. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > STRUKOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 71 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

STRUKOVINY

***Gravce Tavce ***



POTREBNÉ PRÍSADY

500g suchej bielej maslovej fazule***sol***vegeta***1 cibula ***Na lecovy zaklad***100g masla***1 vacsia cibula***1 paprika***1 paradajka***sol***vegeta***mleta cervena paprika- kvalitna, je to dost dvolezite kvoli chuti ***Na mlete masko***250g mleteho hovadzieho maska***1 cibula***sol***vegeta***mleta cervena paprika a mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Dalsia balkanska specialitka :))))....Je to fazula, ktora sa po uvareni zapeka este v rure. Vacsinou sa pripravuje v hlinenej zapekacej nadobe, ale kludne mozte pouzit hocijaky iny hlbsi pekac.Pri tomto jedle je dost dolezita kvalita fazule a mletej cervenej papriky. Ja som opat robila duplo davku...:))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (52) posledné: 22.8.2013, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Zapekaná fazuľa z konzervy s klobáskou



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2-3 porcie: 2 veľké cibule, vegeta, 2-3 rôzne klobásky (ja používam špekáčky, domácu klobásku, parkovú ale tiež spišské párky, 1 konzerva fazúľ (tie v paradajkovej omáčke), asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva, 1 polievková lyžiča kečupu a 1 polievková lyžica kremžskej horčice pekáč - alobal príloha - pečivo a pivo

POSTUP PRÍPRAVY

Pekáč vymastíme (masť, olej) a poukladáme:
Na tenké kolieska nakrájané 2 veľké cibule, ktoré posypeme vegetou. Na to poukladáme na tenké kolieska nakrájané 2-3 klobásky (ja dávam čo mám napr. špekáčky, domácu klobásku, parkovú alebo spišské párky), na to vyliať 1 konzervu fazúľ (bez tej omáčky) a to všetko zalejeme pivovou zmesou (asi 1,5 dcl akéhokoľvek piva /mám vyskúšané že veľa piva tam nie je dobre dávať/ a do piva dať kečup a tiež kremžskú horčicu)

Pečieme prikryté alobalom vo vyhriatej rúre asi 200 stupňov 40-45 minút.
Ja tak po 45 minútach alobal dávam dole a nechám už len pekne pripiecť.

PS: foto doložím neskôr

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

CICEROVE JATERNICKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrncek sucheho ciceru 1/2hrnceka ryze , 1/2 hrnceka jacmennych krupov, 5ks cibule, 5PL oleja, 2CL morskej soli, 1/2CL mck, 1 PL majoranky

POSTUP PRÍPRAVY

Tymto receptom som sa inspirovala na jednej webovej stranke a tak ho podam dalej.Cicer den vopred namocime do väscieho mnozstva vody,potom ho na druhy den uvarime do mäkka a uvareny scedime.Do hrnca danme varit ryzu a krupy s 1/2 CL soli.Nechame vychladnut.Na panvici si rozpalime olej a nadrobno nakrajanu cibulu na nom poprazime.Pridame sol,mck a majoranku.Uvareny cicer popucime ako zemiaky,primiesame ryzu s krupkami a cibulu s koreninami.Dobre premiesame a este dochutime.Ak mate zmes velmi hustu pridajte trocha vyvaru z cicera.Na foliu na potraviny ukladame lyzicou zmes,zabalime,vytvarujeme do tvaru valca a okraje stocime.Ulozime do chladnicky aby trocha stuhli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 6.10.2011, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

makrobiotická hrachová kaša



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g suchého (namočeného, prepláchnutého) hrachu, 4-6 mrkiev, 2 cibule, cesnak, majoránka, červená paprika sladká, šafrán, kukuričná kaša, tebi droždie, tahini, riasy nori

POSTUP PRÍPRAVY

Namočený a prepláchnutý hrach dáme variť na silný plameň (môže sa pridať sol) a varíme cca 20 minút. Penu dávame preč. Vodu zlejeme tak, aby bolo v hrnci cca 5 cm vody nad hráškom.
Pridáme koreniny: šafrán, paprika, majoránka, nori riasy, (soľ) a varíme cca hodinu a pol. Pridáme nakrájanú mrkvu, cibuľku a dovaríme čšte pol hodinku.
Necháme vychladnúť, ak zostala voda, tak ju zlejeme (odstránime naberačkou), rozmixujeme, pridáme podľa chuti cesnak, tebi droždie, podľa potreby kukuričnú kašu alebo strúhanku, 1 lyžička tahini a zmiešame. Podávame s opraženým seitanom / tempehom / sójovými párkami prípadne tofu.
Dochutíme umeoctom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Houbový Kuba



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g krup, 150 g sušených hub, sádlo, sůl, pepř, majoránka, 4 stroužky česneku,celý kmín

POSTUP PRÍPRAVY

Houby dáme do misy s vodou, namočíme a pak je ve stejné vodě uvaříme. V osolené vodě uvaříme kroupy, přecedíme.Osolíme, vmícháme rozetřené stroužky.Smícháme s houbami, přidáme koření. Mísu nebo pekáček vymastíme sádlem a navrstvíme do něj směs a povrch polijeme rozpuštěným sádlem.
Upečeme dokřupava. Podáváme se zeleninovým salátem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

CICEROVA OMACKA so zemiakovou kasou



POTREBNÉ PRÍSADY

1hrncek sucheho ciceru(namocime vopred na 12h), 1 velka mrkva, stvrt zeleru, 2 papriky, 3 paradajky, pol cibule, 1PL paradajkoveho pretlaku, 1 zeleninovy bujon, sol,MCK 5 zrniek zeleneho korenia(cerstvo roztlacime-pomelieme) ,1 velky strucik cesnaku alebo 2 mensie, 1 kocku bujonu vypekovej stavy, 1PL olivoveho oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Tato omacka vznikla z nudze,kedze moj organizmus nejak neprijima kombinaciu ciceru s mäsom a nejakymi potravinami.Tak som improvozovala co som vedela,ze by slo a vznikla z toho super omacka k zemiakovej kasi,na ktoru nedam dopustit.Konecne mi nebolo tazko z ciceru,ktory taaak lubim.
Vopred namoceny cicer si uvarime do mäkka a scedime.
Ocistime si mrkvu a zeler a nakrajame na mensie kococky.Na olivovom oleji spenime nakdrobno nakrajanu cibulku,pridame mrkvu a zeler,spolu kratko poprazime,podlejeme hrncekom vody a podusime do polomäkka.
Pridame nakrajanu papriku , cicer a este vodu tak, aby to nebolo ani riedke ani huste a dusime 10 min.Potom su na rade paradajky,ktore nakrajame tiez na mensie kusky pridame zeleninovy bujon, pomiesame a nechame ho dobre rozpustit.Osolime, okorenime,pridame zelene korenie,paradajkovy pretlak a roztlaceny cesnak,dusime asi 5 min a na zaver hodime kocku bujonu vypekovej stavy.U nas sa to vola BRATENSAFT a pouzivam od Maggi alebo Knorr.Nechame ho rozpustit a prejst varom a podavame so zemiakovou kasou, do ktorej som ja miesto normalneho pridala sojove mlieko a ramu.Mali sme k tomu aj hlavkovy salat.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 3.11.2014, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Hummus



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porce: 200g cizrny, 4 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 2 stroužky česneku, malá feferonka (nemusíte dávat), špetka římského kmínu, 1/2 lžičky soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Na druhý den vodu slijeme a nalijeme novou, cizrnu uvaříme doměkka.
Po uvaření nechte cizrnu okapat na cedníku, část vody, ve které se cizrna vařila, si ale odeberte.
Okapanou cizrnu nasypte do kuchyń. robota, přidejte 3 lžíce oliv. oleje, cit.šťávu, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou feferonku zbavenou bílých semínek.
Osolte popřípadě okořeňte svým oblíbený kořením a rozmixujte dohladka. Jestliže je vzniklá hmota příliš hustá, přidejte 2-3 lžice "cizrnové vody".
Hummus můžete zjemnit lžící pastou Tahini.Podáváme dle chuti s čerstvým chlebem nebo Pita plackami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2010, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Smetanové fazole



POTREBNÉ PRÍSADY

300g bílých fazolí, sůl, pepř, bobkový list, 1 velká cibule, 2 lžíce octa, 3 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 250ml smetany na vaření (používám Creme Fraiche od Ramy),50g slaniny, 3 klobásky (3osoby).

POSTUP PRÍPRAVY

Den předem namočíme fazole, na druhý den vodí scedíme a fazole propláchneme. do hrnce nalijeme novou vodu a fazole uvaříme doměkka (45min.), během vaření se snažíme pěnu odebírat.
Krátce před dovařením fazole osolíme,pepříme a přidáme bobkový list a ocet.
Na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.Tu vmícháme do fazolí a za občasného míchání povaříme asi 15 minut. Před podáváním fazole zalijeme smetanou a krátce prohřejeme a ještě doplníme slaninou, na kostičky nakrájenou a rozškvařenou. Podáváme s opečenou klobáskou nebo hrubým párkem! Nezapomeneme na čerstvý chlebíček:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2011, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Cícerové miš maš



POTREBNÉ PRÍSADY

500g uvareného cíceru, 500g kyslej kapusty, 2 cibule, 2 hrste sušených húb, 1 konzerva krájaných rajčín, 1 šľahačková smotana, 1 PL hladkej múky, olej, solčanka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som chcela vyskúšať niečo nové z cíceru a rozmýšľala som nad segedínskym alebo paprikášom, ako som ho robila pri sójových bôboch, a keďže som sa nevedela rozhodnúť, skúsila som to trošku skombinovať a výsledok ma veľmi milo prekvapil, vzniklo chutné miš maš jedlo,samozrejme, že som varila aj klasický obed - kura, ryža, šalát, lebo som nevedela ako to dopadne.

Pridávam aj recept na varenie cícera - cícer si umyjem, nechám namočený cez noc v studenej vode trošku osolenej. Na druhý deň vodu vylejem, dám do tlakového hrnca, zalejem vodou a pridám trošku oleja. Keď začne syčať, nastavím si hodiny na 40 minút, potom vypnem a nechám tak, kým pokrievka sama nepovolí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.3.2010, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Trojfarebný šalát z cíceru



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva cíceru, 1 malý pohár sterilizovanej kápie, 1 brokolica, bylinková soľ, olivový olej, 1 PL umeoctu (citrónová šťava, ocot), cca 2-3 PL semienok - ja som dala sézam a slnečnicové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento týždeň sa nám konečne oteplilo a to znamená aj zhadzovanie kabátov, ktoré dokázali zakryť aj to, čo sme vidieť nechceli. A tak nastáva čas na zmenu jedálneho lístka, veď chceme byť do leta štíhle a hlavne zdravé. Tak som si dnes vymyslela ďalšie jedlo z cícera, aby som dookola nejedla stále to isté.

Brokolicu naparíme do chrumkava, potom hneď dáme do studenej vody. Do misky nasypeme prepláchnutý cícer, pridáme pokrájanú kápiu a brokolicu. Podľa chuti posypeme bylinkovou soľou a pridáme olej, umeocot, semienka opražené na sucho, premiešame a hneď konzumujeme, môžeme s chlebíkom, hriankou alebo s pečivom alebo len tak bez ničoho ako ja. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 3.3.2013, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 71 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu