. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 16.3.2024 0:36
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 84 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Lievance so škoricou



POTREBNÉ PRÍSADY

225 ml mlieka, 20 g droždia, 80 g práškového cukru, 50 g mäkkého masla, 2 vajcia, 250 g odtučneného tvarohu, ostrúhaná kôra z 1 citróna, 250 g hladkej múky, soľ, maslo alebo rastlinný olej na opekanie, škoricový cukor na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zohrejeme mlieko, v hrnčeku rozdrobíme droždie, nasypeme naň 1 PL cukru a zalejeme asi tretinou teplého mlieka. Prikryté necháme 15 minút kysnúť. Maslo vymiešame s ostatným cukrom do peny, postupne primiešame vajcia, tvaroh a kôru z citróna. Zmiešame múku so štipkou soli a primiešame ostatné mlieko a kvások. Dobre vymiesime a necháme prikryté 30 minút kysnúť. Maslo rozpustíme na zohriatej panvici a lyžicou vkladáme cesto. Lievance opekáme na miernom ohni dozlatista. Položíme ich na kuchynské utierky, aby odsali prebytočný tuk, a udržiavame ich teplé v rúre zohriatej na 80 stupňov C. Pred podávaním posypeme škoricovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Lahodná kapustová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hlávkovej kapusty, 4-5 zemiakov, 2 špekáčiky /alebo 3 párky/, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 250 ml sladkej smotany, bobkový list, majorán, 2 lyžice hladkej múky, olej, ocot /podľa chuti/, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

1. Na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno nakrájané špekáčiky a opečieme. Kapustu nakrájame na tenké rezance, zemiaky na kocky a pridáme k orestovanej cibuli a špekáčikom. Všetko posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, trochu majoránu a zalejeme vodou. Varíme domäkka.
2. Pripravíme zátrepku zo sladkej smotany a hladkej múky, vlejeme do polievky a povaríme. Pred podávaním ochutíme octom.
Tip. Bobkový list po bokoch nastrihnite, aróma sa lepšie uvoľní.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2012, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Falošný rezeň - vaječný



POTREBNÉ PRÍSADY

3 čerstvé žemle, mlieko, 2 surové vajcia, 8 natvrdo uvarených vajec, nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie, strúhanka, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Čerstvé žemle namočíme v mlieku. Potom ich vyžmýkame a rozotrieme na jednoliatu masu. Pridáme 2 surové vajcia, vymiešame s natvrdo uvarenými a na kocky posekanými vajcami a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Sformujeme z nej valček, ktorý obalíme v strúhanke. Valček pokrájame na 5 porcií, ktoré upravíme do tvaru rezňov, ktoré ešte raz obalíme v strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji alebo masti. Vhodnou prílohou sú napr. varené zemiaky posypané petržlenovou vňaťou a dusený špenát.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.8.2010, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Brokolicové placky



POTREBNÉ PRÍSADY

700 g brokolice, 4 vajcia, 4 PL hladkej múky, 4 PL strúhanky, 50 g strúhaného syra, štipka mletého muškátového orieška /nemusí byť/, soľ, korenie, olej na praženie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a brokolicu necháme odkvapkať.
2. Odkvapkanú brokolicu nakrájame nadrobno a dáme ju do väčšej misy. Pridáme múku, rozšľahané vajcia, nastrúhaný syr, muškátový oriešok, soľ, korenie. Všetko dobre premiešame a zmes podľa potreby zahustíme strúhankou.
3. Na panvici rozohrejeme olej, zo zmesi tvarujeme placky a z oboch strán ich opečieme dozlata. Hotové placky osušíme papierovým obrúskom a podávame ešte teplé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sviatočná bábovka s nutelou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g masla, 250 g jemného kryštálového cukru, 5 vajec, štipku soli, 500 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 250 ml mlieka, 1 lyžicu pomarančového alebo vajcového likéru, 200 g nutelly, práškový cukor na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo, cukor a vajcia šľaháme, až vznikne hustý, hladký a napenený krém. Múku preosejeme, zmiešame zo soľou, práškom do pečiva a striedavo spolu s mliekom pridávame za stáleho miešania do vyšľahanej zmesi. Časť cesta odoberieme /trochu menej ako polovicu/ a vymiešame s nutellou, do svetlého cesta pridáme likér. Veľkú bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme polohrubou múkou a nalejeme do nej svetlé cesto. Pridáme tmavé cesto a zľahka, špirálovito pomiešame, aby sa vytvorila vzorka. Vložíme do predhriatej rúry a pri miernejšej teplote pečieme 60 minút /keď zapichneme do bábovky drevenú špajdľu a zostane čistá, môžeme ju vybrať – už je prepečená aj zvnútra./
Dobrá rada: Časť mlieka môžeme nahradiť aj šľahačkou, namiesto nutelly môžeme dať kakao a trochu rumu /pre deti rum nie!/ alebo kúsky orieškového nugátu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.5.2010, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Voňavá vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, soľ, 50 g droždia, 1 lyžica cukru, 1 lyžica hladkej múky, 250 ml mlieka, 180 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 žĺtky, štipka muškátového kvetu, 50 g hrozienok, 100 ml rumu, 50 g mandľových lupienkov, 1 vajce, práškový cukor na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jemná paštrnáková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g až 500 g paštrnáku, 1 cibuľu, 1 väčší pór, 2 väčšie zemiaky, 2 lyžice oleja a kúsok masla na zjemnenie, 1 lyžičku karí korenia, 1,5 až 2 l kuracieho vývaru /z kocky/, soľ, 1 téglik smotanového /alebo obyčajného/ bieleho jogurtu, za hrsť posekaných pistácií na ozdobu /nemusia byť/.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme očistenú a posekanú cibuľu a postupne pridáme ostatnú očistenú a pokrájanú zeleninu – pór, paštrnák a zemiaky. Posypeme ju karí práškom, jemne posolíme, premiešame, podusíme asi 5 minút, potom podlejeme horúcim kuracím vývarom. Hrniec prikryjeme a pri zmiernenej teplote varíme, až všetka zelenina zmäkne. Potom ju zmixujeme, podľa potreby ešte ochutíme, dáme späť do hrnca, prehrejeme a zjemníme kúskom masla. Na tanieri ozdobíme lyžicou jogurtu a ak máme, aj posekanými pistáciami. Namiesto nich môžeme ozdobiť polievku tenkými kolieskami póru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

500 G lístkového cesta, 150 g krištálového cukru, 7 bielkov, 2 Zlaté klasy, 1 vanilínový cukor, 500 ml vody, 500 ml smotany na šľahanie, 100 g čokolády na varenie, 40 g stuženého tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.2.2013, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Levanduľové víno



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady na 1 fľašu s obsahom 700 ml: kôra z ½ citróna, 1 fľaša ružového vína, 1 zväzok usušenej levandule

POSTUP PRÍPRAVY

1. Citrónovú kôru dôkladne opláchneme a osušíme a s 1/8 vína ju vložíme do hrnca, necháme zohriať, nie však zovrieť. Potom ju necháme vychladnúť v studenom zvyšku vína.
2. Studené víno s kôrou nalejeme do fľaše. Pridáme levanduľu a zalejeme zohriatym ružovým vínom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.8.2012, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ryžový nákyp so sušenými jablkami alebo slivkami



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g ryže, soľ, 2 klinčeky, 1 lyžica oleja, 3 lyžice hery /masla Rajo/, 3 žĺtky, 2 lyžice hrozienok, 200 g sušených sliviek alebo jabĺk, škorica, 2 lyžice cukru, pomarančová kôra, 3-5 bielkov na sneh, tuk na vytretie formy, tuk na pokvapkanie nákypu, práškový a vanilínový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Prebratú ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným množstvom vody, pridáme soľ, klinček, tuk, prikryjeme a pomaly dusíme na slabom ohni alebo v rúre. (Nákyp môžete urobiť aj z ryže, ktorá vám ostala z predchádzajúceho dňa). Uvarenú ryžu necháme vychladnúť.
2. Deň vopred si môžete pripraviť aj slivky či jablká: Opláchneme ich v studenej vode, potom zalejeme trochou vody, pridáme kúsok škorice, klinček, trošku cukru a uvaríme ich do mäkka. Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami dopenista. Primiešame vychladnutú ryžu, umyté a osušené hrozienka a ocedené slivky. Dochutíme najemno nakrájanou pomarančovou kôrou. Napokon zľahka primiešame sneh z bielkov. Preložíme do dôkladne vytretého pekáča (formy), navrch poukladáme kúsky tuku a nákyp zapečieme.
3. Podávame horúci, posypaný práškovým a vanilínovým cukrom, prípadne ja mletou škoricou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 84 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu