končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,693 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fantastický banánový koláč s malinami a arašidovo-čokoládovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY Na formu s priemerom 24 cm potrebujeme : na koláč : 3 väčšie alebo 4 menšie banány, 125 g maslo izbovej teploty, 1 kopcovitá PL cukor (krupicový, trstinový, práškový, brezový ...), 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka, 1/4 ČL soli, 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 200 g hustý biely neochutený jogurt, 1 šálku bobuľové ovocie (černice, ríbezle, maliny, čučoriedky), 30-40 g posekaná horká čokoláda do cesta (nemusí byť) + na polevu : 60 g arašidové maslo, 1 PL práškový cukor alebo med, 5-6 PL kokosové mlieko, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Vhodnú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou - ja používam tortovú formu priemru 24 cm s vloženým stredným dielom na pečenie bábovky resp. venca. Banány ošúpeme a roztlačíme vidličkou na kašu. Vajíčka rozšľaháme s jogurtom a pridáme k banánom. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Ostatné suché prísady (múka, jedlá sóda, soľ) zmiešame v osobitne (múku môžete rôzne kombinovať - ja používam aktuálne akú mám doma - naposledy som robila pol na pol z klasickej hladkej a celozrnnej špaldovej jemne mletej). Umyté a odkvapkané ovocie poprášime trochou múky, aby nespadlo na spodok formy. Do banánovej zmesi pridáme maslo s cukrom, premiešame, postupne asi na 3x pridáme múku so soľou a jedlou sódou. Miešame zľahka ručne - ja používam na miešanie stierku, ktorou jemne hmotu nadnášam a vmiešavam múku. Nakoniec jemne vmiešame asi 2/3 ovocia (časť dávam až navrch a jemne vtlačím do cesta) a posekanú čokoládu. Hmotu dáme do vymastenej a vysypanej rúry (ja som robila v tortovej forme s priemerom 24 cm a pečieme v rúre zohriatej na 185°C cca 45 - 50 minút (skúsime špajľou). U nás tento jednoduchý koláč patrí k najobľúbenejším. Zvyčajne iba poprášim cukrom, ale naposledy som potrebovala minúť načaté arašidové maslo, tak som urobila trocha slávnostnejšiu verziu s polevou z arašidového masla a čokoládovou polevou, a vrch som ešte posypala krokantom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 21.9.2018, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Celozrnné slivkové muffiny so slivkovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na 5 väčších alebo cca 9 klasických muffinov potrebujeme : na muffiny 110 g celozrnná špaldová múka 50 g hladká múka 60 g hnedý cukor 1 ČL (zarovnaná) prášok do pečiva 1 ČL (zarovnaná) sóda bicarbona 1 PL nemletý mak 1 PL med 1 veľké vajíčko cca 2 dl kokosové mlieko (alebo biely jogurt či kyslá smotana) 1/2 dl rastlinný olej slivky (cca 10 kusov) na posýpku 20 g maslo izbovej teploty 15 g celozrnná múka 15 g hnedý cukor 5 g jemné ovsené vločky 1/2 ČL mletá škorica (alebo podľa chuti) na omáčku cca 10 kusov sliviek 1/2 dl voda 1/2 dl červené víno 1 PL hnedý cukor 1 ČL voňavé korenie (škorica, perníkové) POSTUP PRÍPRAVY Slivky umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kúsky. Pripravíme si posýpku - zmiešaním všetkých surovín. Pripravíme si dve misy a varechu alebo stierku (muffiny je dobré miešať zľahka ručne)- v jednej zmiešame suché prísady (múka, cukor, prášok do pečiva, sóda bicarbona, mak) a v druhej mokré prísady (kokosové mlieko, vajce, med, olej), ktoré pridáme k suchým prísadám, zľahka premiešame a plníme do košíčkov alebo formičiek - plníme do 2/3 (dala som 2 lyžice cesty, pár kúskov sliviek, cesto a slivky, ktoré jemne zatlačím do cesta). Posypeme voňavou posýpkou. Pečieme v rúre zohriatej na 180°C cca 25 - 30 minút (skúsime špajľou). Pokiaľ sa pečú muffiny, pripravíme omáčku - samozrejme nemusíte ju robiť, ale je to pridaná hodnota a je úžasná. Slivky umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, podlejeme vodou, rozvaríme, pridáme cukor, víno a voňavé korenie a cca 5-10 minút povaríme do mäkka, rozmixujeme a máme hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2019, 3:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovkovo /3./ :-)POTREBNÉ PRÍSADY Takže ďalšie bábovky do zbierky... odskúšané a pekne pokope :-) POSTUP PRÍPRAVY /Mimochodom, ak by bol záujem, tu sú ďalšie - https://www.mimibazar.sk/recept/60459-105501/babovkovo-2 a https://www.mimibazar.sk/recept/53313-105501/babovkovo :-)/ OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2018, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tartaletky so slaným karamelomPOTREBNÉ PRÍSADY Na 3 kusy (priemer 10 cm) potrebujeme : cesto 50 g hladká múka 50 g špaldová celozrnná múka (jemne mletá) 1 žĺtok štipka soli 20 g práškový cukor 50g maslo izbovej teploty plnka 100 g krupicový cukor 60 g smotana na šľahanie 30 g maslo izbovej teploty 1 ČL vanilkový extrakt soľ podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto spracujeme kompaktnú hmotu, zabalíme a dáme do chladničky asi na 30 minút odpočinúť. Následne rozdelíme na 3 časti, prepracujeme a rovnomerne roztlačíme do formičiek. Dáme papier na pečenie, nasypeme fazuľu (aby sa cesto v strede nevydulo) a pečieme v rúre zohriatej na 180°C asi 8 minút, fazuľu aj s papierom odstránime a dopečieme ešte 6-7 minút, aby sa upiekol aj spodok. Ak nemáte fazuľu, stačí cesto popichať vidličkou a upiecť - ak by sa cesto v strede preda len trocha vydulo, po upečení ho stačí jemne stlačiť napríklad lyžicou a usadí sa. Po upečení vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť, vyklopíme z formičiek (malo by to ísť úplne ľahko) a necháme úplne vychladnúť (ja používam formičky s nelepivou povrchovou úpravou, nemusím ich ani mastiť a vždy sa mi korpusy pekne vyklopia). Na plnku si v panvici s vyšším okrajom alebo v hrnci upálime cukor na karamel (nasypeme cukor a na miernom ohni necháme za občasného miešania roztopiť) - trvá to iba chvíľu, treba sledovať aby sa cukor nespálil. Keď je cukor roztopený pridáme smotanu - vlievajte opatrne, hmota dosť pení. Rozmiešame prípadné hrčky, pridáme vanilkový extrakt, maslo a soľ (soľ radšej postupne, treba ochutnávať, aby nebol karamel až príliš slaný) - alebo soľ môžete úplne vynechať a budeme mať iba sladkú plnku. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme čiastočne vychladnúť a zhustnúť. Nalejeme do upečených korpusov a necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme podľa fantázie - ja som použila bielu čokoládu roztopenú s troškou kokosového oleja. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkové tartaletkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na 8 tartaletiek (priemer 10 cm) potrebujeme : korpus 120 g ovsené vločky rozmixované, 120 g celozrnná (alebo iná) múka, 50 g maslo izbovej teploty, 2 malé vajíčka, štipka soli *** slivková náplň : 600 g slivky pokrájané, 80 g trstinový cukor, kôra a šťava z 1 citróna, 2 ČL kukuričný škrob, 4 PL voda *** bielková pena : 2 bielky, štipka soli, 100 g krupicový cukor, 1 ČL kukuričný škrob *** formičky s priemerom 10 cm POSTUP PRÍPRAVY Na korpus zmiešame všetky suroviny na kompaktnú hmotu a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky (môžete urobiť iba z akejkoľvek múky). Následne rozdelíme na 4 časti a rovnomerne vtlačíme do formičiek. Prikryjeme papierom na pečenie, zatažíme strukovinou a pečieme na 180°C asi 7-8 minút, po 5 minútach odoberieme papier so strukovinou aby sa prepieklo aj dno. Nechala som vychladnúť a až potom som vybrala z košíčkov. Na náplň som pokrájané slivky bez kôstok varila s cukrom a so šťavou aj kôrou z citróna asi 15 minút (mala som tvrdšie slivky, mäkkým bude stačiť tak 7-8 minút), následne som pridala kukuričný škrob rozmiešaný s 2 PL vody, povarila som ešte 2 minúty a nechala som čiastočne vychladnúť (pokiaľ sa mi nevyšľahala bielková pena). Po vychladnutí som opatrne som lyžicou naplnila do košíčkov. Na bielkovú čiapočku som vyšľahala do tuha 2 bielky so štipkou soli, následne som postupne pridávala cukor a šľahala som pokiaľ sa kryštáliky úplne nerozpustili, potom som pridala škrob a minútku prešľahala. Na slivkovú zmes som rozdelila rovnomerne bielkovú penu a zapekala som 15 minút v rúre vyhriatej na 180•C (formičky som uložila kvôli lepšej manipulácii na väčší pekáč). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosovo malinové scones.POTREBNÉ PRÍSADY Milujem, keď môžem rodinku prekvapiť na raňajky niečím výnimočným a netradičným,. A tieto scones koláčiky si svoju misiu - milo prekvapiť :-) splnili na 1*. Je skvelé si ich predpripraviť večer a ráno ich dať len piecť a ak sa nám zdá jedna dávka priveľa, môžu neupečené "počkať" v mrazáku na svoj čas. XXX 2 1/2 šálky hladkej múky, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL soli, 1/2 šálky studeného masla /nakrájame na drobné kocky/, 2 vajci, 1 šálka kokosového mlieka, 3/4 šálky kokosu,1 šálka malín /pokojne môžu byť mrazené/ XXX Na posypanie 2 ČL cukru a 1/2 ČL mletej škorice...XXX trochu kokosového mlieka na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame 1/4 šálky kokosového mlieka a 1/2 šálky kokosu. V miske si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a soľ. Premiešame. Do kokosového mlieka zmiešaného s kokosom vmiešame ešte vajíčka a nalejeme to do múky. Pridáme zvyšný kokos a maliny. Premiešame a rýchlo vmiešame maslo varechou /nechceme, aby sa roztopilo./ Ak sa cesto príliš lepí, prisypeme trošku hladkej múky. Cesto vyklopíme na jemne pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 2,5 cm /treba dodržať/ a vykrojíme kolieska s priemerom cca 6-8 cm. Scones prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sa nám zmestí do mrazáku, potrieme kokosovým mliekom, posypeme cukrom zmiešaným so škoricou a necháme 30 minút zmraziť. /ak si ich chceme piecť ráno a cesto si pripravíme večer, dáme ich na noc do mrazáku a potom necháme cca 15-20 minút pri izbovej teplote "povoliť"/: Pečieme na 200°C, 20-25 minút. Po vychladnutí majú byť vnútri vláčne. Prekrojíme ich a natierame maslom a džemom alebo len s lyžičkou bieleho jogurtu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.8.2018, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rebarborový librový koláč...POTREBNÉ PRÍSADY Jednoduchý a veľmi nenáročný koláčik, ktorý chuťou nesklame...1 šálka masla, 1 šálka kryštálového cukru, 1 PL mandľového extraktu, 4 vajcia, 2 šálky hladkej múky + 1 PL, 1/2 ČL soli, 1/4 PL kypriaceho prášku, 1 šálka olúpanej a nadrobno nakrájanej rebarbory, práškový cukor na posypanie... POSTUP PRÍPRAVY Rebarboru zmiešame s 1 PL hladkej múky,. V miske si ušľaháme maslo s cukrom do peny, po jednom zašľaháme vajcia /zakaždým dôkladne prešľaháme/, potom zašľaháme extrakt a soľ. Múku zmiešame s kypriacim práškom a na nižšej rýchlosti vmiešame do cesta.Nakoniec vareškou zamiešame rebarboru. Formu na biskupský chlebíček vymastíme a vysypeme múkou /alebo len vyložíme papierom na pečenie/ vylejeme cesto, povrch posypeme práškovým cukrom /vytvorí sa chrumkavá kôrka/ a pečieme na 170°C, 60 minút /odskúšame si špajdlou/. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame na pláty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jemný ovocný koláčPOTREBNÉ PRÍSADY V texte... POSTUP PRÍPRAVY 4 žĺtky, 100g prašk.cukor, 1 vanilka vyšľaháme. Pridáme trochu nastrúhanej citrón.kôry, 30g mletých mandlí, 60g rozpusteného masla. Vyšľaháme 4 bielka, v miske zmiešame 80g polohrubej múky, 1 vanilkový puding, 1/2 prášku do pečiva (6g). Postupne zamiešame do žĺtkovej hmoty múku a 1/2 bielkov. Nakoniec zľahka zamiešame zvyšok bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech menší vylejeme cesto a naukladáme naň umyté vykôstkované ovocie. Pečieme v mierne rozohriatej trúbe pri 180 stupňoch cca 25 - 30 minút. Nakoniec po upečení posypeme vanilkou alebo práškovým cukrom. Po vychladnutí nakrájame a papáme. Môžeme použiť čerešne, višne, slivky....podľa chuti, množstvo cca 1/2kg. Foto sa mi nedalo pridať, žiaľ... recept je vynikajúci jemnučké cesto, skúste neoľutujete. Na veľký plech musíte množstvo ingrediencií zdvojnásobiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Anka U. (bakita) ID 249563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jogurtovo citrónové semifreda...POTREBNÉ PRÍSADY Osviežujúci dezert na horúce letné dni, keď netreba radšej ani rúru zapínať. Ak nemáme formičky na semifreda, môžeme použiť aj tortovú formu zo snímateľnou obručou a koláčiky po stuhnutí nakrájame alebo použijeme malé poháriky či misky... potrebujeme 400ml bieleho jogurtu, 250ml smotany na šľahanie, 2 PL želatíny v prášku, šťava z 1 citróna, práškový cukor podľa chuti /ja dávam 150g/, upečený piškótový plát, ktorý vykrojíme do tvaru formy alebo malé piškótky POSTUP PRÍPRAVY 6elatínu namočíme do studenej vody /cca 4 PL/ a necháme naboptnať. Tip jednej blogerky- vodu dáme do misky a želatínu nasypeme rovnomerne po celom povrchu, aby sa rovnomerne rozpustila a netvorili sa hrudky/. Potom želatínu rozpustíme /ja najradšej vo vodnom kúpeli, aby nedosiahla bod varu/. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme zľahka jogurt a práškový cukor a metličkou vmiešame citrónovú šťavu. 1 PL tohoto krému vmiešame do rozpustenej želatíny /aby sa nesekla/ a potom tú želatínu metličkou zľahka, ale dôkladne vmiešame do smotanovo-jogurtového krému. Vlejeme do formičiek na spodok ktorých dáme piškótku alebo misiek a necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť. Potom dozdobíme ovocím a môžeme si vychutnávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Snikersdoodle scones...POTREBNÉ PRÍSADY Keď už neviem, čo by som mojej rodinke ponúkla na raňajky, tak ma zachráni niektorá varianta scones /koláčiky, ktoré potrieme maslom, džemom alebo s jogurtom/. Sú jednoduché a najlepšie chutia čerstvé. Ak sa mi nechce piecť celú várku naraz, tak sa dajú aj neupečené zmraziť. Potrebujeme: 2 šálky hladkej múky, 1/4 šálky kryštálového cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL soli, 1/2 šálky masla, 1/2 ČL vanilkového extraktu, 1/2 šálky cmaru, 3 ČL mletej škorice... Na posypanie: 1/4 šálky kryštálového cukru, 1 PL mletej škorice... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Rúru predhrejeme na 200°C. V miske si zmiešame cukor a škoricu na posýpku. Vo veľkej mise si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Maslo nahrubo nastrúhame alebo nasekáme na malé kocky /musí zostať stuhnuté/. V druhej miske zmiešame vajcia, cmar, a vanilkový extrakt. Primiešame to k suchým surovinám a pomocou varešky zamiešame. Rýchlo vmiešame aj maslo a premiešame, ale chceme kúsky masla. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme napoly a ešte raz napoly a znovu vyvaľkáme do kruhu na hrúbku 2 cm. Nakrájame na 8 trojuholníkov, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie blízko vedľa seba /pri pečení sa spoja, ale to nevadí/, posypeme s cukrom zmiešaným so škoricou a pečieme cca 20 minút. To isté zopakujeme s druhou polovicou cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,693 ďalšie >> |