končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,19 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI VIACZRNNÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY Hladká múka T650, soľ, rasca, slnečnicové a tekvicové semienka, voda, olej, sušené droždie, zemiak POSTUP PRÍPRAVY Do domácej pekárničky nasypeme pol kila hladkej múky T650, 1 uvarený postrúhaný zemiak, kávovú lyžičku soli, lyžičku rasce, 100 gramov lúpaných slnečnicových a tekvicových semien, 3 deci vlažnej vody, pol deci slnečnicového alebo tekvicového oleja, 7 gramov sušeného droždia. Pečieme na programe Normal, tmavý, 750 gramov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2013, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Ciabatta - taliansky chlieb (z Apetit.cz)*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 500 g hladkej múky T650, 1/2 kocky droždia, 1 čL cukru, 2,5 čL soli, 60 - 80 g olív, príp. sušené paradajky, okrem toho trocha múky na podsypávanie ***Pozn.: múku možno zameniť za iný druh alebo kombinovať s inými druhmi, napr. s celozrnnou. Už to síce nebude talianska ciabatta, ale bude to dobré tiež (len prvýkrát opatrne - menej je niekedy viac :-) a rozšoupnite sa až pri ďalšej várke :-D pre istotu). POSTUP PRÍPRAVY 1) Do nádoby DP nalejeme vodu, olej a vsypeme múku. Pridáme soľ do jedného rohu, do stredu dáme droždie s cukrom a spustíme program CESTO. 2) Pred koncom miesenia pridáme pokrájané olivy, prípadne sušené paradajky alebo ak uznáte za vhodné, tak cesnak a bylinky alebo aj opraženú cibuľu. (Možno bude treba dosypať trocha múky, ja som pridala asi 2 PL) 3) Cesto necháme kysnúť. 4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prehnetieme ručne a rozdelíme na 4 časti. 5) Jednotlivé časti cesta rukami roztlačíme podľa možnosti do tvaru obdĺžnikov alebo štvorcov (ako keď karatista ide tehlu rozpoliť :-D ) a potom cesto stočíme do valčeka (stále podsypávame). 6) Uložíme ich na plech s PNP (mne vyšli na plech všetky štyri po šírke), plech prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto - 30 min máme pokoj, ale pár minút pred koncom relaxu zapneme rúru na 200°C. 7) Ciabatty vložíme do vyhriatej rúry a upečieme - cca 20 minút Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 2.2.2013, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Paprikový chlieb z domácej pekárne LIDLPOTREBNÉ PRÍSADY 310 ml vody, 1,5 čl soli, 1,5 čl oleja, 1,5 čl mletej červenej sladkej papriky, 530 g múky /ja dávam polohrubú s hladkou celozrnnou čiastočne/, 1 balíček sušeného droždia /alebo 21 g droždia/, 130 g červenej najemno nakrájanej papriky POSTUP PRÍPRAVY Dáme do pekárne, okrem 130 g červenej nakrájanej papriky - pridáme až po zaznení signálu na pridanie. Zapneme program 2 Kyprý /na pekárni LIDL/. Chlieb máme veľmi radi /i deti/, dobre drží pokope, nesype sa. Je chutný i bez natretia. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Hana Z. (hana2) ID 46864 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
domáci chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky, 1 aj 1,5 kocky kvasníc, 0,5 l vody vody, 2 uvarené nastruhané zemiaky, 2 hrste ovsených vločiek, 3 ČL soli, kmínu,3 PL octu, 3 PL cukru, ľanové, tekvicové, slnečnicové semienka, ale nemusia byť. POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások a potom všetko zmiešame, necháš vykysnúť. Urobíme z tohto cesta 2 chleby. Dáme na plech prípadne do nejakej formy.Do vody si dáme trochu soli a potrieme ním cesto a dáme piecť.pečieme pri 200 stupňoch asi 30-35 minút.po upečení tiež potrieme vodou+soľ.a čakáme kým vychladne.mnam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.10.2016, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 650 g hladkej chlebovej múky * 100 g prerastenej slaniny * 1 cibuľu * 1 PL oleja * 7 g sušeného droždia * 350 - 400 ml vody * soľ * POSTUP PRÍPRAVY Všetko som robila ručne. Kôrka je krásne chrumkavá a chlebík vonia po slaninke. :-) Inšpirácia z časopisu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 7.3.2022, 15:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kváskový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Domáci chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Na chlieb potrebujeme: 1,5 kg hladkej múky, 3 varené zemiaky, 1,5 droždia, rasca, lyžica soli, tekvicové a slnečnicové semienka, morská soľ, 3 strúčiky cesnaku, lyžica octu, lyžica cukru, voda podľa potreby... Ja používam 2 pekáče a cesto si rozdelím na polovicu. POSTUP PRÍPRAVY Do pohárika s teplou vodou vložíme droždie a lyžicu cukru. Počkáme kým nám vykysne kvások. Ošicstíme 3 zemiaky, pokrájame na kocky a dáme variť. keď sa nám zemiaky uvaria vodu nevylievame, vo vode ich popučíme a dáme vychladnúť. Do vačšej misky si dáme múku, pridáme kvások, rascu, pretlačený cesnak, tekvicové a slnečnicové semienka, popučené zemiaky s vodou, soľ, ocot. Všetko spolu premiešame a pridáme vodu podľa potreby,aby sme mali vláčne, no nie riedke cesto a dáme vykysnúť. Vymastíme si pekáč. Do vymasteného pekáča dáme cesto a necháme ešte chvíľu kysnť. Cesto posypeme morskou soľou slnečnicovými a tekvicovými semienkami a rascou. Rúrú si nastavíme na 220stupnov. Pekáč vložíme do rúry a keď nám cesto dostatočne vykysne a vrch začne tmavnúť(cca po 30min.) znížime teplotu na 150 stupnov a pečieme cca 60 minút. Presvedčíme sa či je chleba upečený- pichneme do neho špajdlu a vidíme či sa na nu cesto lepí alebo nie.Upečený chlieb potrieme maslom. Vyberieme ho z pekáča a položíme bokom, aby sa nezaparil.Zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Mária M. (kuki23) ID 255255 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový soda chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g bezlepkovej múky, 130 g pohánkovej múky, 1 ČL sódy, 1 ČL soli, 40 g masla, 340 g uvarených a roztlačených zemiakov, alebo podmaslia/hustého jogurtu, 1 PL melasy, semiačka POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu zmiešame, dôkladne. Masa sa musí odliepať od bokov misy, ak sa Vám to nedarí, tak pridajte trochu múky. Chlieb uložíme na papierom vyložený plech a prstom urobíme kríž ako na obrázku. Necháme odstáť pol hodinku, pomúčime a dáme piecť. Pečieme pri 200C do zlata, takmer hodinu. Vďaka pohánkovej múke (podľa toho aký druh a od akého výrobcu používate) je chlieb tmavý. Môj bol veľmi tmavý, tak som nevedela kedy je hotový, počkala som dokiaľ sa nepraskal na povrchu. Je mäkučký dlho, vďaka zemiakom v ceste. Nám veľmi chutil. Konečne dobrý bezlepkový chlebík. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 9.1.2014, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zapekaný chlieb s plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY okruhlý chlieb, 5 paprík (najlepšie farebná trikolóra), 3 kyslé smotany (ja som dala 1 smotanu a 2 nízkptučné biele jogurty), kapiu, tvrdý syr, syr v črievku, slaninku a anglickú slaninku, bylinkovú soľ, čierne korenie, vegeta a červenú papriku POSTUP PRÍPRAVY najlepšia pochúťka robím ho väčšinou na Silvestra, ale dostali sme na chlebík chuť aj dnes na obed :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Klaudia L. (klaudusik888) ID 194990 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2012, 22:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
domáci chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kocka droždia, 1 čl cukru, 1-2čl soli, 50 ml oleja, 1 kg hladkej múky, 750 ml prevarenej a ochladenej vody POSTUP PRÍPRAVY Do vody dať droždie, cukor, rozpustiť to a vsypať cca 200g múky a vymiešať dodbre rukou a nechať kýsnáť. Ja som použila misku-kysku.. Potom vsypať ostatné suroviny a dobre miešať rukami 15 min. a necháme kysnúť cca 1hod. Dve formy oblžnikove si vymastime olejom a vylejeme cesto do polovice foriem a necháme ešte kysnúť. Pečieme 50min na 180. Po upečení vyklopíme a zabalíme do utierky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.7.2012, 6:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 183 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,19 ďalšie >> |