končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 84 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lievance so škoricouPOTREBNÉ PRÍSADY 225 ml mlieka, 20 g droždia, 80 g práškového cukru, 50 g mäkkého masla, 2 vajcia, 250 g odtučneného tvarohu, ostrúhaná kôra z 1 citróna, 250 g hladkej múky, soľ, maslo alebo rastlinný olej na opekanie, škoricový cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Zohrejeme mlieko, v hrnčeku rozdrobíme droždie, nasypeme naň 1 PL cukru a zalejeme asi tretinou teplého mlieka. Prikryté necháme 15 minút kysnúť. Maslo vymiešame s ostatným cukrom do peny, postupne primiešame vajcia, tvaroh a kôru z citróna. Zmiešame múku so štipkou soli a primiešame ostatné mlieko a kvások. Dobre vymiesime a necháme prikryté 30 minút kysnúť. Maslo rozpustíme na zohriatej panvici a lyžicou vkladáme cesto. Lievance opekáme na miernom ohni dozlatista. Položíme ich na kuchynské utierky, aby odsali prebytočný tuk, a udržiavame ich teplé v rúre zohriatej na 80 stupňov C. Pred podávaním posypeme škoricovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Lahodná kapustová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hlávkovej kapusty, 4-5 zemiakov, 2 špekáčiky /alebo 3 párky/, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 250 ml sladkej smotany, bobkový list, majorán, 2 lyžice hladkej múky, olej, ocot /podľa chuti/, mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY 1. Na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno nakrájané špekáčiky a opečieme. Kapustu nakrájame na tenké rezance, zemiaky na kocky a pridáme k orestovanej cibuli a špekáčikom. Všetko posolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, trochu majoránu a zalejeme vodou. Varíme domäkka. 2. Pripravíme zátrepku zo sladkej smotany a hladkej múky, vlejeme do polievky a povaríme. Pred podávaním ochutíme octom. Tip. Bobkový list po bokoch nastrihnite, aróma sa lepšie uvoľní. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2012, 7:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Falošný rezeň - vaječnýPOTREBNÉ PRÍSADY 3 čerstvé žemle, mlieko, 2 surové vajcia, 8 natvrdo uvarených vajec, nasekaná petržlenová vňať, soľ mleté čierne korenie, strúhanka, olej. POSTUP PRÍPRAVY Čerstvé žemle namočíme v mlieku. Potom ich vyžmýkame a rozotrieme na jednoliatu masu. Pridáme 2 surové vajcia, vymiešame s natvrdo uvarenými a na kocky posekanými vajcami a s nasekanou petržlenovou vňaťou. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Sformujeme z nej valček, ktorý obalíme v strúhanke. Valček pokrájame na 5 porcií, ktoré upravíme do tvaru rezňov, ktoré ešte raz obalíme v strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji alebo masti. Vhodnou prílohou sú napr. varené zemiaky posypané petržlenovou vňaťou a dusený špenát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.8.2010, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Brokolicové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 700 g brokolice, 4 vajcia, 4 PL hladkej múky, 4 PL strúhanky, 50 g strúhaného syra, štipka mletého muškátového orieška /nemusí byť/, soľ, korenie, olej na praženie POSTUP PRÍPRAVY 1. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a brokolicu necháme odkvapkať. 2. Odkvapkanú brokolicu nakrájame nadrobno a dáme ju do väčšej misy. Pridáme múku, rozšľahané vajcia, nastrúhaný syr, muškátový oriešok, soľ, korenie. Všetko dobre premiešame a zmes podľa potreby zahustíme strúhankou. 3. Na panvici rozohrejeme olej, zo zmesi tvarujeme placky a z oboch strán ich opečieme dozlata. Hotové placky osušíme papierovým obrúskom a podávame ešte teplé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.10.2016, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sviatočná bábovka s nutelouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g masla, 250 g jemného kryštálového cukru, 5 vajec, štipku soli, 500 g polohrubej múky, 1 vrecúško prášku do pečiva, 250 ml mlieka, 1 lyžicu pomarančového alebo vajcového likéru, 200 g nutelly, práškový cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Maslo, cukor a vajcia šľaháme, až vznikne hustý, hladký a napenený krém. Múku preosejeme, zmiešame zo soľou, práškom do pečiva a striedavo spolu s mliekom pridávame za stáleho miešania do vyšľahanej zmesi. Časť cesta odoberieme /trochu menej ako polovicu/ a vymiešame s nutellou, do svetlého cesta pridáme likér. Veľkú bábovkovú formu vymastíme tukom, vysypeme polohrubou múkou a nalejeme do nej svetlé cesto. Pridáme tmavé cesto a zľahka, špirálovito pomiešame, aby sa vytvorila vzorka. Vložíme do predhriatej rúry a pri miernejšej teplote pečieme 60 minút /keď zapichneme do bábovky drevenú špajdľu a zostane čistá, môžeme ju vybrať – už je prepečená aj zvnútra./ Dobrá rada: Časť mlieka môžeme nahradiť aj šľahačkou, namiesto nutelly môžeme dať kakao a trochu rumu /pre deti rum nie!/ alebo kúsky orieškového nugátu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.5.2010, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavá vianočkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, soľ, 50 g droždia, 1 lyžica cukru, 1 lyžica hladkej múky, 250 ml mlieka, 180 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 žĺtky, štipka muškátového kvetu, 50 g hrozienok, 100 ml rumu, 50 g mandľových lupienkov, 1 vajce, práškový cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jemná paštrnáková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g až 500 g paštrnáku, 1 cibuľu, 1 väčší pór, 2 väčšie zemiaky, 2 lyžice oleja a kúsok masla na zjemnenie, 1 lyžičku karí korenia, 1,5 až 2 l kuracieho vývaru /z kocky/, soľ, 1 téglik smotanového /alebo obyčajného/ bieleho jogurtu, za hrsť posekaných pistácií na ozdobu /nemusia byť/. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme očistenú a posekanú cibuľu a postupne pridáme ostatnú očistenú a pokrájanú zeleninu – pór, paštrnák a zemiaky. Posypeme ju karí práškom, jemne posolíme, premiešame, podusíme asi 5 minút, potom podlejeme horúcim kuracím vývarom. Hrniec prikryjeme a pri zmiernenej teplote varíme, až všetka zelenina zmäkne. Potom ju zmixujeme, podľa potreby ešte ochutíme, dáme späť do hrnca, prehrejeme a zjemníme kúskom masla. Na tanieri ozdobíme lyžicou jogurtu a ak máme, aj posekanými pistáciami. Namiesto nich môžeme ozdobiť polievku tenkými kolieskami póru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
KrémešPOTREBNÉ PRÍSADY 500 G lístkového cesta, 150 g krištálového cukru, 7 bielkov, 2 Zlaté klasy, 1 vanilínový cukor, 500 ml vody, 500 ml smotany na šľahanie, 100 g čokolády na varenie, 40 g stuženého tuku POSTUP PRÍPRAVY Postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.2.2013, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Levanduľové vínoPOTREBNÉ PRÍSADY Prísady na 1 fľašu s obsahom 700 ml: kôra z ½ citróna, 1 fľaša ružového vína, 1 zväzok usušenej levandule POSTUP PRÍPRAVY 1. Citrónovú kôru dôkladne opláchneme a osušíme a s 1/8 vína ju vložíme do hrnca, necháme zohriať, nie však zovrieť. Potom ju necháme vychladnúť v studenom zvyšku vína. 2. Studené víno s kôrou nalejeme do fľaše. Pridáme levanduľu a zalejeme zohriatym ružovým vínom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 1.8.2012, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ryžový nákyp so sušenými jablkami alebo slivkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g ryže, soľ, 2 klinčeky, 1 lyžica oleja, 3 lyžice hery /masla Rajo/, 3 žĺtky, 2 lyžice hrozienok, 200 g sušených sliviek alebo jabĺk, škorica, 2 lyžice cukru, pomarančová kôra, 3-5 bielkov na sneh, tuk na vytretie formy, tuk na pokvapkanie nákypu, práškový a vanilínový cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Prebratú ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným množstvom vody, pridáme soľ, klinček, tuk, prikryjeme a pomaly dusíme na slabom ohni alebo v rúre. (Nákyp môžete urobiť aj z ryže, ktorá vám ostala z predchádzajúceho dňa). Uvarenú ryžu necháme vychladnúť. 2. Deň vopred si môžete pripraviť aj slivky či jablká: Opláchneme ich v studenej vode, potom zalejeme trochou vody, pridáme kúsok škorice, klinček, trošku cukru a uvaríme ich do mäkka. Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami dopenista. Primiešame vychladnutú ryžu, umyté a osušené hrozienka a ocedené slivky. Dochutíme najemno nakrájanou pomarančovou kôrou. Napokon zľahka primiešame sneh z bielkov. Preložíme do dôkladne vytretého pekáča (formy), navrch poukladáme kúsky tuku a nákyp zapečieme. 3. Podávame horúci, posypaný práškovým a vanilínovým cukrom, prípadne ja mletou škoricou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |