končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 291-300) | << predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35,.,693 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
***Kysnutý slivkový koláč*** podľa A.PolákovejPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky 200 ml vlažného mlieka 1 vanilínový cukor 3 PL kryštálového cukru 1/2 čl soli 100 g zmäknutého masla 1 kocka droždia veeeľa sliviek škoricový cukor Posýpka:150 g hrubej múky, 1 vanilínový cukor, 100 g kryštálového cukru a 100 g roztopeného masla, a vždy sa krásne podarí, niekedy dám hnedý cukor, aj vtedy je super POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások,do misky nasypeme ostatné suroviny,ku kt. pridáme kvások,vypracujeme cesto.Necháme kysnúť.Medzitým si pripravíme slivky a posýpku. Ak máme cesto nakysnuté,dáme ho na plech a roztopíme asi 100 g masla a nalejeme na cesto, až potom dáme slivky a posýpku.Dáme piecť. Dobrú chuť. :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 30.8.2015, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Roláda s jahodami a neskafé krémem.POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 140g cukru krupice, 80g hl. mouky, POSTUP PRÍPRAVY Velice jednoduchá.Nejprve si ušleháme snih ze 4 bilku. Potom 2 cela vejce a 4 žloutky vyšleháme s cukrem a pak přidame mouku. Nakonec opatrně vmicháme snih ze 4 bílků. Těsto nalijeme na poolejovaný peč.. papir a pečeme v předehřáté troubě . Krém jak kdo si zvolí ,je dobrá i se šlehačkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.9.2014, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablkový koláč (almas pité)POTREBNÉ PRÍSADY 500 Gram polohrubá múka 70 Gram práškový cukor 200 Gram hery (mäkkej) 1 Kus prášok do pečiva 1 Kus vajce + 1 žĺtok 1 Kus vanilínový cukor 1 Deciliter mlieka POSTUP PRÍPRAVY Nie je to síce môj recept ale mám ho vyskúšaný a výsledok je mňamkový ,tak mi to nedalo aby som sa o ňho nepodelila s vami.U nás najobľúbenejší jablkový koláč. Všetko spolu zamiesiť. Odporúčam maslo (heru) si vybrať skôr, aby bola mäkká. Keď sú malé vajíčka, dávam 2. Cesto nechám chvíľu odstáť v chladničke. Medzitým si očistím a nastrúham jablká. Cesto rozdelím na 2 časti. Rozvaľkám. Na vymastený a múkou vysypaný plech pomocou valčeka prenesiem prvé cesto, navrstvím jablká, ktoré osladím van. cukrom a dochutím škoricou a na vrch dám druhé rozvaľkané cesto. Popichám vidličkou a dám piecť.Pečiem na 180 °C cca 35 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Adriana V. (rusalka9) ID 9329 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.8.2016, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
sovaPOTREBNÉ PRÍSADY Na korpus potrebujeme: 6 vajíčok, 6 PL kr. cukru, 6 PL vlažnej vody, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva. Vajíčka spolu s kr. cukrom vyšľaháme do peny. Do vyšľahaných vajec s cukrom pridávame múku, vlažnú vodu a prášok do pečiva. Hmotu vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného okrúhleho plechu, ktorú pečieme pri 180 stupňoch približne 15-20 minút. POSTUP PRÍPRAVY Populárna sovia torta sa hodí na každú príležitosť, či ide o oslavu narodenín alebo obyčajnú oddychovú nedeľu. Neudávame tu, akou plnkou plniť a zdobiť, pretože každý má rád niečo iné. Je možné použiť rôzne príchute, či už čokoládovú, karamelovú, ovocnú,... 1. Upečieme si 4 okrúhle korpusy - 2 okrúhle korpusy s priemerom 22 cm a 2 okrúhle korpusy s priemerom 33 cm. Z jedného 33 cm okrúhleho korpusu sa posnažíme vyrezať si časti sovy - nohy, hlavu a krídla podľa obrázka. 2. Vychladnuté korpusy si poukladáme do tvaru sovy. Prípadne nezrovnalosti orežeme nožom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.10.2014, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
bingo rezPOTREBNÉ PRÍSADY Na prípravu budeme potrebovať: Cesto: Sušienkový krém: Puding. plnka: ⇒ 4 vajcia ⇒ 100 g kr. cukru ⇒ 100 g polohrubej múky ⇒ 30 g kakaa ⇒ 0,05 l oleja ⇒ 150 g maslových sušienok ⇒ 0,2 l džúsu ⇒ 50 g pr. cukru ⇒ 125 g masla ⇒ 3 ks zlatého klasu ⇒ 1 l mlieka ⇒ 70 g pr. cukru ⇒ 250g masla ⇒ 30 g kakaa ⇒ 1 ks vanilka Šľahačkový krém: a Ďalšie ingrediencie: ⇒ 3 ks šľahačka v prášku ⇒ 2 ks stužovač šľahačky ⇒ 0,75 l mlieka ⇒ 2 ks vanilky ⇒ 1,5 dcl kávy ⇒ 4 dcl džúsu ⇒ 2 ks dlhé piškóty ⇒ 4 ks piškóty so želatínou POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Zo surovín na cesto upečieme piškótový plát, necháme vychladnúť. Maslové sušienky pomrvíme, zalejeme džúsom. Necháme chvíľu postáť, aby sušienky vpili všetok džús. Potom vmiešame maslo a cukor, vznikne kaša, ktorú necháme bokom postáť. Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding, za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne k nemu pridávame vychladený puding. Hotový krém rozdelíme na dve polovice. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
žerboPOTREBNÉ PRÍSADY ⇒ 750 g polohrubej múky, ⇒ 1 a 1/2 palmarinu (250 g + 125 g), ⇒ 1 a 1/2 balenia vanilkového cukru, ⇒ 1 a 1/2 PL práškového cukru, ⇒ 3 žĺtka, ⇒ 3 g čerstvého droždia, ⇒ troška mlieka na rozrobenie kvásku. Na prípravu orechovej náplne budeme potrebovať: ⇒ 320 g pomletých vlašských orechov, ⇒ 250 g práškového cukru, ⇒ olej na poliatie pomletých orechov, ⇒ marmeláda (najlepšie pokvaskovitá - napr. josta, viničky, ...) Na prípravu polevy budeme potrebovať: ⇒ čokolády (2x hnedá 74 %, 1x biela) ⇒ 150 g stuženého tuku (najlepšie cera). POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Najskôr si zmiešame orechy, práškový cukor (ja som nemala dostatok práškového cukru, preto som pridala aj kr. cukor). Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky z cukru. Touto plnkou, budeme posypovať jednotlivé pláty. Môžeme sa pustiť do prípravy cesta. V troške mlieka si rozdrvíme čerstvé droždie. Mlieko musí byť teplé, aby nám kvások vykysol. Po vykysnutí kvásku pridávame do pripravených surovín - múka, palmarin, vanilkový cukor, práškový cukor, žĺtka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
veterníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na prípravu odpaľovaného cesta budeme potrebovať: 250 ml vody, štipka soli, 100 g masla alebo rastlinného tuku, 150 g hladkej múky, 4 vajíčka. Na prípravu vanilkového krému budeme potrebovať: 1 zlatý klas, 300 ml plnotučného mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 3 PL kr. cukru. Ďalej budeme potrebovať: šľahačku, svetlú polevu od Dr. Oetker. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Do hrnca odmeriame vodu, pridáme soľ, maslo alebo rastlinný tuk a necháme zovrieť. Len čo voda začne vrieť, vsypeme hladkú múku, ihneď zmiernime oheň a dôkladne miešame, aby sa nevytvorili hrčky. Na veľmi miernom ohni a za stáleho miešania cesto krátko paríme. Správne sparené cesto poznáme podľa toho, že sa začne oddeľovať od dna a stien nádoby, je pevné a lesklé. Opaľované cesto preložíme do studenej misy, miešame a spracúvame, kým čiastočne nevychladne. Do cesta postupne zapracujeme jedno vajce po druhom a každé s cestom dôkladne spojíme, kým pridáme ďalšie. Hotové odpaľované cesto musí byť husté, hladké a lesklé. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
medové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Na prípravu cesta budeme potrebovať: 1 celé vajíčko, 150 g kr. cukru, 1 ČL jedlej sódy (sóda bikarbóna), 50 g palmarinu, 2 PL plnotučného mlieka, 2 PL medu, 450 g hladkej múky, 1 PL kakaa. Na prípravu krému budeme potrebovať: 400 ml plnotučného mlieka, 2 a 1/2 PL (kopcovité) hladkej múky, 2 PL kr. cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL pr. cukru, 150 g palmarinu alebo masla. Na prípravu polevy budeme potrebovať: 100 g tmavej čokolády, 3 PL oleja. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Všetky prísady na cesto okrem múky zamiesime lopatkou v miske na miernom ohni, pretože musíme cesto najskôr ohriať. Za stáleho miešania, až pokiaľ neprestane sóda peniť, si vytvoríme hustú hmotu, ktorú odstavíme a pridáme múku. Vymiesime hladké cesto. Cesto si rozdelíme na 4 časti a vaľkáme si pláty v rovnakej veľkosti. Vaľkáme ho teplé, pretože studené sa nám bude lámať. Pomocou valčeka si opatrne prenesieme cesto na plech (na opačnú stranu plechu, aby sa jednoduchšie oddelilo po upečení). Cesto na plechu si môžeme orezať, aby sme nemali prebytočné časti. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablkové rezy so šlahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na prípravu cesta budeme potrebovať: 5 vajíčok, 250 g cukru, 250 g polohrubej múky, 2 PL oleja, 1/2 balenie prášku do pečiva. Na prípravu krému budeme potrebovať: 5 väčších jabĺk, 800 ml vody, 2 vanilkové pudingy, 8 PL kr. cukru. Na dekoráciu budeme potrebovať: 500 ml smotany na šľahanie. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo vystlaného papierom na pečenie) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Vodu a cukor si dáme zovrieť. Pridáme do nej nastrúhané jablká (jablká strúhame na hrubšom strúhadle) a pudingy. Poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky a uvaríme tuhú kašu. Hustú hmotu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju na upečený korpus. Pekne uhladíme. Necháme úplne vychladnúť, poprípade vložíme do chladničky na niekoľko hodín. Vyšľaháme si šľahačku a navrstvíme ju na jablkovo-vanilkový krém.Vrch posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kremove-makovéPOTREBNÉ PRÍSADY a prípravu cesta budeme potrebovať: 12 bielkov, 200 g kr. cukru, 200 g mletého maku, 3 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Na prípravu krému budeme potrebovať: 12 žĺtkov, 200 g kr. cukru, 5 PL gustinu - kukuričný škrob, 500 ml mlieka, 1 maslo alebo palmarin. Na prípravu polevy budeme potrebovať: 200 g čokolády. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Vajíčka spolu s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme mletý mak, múku a prášok do pečiva. Jemne premiešame a pripravené cesto si rozdelíme na tri časti. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 291-300) | << predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35,.,693 ďalšie >> |