. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Fasirky s paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

300g mleteho masa (my pouzivame domace bravcove, ale da sa aj z hovadzieho), 1KL soli, 1/2 KL korenia cierneho mleteho, 1 KL majoranky, troska provensalskych byliniek, cesnak, 2 cibule, 15DKG tvrdeho syru, rohlik, mlieko, muka, 1 vajicko, paradajky

POSTUP PRÍPRAVY

Dame namocit rohlik do mlieka, vyzmykame ho, k nemu pridame mlete maso, sol, korenie, majoranku, nadrobno pokrajanu cibulu, pretlaceny strucik cesnaku, 1 vajicko, spojime a vytvarujeme fasirky. Tie obalime v muke (ja pouzivam hladku spaldovu), a vyprazime na panvici.
poukladame do sklenenej zapekacej misky. Na kazdu fasirku poukladame kopku postruhaneho syru, polozime kusok paradajky, popri poukladame jednu pokrajanu cibulu na kolieska. pokvapkame cesnakovym olejom, posypeme provensalskymi bylinkami (len jemne) a dame zapiect.
vyborne s nasimi pecenymi zemiacikmi s muskatovym orieskom :o)

Najlepsie s domacimi paradajkami masitymi, no mnaaaaam :o)))))

foto su moje, len upravovane v perfect foto :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.1.2014, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsové guľky vo voňavej paradajkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

... jednoduché, voňavé, takmer bez práce (ak máme guľky pripravené vopred v mrazničke) ... potrebujeme : na guľky : mleté mäso - hovädzie, bravčové, hydinové - podľa chuti (500-600 g), ryža (cca 1/2 šálky), soľ, korenie, vegeta, sladká paprika, 1 vajce + na omáčku : veľký paradajkový pretlak (taký v tetrapakovej krabičke - cca 4 -5 dl), voda, 1 - 2 kusy čerstvá paprika, soľ, korenie (príp. vegeta), kryštálový cukor na dochutenie (cca 1 PL)

POSTUP PRÍPRAVY

GUĽKY : rnrnzmiešame mleté mäso s vopred napoly uvarenou a vychladnutou ryžou , vajíčkom, dochutíme soľou, korením, mletou paprikou, prípadne vegetou (z tohto množstva mi vyjde cca 12 - 15 guliek priemeru cca 4 cm)rnrnOMÁČKA (množstvo na cca 6 guliek)rnrndo hrnca vlejeme celý paradajkový pretlak, a rovnaké množstvo vody, osolíme, okoreníme, príp. dochutíme vegetou. vložíme čerstvú papriku a privedieme k varu, cca 5-10 minút povaríme, vložíme mäsové guľky a varíme zakryté 45 minút, nakoniec vyberieme papriky a dochutíme podľa chuti soľou, korením, vegetou a cukrom.rnrnPRÍLOHA : kto chce môže byť aj knedľa, u nás sa papá s chlebíkom alebo aj samotné.rnJednoduché a chutné jedlo, ktoré sa stalo súčasťou nášho jedálnička ... varím najmä ak nemám veľa času.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.10.2014, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená ,,faširková,, roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

- mleté mäso z bravčového a hovädzieho mäsa, čierne korenie, soľ - šunka, syr na strúhanie, 3 vajíčka uvarené na tvrdo

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté mäso si okoreníme čiernym korením a soľou. Rozotrieme si na alobal, aby sa nám lepšie rolovalo..Na mäsko si poukladáme šunku a postrúhaný syr..Do stredu dáme vajíčka. Zvinieme do rolky a dáme na plech...ja dávam na plech len soľ, dám tam rolku a podlejem vodou..Dám upiecť..Medzi pečením podlievame mäso šťavou, ktorú mäso pustilo počas pečenia...Podávam so zemiakovou kašou..Dobrú chuť..:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Mária H. (Hazik) ID 280289 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 12.12.2014, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pecene plnene papriky



POTREBNÉ PRÍSADY

Papriky na plnenie zelene alebo biele,pripadne kapie, 1/2kg mleteho masa ,1 stredne velka cibula romixovana v mixeri,mozeme ju pokrajat na drobnucko, ryza tak 1/2-3/4 pohara, 2 vacsie paradajky ktore rozmixujeme,ale mozeme pouzit pretlak -tekuty ,1-2 cuketky a 1 mrkvu postruhame na sliziky ,zemiaky petrzlenova vnat ,cierne mlete korenie sol,ak chceme trocha vegety ,oregano ak mate radi mozete pridat aj roztlaceny cesnak 2 strucky, olivovy olej

POSTUP PRÍPRAVY

Odrezeme vrchnak papriky ,kt pouzijeme, aby pri peceni plnka nevyschla ,vycistime si papriky
Do hlbsej panvice nalejeme olivovy olej nie malo ,no ani tolko ako ked ideme nieco vyprazat
pridame rozmixovanu cibulu,jemne ju osmahneme a pridame nastruhane cuketky s mrkvou, mlete maso
vsetko ostatne ,no a na zaver ryzu,odstavime a mozeme plnit papriky,ktore ukladame tesne vedla seba do pekaca,pomedzi mozeme vlozit zemiaky ako ja,vrch este dosolime poolejujeme,pokorenime no a prilejeme vodu tak min na 2 cm,zavrieme a pecieme pri 200 stupnov hodinu a pol.
Kontrolujeme ci netreba doliat troska vody,je to vyborne jedlo ja ho robim casto bez mleteho masa
a vydlabem aj paradajky cuketky,baklazan a plnim len ryzou a co som vydlabala zo zeleniny postruham osmahnem a tymto mixom plnim - je to uzasne!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.9.2013, 19:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Domáca sekaná, jednoduchá, chutná a lacná



POTREBNÉ PRÍSADY

kg mletého mäsa mix 50% hovädzie, 50% bravčové, 1 vajce, soľ, 3 strúčiky cesnaku, mleté č. korenie, červená parika sladká aj pálivá, 2 ČL majoránky, pol ČL tymiánu, troška vody / asi 3-3 PL/, 2 PL strúhanky, na šťavu 2 dcl vody, pol kocky bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso osolíme, okoreníme podľa chuti, kto má rád pikantnejšie, môže dať viac štipľavej papriky, pridáme sušenú majoránku aj tymián.Pridáme vajce a vodu a poriadne premiesime rukami v mise. Potom pridáme strúhanku, znova premiešame a necháme chvíľku postáť. Na doske vytvarujeme mäsovú zmes do tvaru bochníka, vložíme do masťou vymastenej zapekacej nádoby a vložíme do horúcej rúry na cca 10-15 minút, aby sa povrch sekanej zatiahol. Potom podlejeme vodou, v ktorej sme rozpustili bujón a prikryté pečieme 30-40 minút, kým povrch krásne nezhnedne. Ak chceme krásnu kôrku, pred dopečením sekanú odkryjeme. Počas pečenia môžeme polievať sekanú šťavou z výpeku. Podávame so zemiakmi, hranolkami, na zemiakoch na kyslo, alebo len tak studenú s chlebom a kyslou uhorkou. Prajem dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2013, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Maso v paradajkovej omáčke s knedlami



POTREBNÉ PRÍSADY

Olej, strúhanku, mleté maso, paradajkový pretlak, lyžička hladkej múky, 200 ml studenej vody, mlieko, soľ, cibuľa, 2 vajcia, m.č. korenie, knedle

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté maso zmiešame s vajciami, nakrájanou nadrobno cibuľou a obalíme do strúhanky. Na oleji opražíme maso, na malom plyne. Na oleji vypražíme lyžičku hladkej múky, zalejeme 2 ml studenou vodou a zalejeme paradajkovým pretlakom. Ak je omáčka hustá pridáme mlieko, ak je riedka pridáme mlieko s hladkou múkou. Keď máme maso a omáčku urobenú, na tanierik k masu kt. je zaliate paradajkou omáčkou pridáme knedle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Kebabčata



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého masa, 2 cibule, lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate (alebo sušenej), soľ, č.m. korenie, 7 lyžíc studenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Jemne pomleté maso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, nasekanou petržlenovou vňatou, soľou, č. m. korením a v mise stále miešame. Medzitým po lyžiciach pridáme studenú vodu a stále miešame. Masovú zmes vložíme na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) do chladničky, pred prípravou mokrou rukou utvoríme valčeky vo veľkosti malíčkov, kt. hneď grilujeme na rošte ( asi 4-5 minút z každej strany) alebo vypražíme na malom množstve oleja a na teflónovej panvici. Často otáčame, aby sa pekne prepiekli. Podávame s jemne nakrájanou cibuľou (najlepšie vňaťou), paprikovým šalátom, horčicou a s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Kapusta s mäsovými guľkami



POTREBNÉ PRÍSADY

300g ml.mäsa,provensálske korenie,soľ,1žĺtok.MČK,cibuľa,400g kyslej kapusty,mletú slad.papriku,celú rascu,olej,múka na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso osolíme,ochutíme provensálskym korením a mčk.Pridáme žĺtok,premiešame a necháme odstáť.
Z odležaného mäsa vytvarujeme guličky,ktoré prudko opečieme na rozpálenom oleji.
Vo výpeku speníme nakrájanú cibuľku,pridáme nakrájanú kapustu,poprášime paprikou,opečieme, premiešame a podlejeme vodou.
Uvedieme do varu,vložíme mäsové guličky,posypeme rascou a uvaríme do mäkka.
Na záver zahustíme múkou a posypeme petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Alena K. (AJKA77) ID 12317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2014, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

zapečené šunkové rolky


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

mlete mäsko si dochutime / ja som dala len sol, majoranku, mlete cierne korenie..ale kto ako chce/, rukou odoberame kusky mäska a tvarujeme sulky, ktore zabalime do sunky a ukladame vedla seba na pekac / pekac nevymastujeme/, na sulky nastruhame tvrdy syr a cele to zalejeme smotanou / pouzijeme bud smotanu na varenie, alebo slahackovu, pridame do nej 4 lyzice kecup a bazalku a rozmiesame / a dame piect do rury na na 200°C na 30-40 minut..podavame s hranolkami, zapecenymi zemiackami..ja som urobila zemiacky - zemiacky nakrajat na kocky a dat uvarit vo vode..ked su mäkke, vodu scedit...cibulku pokrajat nadrobno, dat do hrnca, pridat maslo a chvilku podusit, pridat cervenu mletu papriku, zamiesat a vyliat na zemiaky, posolit a premiesat spolu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.4.2019, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Super fašírky z MK



POTREBNÉ PRÍSADY

recept je od Lencyca z MK, ukladám si pre seba

POSTUP PRÍPRAVY

500gr ml.masa,2 vajcia,1 kysla smotana,asi 5dkg struh.eidamu,1 postruh.cibula,cesnek,majoran,sol,korenie,struhanka na zahustenie-vsetko spolu zmiesas,urobis si fasirky,ak sa ti to bude lepit,este daj struhanku,potom to obalis v struhanke,vo vajicku,vyprazis,ulozis do zapekacej misy,podlejes ochutenou vodou-1l vody,3PL kecupu,3PL horcice,1 PL soj,omacky,sol,trocha vegety-podla chuti pridas,1PL susen.cesneku,fasirky do 3/4 zalejes,zakryjes,das do vyhriatej rury na 180 c piect-45minut,potom odokryjes,nechas asi 5min pripiect ,vypnes

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.5.2013, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu