končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 75 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Talianska voňavá schiacciata - výborný a chrumkavýPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej muky, 10g cerstveho drozdia, 5 g soli, 10ml extra panenskeho olivoveho oleja, 750 ml vody, oregano ci ine susene bylinky, susene rajciny POSTUP PRÍPRAVY Suroviny vlozime do pekarne a nechame vymiesit a vykysnut cesto. Cesto rozdelime na 3 pruhy a polozime ich vedla seba ( ja som robila z mensej davky preto mam len dva ) na plech (nemusime plech nicim mazat) . Nechajte kysnut este 10 minut, potom prstami do cesta urobte jamky, pokvapte olivovym olejom a rozotrite ho. Chlebiky posypte oreganom a solou, alebo susenymi rajcinami, ancovickami... Pecte 15 minut v trube na 220 stupnov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cuketový krém s mandľamiPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g cukiet, 1 stredne velky zemiak, 1 cibulu, 1 PL olivoveho oleja, 2 struciky cesnaku, 2 CL kari korenia, 2 PL nasucho oprazenych mandlovych lupienkov, sol, biele drvene korenie, petrzlenova vnat POSTUP PRÍPRAVY Na drobno pokrajanu cibulu spenime v hrnci na olivovom oleji. Pridame rozotrety vesnak, asi minutku prazime. Potom pridame kari korenie, kocky cukety a pokrajany zemiak. Zalejeme 500 ml vody, osolime a okorenime a pomaly varime do makka. Potom zeleninu rozmixujeme, podla potreby pridame vodu a nechame prejst varom. Ochutime solou a bielym krenim. Podavame s prazenymi mandlami a petrzlenovou vnatou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 10.2.2012, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Francúzkske raňajky vyprážaná vianočka s opekaným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 4-6 vajec, 100ml mlieka, 50 ml smotany, 1CL pomarancovej kory, 1/2 CL vanilkovej esencie, 1 PL medu, 1 vianocka, maslo, olej, 300g cerstveho ovocia (maliny, cernice, nektarinky marhule, jahody...), 150ml cerveneho vina, 50g kr. cukru, maslo POSTUP PRÍPRAVY Ruru predhrejeme na 180 stupnov. Vo vacsej plytkej mise rozslahame vajcia, pridame mlieko, smotanu, pomarancovu koru, vanilkovu esenciu, med a sol. Vianocku nakrajame na 2 cm hrube platky. Namocime ich do vajcovej zmesi a nechame v nej niekolko minut - po chvili platky otocime, aby dobre nasiakli. Vo velkej panvici zohrejeme trochu oleja a lyzicu masla. Platky pecieme z kazdej strany. Opecene ich dame na plech a kym ich budeme podavat udrziavame ich vo vyhriatej rure. Ovocie opecieme na masle, zalejeme cervenym vinom, pridame krystalovy cukor. Kratko povarime a ovocie vyberieme dierovanou lyzicou. Podavame spolu s platkami vianocky. Jednoduche a vynikajuce ranajky, odporucam vam vyskusat :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.7.2011, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Rožky so salámovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1 kocka drozdia, 300 ml vlazneho mlieka, 400g hladkej muky, 100 g spaldovej muky, 100 ml oleja, 1 vajce, 1 vajce na potretie, sol, ovsene vlocky na posypanie plnka: 250 g masovej salamy (super je pikantna) alebo sunky, 50 ml mlieka, 1 zltvok, sol, MCK POSTUP PRÍPRAVY Cesto si dame vykysnut do pekarne a pripravime si plnku. Salamu si zomelieme, pridame zltok zmiesany v mlieku, okorenime, ak treba osolime, prevarime a nechame vychladnut. ( ja som nic nemlela, ani nevarila, len som salamu nakrajala na male kocecky,primiesala zltko s mliekom, trosku korenia a hotovo - boli vyborne a lepsie citit kusky salamy) Vykysnute cesto si rozdelime na 25 bochnickov. Vytvarujeme male zemlicky, kt. rozvalkame na placky. Natrieme plnkou a zatocime. Ulozime na plech, potrieme vajickom a posypeme vlockami. Pecieme pri 180 stupnoch, 15 - 20 minut. Mne vyslo len 17 roztekov :), su velmi chutne, behom chvilky boli prec. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tvarohová nátierka s kôpromPOTREBNÉ PRÍSADY 250g tucneho tvarohu, 100g taveneho syra, 60g masla, 30 g tvrdeho syra, mleta rasca, sol, MCK, pol viazanicky cerstveho kopru, cherry paradajky POSTUP PRÍPRAVY V miske vymiesame tvaroh s tavenym syrom a s makkym maslom. Osolime, okorenime MCK a rascou. Pridame najemno postruhany syr a spolu zmixujeme ( ja som nemixovala) Preplachnuty a nadrobno pokrajany kopor pridame do natierky, nechame 15 minut postat v chlade a podavame s cherry paradajkami. Natierka je velmi chutna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 25.6.2012, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Sušienky s hruškami a bielou čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY 110 g masla, 145 g trstinovej melasy ( alebo cukru) 1 PL zlateho sirupu, 1 vajce, 200g hladkej muky, 1.2 CL PDP, stipka mleteho klincek, 40g cerstvych hrusiek ( olupanych a nakrajanych na drobno) 50 g bielej cokolady ( nakrajanej na vacsie kusky) POSTUP PRÍPRAVY Vsetky ingrediencie spolu zmiesame. Z cesta vyvalame valcek o priemere 5 cm a zabalime ho do potravinovej folie a dajte na hodinu do mraziaku. Cesto vyberte z mraziaku, folie a nakrajajte na 1,5 cm hrube kolieska, rozlozte na vymazany plech. Ukladajte ich dalej od seba, obvod susienok sa zvatsi. Pecte 20 - 25 minut, nechajte chvilku vychladnut na plechu. Original ma byt v recepte cukor, ja som pouzila melasu a preto su take tmave, inak by mali bledu farbu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.7.2011, 15:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cuketové placky so syrom a orieškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g mladych cukiet, 2 vajcia, 50 g vlasskych orieskov nasekanych na drobno, 200g balkanskeho syra, 120 g poloh. muky, 1 strucik cesnaku, 2 jarne cibulky, sol, MCK, POSTUP PRÍPRAVY Cuketky umyjeme a aj so supkou nahrubo nastruhame, ocolime , premiesame a nechame 10 minut postat. Prebytocnu tekutinu, vytlacime a vylejeme. K nastruhanym cuketkam pridame vajcia, orechy, 70g balkanskeho syra nadrobeneho na jemno,, 1 nasekanu cibulku aj s vnatkou, prelisovany cesnak, korenie a myku. Vsetko zmiesame a na oleji do zlatova oprazime z oboch stran. Upecene placky posypeme zvysnym rozdrobenym syrom a kolieskami jarnej cibulky. Placky su vyborne uricite odporucam, oriesky ich robia chrumkame a syr s cibulkou zvyrazni chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.6.2011, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Maková torta s jogurtovou penou s čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 vajcia, stipka soli, 120g cukru, 130g polohrubej muky, 30g kakaa, 2CL PDP, 150g mleteho maku pena: 150g bielej cokolady, 6 platkov bielej zelatiny, 2 vajcia, 2 PL cukru, 500g jogurtu s vanilkovou prichutou, 400 ml slahackovej smotany tekutina: ľťéml silenej kavy, 5 cl amaretta na ozdobu: kakao, cokoladove hoblinky, physalis POSTUP PRÍPRAVY Cesto: vajcia, 4 PL vody, sol a cukor uslahajte do peny. Smiesame muku s PDP, kakaom, makom, a vmiesame vajecnu penu. Formu o priemere 26-28cm vymastime, vysypeme a naplnime cestom, pecieme 25 - 30 minut na 180 stupnov Krem: 30g bielej cokolady si dame stranou, ostatnu cokoladu rozpustime. Dame smaknut zelatinu, vajcia s cukrom vyslahame do peny a vmiesame cokoladu a jogurt. Potom pridame rozpustenu zelatinu. Chladime 15 - 20 minut a pridame do tuha vyslahanu slahacku. Tortovy korpus vodorovne prekrojime, spodny diel opatrime tortovym prstencom. Zmiesame amaretto s kavou a polovickou tekutiny pokropime spodny diel korpusu. (ja som potom potrela aj dzemom), potreme polovickou jogurtovej peny a priklopime vrchnym dielom. Pokropime ostatnou tekutinou, potrieme zvysnou penou a dame chladnit do uplneho stuhnutia, asi 2 hodiny. Odstranime prstenec a dozdobime tortu kakaom, cokoladovymi hoblinkami a physalisom. Torta je vyborna, krem je sviezi a velmi jemny, urcite odporucam, kludne mozete dat na kazdy korpus po kavicke aj ten dzemik, neuskodi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 2.1.2012, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Žemľovka s rebarborouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g rebarbory, 6 zemli alebo rozkov, 250ml mlieka, 80g masla, 3 PL cukru, 2-3 vajcia, 4 PL praskoveho cukru, 1 vanilkovy cukor, mleta skorica, maslo na vymastenie misy, struhanka POSTUP PRÍPRAVY Zemle ( rozky) nakrajame na platky, a dame do hlbsej misy. Mlieko zohrejeme, rozpustime v nom kr. cukor a maslo, vylejeme na zemle a zakryte nechame chvilku odstat. Potom primiesame rozslahane vajcia. Rebarboru olupeme, umyjeme, pokrajame na kocky, posypeme zmesou praskoveho a vanilkoveho cukru so stipkou ml. skorice a premiesame. Misu vymazeme maslom a posypeme struhankou. Na dno vlozime polovicu zemli, na ne navrstvime pripravenu rebarboru a zakryjeme ju druhou polovicou zemli. Dame piect do vyhriatej rury. 175 stupnov asi 30 minut. \r\nNa vrchnu vrstvu nanesieme vyslahany sneh z bielkov a trochucukru a pecieme do zlatava. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2011, 2:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Sedliacka kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g bravcoveho masa, 500g kyslej kapusty, 3 PL masti, 1 cibula, hrst hribov, 2 CL cervenej papriky, MCK, majoran, sol POSTUP PRÍPRAVY Na masti spenime nadrobna pokrajanu cibulku, pridame na kocky nakrajane maso. Osolime, pridame mletu papriku a podlejeme vodou. Dusime do polomakka. Kapustu pokrajame a pridame k masu. Ochutime korenim, majoranom, pridame hriby, ak treba podlejeme a dusime do makka. Jednoduche a chutne jedlo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2012, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 75 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |