. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Marokanky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml mlieka, 3 PL trstinoveho cukru , 20 g masla, 100 g hladkej špaldovej múky alebo celozrnnej psenicnej, vanilinovy cukor, 100 g sušených marhúľ , 100 g sušených brusníc, 200 g mandľových lupienkov, biela čokoláda a 70% horka cokolada

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je prebraty z relacie Tajomstvo mojej kuchyne. Velmi sa mi zapacil lebo je zdravy, dobre vyzera a lahko sa pripravuje.

Do mlieka vmiešame múku, cukor, vanilinovy cukor a maslo a za stáleho miešania zahrievame. Sušené ovocie nakrájame nadrobno a spolu s mandľovými lupienkami primiešame k zmesi.
Miešame do zhustnutia.
Zmes necháme trosku vychladnúť.
Tvarujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech. Ja som pouzila vykrajovac na linecke kolaciky aby som docielila kolieska.
Pečieme pri 170 stupňoch cca 20-30 minút.
Hotové marokánky potierame cokoladou podla fantazie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Romana N. (NRomana) ID 3383 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2015, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Špaldové medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na cca 70 ks, priemer 4 cm : 300g hladkej špaldovej múky, 150g trstinového cukru, 150g medu, 50 g masla izbovej teploty, 2 vajcia + jedno na potretie, 1/2 ČL jedlej sódy, 1 vanilkový cukor, 1 PL mletej škorice, 1 PL perníkového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

tento rok u nás vyhrala zdravšia alternatíva klasických medovníčkov, sú jemnej chuti, treba aby odstáli ...všetky suroviny zmiešame, vypracujeme cesto, necháme cez noc v chladničke, na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, vykrajujeme ľubovoľné tvary, potrieme vajíčkom, ozdobíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 7-8 minút ... skladujeme v uzatvorenej dóze s prekrojeným jabĺčkom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.12.2015, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

... moje prvé zázvorníky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 500 g cukru, 4 PL oleja, 1/2-1 balenie zázvoru, 2 malé náprstky salajky, 600 - 700 g polohrubej múky 4 celé vajcia našľaháme s 500g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

... konečne som sa odhodlala vyskúšať moje obľúbené zázvorníky - hľadala som recept, ktorý sa najviac podobal receptu, ktorý som si matne pamätala z minulosti - nakoniec sa mi najviac pozdával recept na internete označený ako "Zázvorníky od Marty" ... podarili sa, aj chuť bola dobrá ... preto posúvam : vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme 4 PL oleja, 0,5-1 balenie mletého zázvoru, 2 malé náprstky salajky a 600g-700g polohrubej múky podľa hustoty. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrojíme a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tak, že navrch dáme spodnú stranu. Necháme asi 24 hodín zaschnúť. Pečieme v rúre vyhriatej cca na 160-170°C cca 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2015, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Lahodné kokosové stromčeky s citrónovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na cca 40 - 60 kúskov podľa veľkosti formičky : cesto : 150g hladkej múky, 100g kokosovej múčky, 100g masla, 1 vajce, 100g práškového cukru, kôra z jedného citróna 1 citrón ... poleva : šťava z 1 citróna + 150g práškového cukru ... biely a zelený kokos na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

... ako každý rok aj teraz skúšam nové recepty na vianočné pečivo - a kombinácia jemnej kokosovej chuti cesta a výraznej citrónovej chuti polevy ma zaujala, preto posúvam ďalej : suroviny na cesto zmiešame, prepracujeme a dáme cca na 2 hodiny do chladničky ... následne vyvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, vykrajujeme stromčeky či iné tvary podľa fantázie a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C, na strednej priečke cca 8 minút - treba dávať pozor, každá rúra pečie inak - koláčiky majú zostať bledé bez tmavých okrajov (mne sa prvý plech trocha prichytil pretože v pôvodnom recepte bolo až 10 minút a to bolo veľa) ... necháme na plechu vychladnúť ... potom natierame polevou (najlepšie mi to išlo spodkom malej lyžičky) a posypeme bielym a zeleným kokosom (zelený kokos som nemala - nahradila som posekanými nesolenými pistáciami) ... lahodné jemnučké pečivo s citrónovým akcentom ... určite som nerobila posledný krát

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mandľovo-marcipánové hviezdičky ... bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na cca 30 - 35 kusov : 300 g mletých mandlí, 125g marcipánovej hmoty, 250 g práškového cukru, 2 ČL mletej škorice, štipka soli, 2 bielky + na polevu : 2 bielky a cca 300g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

... chuťovo výborné pečivo ... mleté mandle opečieme na sucho na panvici pokiaľ nezačnú jemne chytať farbu ...marcipánovú hmotu spracujeme s preosiatym cukrom, škoricou, štipkou soli, pridáme postupne bielky a nakoniec opražené mandle ... vypracujeme pevné cesto, ktoré vyvaľkáme medzi dvomi hárkami papiera na pečenie na hrúbku cca 0,8 cm ... na cesto natrieme polevu z bielkov a cukru a vykrajovačkou vykrajujeme ľubovoľné tvary ... pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 10 minú rúre vyhriatej na 160°C na strednej priečke ... je to iná alternatíva klasických orechových štangličiek ... marcipán dodáva výbornú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.12.2015, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Placky s medovými orieškami



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej múky, na špičku noža pr.do pečiva ,1 žĺtok, 150g masla, 1 vanil. cukor, 2 PL práškového cukru, Na plnku-100g nasekaných lieskových orieškov ,100g medu

POSTUP PRÍPRAVY

Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme žĺtok a maslo / na kúsky/. Ďalej vanil. cukor a práškový cukor. Vypracujeme cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na hodinku odstáť. Cesto si potom rozdelíme na dve časti....vytvoríme si dva valčeky a krájame 1cm hniezda. Vytlačíme do nich malé jamky a naplníme zmesou oriešky+ med. Oriešky majú byť nasekané, nie pomleté-ja ich vždy potlčiem vo vrecku-tĺčikom na mäso:-) / Pečieme na 180°C, teplovzdušná stačí aj 150°C....cca 10 min. Po dopečení posypeme práškovým cukrom. Sú veľmi chutné!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Viera K. (agaartur) ID 33735 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bielková poleva na medovníčky s praktickými radami



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept na bielkovú polevu je v podstate len jeden-bielko a cukor, niekto ešte pridáva solamyl či citrónovú šťavu. Ja používam len bielok a výhradne považský práškový cukor. Veľmi dobre si pamätám, ako ťažké bolo pre mňa ako začiatočníčku odhadnúť správne množstvo cukru. Praxou sa mi osvedčil tento vzorec: množstvo cukru = cca 5,5 násobok váhy bielka, napr. na 20 g bielka použijem približne 110 g cukru). Ak je poleva veľmi hustá a pri nanášaní sa trhá, treba pridať trošku vody alebo bielka. Ak je veľmi riedka, pridať cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Práškový cukor preosejem tak, že zvyšky cukru na sitku po každom preosiatí odložím, lebo obsahujú kryštáliky, ktoré upchávajú otvor zdobiaceho vrecúška. Cukor s bielkom miešam na najnižších otáčkach el. šľahačom metličkami na hnetenie cesta 7- 10 minút. Cukor nedávam hneď celý, množstvo cukru závisí od veľkosti bielka. Nechám chvíľku odstáť, aby sa poleva zbavila prebytočného vzduchu. Polevu, s ktorou práve nepracujem, zakryjem potravinárskou fóliou, príp. mokrou utierkou, aby nevysychala. Poleva na druhý deň už nemá tú správnu konzistenciu.

Hustota polevy
Správnu hustota polevy skúšam na prste. Poleva na kontúry je hustá, nesteká z prsta, drží tvar. Ak je však príliš hustá, odpadáva z medovníkov. Polevu tejto hustoty používam aj na zdobenie toriet. Poleva na písanie musí byť veľmi hustá.

Na polievanie medovníkov je vhodná redšia poleva, ktorá sa má tiahnuť ako na nitku. Polevu na polievanie získam zriedením studenou vodou (po kvapkách), nesmie však byť príliš riedka, aby nestekala z medovníčkov. Aby poleva nestekala, tvar pomocou kornútika olemujem hustou polevou a potom iným kornútikom nanášam redšiu polevu. Pre krásny lesklý vzhľad, treba medovníky vložiť asi na 15 minút do teplovzdušnej rúry rozohriatej na cca 50 C a so spustenou ventiláciou. Obyčajnú, nie teplovzdušnú, rúru je potrebné nechať pri sušení jemne pootvorenú, aby poleva nepopraskala.

Poleva na bodky musí byť hustejšia ako na polievanie a redšia ako na kontúry.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Gabriela D. (rebierko07) ID 56069 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.12.2016, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

"STRATENÉ" medovníčky do škôlky (MEDOVNÍKY MÄKKÉ OD ZAČIATKU) ...



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:160 g medu, 160 g kryštálový cukor, 120 g maslo (ja dávam Heru), 500 g hladkej múky, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny,1 lyžička mletej škorice ,2 celé vajcia Bielková poleva: 1 bielok 150-200 gr práškového cukru, citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

... vopred si dovolím upozorniť, že recept nie je môj ;-), ale vzhľadom na to, že ho mnohé maminy teraz pred Vianocami pracne zháňajú, a nie a nie sa objaviť, keďže bol z neznámych príčin odstránený :-(, rozhodla som sa pomôcť aspoň sprostredkovaním textu, ktorý sa mi podarilo "vystopovať" z pôvodného receptu cez vyrovnávaciu pamäť na webe, čo je verejne dostupné médium, snáď sa tým teda nikoho nedotkneme, ale naopak, pomôžeme tým, ktorí tento recept márne zháňajú ;-), tak teda "voilà" ;-):

160 g medu + 160 g kryštálový cukor + 120 g maslo nechám zovrieť v kastróle.

Do 500 g hladkej múky rozmiešam jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny a jednu lyžičku mletej škorice a vsypem do kastróla s medom a spol. a zamiešame.

Do nie úplne vychladnutej zmesi primiešame dve celé vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho potom dve hodiny stáť, potom vyvaľkáme na 5mm a vykrajujeme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov)

Mgr. Zuzka K. (Zzuzzu) ID 237 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 15.12.2018, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pernicky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladká muka, 120g med, 160g pras.cuko (stačí aj menej)r, 60g maslo, 2 vajcia, 2-3 lyzicky pernikoveho korenia, stava z pol citrona, 1 lyzicka soda bicarbona ...

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko spolu zmiesame, vytvorime cesto. Lepi, muka na ruky musi byt (wink) prikryjeme vlhkou utierkou a nechame hodinu (mozebyt aj viac) odpocivat. Rozvalkame na cca 0,5cm. Hrubsie su nedychanejsie. Pecieme na 180° cca 5-6 min, potrieme vajcoma dame este cca 2 min piect ... ked chcetetmavsie, pecte dlhšie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Halloweenske strigie prsty



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky 200 g mletých lúpaných mandlí 150 g masla\\\\r\\\\n 125 g práškového cukru ( podla chuti samozrejme) 2 vajíčka celé mandle lúpané aj nelúpané na “nechty”

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny okrem celých mandlí dáme do misy a spracujeme na cesto. Uložíme na chvíľu do chladničky. Z cesta si zoberieme guličku a urobíme rolku, uložíme na papier na pečenie. A teraz sa z nej snažíme vytvarovať prst :) Nožom urobíme zárezy a celú mandľu dáme ako necht. Radšej robte trocha tenšie prsty, lebo pri pečení sa trocha zväčšia, tak aby to neboli tučné prsty :D Pečieme pri 180°C 12 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Toto je inak na dosť veľa prstov, ak to chcete iba vyskúšať, tak robte z polovičnej dávky. Na “krv” si do mini hrnca dáme 4 lyžice teplej vody, pridáme 1 lyžicu želatínového prášku Dr. Oetker a trocha červeného gélového farbiva. Pri veľmi miernom ohni zohrejeme, kým nie je tekuté a rýchlo ozdobujeme prsty. Môžete tú mandľu aj odlúpnuť z nechta a potrieť želatínou a naspäť nalepiť mandľu, bude držať super.Jednoduchší postup na krv je ten, ze namiesto farbiva použijeme lekvár s červeného ovocia - jahodový, ríbezľový ...Dobrúú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.12.2014, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu