. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DETSKÉ ŠPECIALITY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 447 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,45 ďalšie >>

DETSKÉ ŠPECIALITY

Rychla zdrava "nutella"


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

med kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Ked syna navstivili hnackovite stavy,chcela som mu co najrychlejsie pomoct v ramci diety...Okrem klasickeho cierneho,salvioveho caju,ryzovo mrkvovych odvarov potreboval aj energiu a neaku "zapekacku"

Nakrajala som na kolieska banan,pekne poukladala na tanierik a hlavne vymyslela natierku,"dresing" s cim by ten banan zajedal.
Napadlo ma zmiesat ciste kakao a med cca 1:1...a tou kasou poliala ten banan.Zdrava chutna dobrota bola na svete.
Odteraz uz pouzivam iba toto,miesto klasickej nutely,ktora obsahuje nezdravy cukor a vela tuku. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lubka A. (omnia) ID 11527 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 24.8.2013, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Kalerábová omáčka od 6 mes.



POTREBNÉ PRÍSADY

80 g kalerábu, troška vody, 2 dl mlieka, 16 g kukuričnej múky, 10 g rastlinného tuku alebo kvalitný rastlinný olej, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Kaleráb umyjeme, očistíme, postrúhame na rezance a s trochou vody dáme dusiť do mäkka. Potom pridáme zátrepku z mlieka a kukuričnej múky, tuk alebo olej a za stáleho miešania varíme 5 minút. Dochutíme umytou a nasekanou pažítkou. Nie je to nejaká extra špecialita, ale malému to chutí, jedine tak mi zje niečo na obed.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia H. (Lusyinka) ID 270042 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Detská žemľovka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g tvarohu, fľašu sterilizovaných jabĺk, 6 vajec, fruktóza/práškový cukor, mlieko, škorica, vanilkový cukor, maslo na potretie, 1 x detské kukuričné chrumky nesolené, 1 vanilkový puding.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravený plech si vymastíme maslom. do taniera si dáme žĺtky, mlieko, vanilkový cukor. V tejto tekutine namáčame detské chrumky a vyložíme nimi plech. Na chrumky nanesieme jablká. Ja som mala už sterilizované, ale pokiaľ nemáte, môžete si ich nakrájať a mierne podusiť.
Bielky dávame do inej nádoby, kde vyšľaháme tuhý sneh s trochou soli a pridávame cukor aby nám vznikol tuhý sneh.
Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti, 1 vajíčkom, 1 vanilkovým pudingom. Kto chce môže pridať aj hrozienka. Nanesieme na jablká.
Na tvarohovú plnku nanesieme druhú vrstvu jabĺk.
Pokryjeme opäť namočenými chrumkami.
Dáme do rúry piecť. Stačí tak 20 minút, aby chrumky nezhoreli.
Pred dopečením dáme na vrch sneh a ešte trochu dopečieme. Detské chrumky sa napijú a skoro rozmočia, tak žemľovka nie je taká vysoká a pekná ako z vianočky, ale pre deti je výborna. Bez lepku.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Francúzske croissanty



POTREBNÉ PRÍSADY

680g hladkej múky,42g droždia,100ml mlieka,170ml vlažnej vody,2vajcia,50g cukru do kvásku,sol,280g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme,pridáme cukor,sol,pomrvené droždie,vajcia,vlažné mlieko,vlažnú vodu a vypracujeme polohusté cesto.Rozvalkáme ho na pomúčenej doske,poukladáme plátky masla,zložíme a znova rozvalkáme.Prikryjeme a necháme 15minút odstáť.Postup rozvalkania a zloženia zopakujeme.Zložené cesto necháme 20minút odpočívať na teplom mieste.Rozvalkáme ho asi na pol centimetra do tvaru obdížnika a nožom pokrájame na štvorce.Každý štvorec zrolujeme a stočíme do tvaru rožka.Potom ich potrieme rozslahaným vajcom a uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov celzia dozlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

veronika s. (nikaszan) ID 237581 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.5.2013, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Sladké karobové chlebíky



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté orechy, agávový sirup alebo med, carob, krajčeky celozrnného chlebíka, ovocie, ktoré ti chutí. My sme dávali banán, jablko, mrazené jahody.

POSTUP PRÍPRAVY

A takto to spravíš:
Z mletých orechov a agávového sirupu som si vymiešala nátierku.
Ochutnám..., hm super! Natrela som si s ňou krajček celozrnného ražného chlebíka.
Doma je vždy nejaké ovocie, tak si s ním chlebík ozdobím. Veselý chlebík mi lepšie chutí. Takéto jedlo mi nezaťaží bruško, a dodá mi všetko, čo potrebujem.
K nátierke, ktorá mi zostala, som pridala Carob a trošku vody. Ochutnám – ešte lepšie! Šup s nátierkou na chlebík.
Do zátvorky pod text: Carob je podobný kakau. Je trochu sladký a pokrm zahustí. Ak nemáte doma agávový, javorový sirup alebo slad, môžete použiť aj med a trochu teplej vody.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

denisa m. (mikino) ID 45660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Hummus a autíčko



POTREBNÉ PRÍSADY

Pol hrnčeka suchého cíceru 100 ml vody 0,5 dcl olivového oleja pol lyžičky soli, trochu citrónovej šťavy strúčikom prelisovaného cesnaku dvomi lyžicami pasty zo sezamových jadierok – Tahini.

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si cícerovú nátierku – Hummus. Naši predkovia cícer dobre poznali, u nás sa nazýval slovenec alebo baranie hlavy.
Je bohatý na vápnik, železo, a je preto veľmi vhodná pre deti. Cícer má vysoký obsah vlákniny a hneď po sóji najvyšší obsah vitamínu A.

Takto si to spravíš:
Pol hrnčeka suchého cíceru namočíš na noc do vody, aby nabobtnal. Ráno vodu vymeníš a uvaríš 20 minút. Scedený a vychladnutý cícer rozmixuješ s 100 ml vody, 0,5 dcl olivového oleja, pol lyžičky soli, trochu citrónovej šťavy, strúčikom prelisovaného cesnaku a dvomi lyžicami pasty zo sezamových jadierok – Tahini.
Sezam obsahuje veľmi veľa vápnika – budeme dobre rásť!

Hummus mám rada s pečivom, na chlebíku, len tak, namáčam si doňho slané keksíky.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

denisa m. (mikino) ID 45660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Domáci čokoládový termix de luxe


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

varová čokoláda, kyslá smotana, tvaroh

POSTUP PRÍPRAVY

Varovú čokoládu rozpustíme.
Do rozpustenej čokolády vmiešame kyslú smotanu.
Potom vmiešame tvaroh a rozmixujeme.

Ja som rozpustila 400g varovej čokolády. Do nej som vmiešala 400g kyslej smotany a cca. 0,5 kg tvarohu.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Monika K. (mony_ke) ID 17536 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Miláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

vanilkový cukor 40g, 250g biely jogurt, 250g krémový tvaroh, 250g kyslá smotana, 1 smotanový puding, stévia sladidlo, 4 dcl mlieka, 20 g fruktóza.

POSTUP PRÍPRAVY

Pudingový prášok, asi 6-8 ks stévia tabletiek, vanilkový cukor a mlieko dáme do hrnčeka variť. Uvaríme hustú kašu. Odstavíme zo sporáka a dáme vychladnúť. Je lepšie dávať domáci vanilkový cukor, kde sú aj kúsky vanilky, krásne to prevonia a v miláčiku zostanú maličké bodky z vanilkového lusku.\\r\\nMedzitým si do inej väčšej nádoby dáme jogurt, tvaroh a kyslú smotanu (jogurt môže byť aj nízkotučný a tvaroh je lepšie termizovaný). Pridáme k mase fruktózu, ovocný cukor. Kto nepoužíva môže dať práškový cukor. \\r\\nVychladnutý puding pridáme k jogurtovej mase a poriadne mixérom vymiešame do hladka. \\r\\nOdporúčam ochutnať sladkosť po vymiešaní, každý má rád inak sladké, prípadne dosypať cukor podľa potreby.\\r\\nNaliať do malých pohárikov a dať chladiť.\\r\\nNebojte sa ešte v priebehu pár hodín v chladničke zhustne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.5.2013, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Zeleninov-mäsová polievočka s ryžou 4-6 mes.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 mrkva\r\n1/2 petržlen\r\n1 zemiak \r\n50 g kuracie mäsko\r\n20g ryže\r\nolej , voda , mletá rasca , petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme očistenú,umytú,nakrájanú koreňovú zeleninu.Restujeme kým mrkva nesfarbí olej do žlta.Posypeme s trochou mletej rasce,ešte chvíľu pražíme,až kým nezacítime vôňu koreniny.Podlejeme s dojčenskou vodou,pridáme zemiaky a umytú prebratú ryžu a privedieme do varu.Keď sa polievočka varí hodíme do nej aj mäsko....a všetko spolu uvaríme do mäkka.Keď sa dovarí posypeme s trochou petržlenovou vňaťou.Popučíme s vidličkou,alebo pomixujeme a podávame...\r\nDobrú chuť!!\r\n\r\nOlej používam z DM-ka značky Alnatura,a ryžu jazmínovú....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ingrida B. (pee-pee) ID 69037 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

kakaovo ovocny termix



POTREBNÉ PRÍSADY

200g tvarohu, pol salky susenych datli a par susenych marhul, lyzicka kakaa, lyzicka xylitolu alebo cukru, ci ineho sladidla (nemusi vsak byt), 1-2 kvapky citronovej silice a 2-3 kvapky vanilkovej silice.

POSTUP PRÍPRAVY

Susene ovocie je nutne namocit aspon na 12 hodin. Potom sa zmixuju do hladka vsetky uvedene prisady, dosladzame podla potreby, pripadne vobec, datle su velmi sladke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 447 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,45 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu