. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 301-310)<< predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Jogurtová torta s hroznom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 100 g masla, 100 g cukru, 50 g škrobovej múčky, 2 vajcia, štipka soli, 75 g múky (ja som dala pol na pol hladkú a polohrubú). Na krém: 8 plátkov želatíny alebo jedna 20 g potravinárska želatína, 300 jogurtu, 4 PL kryštál. cukru poprípade viac ..ochutnajte, 250 ml šľahačkovej smotany. Na zdobenie cca 400 g hroznových bobúľ, 1 balíček tortového želé, 1/4 l hroznovej šťavy a 50 g mandľových úlomkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Svieža jarná torta :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Gabriela T. (nogate) ID 22107 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 2.4.2011, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tvarohová torta - nepečená delikatesa



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 130g hnedých Be-Be keksov, 70g masla Plnka: 400g tvarohu, 300g smotanového bieleho jogurtu, 20g želatíny, 2 PL práškového cukru, 2 vanilky, 2 PL medu Na ozdobu: 70g celozrnných ovocných lupienkov, 1 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

Be-Be keksy pomelieme najemno. Pridáme rozpustené maslo, spolu zmiešame a masu dobre utlačíme na dno okrúhlej, vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Jemný mäkký tvaroh vymiešame so smotanovým jogurtom, práškovým cukrom, vanilkami a medom. Do masy vmiešame vopred pripravenú želatínu a spolu premiešame. Plnku dáme na cesto vo forme a odložíme na 5 až 6 hodín do chladničky stuhnúť. Stuhnutú tortu pokrájame na kúsky, ktoré posypeme celozrnnými lupienkami a pokvapkáme medom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 17.5.2011, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

torta - motýľ



POTREBNÉ PRÍSADY

Kto aké má rád :-). Jediná pripomienka - pod MMF je nutný maslový krém.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup som nenafotila, ale napisem ako na to - pre nas, ktre pecu len obcas a s velkou namahou :-). Ide o jednoduchu tortu na ktoru nepotrebujete nic specialne. Takze:.....1. Korpus je obycajna kruhova torta rozrezana na 1/2. Tortu po natreti kremom som dala zachladit, aby sa s korpusom dobre robilo.......2. Kazda polovica je potiahnuta samostane s MMF. Potah som zacala pritlacat na korpus v rohoch a zvysne faldy sa uz potom usadili na rovnej a oblukovej strane. Takze najprv je potrebne upravit si rohy.......3. Potiahnute polovice som prilozila k sebe co najblizsie. Gulicky z MMF zakryli pripadne problemove miesta.......4. Biela ozdoba na povrchu motyla je z mliecneho marcipanu (mame ho radsej ako MMF). Urobila som si sablonu z papiera - co chcem vyrezat. Na zaklade sablony som z marcipanu obycajnym orezavatkom vyrezala marcipanove "slzicky". A znova k tomu jednoduche drobne gulicky a kolieska - nic narocne. Marcipan je na torte len polozeny, gulicky som popritlacala.......5. Telicko motyla je gulicka a valcek spojeny spajlou, tykadla su ties spajla obalena MMF. Telicko je volne polozene na torte - jemne zatlacene. Usmev a dieliky na telicku som robila tupym koncom stetca..........Casovo som to robila nasledovne:.......1 den vecer - upiekla som platy a naplnila ich plnkou. Potrela som aj cely povrch torty. Sup s nou do chladnicky..........2 den rano - urobila som si telicko motyla a potiahla som tortu s MMF. Motyla som nechala vonku susit sa. Vecer, ked uz detvaky spali urobila som si mliecny maricipan a ozdobila som tortu.......3 den - oslavaaaa!!! a kopec radosti z torty..........Jedine co je nutne zmenit - ten podklad pod tortu je nafigu. Nikdy viac ozdobne papiere - vsetko na tom vidno a nevyzera to dobre.........Inak korpusy boli kokosove(2x) a kakaovy-stredny. Vnutorna plnka - kavova. Povrch torty som potierala nutelovym kremom (maslo+nutela).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Monika L. (more30) ID 429 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 14.9.2011, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kávovo ovocná bomba (charlotta)



POTREBNÉ PRÍSADY

ROLÁDA: 80 g hladkej múky, 20 g maizeny/ Solamylu, 100 g cokolady na varenie, 4 bielky, stipka soli, 100 g krystaloveho cukru, 6 zltkov, 2 pol. lyzice praskoveho cukru, kyslasty dzem VANILKOVY KREM: 300 ml mlieka, 100 g cukru, 1zltok, 1 Zlaty klas, 150 g masla KAVOVY KREM: 1,5 vrecuska mletej zelatiny, 500ml mlieka, 180 g cukru, 2 zltky, 4 kopcovite polievkové lyžice instantnej kavy alebo capuccina, 1Zlaty klas 100 ml vajecneho konaku alebo rumu, 500 ml rastlinnej slahacky,1 vanilkovy cukor, konzerva mandariniek a jahody

POSTUP PRÍPRAVY

pri obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 30.4.2012, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svieža ovocná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta:8 ks sneh z bielkov,8 ks žĺtky,300 g cukor práškový,2 dl mlieko,1,5 dl olej,400 g múka polohrubá, 1 ks prášok do pečiva. Kakao Krém: 1 Mascarpone 500g 1 Tvaroh jemný 500g 3 ks Smotana pochúťková 1 Šľahačková smotana 1 Želatína v prášku Práškový cukor podľa chuti Podlhovasté piškóty, silná čierna káva Na dozdobenie:Piškóty, ovocie podľa chuti, číra želatína

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme na plech, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta. Pečieme na plechu, pri 180°C cca. 15-20 min., podľa rúry. Po vychladnutí vyklopíme na tácku alebo na miesto kde už zostane, lebo pohnúť sa ňou už nedá. Orežeme okraje, natrieme vrstvou lekváru a začneme lepiť dookola piškóty. Mne vystal čokoládový krém z košíčkov, tak som použila ten, ale keby som nemala tak by som asi použila nutelu. Jemne zviazať dookola nejakou stuhou, aby nám držali piškóty.

Krém:
Vyšľaháme mascarpone, zvlášť vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, a zvláť vyšľaháme šľahačku.
Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl vody, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do mascarpone a nakoniec vmiešame šľahačku.
Keď zmes začne tuhnúť, ukladáme z nej lyžičkou vrstvu na korpus (asi polovicu), na krém uložíme piškóty
namočené do silnej kávy a prikryjeme druhou polovicou zmesy. Dáme stuhnúť do chladničky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Eva A. (alex37) ID 17814 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 6.6.2013, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Karamelový cheesecake - delikatesa!



POTREBNÉ PRÍSADY

175 g hociakých keksov, 85 g roztopeného masla, 600 g krémového syra (ja som dala Mascarpone), 3 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu (nemusí byť), 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 300 g čokolády (ja som dala bielu Milku), 1 skaramelizované Salko, karamelová Milka čokoláda (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Keksy rozdrvíme, zmiešame s maslom a zmesou vystelieme tortovú formu.
Dáme piecť asi na 10 minút na cca 150C.
Na keksíkový základ poukladáme kocky karamelovej čokolády. Tento krok môžete vynechať alebo na kekse poukladať hocičo, čo máte radi.

Na krém: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. V nádobe zmiešame syr, múku a vanilkový extrakt. Prešľaháme a pridáme ešte vajcia a kyslú smotanu. Nakoniec pridáme vlažnú roztopenú čokoládu. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť asi na 50 minút na 140 C. Po upečení necháme v chladničke aspoň pár hodín. Na záver na cheesecake vylejeme skaramelizované Salko.

Ja som ešte cheesecake poliala omáčkou z lesného ovocia. Stačí dať mrazené lesné ovocie s trochou cukru a vody na panvicu a nechať prejsť varom.
Je to neskutočná delikatesa, takže pre milovníkov karamelovej chuti odporúčam!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 13.3.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

WC torta ako svadobny dar



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujete: karton v tvare kruhu, priemer cca 30cm, alobal, toiletny papier-cca 18 ks resp. podla potreby, farebnu taftovu stuhu, potrebne mnozstvo roznych bankoviek, celofan

POSTUP PRÍPRAVY

Karton je potrebne obalit alobalom, bude sluzit ako podnos na tortu, zacneme ukladat wc papier do kruhu vedla seba, naukladame kolko je treba, stiahneme taftovou stuhou, podobne robime aj dalsie etaze, bankovky zosulame do rolicky a napichame ich do wc papiera, zabalime do celofanu

Torta sa da samozrejme prisposobovat vlastnym potrebam, namiesto bankoviek je mozne pouzit rozne veci, napr. aj sviecky ale tie radsej nezapalujte:-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zuzana M. (anaxamon) ID 18400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 16.3.2012, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta pre starkú - korpus BEZ MUKY!!!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Kedze dcerka oslavuje spolu so starkou, tak som aj pre nu pripravila torticku, ispiracia od Martiny P. /Mata74/9033, ale iba vyzorovo, korpus je orechovy pripraveny BEZ MUKY. Aj ja som sa cudovala, ale neide tam vobec ziadna muka ani kypriaci prasok a chuti vyborne. A plnka je parizska - konecne som ju vyskusala s bananmi a lekvarom. no poviem vam, chutila vyyyyborne! Potesila sa aj starka.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak konecne pridavam cely recept:

Korpus:
10 zltkov vymiesame s 25dkg cukru do penista
pridame 25dkg mletych orechov, 1 lyzica kakaa, 1 lyzicu uvarenej kavy , a nakoniec pridame 10 rozslahanych bielkov.
Korpus sa pecie na dvakrat v tej mensej tortovnej forme - 24cm. Napriek tomu ze tam nie je muka ani kypriaci prasok, pekne cesto vyjde hore, takze kazde sa da rozdelit na dve casti, cize dostaneme 4 platy. Tie som potom plnila parizskym kremom, kto ho nepozna, tu je recept.

Nezlaknite sa, ak sa vam bude zdat ten korpus akoby navlhnutym, to je len z tych orechov, naplneny bude vyborny.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Kornélia C. (ARTWOOD) ID 2571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.11.2008, 13:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajíčok, 200 g práškového cukru, 180 ml oleja, 125 ml horúcej vody, 310 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (nie celý).................................................................................................................................................................. Krém na naplnenie torty č. 1: 1 šľahačka (najlepšie 33 % inak nebude taká tuhá), 100 g čokolády na varenie, stužovač šľahačky, višňový kompót................................................................................................................................ Krém na naplnenie torty č. 2: 125 ml šľahačky, 125 g mäkkého roztierateľného tvarohu, 30 g práškového cukru, ½ stužovača do šľahačky, lekvár na potretie......................................................................................................................... Krém na potretie torty: 130-140 ml mlieka, 12 g Zlatého klasu, 20 g cukru (uvaríme puding), do vychladnutého pudingu vmiešame 125 g masla.................................................................................................................................. Hmota z cukríkov: 100 g cukríkov, lyžica citrónovej šťavy, ½ lyžičky citrónovej arómy, práškový cukor podľa potreby, maslo na vymastenie misky..................................................................................................................................... Ozdoby (falošný marcipán): 70 g práškového cukru, 70 g sušného mlieka, 1 lyžica oleja, voda podľa potreby (s vodou veľmi opatrne), potravinové farbivo.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vyšľaháme bielka a pridáme polovicu cukru (100 g). V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom (100 g). Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh. Spodok formy (moja mala 21 cm) vymastiť a vysypať múkou. Boky formy potrieť studenou vodou (na mmb som vyčítala, že keď chcem mať korpus rovný nesmú sa vymastiť boky formy. Majú sa potrieť len studenou vodou. Aj tak som však musela vrch torty zrezať, aby bol rovný). Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C cca 30-40 minút. Upečený korpus som 2 prekrojila.

Krém na naplnenie torty č. 1: Šľahačku nalejeme do hrnca a nalámeme do nej čokoládu. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Necháme vychladnúť najlepšie v chladnička aspoň 1 hodinu. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Korpus som potreba polovicou plnky poukladala odkvapkané višne a potom potrela druhou polovicou plnky.

Krém na naplnenie torty č.2: Šľahačku nalejeme do hrnca za stáleho miešania necháme zovrieť. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu vychladiť. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Pridáme cukor, tvaroh a všetky zmiešame. Korpus som potrela lekvárom a na to som potom natrela tvarohový krém.

Krém na potretie torty: Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu primiešame maslo a potrieme tortu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Eva M. (evita76) ID 15730 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.10.2011, 9:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

10 minútová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus - môže byť kúpený, najlepšie kakaový2 mandarínkove kompoty,2 šľahačkové smotany,2 pudingy bez varenia dr.Oetker - vanilkové - to je plnkaNa vrch - 1 šľahačka prášková , 1 kyslá smotana, stužovač šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr sa rozhodneme, či chceme pri tejto torte stráviť 10 min . alebo "až " 45 min.Ak 10 min., potom vyberieme hotový korpus a položíme ho na tanier. Ak 45 min. - korpus upečieme,ale potom sa táto torta nemôže tak volať. Do misky kysky si dáme všetky prísady písané ako plnka - aj s vodou z mandariniek a poriadne tým zatrepeme,aby sa to zmiešalo. Kto nemá kysku - zamieša to varechou. Zmes nám krásne ztuhne. Rozdelíme na 2 polovice a natrieme tortu. Na vrch dáme vyšľahanú šľahačku so smotanou a ztužovačom.Ozdobíme podľa vkusu, nálady, času a hlavne, či sa nám to chce vôbec ozdobovať, lebo táto torta mizne zo stola 10 min. po rozkrájaní. Ja som to ozdobila akože "jarný konárik" ,čo bolo za 2 minuty a ešte som tam dala strieborné perličky, aby bola veselšia.Ocino síce povedal, že on tie "ložiská" jesť nebude, ale akosi na to zabudol, ked som naložila na tanier. Takže milé maminky,táto tortička je určená pre tie , ktorým sa nechce, pre tie, ktoré nestíhajú a pre tie, ktoré stíhajú všetko a nie sú lenivé - ale čo by raz nepoľavili, no nie??? Dobrú chuť želám vašej rodinke a nenarobte sa veľmi :o))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Silvia S. (Silwusa) ID 21018 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.10.2010, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 301-310)<< predošlé 1,.,26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu