. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2380 ďalšie >>

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

** 300 g bezlepkovej múky Schar Mix it Universal ** 100 g kukuričnej múky ** 100 g ryžovej múky ** 5g sušeného droždia alebo 21 g klasického droždia ** 2 ČL soli ** 2 ČL cukru ** 1/2 ČL rasce mletej (je možné vynechať) ** 1/2 ČL rasce celej (je možné vynechať) ** 1 ČL chia semienka (je možné vynechať) ** cca 300 ml vody (alebo podľa konzistencie cesta) ** 3 PL olivového oleja **

POSTUP PRÍPRAVY

** Všetky múky zmiešame do jednej suchej zmesi, urobíme jamku, nalejeme do nej cca 1 dl vlažnej vody a nasypeme cukor, nadrobíme (nasypeme) droždie a necháme cca 15-20 minút aby sa vytvoril kvások. ** múkou z okrajov zasypeme kvások, pridáme soľ, rascu mletú, rascu celú, chia semienka, olivový olej a miesime. Podľa potreby dolievame postupne vodu, cesto nesmie byť veľmi tuhé. Miesime až kým cesto nezačne byť kompaktné. ** Cesto zakryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste cca hodinu. ** Cesto vyklopíme na plech a mierne vyformujeme do bochníka, necháme kysnúť na plechu ešte cca 20 minút. ** Pečieme na 220°C 45-50 minút (podľa rúry) so zapnutým spodným aj vrchným ohrevom. Prvých 10 minút pečieme aj so záparou (na spodok rúry umiestnime ďalší plech naplnený vodou). ** Po upečení pokvapkáme vodou a zakryjeme utierkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Vanda S. (WandaB) ID 152644 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Ryžový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg ryby, 1pohár ryže, 2cibule, olej, červená paprika, soľ, 100g tvrdého syra, kečup, čili, bobkový list, škorica, klinček, koriander, kmín

POSTUP PRÍPRAVY

Ryby osolíme opaprikujeme okmínujeme a opečieme na oleji. Vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a koreniny. Pridáme umytú ryžu, vodu, dusíme do mäkka. Vymažeme pekáč a vrstvíme polovicu ryže rybu posypeme syrom kečupom na vrch ryžu syr kečup. Zapekame 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Najlepšie parížske rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na CESTO: 3 bielka/ 170g prášk. alebo kryš.cukru/ 150g mletých vlašských orechov/ 1 PL hrubej múky alebo strúhanky/ trocha soli Na PLNKU: 3 žĺtka/ 1 celé vajce /100g kryš.cukru/ 1 a pól PL kakaa/ 180g masla (+ môžeme pridať aj 1-2 PL rumu pre lepšiu chuť a arómu) Na POLEVU: 100g horkej čokolády (môže byť aj obyčajná čoko. na varenie) / 30g masla alebo kokos.oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava cesta: 3 bielka s cukrom a štipkou soli (tá pomáha, aby sa nám lepšie byšľahali bielky) si ručným mixérom vyšľaháme nad parou do tuhej hmoty. Do snehu pridáme mleté orechy, 1 PL strúhanky/hrubej múky a dôkladne vmiešame do plnky. Najlepšie urobíme, ak hmotu necháme aspoň pár minút odležať (20-30minút). Potom si naplníme cukrárske vrecko cestom. Na plech si položíme papier na pečenie a s cukrárskym vreckom tvarujeme z cesta malé rožteky, ja ich robím veľkosti cca 6 cm. Treba si dávať pozor, aby mali všetky rožteky po celej svojej ploche rovnakú hrúbku, inak by sa nám mohli polámať. Pečieme pri teplote 150 stupňov cca 15-20 minút.


Príprava plnky: 3 žĺtka ,1 vajce,100g cukru a kakao vymiešame nad parou do tuhej hmoty. Bez mixéra! Miešame len vareškou! Bude to trochu pracné, ale naozaj to stojí za to. Ak by sme použili mixér či metličku, hmota by sa nám mohla zraziť. Keď je hmota dostatočne hustá, necháme ju vychladnúť a potom do nej zašľahávame po kúskoch studené maslo. Úplne ku koncu pridávam aj rum (môže byť aj koňak, alebo nič). Hmotu dôkladne vymiešame na hladký krém. Týmto krémom naplníme cukrárske vrecko a zdobíme ním vychladnuté rožteky (ja niekedy používam aj ozdobnú špičku). Rožky necháme vychladnúť (najlepšie v chladničke či na nejakom chladnom mieste).


Príprava polevy: Vo vodnom kúpeli roztopíme, najlepšie, horkú čokoládu, pridáme do nej trochu masla/kokos.oleja. Túto čokoládovú zmes si môžeme naliať do nejakej hlbokej misky a opatrne v nej namáčame rožteky krémovou časťou nadol. Namočené rožky ukladáme späť na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Aneta V. (Anetuškaaaa) ID 334976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládovo ovocná torta s mascarpone krémom (bezlepková)



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 7 ks vajíčok 7 polievkové lyžice trstinový cukor (alebo práškový, ja som dala trstinový) 4 polievkové lyžice kakao 1⁄2 balík prášku do pečiva Smotanový krém 500 gramov mascarpone 200 millilitrov šľahačkovej smotany 2 čajové lyžičky práškového cukru 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkový cukor (ja som dala vanilk.cukor) 1 polievková lyžica citrónovej šťavy (podľa chuti aj 2) Čokoládová poleva 200 gramov čokolády (výber je na vás, ja som dala kombináciu horkej a mliečnej milky, nabudúce dám viac milky, aby bola poleva sladšia, ale samozrejme dá sa dochutiť aj horká čokoláda cukrom) 140 gramov kvalitného masla Ovocie čerstvé maliny, ríbezle, alebo podľa chuti. Tieto sú však jemne kyslejšie, takže osviežia celú tortu Iné: podľa chuti aj džem, ja som dala malinový na korpus

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus
1/ Bielka s polovicou cukru vyšľaháme do snehu, zatiaľ odložíme do chladu.
2/ Žĺtka so zvyšným cukrom vyšľaháme do peny.
3/ Kakao, ktoré sme si predtým preosiali, zmiešame s práškom do pečiva a primiešavame (mixérom) do vymiešaných žĺtok, až sa nám vytvorí hnedá, kakaová hmota/cesto.
4/ Následne, už len ručne a opatrne zamiešavame vymiešané bielka (sneh) do tejto hnedej hmoty. Po spojení všetkých surovín máme hotové cesto.
5/ Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút (teplovzdušná rúra). Alebo podľa vlastných skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení korpus vyklopíme na pracovnú dosku, alebo iný plech, papierom hore, opatrne dáme dole papier z korpusu a necháme vychladnúť.
Cesto má cca 1cm hrúbku.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana M. (janie-ly) ID 38949 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia tikka masala



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 6 porcií potrebujeme: 2 červené cibule, 3-4 strúčky cesnaku, 1 čl mletý zázvor, 2 čl kurkuma, 1/2 čl čili (nemusí byť), 3 čl garam masala, šťava z 1/2 citróna, 60 g kešu, 1 kurací bujón, 800 g kuracie prsia na kocky, 3 pl biely jogurt, 3 pl pasírované paradajky, 3 pl kokosové mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

V mixéri rozmixujeme 1,5 dc vody, jednu pokrájanú cibuľu a kešu. Na rozpálenom oleji opečieme druhú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak a čili a nakoniec kuracie mäso. Na strednom plameni chvíľu opekáme, podlejeme vodou, pridáme ostatné koreniny a bujón a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Prilejeme rozmixovanú zmes, premiešame, prikryjeme a na najmenšom plameni varíme 30 min. Nezabudneme občas premiešať, príp.podľa potreby priliať vodu.
Na záver pridáme jogurt, pasírované paradajky a zjemníme kokosovým mliekom (kokosové mlieko z plechovky predtým zohrejeme a premiešame). Necháme prevrieť.Do hotového jedla pridáme citrónovú šťavu. Podávame s ryžou a indickou plackou naan.

Placky naan:
V mise zmiešame 200 g hladkej múky, 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 čl prášku do pečiva a dve čl cukru. Pridáme 1 lyžicu oleja a 130-140 ml mlieka. Ak je cesto príliš riedke a lepkavé, pridáme doňho viac múky. Vymiesime a zakryté necháme 1/2 hod odpočívať.
Cesto rozdelíme na 6 kúskov. Na pomúčenej ploche vyvaľkáme tenké placky a nasucho opekáme na panvici. Nakoniec placky potrieme roztopeným cesnakovým maslom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lubica G. (Luba42) ID 16813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Ostrokyslá polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

kura alebo kuracie stehná na vývar, olej alebo iný tuk na smaženie, cibuľa alebo pór, čínska huba (judášovo ucho), šampiňóny, 3 väčšie mrkvy, 2x údené tofu (kto má rád jemnejšiu chuť, neúdené), 2 vajcia, škrob, voda, ryžový ocot, sójová omáčka, 1 lyžička chilli alebo čier. korenia, na dochutenie jar. cibuľka alebo pažítka, prípadne sezamový olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Vývar z kuracieho mäsa s kosťami, môže byť celé kura alebo iba stehná, čím je vývar silnejší, tým je polievka lepšia.
Mäso vytiahneme, oberieme a nakrájame na malé kúsky
Osmažíme jarnú cibuľku alebo pór či cibuľku a dáme do vývaru

Do vody namočíme čínsku hubu a potom ju nastriháme na kúsky
Mrkvu nastrúhame na slzičky
Šampiňóny nakrájame na plátky
syr tofu nakrájame na kocky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovocná ombre torta



POTREBNÉ PRÍSADY

svetlý korpus (2x4 vajcia, 25 cm), plnka tvaroh+mascarpone+šľahačka, čučoriedky, jahody, potretá mascarpone+šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

váha cca 3 kg

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

uroviny Cesto: 250 g múka polohrubá 100 g cukor kryštálový 2 ks vajcia 100 ml olej 1 téglik smotana kyslá 1 bal. prášok do pečiva kypriaci 2 bal. cukor vanilínový soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Postup
1
Muku spolu s kypriacim praskom a cukrom premiesame v hlbokej miske. Pridame vajicka, olej, kyslu smotanu a stipku soli. Rucnym mixerom vymiesame vlacne, jemne cesto. Mozme pridat aj 1-2 PL preosiateho kakaa pre krajsiu farbu a lepsiu chut.

2
Pripravime si formu na muffiny, ktoru vystelieme papierovymi kosickami. Je to podla mna lepsie, ako formu vymastit a vysypat mukou. Na spodok kosickov nalejeme asi lyzicu cesta, pridame nejake ovocie (cerstve, mrazene, kondenzovane), alebo na kusky polamanu cokoladu. Niekedy zvyknem dat cokoladu s lekvarom. Je to prijemna sladko-kysla kombinacia :) Nakoniec kosiky naplnime zvyskom cesta.

3

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

zuzana ch. (brenda6) ID 27240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Paradajková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 4 l: • 4000 l vody • 3 kocky mäsového bujónu • 8 PL oleja • 8 PL (zarovnané) hladkej múky • 500 g paradajkového pretlaku alebo pyré v krabičke • 5 PL kečupu • 2 lyžičky mletej červenej papriky • 4 PL cukru • 4 väčšie bobkové listy • 100 g ryže • 4 PL vegety • petržlenová vňať • tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme múku a na miernom ohni pražíme, miešame, kým zápražka prestane peniť.
Ku koncu pridáme papriku, premiešame, zalejeme postupne studenou vodou a rozmiešame. Necháme prevariť 15 min. aby z polievky zmizla múčna chuť.
Pridáme kocky mäsového vývaru, paradajkový pretlak, kečup, cukor, bobkový list a polievku varíme pol hodiny. Občas premiešame.
V polovici varenia prisypeme prepláchnutú a sparenú ryžu.
Pred podávaním vyberieme bobkový list.
Polievku ochutíme vegetou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Polievku si na tanieri ozdobíme postrúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2021, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Cuketovo-pohánkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

350g nastrúhanej cukety (alebo tekvice) 300g práškového cukru (ja používam trstinový) 2 vajcia 3dcl oleja 250g hladká pohánková múka (alebo polohruba klasická alebo špaldová) 1 prášok do pečiva 1 vanilka alebo esencia (nemusí byť) 2 PL kakaa 1 ČL škorice hrozienka ak máme a chceme tak môžu byť aj oriešky Lekvár (voliteľné - nemusí byť: kokos alebo čokoláda)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám originál z normálnej polohrubej múky.rnPosledné roky som ho robievala zo špaldovej ale keďže muž teraz nemôže pšenicu, tak používam pohánkovú. Tú som ale zohnala len hladkú (na chuti to ale nič neubralo). A keďže je teraz cuketová sezóna tak ho spolu s muffinami robievam často.rnrnPostup je veľmi jednoduchý. rnStačí všetko zmiešať dokopy, vyliať na plech s papierom a piecť pri 180°C (ja používam klasický ohrev) a piecť cca 45 minút - treba skontrolovať špajlou v strede či sa to nelepí. Cukete to dlhšie trvá, hlavne keď je šťavnatá.rnPo upečení potrieme lekvárom (aký máme, taký dáme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarína P. (Brenduska) ID 304093 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2380 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu