. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika P. (monkap) ID 69860
.
mimibazar.sk/monkap
Oblasť: Nová Dubnica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.11.2008
Naposledy: 24.4.2023 13:10
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 146
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 75
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 75 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Talianska voňavá schiacciata - výborný a chrumkavý



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej muky, 10g cerstveho drozdia, 5 g soli, 10ml extra panenskeho olivoveho oleja, 750 ml vody, oregano ci ine susene bylinky, susene rajciny

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny vlozime do pekarne a nechame vymiesit a vykysnut cesto. Cesto rozdelime na 3 pruhy a polozime ich vedla seba ( ja som robila z mensej davky preto mam len dva ) na plech (nemusime plech nicim mazat) . Nechajte kysnut este 10 minut, potom prstami do cesta urobte jamky, pokvapte olivovym olejom a rozotrite ho. Chlebiky posypte oreganom a solou, alebo susenymi rajcinami, ancovickami...
Pecte 15 minut v trube na 220 stupnov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cuketový krém s mandľami



POTREBNÉ PRÍSADY

750 g cukiet, 1 stredne velky zemiak, 1 cibulu, 1 PL olivoveho oleja, 2 struciky cesnaku, 2 CL kari korenia, 2 PL nasucho oprazenych mandlovych lupienkov, sol, biele drvene korenie, petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Na drobno pokrajanu cibulu spenime v hrnci na olivovom oleji. Pridame rozotrety vesnak, asi minutku prazime. Potom pridame kari korenie, kocky cukety a pokrajany zemiak. Zalejeme 500 ml vody, osolime a okorenime a pomaly varime do makka. Potom zeleninu rozmixujeme, podla potreby pridame vodu a nechame prejst varom. Ochutime solou a bielym krenim. Podavame s prazenymi mandlami a petrzlenovou vnatou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.2.2012, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Francúzkske raňajky vyprážaná vianočka s opekaným ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

4-6 vajec, 100ml mlieka, 50 ml smotany, 1CL pomarancovej kory, 1/2 CL vanilkovej esencie, 1 PL medu, 1 vianocka, maslo, olej, 300g cerstveho ovocia (maliny, cernice, nektarinky marhule, jahody...), 150ml cerveneho vina, 50g kr. cukru, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Ruru predhrejeme na 180 stupnov. Vo vacsej plytkej mise rozslahame vajcia, pridame mlieko, smotanu, pomarancovu koru, vanilkovu esenciu, med a sol. Vianocku nakrajame na 2 cm hrube platky. Namocime ich do vajcovej zmesi a nechame v nej niekolko minut - po chvili platky otocime, aby dobre nasiakli.
Vo velkej panvici zohrejeme trochu oleja a lyzicu masla. Platky pecieme z kazdej strany. Opecene ich dame na plech a kym ich budeme podavat udrziavame ich vo vyhriatej rure.
Ovocie opecieme na masle, zalejeme cervenym vinom, pridame krystalovy cukor. Kratko povarime a ovocie vyberieme dierovanou lyzicou. Podavame spolu s platkami vianocky.
Jednoduche a vynikajuce ranajky, odporucam vam vyskusat :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.7.2011, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rožky so salámovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1 kocka drozdia, 300 ml vlazneho mlieka, 400g hladkej muky, 100 g spaldovej muky, 100 ml oleja, 1 vajce, 1 vajce na potretie, sol, ovsene vlocky na posypanie plnka: 250 g masovej salamy (super je pikantna) alebo sunky, 50 ml mlieka, 1 zltvok, sol, MCK

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si dame vykysnut do pekarne a pripravime si plnku. Salamu si zomelieme, pridame zltok zmiesany v mlieku, okorenime, ak treba osolime, prevarime a nechame vychladnut. ( ja som nic nemlela, ani nevarila, len som salamu nakrajala na male kocecky,primiesala zltko s mliekom, trosku korenia a hotovo - boli vyborne a lepsie citit kusky salamy)
Vykysnute cesto si rozdelime na 25 bochnickov. Vytvarujeme male zemlicky, kt. rozvalkame na placky. Natrieme plnkou a zatocime.
Ulozime na plech, potrieme vajickom a posypeme vlockami.
Pecieme pri 180 stupnoch, 15 - 20 minut.

Mne vyslo len 17 roztekov :), su velmi chutne, behom chvilky boli prec.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tvarohová nátierka s kôprom



POTREBNÉ PRÍSADY

250g tucneho tvarohu, 100g taveneho syra, 60g masla, 30 g tvrdeho syra, mleta rasca, sol, MCK, pol viazanicky cerstveho kopru, cherry paradajky

POSTUP PRÍPRAVY

V miske vymiesame tvaroh s tavenym syrom a s makkym maslom. Osolime, okorenime MCK a rascou. Pridame najemno postruhany syr a spolu zmixujeme ( ja som nemixovala)
Preplachnuty a nadrobno pokrajany kopor pridame do natierky, nechame 15 minut postat v chlade a podavame s cherry paradajkami.
Natierka je velmi chutna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.6.2012, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Sušienky s hruškami a bielou čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

110 g masla, 145 g trstinovej melasy ( alebo cukru) 1 PL zlateho sirupu, 1 vajce, 200g hladkej muky, 1.2 CL PDP, stipka mleteho klincek, 40g cerstvych hrusiek ( olupanych a nakrajanych na drobno) 50 g bielej cokolady ( nakrajanej na vacsie kusky)

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky ingrediencie spolu zmiesame. Z cesta vyvalame valcek o priemere 5 cm a zabalime ho do potravinovej folie a dajte na hodinu do mraziaku. Cesto vyberte z mraziaku, folie a nakrajajte na 1,5 cm hrube kolieska, rozlozte na vymazany plech. Ukladajte ich dalej od seba, obvod susienok sa zvatsi. Pecte 20 - 25 minut, nechajte chvilku vychladnut na plechu.
Original ma byt v recepte cukor, ja som pouzila melasu a preto su take tmave, inak by mali bledu farbu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.7.2011, 15:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cuketové placky so syrom a orieškami



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g mladych cukiet, 2 vajcia, 50 g vlasskych orieskov nasekanych na drobno, 200g balkanskeho syra, 120 g poloh. muky, 1 strucik cesnaku, 2 jarne cibulky, sol, MCK,

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketky umyjeme a aj so supkou nahrubo nastruhame, ocolime , premiesame a nechame 10 minut postat.
Prebytocnu tekutinu, vytlacime a vylejeme. K nastruhanym cuketkam pridame vajcia, orechy, 70g balkanskeho syra nadrobeneho na jemno,, 1 nasekanu cibulku aj s vnatkou, prelisovany cesnak, korenie a myku. Vsetko zmiesame a na oleji do zlatova oprazime z oboch stran.
Upecene placky posypeme zvysnym rozdrobenym syrom a kolieskami jarnej cibulky.
Placky su vyborne uricite odporucam, oriesky ich robia chrumkame a syr s cibulkou zvyrazni chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.6.2011, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Maková torta s jogurtovou penou s čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 vajcia, stipka soli, 120g cukru, 130g polohrubej muky, 30g kakaa, 2CL PDP, 150g mleteho maku pena: 150g bielej cokolady, 6 platkov bielej zelatiny, 2 vajcia, 2 PL cukru, 500g jogurtu s vanilkovou prichutou, 400 ml slahackovej smotany tekutina: ľťéml silenej kavy, 5 cl amaretta na ozdobu: kakao, cokoladove hoblinky, physalis

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: vajcia, 4 PL vody, sol a cukor uslahajte do peny. Smiesame muku s PDP, kakaom, makom, a vmiesame vajecnu penu. Formu o priemere 26-28cm vymastime, vysypeme a naplnime cestom, pecieme 25 - 30 minut na 180 stupnov
Krem: 30g bielej cokolady si dame stranou, ostatnu cokoladu rozpustime. Dame smaknut zelatinu, vajcia s cukrom vyslahame do peny a vmiesame cokoladu a jogurt. Potom pridame rozpustenu zelatinu. Chladime 15 - 20 minut a pridame do tuha vyslahanu slahacku.
Tortovy korpus vodorovne prekrojime, spodny diel opatrime tortovym prstencom. Zmiesame amaretto s kavou a polovickou tekutiny pokropime spodny diel korpusu. (ja som potom potrela aj dzemom), potreme polovickou jogurtovej peny a priklopime vrchnym dielom. Pokropime ostatnou tekutinou, potrieme zvysnou penou a dame chladnit do uplneho stuhnutia, asi 2 hodiny.
Odstranime prstenec a dozdobime tortu kakaom, cokoladovymi hoblinkami a physalisom.

Torta je vyborna, krem je sviezi a velmi jemny, urcite odporucam, kludne mozete dat na kazdy korpus po kavicke aj ten dzemik, neuskodi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.1.2012, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Žemľovka s rebarborou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g rebarbory, 6 zemli alebo rozkov, 250ml mlieka, 80g masla, 3 PL cukru, 2-3 vajcia, 4 PL praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, mleta skorica, maslo na vymastenie misy, struhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemle ( rozky) nakrajame na platky, a dame do hlbsej misy. Mlieko zohrejeme, rozpustime v nom kr. cukor a maslo, vylejeme na zemle a zakryte nechame chvilku odstat. Potom primiesame rozslahane vajcia. Rebarboru olupeme, umyjeme, pokrajame na kocky, posypeme zmesou praskoveho a vanilkoveho cukru so stipkou ml. skorice a premiesame. Misu vymazeme maslom a posypeme struhankou. Na dno vlozime polovicu zemli, na ne navrstvime pripravenu rebarboru a zakryjeme ju druhou polovicou zemli. Dame piect do vyhriatej rury. 175 stupnov asi 30 minut. \r\nNa vrchnu vrstvu nanesieme vyslahany sneh z bielkov a trochucukru a pecieme do zlatava.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2011, 2:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sedliacka kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravcoveho masa, 500g kyslej kapusty, 3 PL masti, 1 cibula, hrst hribov, 2 CL cervenej papriky, MCK, majoran, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti spenime nadrobna pokrajanu cibulku, pridame na kocky nakrajane maso. Osolime, pridame mletu papriku a podlejeme vodou. Dusime do polomakka. Kapustu pokrajame a pridame k masu. Ochutime korenim, majoranom, pridame hriby, ak treba podlejeme a dusime do makka.
Jednoduche a chutne jedlo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2012, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 75 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu