alebo niečím iným, no niekedy ide cesto ťažšie vaľkať, akoby sa na okrajoch praskalo. Preto vždy pre istotu dosku aj povrch cesta poprášim miesto múky práškovým cukrom. Potom vyvaľkám asi na 4-5 milimetrov a vykrajujem kolieska. Zvyšky z vykrajovania kľudne znova premiesim a opäť vykrajujem. Spracujem plnku a vychladnuté kolieska plnim plnkou a zlepujem. Škaredšie a menej vydarené kolieska dávam na spodok :) Väčšinou robím plnku a plním kolieska až pár dní pred vianocami, aby aspoň niečo ostalo na sviatky. Hotové kolieska namočím vrchnou stranou do čokoládovej polevy, položím na pečiaci papier - aby sa to lepšie odlepovalo keď stečie čokoláda po stranách a vrch ozdobím lieskovcom. Kalorická bomba, veď plnka je bombová, ale veď raz za rok si doprajme :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika P. (74monika) ID 108263 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nepečené figové guľôčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g sušených fíg (nie príliš tvrdých), 80g práškového cukru, šťava z jedného pomaranča, 1/2 dl rumu, 250-300g mletých vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

... tento výborný nepečený dezertík mám od moje bývalej kolegyne - zamilovala som sa hneď po prvom ochutnaní ... je to "zdravšia" alternatíva cukroviniek ... sú svieže a výborné .... neodmysliteľne patria u nás k Vianociam ... postup je veľmi jednoduchý : figy zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme cukor, mleté orechy a šťavu z pomaranča a dobre zmiešame ... z masy robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha ... obaľujeme v kokosovej múčke alebo v mletých orechoch

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu