. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660
.
mimibazar.sk/etelinka
Oblasť: Zvolen
Telefon: 0910 / 947 414
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.12.2007
Naposledy: 13.4.2021 13:33
Aktualizácia: 13.4.2021 13:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 261
RODINNÉ FOTOGRAFIE 44
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 43
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 43 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mandľovo - orechové očká (bez múky)



POTREBNÉ PRÍSADY

150g mletých orechov, 50g mletých mandlí, 40g postrúhanej horkej čokolády, 30g masla (alebo margarínu), 110g práškového cukru (ja dávam trstinový), 1 vanilkový cukor, 1 vajce (stredne veľké), mletá škorica, sušené višne (alebo kyslastý džem )

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept si vyžaduje trpezlivosť, ale výsledok stojí zato !!!!! Všetky suroviny spolu zmiešame, z vajíčka pridáme najprv žĺtok a bielok pridávame postupne. Cesto sa nesmie rozpadať a nesmie byť riedke, musí pekne držať pohromade a preto bielok pridávať postupne. Hotové cesto odložíme do chladničky cca na 30 minút. Vymastíme plech a z cesta robíme malé guľôčky o priemere 1 cm a ukladáme na plech, nechávame medzery lebo pri pečení sa troška zväčšia. S koncom malej varešky robíme do cesta jamky a do nich vložíme sušené višne alebo džem. Ja mám teplovzdušnú rúru, guľky pečiem pri 180 stupňoch 9-10 minút. Po upečení nechám troška vychladnúť a potom s nožom vyberám. Pozor na maškrtníkov !!! Veľmi rýchlo miznú !!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 22.12.2009, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Medová kuracina so sušenými slivkami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracieho mäsa, 2-3 polievk.lyžice medu, 150g sušených sliviek, 2 strúčiky cesnaku (alebo 1 čaj.lyžička sušeného cesnaku), zázvor, mleté čierne korenie, škorica, soľ, hydinový vývar alebo 1/2 kocky bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäso nakrájame na rezance. Vložíme do panvice alebo woku, pridáme olej a mäsko posolíme a opražíme do biela. Pridáme med, zázvor, čierne korenie, škoricu. Dobre premiešame, chvíľočku podusíme a podlejeme vývarom. Hneď pridáme opláchnuté sušené slivky (je vhodné ich vopred namočiť vo vode ak sú málo mäkké). Všetko spolu dusíme až sa slivky začínajú rozpadať, takto sa prefektne zahustí omáčka. Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob alebo s ryžou. Dobrú chuť !!!!!!!!!!!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2009, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kapustička troška inak



POTREBNÉ PRÍSADY

kyslá (kvasená) kapusta, 1 červené jabĺčko, kyslá smotana alebo smotana na varenie, maslo, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca alebo na panvicu dáme maslo, olej (nie príliš veľa), necháme spolu zohriať, aby bolo maslo roztopené a pridáme premytú kyslú kapustu (ja ju aj nakrájam,aby pri jedení neboli "dlhé fúzy"), ošúpané a nastrúhané jabĺčko a spolu dusíme do zlatista. Nakoniec vmiešame kyslú smotanu (s ňou je to hustejšie) alebo smotanu na varenie (bude to viac šťavnaté). Dobrú chuť !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mäkkulinké medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

420 g hladkej múky (ja miešam 300 g hladkej, 120g celozrnnej), 210 g práškového cukru, 105 g mletých orechov, 3 vajcia (odporúčam menšie vajíčka,lebo cesto bude dosť lepkavé, alebo pridajte 2 vajcia a potom uvidíte aká je konzistencia cesta), 3 polievkové lyžice medu, 2 čajové lyžičky sódy bikrabóny, škorica, anýz, klinčeky, badián na ochutenie (alebo 1 čajová lyžička korenia na medovníčky - dostať v potravinách)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny majú mať izbovú teplotu, spracujeme z nich na cesto, necháme postáť 1-2 hodiny pri izbovej teplote (alebo cez noc v chladničke). Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, vykrajujeme medovníčky, dáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a upečieme. Ja vyhrejem rúru na 180 stupňov a pečiem 8-9 minút.
Moje deťúrence nechcú zdobené medovníčky, zato sú len také "jednoduché", ale chutia fantasticky. Mleté orechy v ceste zabezpečia, že sú stále mäkkulinké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.11.2009, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohová bublanina - robí ju aj Kamila Magálová



POTREBNÉ PRÍSADY

1000 g hrudkovitého tvarohu (najlepšie tučný tvaroh), 6 vajec, 350g práškového cukru, 250g margarínu, šťava z 1 citróna, 1 vanilkový cukor, 200 g hrubej múky (alebo krupica), 1 prášok do pečiva, ovocie - slivky, marhule, broskyne, jahody, čučoriedky, maliny, černice - čo len chcete

POSTUP PRÍPRAVY

Margarín vymiešame s cukrom, postupne doň zašľaháme žltky, šťavu z citrona, vanilkový cukor, tvaroh, sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech, na vrch poukladáme ovocie a upečieme. Bublanina je naozaj fantastická, u nás vydrží maximálne 1 popoludnie. Prajem príjemné maškrtenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.12.2009, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Zeleninový šalát s krabími tyčinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlávka ľubovoľného šalátu (ja som dala ľadový), cherry paradajky,1 menšia konzerva kukurice, tvrdý syr (podľa chuti), krabie tyčinky 1balenie

POSTUP PRÍPRAVY

Šalát umyjeme a nakrájame (alebo natrháme rukami na kúsky), osolíme, necháme troška postáť, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme nakrájané cherry paradajky na polovice, kukuricu, syr nakrájaný na kocky a krabie tyčinky nakrájame na cca 1cm kúsky. Trošku necháme postáť a máme chutný letný obed alebo večeru.
PS: Kto má rád sušené paradajky v oleji, aj tie sa tam hodia a bude to mňam, mňam !!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2010, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Manželovi na 40-ku



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto krásnu tortu upiekla podľa môjho výberu pani Fafuliaková vo Zvolene.

POSTUP PRÍPRAVY

Dobrá cukrárka vie ako nato.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.2.2010, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Susedkina svieženka



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta zo 6 alebo 8 vajec, na plnku: 2 x piškóty OPAVIA (spolu 240g), marhuľový kompót (alebo broskyňový alebo mandarínkový), mleté orechy, na ozdobenie: džem, šľahačka (alebo 2x šľahačka v prášku a 1x kyslá smotana)

POSTUP PRÍPRAVY

Táto svieženka je ako "báseň", ľahučká, nadýchaná, šťavnatá...
Pripravíme si klasickú piškótu zo 6 alebo 8 vajec, do 1/2 cesta pridáme kakao. Na plech najprv nalejeme žltú časť a potom cikcakovito kakaovú časť. Dáme upiecť.
Na plnku: zomelieme piškóty, pridáme nakrájaný kompót na malé kúsky (mandarínky netreba krájať), pridáme potrebné množstvo kompótovej šťavy,aby vznikla vláčna hmota a podľa potreby pridáme cukor a mleté orechy.
Šľahačku na vrch dáme buď klasickú alebo vymiešame podľa návodu 2 práškové šľahačky a potom pridáme kyslú smotanu.
Cesto po vychladnutí pokropíme buď kompótovou šťavou, alebo rumom,natrieme džemom, navrstvíme plnku a potom šľahačku. Ak je to možné, necháme aspoň hodinku postáť a potom krájame na rezy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2009, 13:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Budapeštianske rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 250g hery, 3 žĺtky, 500g hladkej múky, kvások z 20g droždia, troška mlieka a cukru. Na plnku: 200g mletých orechov, 200g práškového cukru, mlieko, ríbezľový džem (nedávať iný druh džemu!!!)

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je náš starý rodinný recept. Priniesla ho moja stará mama, ktorá pracovala ako slúžka v Budapešti (keby ešte žila moja stará mama, tak by mala 108 rokov a ja budem mať 38). MAĎARSKÉ ORIGINÁL rezy sú plnené marhuľovým džemom a plnka sa sype (zmes mletých orechov a cukru). A pani Anka ( ID 47 989 ) mi dala jednu super radu, po upečení otočiť celý koláč "naopak", vrch bude pekne hladký .

Cesto: Do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájanú Heru, žĺtky a vykysnutý kvások. Dobre premiešame a necháme postáť, kým urobíme plnku. V hrnci zmiešame mleté orechy, preosiaty práškový cukor a potrebné množstvo mlieka (aby vznikla kaša, ale nie príliš hustá) a uvaríme na kašu. Necháme troška vychladnúť. Cesto si rozdelíme na 3 časti: na suchý plech dáme vyvaľkaný 1.plát cesta, potrieme ríbezľovým džemom a na to dáme 1/2 orechovej plnky. Na to položíme 2.plát cesta, džem, plnku a prikryjeme 3.plátom cesta. Vrch popicháme vidličkou, inak sa robia bubliny. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 190 stupňoch cca 35-40 minút. Po vychladnutí koláč polejeme čokoládou, necháme postáť,aby dobre zmäkol a krájame na úhľadné rezy. MŇAM.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 24.2.2010, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicová polievka s haluštičkami



POTREBNÉ PRÍSADY

brokolica, zemiaky, mrkva, maslo, petržlenová vňať, vegeta, soľ, na haluštičky: 1 vajce, hrubá múka, detská krupica

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme nakrájanú brokolicu, zemiaky na kocky, mrkvu na kolieska (ja som teraz nemala, tak chýba na obrázku), pridáme vodu, vegetu, maslo. Dáme variť, keď je zeleninka mäkká, ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ a pridáme haluštičky. Urobíme ich tak, že zmiešame rozhabarkované vajce s potrebným množstvom hrubej múky a krupice (ja dávam pol na pol), cestíčko nesmie byť príliš husté, a do vriacej polievky robíme malé haluštičky. Troška ešte povaríme, odstavíme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 43 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu