. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZVERINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

ZVERINA

DIVIAK NA KYSLYCH UHORKACH*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Diviačie stehno(z mladého kusa),bravčová masť,soľ,čierne mleté korenie,horčica,kyslé uhorky aj s nálevom,voda,múka

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na rezance a prudko opečieme na rozpálenej masti.Osolíme,okoreníme,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme.Ked je napoly mäkké,pridáme uhorky,ktoré sme si nakrájali na tenké rezančeky.Prilejeme aj šťavu z uhoriek a ešte dusíme ,kým nie je mäso hotové.Dochutíme horčicou.Ak sa nám zdá vodavé,zredukujeme šťavu alebo zľahka poprášime múkou a necháme prevrieť.

Podávame s dusenou ryžou.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.2.2010, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

SRNCI CHRBAT NA SPOSOB SVIECKOVEJ*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Srnčí(jelení) chrbát,údená slanina,mrkva,petržlen,zeler,cibuľa,nové a čierne celé korenie,bobkový list,borievky Na karamel:1dl kryštálový cukor,1dl horčica,1dl ocot,2,5dl biele suché víno Na dokončenie:šľahačková smotana,soľ Na ozdobu:plátky citrona,brusnice

POSTUP PRÍPRAVY

Srnčí chrbát prešpikujeme úzkymi prúžkami slaniny a prudko opečieme zo všetkých strán na opraženej slanine.Zo všetkých strán poriadne opečené mäso vyberieme a na výpek dáme cibuľu,nakrájanú na drobno.Trocha opražíme,pridáme mrkvu,zeler a petržlen.Polovicu množstva zeleniny tvorí mrkva.Podlejeme vodou,pridáme nové a čierne korenie,2-3 bobkáče a zo10 guličiek borievky.Z cukru upálime karamel,dáme pozor,aby nám nezhorel.Pridáme horčicu,ocot a povaríme,aby sa karamel rozpustil,vylepšíme kvalitným vínkom.Do hrnca so zeleninou vložíme mäso,doplníme karamelovo-vínovú zmes,osolíme a pomaly dusíme.
Mäso musí byť zakryté.Priebežne dávame pozor,aby sa nerozvarilo.Hotové vyberieme z omáčky,bobkový list vyhodíme a omáčku rozmixujeme.Pridáme šľahačku-aj pol litra a necháme prejsť varom.Ak je treba,dochutíme.

Podávame s knedľou-najlepšie domácou,ozdobíme plátkom citrona a brusnicovým kompotom alebo džemom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.9.2013, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

STEHNO Z JELENA NA HUBACH*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Stehno z jeleňa, údená slanina,soľ,mleté čierne korenie,jalovec,bobkový list,huby v kyslom náleve,šľahačková smotana,múka,olej,citron

POSTUP PRÍPRAVY

Stehno z jeleňa prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a opečieme zo všetkých strán na oleji.Osolíme a okoreníme.Pridáme jalovec a bobkový list a v pekáči podlejeme vriacou vodou alebo ešte lepšie, mäsovým vývarom.Prikryjeme a dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäkké.Dáme pozor,aby sa mäso nerozvarilo,lebo sa nebude dať pekne krájať,ale sa bude mrviť.Vyberieme z pekáča a necháme vychladnúť.
Do výpeku vlejeme trocha vody-pozor,ozaj nie veľa a prevaríme,aby sa nám tie prilepence z bokov pekáča pekne dostali späť doň.Precedíme,vložíme scedené huby,ktoré sme pokrájali na menšie kúsky .V smotane
rozmiešame trocha polohrúbej múky a cez sitko vlejeme do precedeného výpeku.Necháme prevrieť a dochutíme citronovou šťavou,ak treba,soľou a zjemníme štípkou cukru.Mäso sa lepšie krája,ked je vychladnuté.

Podávame so zemiakovou kašou.
BON APETIT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.2.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Pštrosie plátky na červenom víne s orechami



POTREBNÉ PRÍSADY

800-1000 g pštrosieho stehna vcelku alebo mäso na steaky, 30 g masla 30 g slaniny, 1 cibuľa, 20 g hladkej múky, soľ. Na marinádu: 750 ml červeného vína alebo 500 ml červeného vína a 250 ml vody, 1 stredne veľká cibuľa, 150 g zeleru, 150 g mrkvy, 150 g petržlenu, 6 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 2 zrnká borievky, 2 klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso opláchneme, vložíme do misy a zalejeme pripravenou marinádou. Ak ju robíme iba z vína, nevaríme ju, ale ak do nej pridávame vodu, vodu najprv prevaríme so všetkými koreninami a cibuľou, necháme vychladnúť a až potom zmiešame s vínom. Do marinády pridáme aj očistenú, nakrájanú alebo nastrúhanú zeleninu, mäso prikryjeme a odložíme na noc do chladničky marinovať. Mäso v marináde občas obrátime.

2. Slaninu nakrájame nadrobno, vyškvaríme a pridáme do nej maslo. Mäso vyberieme z marinády, osolíme ho a dáme na cibuľu. Hneď ho podlejeme časťou marinády i so zeleninou a dusíme. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy, takmer vydusenú šťavu zaprášime múkou, dobre ju opražíme, opäť podlejeme a povaríme. Napokon šťavu precedíme a podávame spolu s plátkami mäsa a prílohou. Pštrosie mäso môžeme iba krátko podusiť a potom bežným spôsobom dopiecť v rúre.

P.S. Hoci aj u nás existujú farmy, ktoré sa špecializujú na chov pštrosov, na trhu nájdeme pštrosie mäso iba výnimočne. Pštrosie mäso obsahuje veľa bielkovín a iba minimum tuku. Obsahuje menej cholesterolu než ostatná hydina či jatočné mäso, ale je v ňom oveľa viac minerálnych látok. Tvrdí sa, že pštrosie mäso je mäso budúcnosti. Z jedného pštrosa je približne 30-40 kg mäsa. Pštrosie mäso sa často prirovnáva k morčaciemu mäsu, ale chuťou je bližšie k hovädzej sviečkovici. V zahraničí sa na jedálnych lístkoch objavuje oveľa častejšie, u nás si na jedlá zo pštrosieho mäsa iba zvykáme. Pštrosie mäso je však najmä na slávnostné pohostenie. Mäso z pštrosov sa občas predáva v obchodoch, ktoré sa špecializujú na predaj hydiny a zveriny. Spravidla je už pripravené ako polotovar, takže pokrájať ho na plátky alebo rozporciovať nezaberie veľa času. Pštrosie mäso pripravujeme rovnako ako iné druhy mäsa, najmä ako hovädzie mäso, a rovnako ho môžeme aj koreniť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

PECENY DIVIAK*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Mäso z diviaka,údená slanina,cesnak,soľ,rasca,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme,osušíme,potrieme cesnakom so soľou a prudko opečieme na oleji.Dáme na pekač ,posypeme rascou a polejeme opraženou slaninkou.Prikryjeme druhým pekačom a pečieme.Počas pečenia podlievame horúcou vodou.Ku koncu pečenia odkryjeme.Podávame s domácou knedľou a kyslou kapustou.Ak máme menšie kúsky mäsa,opečieme každý zo všetkých strán.


Recept som si upravila ja,pretože sa mi nepáčilo prevoňané mäso ,ktoré bolo predtým v páci.Zatiaľ nemal nikto výhrady a robila som ho veľakrát.
A NAJ Z DIVIAKA?rebierka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 25.9.2017, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Srnčie mäso na mandliach a tymiáne



POTREBNÉ PRÍSADY

• 600 g • srnčie mäso • 1 ks • pór • • mandle • • olej • • korenie biele mleté • • soľ • 1 KL • tymián • 1 téglik • smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme cez noc odležať. Potom mäso osmažíme na oleji, po chvíľke pridáme na kolieska nakrájaný pór a mandle.Keď je všetko hotové, zalejeme jedlo smotanou, ktorú necháme trochu odpariť, aby vznikla omáčka.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Henrieta R. (henilka33) ID 76879 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

SRNČIE MASO S HUBAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg srnčieho karé, 2-3 Pl oleja, 50 g masla, 100 ml červeného vína, hovädzí vývar, 150 g šampiňónov, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Karé odblaníme a vykostíme. Nakrájame na plátky, ktoré zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a rýchlo na oleji opečieme z obidvoch strán. Podlejeme vínom, pridáme pokrájané huby, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme kúsok čerstvého masla. Podávame s ryžou, alebo s hranolkami, ja som robila kašu -)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana G. (belinka21) ID 14991 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.3.2013, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Roláda z diviaka



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, mleté mäso z diviaka (cca 1 kg), 4 rožky, 200-300 ml mlieka, 6 strúčikov cesnaku, 1 bal korenie na divinu, soľ, čierne korenie, strúhanka, 2 surové vajíčka, 2 uvarené vajíčka, mrazená zelenina, tvrdý syr nakrájaný na pásiky (cca 100 g), párky alebo klobáska, potravinárska fólia, alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso premiešame s korením na divinu, čiernym korením, prepasírovaným cesnakom a soľou. Rožky nakrájané na jemné kocky namočíme do mlieka a necháme dobre napiť. Pridáme 2 vajcia, dôkladne rukami premiešame a vytvoríme pevnú hmotu. Necháme hodinku alebo aj dlhšie odležať v chladničke, aby mäsko prešlo chuťami. Ďalší postup je pri obrázkoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2011, 17:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Sviečková z jeleňa



POTREBNÉ PRÍSADY

masko z jeleňa, koreňová zelenina, korenie, horčica, olej, cibuľa, smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som mala z jelena krk, tak som si to narezala na menšie rezniky a vyklepala, osolila, pomúčila hladkou múkou a na oleji rýchlo opražila z oboch strán.
Vo výpeku som opražila cibuľu a ked bola dozlatova opražená, pridala som na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, hlavne veľa zeleru. Osolila som , okorenila, pridala bobkovy list 4 ks, muškátový oriešok , pridala masko a dala do kuchty na 30min, a samozrejme podliala som vodou asi 3 dcl.
Po ududsení som masko vybrala aj bobkac a potom som rozmixovala rucnym ponornym mixerom vsetku zeleninu, pridala za 2 lyzice polotucnej horcice a postupne som pridavala smotanu na varenie, nebolo treba ani zahustit.
K tomu knedlu a dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2013, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Nálev na divinu, ale aj na bravčové a hovädzie mäsko



POTREBNÉ PRÍSADY

mäsko - toto je pliecko z diviačika, 2 vajíčka, soľ, čierne mleté korenie, rasca, cibuľa, kečup, kryštálový cukor, sladká mletá paprika, trošku maggi

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme vajíčka, nasekanú cibuľu a ostatné prísady...tak, aby nálev bol voňavý a dosť silný. Pridáme pokrájané mäsko, premiešame a dáme aspoň na 24 hodín do chladničky odpočívať. Potom restujeme na panvici, pritom podlievame vodou, aby sme mali aj sťavičku. Podávame so zemiakovým pyré, s ryžou, len tak s chlebíkom alebo so šalátikom...mňam ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Pavlína M. (Melipa) ID 28391 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2013, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu