končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 21-22) | << predošlé 1, 2, 3 |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Lasagne nie len pre "Garfielda" :D :D :DPOTREBNÉ PRÍSADY 500g Bolonska omáčka,500g mleté bravčové mäso,250g lúpané paradajky(celé alebo krájané),4PL červené víno(netreba vždy),1PL bazalka sušená,1PL kečup(podla chuti),1cibula,2cesnak,olej,sol,mleté čierne korenie,syorvá omáčka(Bešamel),50g maslo,50g haldká múka,600ml mlieko,125g syr,1/2KL muškátový oriešok,1balenie lasagnove cesto. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso - orestujeme, po zatiahnutí pridať paradajky, kečup, víno, bazalku, soľ a mleté čierne korenie. Variť 20 - 25 minút.\r\nNecháme rozpustit maslo, pridáme múku a chvíľu opražíme. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania necháme zovrieť. Odstavíme z plamena a primiešame muškátový oriešok a nastrúhaný syr.\r\nJe lepšie keď si lasagnove platy namočíme do veľmi teplej aby kusok odmäkli a lepšie sa ukladali do zapekacej nádoby. Dno zapekacej nádoby si potrieme trochou oleja, po celom dne poukladáme platy cesta, na ne navrstvíme časť bolonskej omáčky a na to bešamel. Takto by nam mali vzniknut 4 poschodia, pricom na vrchu maju byt platy cesta na ktoré rozotrieme zvyšok syrového bešamelu. Počet poschodí závisi od velkosti zapekacej misy. Zapekáme pri 200°C zrhruba 30 - 35 min. \r\nDobrúúúú CHUT :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.10.2012, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mooja oblúbená syrová polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY syr v črievku 1 ks zemiaky 3 ks cesnak 2 strúčik maslo soľ červená mletá paprika vegeta bazalka POSTUP PRÍPRAVY Roztlačený cesnak krátko osmažíme na rozpustenom masle, zaprášime mletou červenou paprikou, premiešame a zalejeme vodou. Pridáme na malé kocky pokrájané zemiaky, ochutíme soľou, vegetou a varíme až kým nie sú zemiaky mäkké. Zvlášť do misky si vytlačíme syr z črievka, zalejeme malým množstvom horúcej skoro polievky a rozmiešame až kým sa syr úplne neroztopí. Rozmiešaný syr vlejeme do polievky, zamiešame a necháme prevrieť. Podľa potreby dosolíme. Dochutíme bazalkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.1.2013, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 21-22) | << predošlé 1, 2, 3 |