. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 201 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Bagety - s ražnou múkou - vážne skvelé*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Na preferment: 150 ml vlažnej vody, 150 g hladkej múky špecial, 2 g droždia (čerstvé), 1 čL cukru *************** Ďalej: 150 ml vody, 1 čL cukru, 35 g oleja, 2,5 čL soli, 50 g ražnej múky, 300 g pšeničnej hladkej múky T650, 10 g čerstvého droždia Na potretie: trocha vaječného bielka, 1 PL mlieka, hrubá soľ, rôzne semienka (nič z toho nie je povinné, stačilo by potrieť len vodou),

POSTUP PRÍPRAVY

1) Suroviny na preferment vložíme do misy a ručne ich vymiesime. Prikryjeme a necháme stáť 10 - 12 hodín
pred výrobou bagiet ( najlepšie večer predch. dňa)
2) Do nádoby DP nalejeme vlažnú vodu, olej, pridáme preferment, potom obidve múky a do jedného z rohov
soľ a do druhého rozmrvené droždie s cukrom.
3) Spustíme program CESTO
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, v rukách ho prehnetieme a rozdelíme na 4 časti.
5) Z každej časti sformujeme šúľky bagiet a dáme ich na plech s PNP kysnúť asi 30 - 40 min, zakryté utierkou
6) Pred pečením bagety nakrojíme žiletkou alebo ostrým nožom a potrieme zmesou vyšľahaného bielka s

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (35) posledné: 3.10.2014, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Parená knedľa - celkom jednoduché*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

*****15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g), 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 čL kryš.cukru, 1a1/2 čL soli, 1 žĺtok, 1 PL oleja, 3 PL vlažnej vody , trocha múky na podsypanie**********Budeme potrebovať aj PARÁK a PAPIER NA PEČENIE (PNP). Ak nemáte parák, odporúčam kúpiť si ho, lebo ho využijete aj neskôr pri zohrievaní nakrájanej knedle, alebo pri príprave zeleniny v pare. Použitie PNP nám ušetrí trampoty pri vyberaní uvarených knedlí a navyše odpadne vymasťovanie hrnca i paráka a ich následné odmasťovanie :-)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do misy vložíme sito a naložíme doň múku, zároveň ju aj preosejeme. Môžeme ju dať na minútku
do MW zohriať, alebo ju dáme zohriať na iné teplé miesto.
2) Do misky (alebo hrnčeka) dáme vlažnú vodu, cukor a rozmiešame. Pridáme rozdrobené droždie
a zalejeme trochou mlieka. Prikryjeme servítkou a do 5 minút nám vzíde kvások.
3) Do nahriatej múky vlejeme kvások, zvyšné mlieko a premiešame. Pridáme soľ, olej a žĺtok a opäť
premiešame.
4) Potom dáme misu s múkou a hnetačom do silných rúk manžela, ktorý si iste rád :-D potrénuje
svoje svalstvo. Treba ho inštruovať, že miesiť sa musí poriadne, bez ulievania, žiadne flákanie :-)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (53) posledné: 23.7.2017, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Ciabatta - taliansky chlieb (z Apetit.cz)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 500 g hladkej múky T650, 1/2 kocky droždia, 1 čL cukru, 2,5 čL soli, 60 - 80 g olív, príp. sušené paradajky, okrem toho trocha múky na podsypávanie ***Pozn.: múku možno zameniť za iný druh alebo kombinovať s inými druhmi, napr. s celozrnnou. Už to síce nebude talianska ciabatta, ale bude to dobré tiež (len prvýkrát opatrne - menej je niekedy viac :-) a rozšoupnite sa až pri ďalšej várke :-D pre istotu).

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do nádoby DP nalejeme vodu, olej a vsypeme múku. Pridáme soľ do jedného rohu, do stredu dáme droždie s cukrom a spustíme program CESTO.
2) Pred koncom miesenia pridáme pokrájané olivy, prípadne sušené paradajky alebo ak uznáte za vhodné, tak cesnak a bylinky alebo aj opraženú cibuľu. (Možno bude treba dosypať trocha múky, ja som pridala asi 2 PL)
3) Cesto necháme kysnúť.
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prehnetieme ručne a rozdelíme na 4 časti.
5) Jednotlivé časti cesta rukami roztlačíme podľa možnosti do tvaru obdĺžnikov alebo štvorcov (ako keď karatista ide tehlu rozpoliť :-D ) a potom cesto stočíme do valčeka (stále podsypávame).
6) Uložíme ich na plech s PNP (mne vyšli na plech všetky štyri po šírke), plech prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto - 30 min máme pokoj, ale pár minút pred koncom relaxu zapneme rúru na 200°C.
7) Ciabatty vložíme do vyhriatej rúry a upečieme - cca 20 minút

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.2.2013, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Makovo-jablkový koláč*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 150 g práškového cukru, 160 g polohrubej múky, 110 g masla, 100 ml vlažnej vody, 1,5 čL PDP, štipka soli, 1 PL rumu, 140 g mletého maku, ***** Plnka: 5 - 6 väčších jabĺk, 1 vanilkový cukor, 2 PL kryšt.cukru, 1 - 2 čL škorice, čokoládová poleva (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv očistíme jablká, časť z nich postrúhame nahrubo, časť pokrájame na kocky. Do tortovej formy (priemer = cca 24 - 25 cm) vložíme PNP a najprv naň naukladáme kocky jabĺk, na ne potom postrúhané jablká a popritláčame rukou. Posypeme škoricou a cukrom + vanilcukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C.

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky šľaháme s cukrom, postupne pridávame vlažnú vodu, rum a roztopené (vychladnuté) maslo. Potom pridáme múku zmiešanú s PDP a nakoniec varechou vmiešame sneh. Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej vmiešame zomletý mak.

Makové cesto nalejeme na zapečené jablká a naň pridáme druhú polovicu cesta (žlté cesto) a vrátime do rúry. Pečieme pri tej istej teplote, čiže pri 180°C ,... skúšame špajdľou.

Hotový koláč vyberieme a formu preklopíme hore dnom. Odstránime papier, necháme trocha schladnúť a polejeme čokopolevou ( alebo len posypeme cez sitko kakaom zmiešaným s cukrom alebo len cukrom).

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 8.11.2014, 16:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

*♥*Kuracie stehná po turecky, s baklažánom*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

vykostené kuracie stehná, 1 cibuľa, zopár strúčikov cesnaku, maslo, syr gorgonzola či niva, šampiňóny, pór, baklažán, cherry paradajky, rímska rasca, soľ, mčk, drvené chilli, mletý koriander, hladká múka, mletá paprika, domáca klobása, biely jogurt al. kyslá smotana (3 PL)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehná odkožíme, vykostíme, nasolíme a okoreníme mčk. Necháme postáť v chlade cca 1 hodinu.


Baklažán opláchneme, pokrájame na kolieska a nasolíme z obidvoch strán, necháme vypotiť 20 minút. Potom kuchynským krepom alebo servítkou odsajeme šťavu a kolieska obalíme v zmesi hladkej múky, mletej papriky, mčk .


Pekáč vymastíme maslom, rozhodíme pár plátkov údenej prerastenej slaninky, roztrúsime nahrubo pokrájanú cibuľu a na ňu poukladáme kuracie mäso pekne tesne vedľa seba.
Pokrájame šampiňóny na plátky, pór a klobásu na kolieska. Na mäso nakladieme šampiňóny, potom kolieska póru a posypeme trochou koriandru, rímskou rascou a nakoniec rozložíme kolieska klobásy. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 210°C.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.3.2013, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

*♥*Rillettes - nátierka z bravčového mäsa*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg bravčového mäsa (pliecko, bôčik aj s kožou), 0,75 kg surovej slaniny (tuk na vytápanie), mčk, soľ, 2 dl vína, 5 dl vody, cibuľa a cesnak podľa chuti, feferonka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

1) Surovú slaninu pokrájame na malé kocky 1,5 x 1,5 cm ( nemusíte merať, nestrieľa sa z toho )
2) Slaninové kocky dáme do väčšieho kastróla a pomaličky vytápame. Občas pomiešame. (Podľa odporúčaní má byť liatinový hrniec, ale ja nemám, Normálny kastról som dala na liatinovú platňu)
3) Mäso pokrájame na trocha väčšie kocky 3 x 3 cm a keď sa vytopená slanina už trocha ponáša na oškvarky, pridáme do kastróla aj pokrájané mäso. Dobre premiešavame, aby sa mäsko poriadne poopekalo (žiadne solenie ani korenenie ešte). (Ak máte ten liatinový hrniec, pokračujte v ňom naďalej)
4) Do tlakového hrnca dáme trocha oleja alebo vytopenej masti, na nej orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak a pridáme obsah z kastróla aj s vytopenou masťou. Ja som nemala bôčik, robila som to len z pliecka, tak som v tejto fáze pridala trocha kože (ako na huspeninu). Podlejeme vodou ( 4 dl ), osolíme, okoreníme mčk, pridáme pokrájané feferonky (nemusí byť). Zatvoríme hrniec a dusíme najmenej hodinu.
5) Po 1 hod - 1,5 hodine omrkneme stav mäska a skontrolujeme tekutinu. Ak sa mäsko ešte nerozpadáva, podlejeme ak treba a ešte chvíľu dusíme. (U mňa to bolo 75 minút)
6) Uvarené kože vyberieme a nadrobno pokrájame (ja som ich dala do robota a mixla).
7) Z tlakáča som mäso zase preliala do pôvodného kastróla, pridala som tie rozmixnuté kožky a podliala som vínom. Zakryté som dusila už len 10 minút a fertig!!
-

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 14.1.2014, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

*♥*Plnený kelový list v kelovom prívarku*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Kel, 1 cibuľa, cca 350 g údeného pliecka, cca 2 - 3 PL ryže, vajco, mčk, trocha chilli (nemusí byť), majoránka, mletá rasca, podľa chuti cesnaku, soľ, vegeta, 1PL hlad. múky (do plnky) Na prívarok: (okrem kelu a cibule), 1 stredný zemiak, múka a olej na zápražku, na dochutenie - cesnak, mčk, majoránka, soľ, mletá rasca

POSTUP PRÍPRAVY

1) Z kelovej hlavy opatrne zoberieme kelové listy vcelku, opláchneme pod tečúcou vodou a vložíme do hrnca
s vriacou vodu (zakryť) na pár minút, aby listy trocha zmäkli. Vyberieme ich, necháme odkvapkať a
vychladnúť.
2) Údené mäso zomelieme (al. mixneme), pridáme 1/2 nadrobno pokrájanej cibule, pretlačený cesnak, vajco,
koreniny - rasca, majoránka, mčk, soľ, vegeta a čiastočne uvarenú ryžu (tvrdkavú). Dobre premiešame a
prípadne zahustíme múkou a dochutíme niečim ostrejším (ja som dala chilli).
3) Kelové listy položíme na dosku a hlúbiky vyklepeme tĺčikom na mäso (ja som to neurobila, vyrezala som ich
hrubšie časti, mala som totiž listy viac prevarené). Plnku rozdelíme na rozprestreté kelové listy a dobre to

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 25.5.2017, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Petržalský syrový koláč s cibuľou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 450 g polohrubej múky, 300 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky kvasníc, 2 žĺtky, 1 dl oleja, 1a1/2 čL cukru, 2 čL soli, ***** plnka: 400 - 450 g syrov (eidam, mozzarella, niva, gouda, tvaroh alebo bryndza) , 3 červené cibule, 250 g prerastenej slaniny (oravská al. gazdovská), 3 čL kryštálového cukru, 1/4 - 1/2 čL soli, 1/4 čL mčk, trocha oleja, pár lyžíc kyslej smotany, 1 - 2 vajíčka, petržlenová vňať (alebo kôpor ak sa dáva bryndza)

POSTUP PRÍPRAVY

1) Z prísad vymiesime redšie cesto a dáme ho vykysnúť na teplé miesto (30 - 40 minút).
2) Kým kysne cesto, pripravíme náplň: syry postrúhame (najlepšie je vhodne kombinovať rôzne druhy syrov - napr. tvaroh+ eidam + niva, bryndza + tvaroh + mozzarella al. gouda ap. ), zmiešame s kyslou smotanou a vajíčkami a môžeme dochutiť soľou, mčk, bylinkami podľa vlastnej chuti.
3) Cibuľu pokrájame na plátky a dáme ju do panvice na rozpálený olej, trocha ju restujeme a keď je zmäknutá, pridáme kryštálový cukor, soľ a mčk. Miešame, aby cukor skaramelizoval (ale moc to neprežeňme). Necháme vychladnúť.
4) Slaninku pokrájame a opečieme v panvici.
5) Cesto vylejeme na plech s papierom NP (ja som to dala na 1,5 plecha, nechcela som moc vysoké) a stierkou ho ponaťahujeme až do rohov.
6) Lyžicou kladieme na cesto kôpky náplne a potom opatrne zasa lyžicou roztiahneme po celom ceste. Môžeme posypať čerstvými bylinkami. Vychladnutú skaramelizovanú cibuľu vidličkou nanesieme na syrový povrch a pokladieme ešte kúskami opečenej slaniny.
7) Pečieme pri 210° ( u mňa asi 10 minút a ešte 10 min som piekla na 170° )

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2014, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

*♥*Baklažánová nátierka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán, 1/2 malej cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 ks Syrokrému (50 g) alebo iného krémového syra, 1 PL kyslej smotany, 1 - 2 PL majonézy alebo tatárskej omáčky, soľ, mčk, olej, zopár lístkov bazalky, trocha kečupu

POSTUP PRÍPRAVY

1) Baklažán pokrájame na 0,5 cm kolieska, osolíme ich a necháme 30 minút "vypotiť".
2) Vzniknutú tekutinu poutierame servítkami a baklažány opekáme na oleji.
3) Opečené uložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby odsala tuk.
4) Polovychladnuté vhodíme do mixéra, pridáme prelisovaný cesnak, syr, majonézu, smotanu, mčk a
zmixujeme.
5) Nátierku ochutnáme, pridáme podľa chuti kečup i soľ a možno dať aj za lyžicu olivového oleja. Do hotovej
nátierky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a posekanú bazalku ( ak máte jarnú cibuľku, použite tú aj s
vňaťou )

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 10.9.2015, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

*♥*Slané kysnuté motýle*♥* inšpirované Adrikou280



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto - 550 g hladkej múky, 30 g droždia, 3 dl vlažného mlieka, 40 g rozpusteného masla, asi 4 PL oleja, 2 žĺtky, 1 čL cukru, 2 čL soli, &&&&& Náplň I - 150 g syra niva, 100 g eidamu, 2 PL kyslej smotany, 60 g masla, trocha soli, 2 strúčiky cesnaku, trocha mčk, Náplň II - 60 g masla, 100 g eidamu, tavený syr, šunka, 2 - 3 čL paradajkového pretlaku, soľ, mčk, 2 strúčiky cesnaku, &&&&& ešte cibuľa, vajko na potretie, rasca alebo iné semienka na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Adrikine škoricové motýle som vyskúšala už dávno, boli skvelé http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=34442
Teraz som potrebovala niečo slané, aby to dobre vyzeralo, aby to bolo dobré... proste istotu, že nič nezlyhá :-) Adrikine motýliky sú takou istotou, už som to mala odskúšané, len som ich teraz pretransformovala na slanú verziu. No a ešte som si trocha upravila aj cesto.
Postup neuvádzam, kto potrebuje obrázkový postup, mrkne si ho u Adriky, link som uviedla. Čo sa týka obidvoch slaných náplní, všetky suroviny jednoducho zmixujeme a dochutíme podľa svojho vkusu. Plnky musia byť poriadne husté. Mne až teraz napadlo, že som obe plnky mohla zahustiť postrúhaným vareným zemiakom. Tak nabudúce až :-) Určite budem túto verziu robievať, lebo motýle nám rýýýýchlo "odleteli" :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 23.11.2012, 17:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 201 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu